Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 17 mars 2012

Adam fyller 7 år i dag och vi har varit på hans roliga kalas!

På väg för att handla vårskor innan kalaset.

Adam bjöd på tacos! Jättegott!
Dessutom bjöd han på en så fin tårta, en kladdkaka där det låg ett tårtfoto uppepå!
Supersmarrigt!

De här tre tjejerna är så härliga!

Och här har vi jubilaren himself!
Favoritpresenten var en alldeles egen bensindunk!

Molly tycker om sin morfar, han är så kramvänlig.

Min underbara mormor!

Buspiraterna!

Mycket lek och bus blev det under dagen, det hela slutade faktiskt med att Adam, Theo och Molly badade.

Barnen älskade tårtan! Molly tog två stora bitar och Theo tog tre!

Molly och hennes Mimmi filosoferar

Nu är vi hemma hos mamma och pappa igen, har precis ätit middag och ska strax stoppa småtroll i säng!

Vårskorna inhandlade!

GAIS-färgade till Theo och lila-glitter-blinkande till Molly. Så går det när barnen själva får välja!

Min dag på Casa i bilder.

Jag hade i går, förmånen att få vara med min underbara Theo i hans klass en hel dag!
08.30 befann vi oss på Casa med varsin frukt i väskan.

Vi började med samling. På fredagar är det redovisningsdags. Det var en hel del om Egypten i dag, små pyramider, sarkofager med tillhörande mumie, lite Thailand, koraller och snäckor och så berättades det lite alltmöjligt om det mesta, visades flintasten och så var det dags för Theos redovisning av tigerkakan. Han började med att läsa upp receptet ur vår kokbok och sedan fick alla barn gissa vad han hade bakat. En liten tjej satt och viftade frenetiskt med sin hand medan andra gissade fel gång på gång och när hon fick svara utbrister hon glädjestrålande; "Det måste vara min favioritkaka, tigerkaka!"

Efter samlingen var det dags att jobba en del. Det räknades, lästes, skrevs siffror och bokstäver, undersöktes och klurades. Massor. Och planeringen klarades även denna vecka!

Mitt i jobbandet, pausade vi lite med vår frukt. Gott!

Här är Theos klassrum. 
Klart att man vill lära sig saker när det finns så mycket spännande material att tillgå!

Lunch! Siads spagetti och köttfärssås går inte av för hackor. Smaskens!
I dag blev det ju efterrätt i form av tigerkaka också, till alla ungars stora glädje. Vi har lovat att fixa receptet till hela klassen. Det var mer än en unge som blev alldeles stoppmätta efter den här lunchen.

Skönt då att få ge sig ut och springa av sig i 1½ timme! Mycket spring och bus och en hel fotboll.

Sedan var det dags för sista skolmomentet för dagen. Musik! De sjöng för glatta livet om valpar, svartmålade korvar, träd i skogar på berg och pratades om Ludvig van Beethoven, då Theo berättade att hans storebror minsann är uppkallad efter honom och att han heter Amadeus också efter Mozart. Efter alla sånger kom så höjdpunkten, önskelåten. Det här gången bidde det Jean Banan. Alla blev jättelyckliga utom en liten kille som absolut ville höra Torsten Flinks bidrag istället...

Efter musiken passade vi på att ha utvecklingssamtal med fröken Kicki. 
Alla gick väldigt nöjda därifrån!

Sedan var skoldagen slut och jag med! Theo däremot, han hade hur mycket energi som helst kvar.

Vi hoppade in i bilen, förbi verkstan och pussade på pappan och tittade på det nypåskrivna kontraktet och sedan upp till Mammut. När Molly var kissad och påklädd drog vi mot Lidköping och där är vi just nu och har det så bra så!


Bloggens 10:e bild.

Jag kikade in hos Malla och hon hade ett inlägg om hennes bloggs 10:e bild.

Jag kikade tillbaka här i bloggen och hittade den här:

Det är Ludvig som leker med maten efter simträningen...

Han lär nog inte bli hellycklig över att det var just den 10:e bilden som det gällde...

fredag 16 mars 2012

Dags att avslöja hemlisen...

Jag har ju berättat att det är mycket på gång på jobbet just nu. Och nu är alla papper påskrivna och klara och det är dags för mig att berätta vad det är som är på gång för oss.

2007 flyttade vi till våra stora, fräscha lokaler på Mejerigatan i Kallebäck, från vårt lilla kyffe längst upp på Eklandagatan där vi hade huserat sedan starten. I de gamla lokalerna regnade det in, vi hade ingen plats för säsongsförvaringar, inget kontor, inget någonting egentligen men det var ett väldigt bra ställe att börja bygga upp något på, dels med det fina läget och dels med den låga hyran. Vi växte dock ur dessa lokaler ganska snabbt och fick nys om de lokalerna vi har i dag med ett ännu bättre läge, precis vid Kallebäcksmotet. Där kunde vi få plats med förvaring för ca 900 bilars hjul! Dessutom ett lunchrum, omklädning och ett riktigt kontor! Men hur i hela världen skulle vi kunna fylla allt detta?

Det gick snabbare än förväntat och vi har i nuläget fullt! Och det är här hemlisen kommer in. Vi har precis skrivit på för att hyra större lokaler i direkt anslutning till våra befintliga. När allt är klart kommer vi totalt ha plats för 3400 bilars hjul!

Mycket stort och otroligt spännande! Nästan lite för spännande ibland men man måste våga för att vinna!


Nu är skolan slut!

Lidköping nästa!

Jag väljer ju helt klart rätt dag på skolan!


Vi går i skolan, jag och Theo!

Har lite mycker att göra just nu, matte och kartor och redovisningar och sån't.  Återkommer!

torsdag 15 mars 2012

Matt

Den känslan är ganska beskrivande för min dag, utan att behöva gå in på detaljer...

Fast visst har det funnits trevliga stunder också!

Theo och jag har bakat två tigerkakor som han ska redovisa i skolan i morgon. Där kan vi snacka redovisning! Baka något gott, ta med och bjud dina klasskamrater och berätta för dem hur du har gjort. Sådana redovisningar hade jag också gärna haft när jag gick i skolan!

På tal om att gå i skolan, så är ju det just vad jag ska göra i morgon! Jag ska ju gå på lågstadiet på Casa för en dag! Det ska bli så spännande att få se vad Theo arbetar med på dagarna. Jag misstänker att jag kommer få lära mig mycket om Singapore och övriga Asien, för det är något som trollbinder Theo just nu. Vi kommer även passa på att ha ett utvecklingssamtal under dagen, smidigt när vi ändå är där.

Vi fyllde i en sådan där lapp inför utvecklingssamtalet, en sådan där man ska rita munnar på gubbar för hur bra eller dåligt man tycker att något är. När Theo skulle svara på frågan hur kul han tycker att det är på skolan, räckte huvudet inte till, utan munnen gick upp ovanför det.

Molly har det ju ofta ganska besvärligt med andningen på nätterna men jag fick tips om att det fanns sådana där snarkplåster för barn nu, så det tänkte vi testa i natt. Det är ju värt ett försök i alla fall!

Kvällens middag från ICA-kassen var en zucchinigratäng med mozarella, parmesan och tomatsås. Till det, en sallad på rödkål, blandad sallad och knaprigt, strimlat sidfläsk och en dressing på pressad citron och olivoja. Theo och jag älskade maten, Molly älskade salladen. De andra tyckte att maten var ok. Fast nästa gång tar vi bacon istället för sidfläsk. Det blev antingen lite för sladdrigt eller för hårt.

Nu är det dags för mig att packa färdigt det sista, vi åker ju till Lidköping direkt efter skolan i morgon.

Och så ska jag ju avslöja hemlisen någon gång under dagen...

Då har Filuren kommit på besök igen, då...

Nu kan jag inte kommentera på bloggar igen!

Jag tycker inte om min Filur.

Någon som vill adoptera?

Någon??

Inte det, nä...

onsdag 14 mars 2012

Vilken härlig dag det blev till slut!

Så här härligt hade Molly och jag det när vi satt i slänten vid sidan av lågstadiet! Solen värmde så otroligt skönt. Innan vi satte oss och solade var vi och hälsade på en stund uppe på förskolan. Molly frågar ju nästan varje dag om hon får börja på Casa i dag och nu är det ju bara fem månader kvar! Det är lite synd bara att det inte är ett år mindre mellan Molly och Theo för då hade ju Theo fortfarande gått på förskolan och inskolningen hade gått lite enklare. Men det kommer nog att gå hur bra som helst ändå, personalen är ju så fantastisk där!

Lågstadiet är ju alltid iväg på någon utflykt på onsdagar och brukar vara tillbaka senast klockan 15.30. Och det är precis på gränsen för att vi ska hinna i tid till simskolan, som börjar 16.45. I dag blev de lite försenade, så jag trodde att vi skulle bli försenade men trafiken flöt på så bra, hela vägen från Örgryte till Lerum, så vi hann t om bada i 15 minuter innan lektionerna började.

Molly var ganska samarbetsvillig och simmade jättebra, både på rygg och crawl. Det släpper mer och mer för henne och det är jätteskönt!

Hon var på lite bushumör när vi var på väg, för jag frågade henne vad hennes simfröken heter (det är ju hennes älskade Sissi) och hon svarar, Amanda!?! Hon har haft Amanda som vikarie vid två tillfällen totalt, annars jobbar hon ute i stora bassängen där Theo simmar men tydligen har hon gjort ett starkt intryck på vårt MollyTroll!

Här är en del av kvällens middag, ugnrostade grönsaker och till det blev det pasta och riven parmesan. Fast vi fuskade lite, så jag gjorde köttbullar till. Maten fick godkännt av hela familjen men nästa gång blandar vi i ett par tärnade paprikor och kanske en stimlad lök i grönsakerna. Nu kändes det som om det blev väldigt mycket zucchini, även för den här zucchiniälskande familjen.

Kvällen får jag ägna åt att tvätta, för i morgon blir det till att packa. Jag och småtrollen åker upp till Lidköping i helgen för att fira min lilla kusin Adam, som fyller sju år på lördag! Det var längesedan vi var uppe, så det ska bli jättekul!

Ludvig har pingisturnering och Linnea ska jobba i helgen, så de stannar hemma med Labbe, som har jouren, as usual...

Nu skriker tvättmaskinen på mig, så det är dags för mig att runda av här.

Ett mirakel har skett!

Min dator fungerar igen! Och det enda som behövdes var en ny sladd! Jag blev dock lite bedrövad, för datakillen som hjälpte oss sa att den sladden vi hade var helt fel för just denna datorn. Då hade jag ju ändå tagit med mig datorn till Batterilagret och sagt att jag behöver en sladd som fungerar helt perfekt till denna, priset kommer absolut i andra hand. Vi har ju all vår bokföring och vårt löneprogram på den. Och likt förbannat blir det fel?

Här har vi en till som gillar ostar! Smidigt mellanmål i bilen.

Kortslutning

i kontakten på min dator. På väg till datareparatören som förhoppningsvis kan utföra mirakel...

Och huvudvärken är kvar, trots att jag har följt dr Cajsas ordination.

Dagen började ju bra i alla fall...

Min räddare i nöden!

Så skev och vind som bilden ser ut, känner jag mig i dag. En huvudvärk som verkar ha kapacitet att nå oanade höjder och egentligen vill jag bara åka hem och dra täcket över huvudet. Men just nu ligger det ett litet vitt piller i min mage och löser upp sig, för att sedan gå ut och förhoppningsvis, blockera lite synapser för mig. Men sköter den inte sitt jobb fortare än kvickt, så får jag nog ge upp ändå.

Men jag vill ju vara på jobbet! Dels har jag en del att göra och dels händer det så mycket just nu!

Vardagslycka 25

Att morgonen har flutit helt smärtfritt, inget trams och bråk alls!

Därför var jag på jobbet redan klockan 8.30!

tisdag 13 mars 2012

Pestogratinerad torsk och persiljepotatismos.

Dagens middag från ICA-kassen gjorde succé i det Hansson-Haraldska hushållet! Alla älskade maten, minus de varma tomaterna, som jag var själv om att älska. En maträtt att införliva i vår kosthållning.

Något mer som vi absolut ska införliva i vår kosthållning är dessa:
Om jag får välja fredagsmys, så väljer jag antingen salta snacks eller goda ostar. Här behöver jag inte välja, här är livets goda i ett! Jag har väldigt snabbt utvecklat ett beroende och kan få ett riktigt sug efter dessa läckerbitar. Att de inte innehåller en endaste kolhydrat gör ju inte saken sämre! Hmmm, jag måste bara gå och ta en till, kommer strax!

Sådärja, suget stillat för stunden. Mollys läkarbesök gick hur bra som helst. Hon lät jättefin i luftrör och lungor och vi kommer kunna minska på hennes underhållsdos av Flutide och Airomir till hälften men behålla Singulairen som i dag och behålla de högre doserna vid behov. Det känns jätteskönt att kunna dra ned på medicineringen lite, nu håller vi tummarna för att det fungerar också, så vi slipper bakslag.

Efter läkarbesöket åkte vi och hämtade pojkarna, så skönt att komma hem lite tidigare. Det tyckte Zingo också var fantastiskt trevligt men han tycker ju att det är fantastiskt trevligt när man kommer in efter att ha varit ute och slängt soporna. Vi fick ju reda på att Linnea hade åkt hemmifrån strax innan vi kom hem och det sista hon gjorde innan hon åkte, var att ta en promenad med Zingo.

Vi passade på att ta en liten fika i vårsolen på altanen, det gäller ju att passa på att njuta! Jag pratade med min pensionärspappa i dag och han har utnyttjat de här fina dagarna till att fixa och greja i Gamlegårn och skickade den här bilden till mig.


Åååh, vad jag längtar dit!

I doktorns väntrum

Nu är hon kvittrande glad igen och av morgonens monster finns inte ett spår! Det är lite Dr Jekyll och Mr Hyde-varning ibland, svåra humörsvängningar. Och de blir fler och värre hela tiden. Jag vet ju att de går över även om det är en klen tröst just nu.

I morse handlade det hela om att hon bara var tvungen att gå på toaletten på övervåningen. Problemet var att vi inte har någon pall som är hög nog för vår lillskrutta och ingen hann riktigt med att springa med henne upp och hjälpa henne. Detta ledde då till att hon totalvägrade att gå på toa överhuvudtaget...

Vi behöver inte gå igenom alla turerna under de 45 minuterna när hon vrålskrek och vägrade allt men det slutade i alla fall med en dusch och klädbyte. Suck...

Nu är det strax dags för oss att gå in till doktorn, så får vi se vad som händer.

Katastrofmorgon utan dess like...

Låt er inte luras av det väna utseendet på den här lilla varelsen. Jag säger bara, skenet bedrar...

måndag 12 mars 2012

Helvete

Jag hoppas att ni uttalar rubriken ovan rätt! Helvete, även kallat matvete, i form av en pudding med aubergine och ricotta, är vad vi åt till middag i kväll och till det njöt vi av kalvfrikadeller i tomatsås. För frikadellerna njöt hela gänget av medan det rådde delade meningar om matvetepuddingen. Theo älskade den, jag tyckte den var ok, Labbe och Ludvig fick med nöd i sig den medan Molly totalvägrade efter första smakbiten.

Vi testar ICAs matkasse för första gången. Vi har ju haft olika matkassar tidigare men har fått sluta med dem av olika anledningar. Den här matkassen har ju hittills fått betyget, sådär...

Det har verkligen varit helt underbart väder här i dag! Runt 15 grader och strålande sol! När vi kom hem, tog barnen med Zingo ut i trädgården och lekte medan jag lagade maten. De hade så kul! De sprang och busade och skulle lära Zingo en massa tricks och jag tror att han hade minst lika roligt som barnen.

Fast Molly blev, vid ett tillfälle, mäkta irriterad på Zingo. Hon skulle få honom att dansa och det gick väl sådär. Att han, efter att han fällt henne, måste fram och trösta henne gjorde honom inte mer populär...

I morgon ska Molly till läkaren igen, för kontroll av sin astma. Just nu är hon, peppar, peppar, riktigt bra i luftrören, det kan faktiskt gå hela nätter utan hosta. Hoppas verkligen att det håller i sig.

Till sist vill jag bara visa varför det inte är en bra idé att ha mobilen i sidofickan på byxorna när man försöker lära en hund att gå fot...

Vardagslycka 24

Jag tror minsann att det är vår!

Och på fredag kommer jag (förhoppningsvis) berätta vad det är som är på gång på jobbet!

Man ska lära sig något nytt varje dag!

Vet ni att det gör otäckt ont att peta in mascaraborsten i ögat och vet ni hur länge tårarna rinner efteråt?

Det har jag lärt mig nu på morgonen...

söndag 11 mars 2012

Mamma, jag tycker om dig! Med choklad...

Vi festade till det med efterrätt till middagen i dag.

Chokladpudding med vispgrädde! Barnen blev helt lyriska!

Theo lassade in en jätteportion, trots att han hade ätit en stor portion med grönpepparfilé och ris innan. Men efteråt blev han nästan så där jobbigt mätt, så han orkade knappt röra sig...

Även Molly tryckte i sig alltihop, dock utan komat efteråt. När hon grundligt skrapat ur glaset, utbrister hon saligt; "Mamma, jag tycker om dig! Med choklad!"

Om man tittar noga på bilden på Theo, så ser man ett av våra minidrivhus bakom honom.

Har ni sett, här händer det grejer! Det växer så det knakar överallt! Fortsätter det så här, så får vi en jungel på altanen i sommar!

Jag och Molly har roat oss lite grand här på eftermiddagen!

Vi har målat med penslen, som Molly uttryckte saken. Här är Mollys blåa, fina naglar, som perfekt matchar hennes stålmannenpyjamas.

Och här är mina, som matchar... ööh, ja, mig!

Nu är det soffmysardags, för den här helgen har det varit full fart och i morgon är det vardag igen!

Detta inlägg riktar sig till alla som inte förstår vitsen med en surfplatta i allmänhet

och Handle with care........ i synnerhet ;-)

Här sitter jag och Molly i 45 minuter, i en tom, tråkig korridor och väntar på Theo, som är inne och dansar. Visst, kritor och papper i all ära men det tröttnar man ju på i längden.

Det har redan gått en halvtimme av lektionen och det känns som att vi precis satt oss, tiden går såå fort!

Många roliga appar finns att ladda ned och bytas ut när man tröttnar. Och mamman får ha mobilen i fred och kan blogga så mycket hon bara orkar! ;-)

Nu kör vi igång

Söndag morgon.

Och strax är det dags för sådant här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...