Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 14 juli 2012

Biltvättande och myspys.

Dagen började lugnt och vi åt inte frukost förrän klockan 9.30 men då blev det rejält istället, ägg och bacon till de vuxna och pannkakor till barnen. Sedan skrotade vi runt här och gjorde i stort ingenting innan det var dags för Labbe att åka på ett jourjobb. Vi andra skrotade en stund till, sedan begav vi oss också iväg ned till verkstan. Operation biltvätt inleddes.

Först ut var den här pärlan. Vår Audi, som vi dessutom passade på att fota eftersom vi ska lägga ut den på Blocket för försäljning. Vi tycker verkligen jättemycket om den, den är livsfarligt kul att köra men vi använder den ju nästan aldrig. Jag älskar min oerhört bekväma och praktiska Toyota och Labbe kör ju nästan hela tiden i servicebilen, eftersom han nästan jämt har jouren. Det känns lite onödigt att ha en bil bara för att man kanske vill köra den någon gång då och då, så snart kommer den, som sagt, upp på Blocket.

Min ögonsten stod på tur, efter Audin. Fälgarna var alldeles svarta inuti, efter då när bromsarna låste sig. Men nu blänker mina 19" som de ska och resten av bilen matchar ordentligt! Klockan hann bli ganska mycket innan vi var klara och då fick (självklart) Labbe ett jourjobb (som raskt förvandlades till flera), så jag och barnen åkte förbi ICA för att handla lite ribs och annat smått och gott. Nu blev det grillad kyckling istället men det är ju inte helt fel det heller. Förrätten bestod av vitlöksgratinerade kräftstjärtar, mmmm! Theo har upptäckt Wordfeud och är riktigt duktig på det. Det tog några omgångar innan han greppade riktigt hur han skulle tänka men nu spelar han mot random motståndare och LEDER! Tänk om de visste att de spelar mot en 6-åring, hehe. Jag fick förresten höra om en diskussion som han och min pappa hade haft. Theo hade varit mer än lovligt tramsig varpå min far utbrister; "Men Theo, nu är du väldigt barnslig!" "Jamen morfar, vet inte du att jag faktiskt är ett barn?"

Lisas fynd!

Lisa är i Gamlegårn med mamma och pappa och där finns det fantastiska svampskogar. Här är resultatet av en liten sväng i skogen i går. Det jag fascineras mest av är att Lisa gillar kantareller! Det hade jag inte en aning om. Det kan ju bero på att vi aldrig äter detta här hemma eftersom det är en av några få saker som jag faktiskt tycker är äckligt... Mormorn är helnöjd, hon har lyckats föra över kantarellälskargenen till något av sina barnbarn.

fredag 13 juli 2012

Dansa, pausa...

fast just nu är pausandet det dominerande inslaget, dansen tar vi nog lite senare... Vi är hemma nu och ska nog bara ta det lugnt några dagar.

onsdag 11 juli 2012

Mariestad.

I dag har vi varit hos min mormor och morfar i Mariestad, där jag är född och uppvuxen.

Här, i huset bakom förrådet, bodde jag till jag flyttade hemifrån 1988.

Och här, i det som en gång i tiden var morfars kiosk, fast mycket fräschare än vad den är nu, jobbade jag under flera år, från och till. Nya Torggrillen blev faktiskt omnämnd i tidningen Matmagasinet, som ett av de bästa gatuköken och att om man hade tur kunde man bli serverad av självaste Korva-Erik (aka min morfar) och kanske få smaka på hans hamburgerdressing, tillverkad efter ett hemligt recept (som gått i arv till mig!).

Här är han, min morfar!

Den här damen, det är min fantastiska mormor! Det är från henne (och lite från min pappa också) jag har fått mitt intresse för matlagning, allt man äter hos mormor är så fantastiskt gott! I dag blev vi bjudna på ugnsstekt kött, grönsaker och sås och potatis! Mmmmm

När vi hade ätit på tok för mycket av den goda maten och magen stod i fyra hörn, då kom efterrätten fram. Jordgubbar, glass, grädde, hembakta kakor och hemgjorda, rosa maränger. Liiite, liiite däst blev man allt efteråt.

Barnen använde all energi de fick från maten för att leka ordentligt. Theo fick igång min, nyopererade, snart 89-åriga morfar, på bowling i hallen och Molly hade picknick med mormor i sängen. Sedan satte båda småtrollen igång med att bygga ihop ett stort piratskepp tillsammans med både mormor och morfar.

Tiden går fort när man har roligt och snart var snabbvisiten i Mariestad över för denna gång. Vi åkte till Gamlegårn för att möta upp med pappa som varit där under dagen för att bygga färdigt det nya dasset.

Nu är det färdigt och här premiärsitter pappa!

Här premiärsitter barnen också, fast det är gungor för deras del, nya gungor till den uråldriga gungställningen, som var gammal redan när jag var liten.

För Theos del blev avslutningen på dagen oerhört lyckad! Han fick klippa gräs! Hemma är det Ludvigs jobb, vilket Theo är väldigt avundsjuk på men nu gick han klippa ordentligt, det är riktigt, rejält stora gräsmattor som ska klippas! Nu är vi tillbaka i Lidköping igen och barnen sover som små grisar i sängarna och strax ska jag följa deras exempel.

tisdag 10 juli 2012

Spikens fiskeläge.

Vi åkte ut till Spikens fiskeläge, på Kållandsö, för att köpa lite rökt fisk men vädret var så härligt, så vi beslutade oss för att äta middag där. Precis när vi hade beställt vår mat, rökt lax med potatissallad till Lisa och mig, räksmörgås till mamma och pappa och hamburgare till Theo och Molly, så öppnade sig himlen. Som tur var fanns det en restaurang med tak över, så det blev riktigt mysigt att sitta där under tälttaket, äta god mat och lyssna på regnsmattret.

Nu ska de här småtrollen sova. Tillsammans. Får se hur bra det går... I morgon blir det en färd till min barndomsstad, Mariestad, för att hälsa på min mormor och morfar.

Nu är vi på väg för att hämta vår lilla trollunge

som har haft det så bra så!

Vi hoppas på ett lika lyckligt slut, som vår katt fick!

Aftonbladet: Katten saknas efter bilolyckan - nu vädjar familjen om hjälp För precis 10 år sedan voltade mitt ex och tillika de tre storas pappa med bilen med Lisa, Linnea, min moster Erika och vår katt, Trissan i den, efter en idiotkörning. I samband med denna olyckan försvann Trissan och vi kunde inte hitta honom någonstans. Vi genomsökte hela Kinnekulle, olyckan skedde i höjd med Medelplana och åkte upp, i princip, varje helg för att leta, annonserade i tidningar och satte upp lappar över hela bygden. På dagen ett halvår efter olyckan får jag ett samtal. En familj i Medelplana har hittat en katt som stämmer väl in på signalement och vi är välkomna att komma och se om det är vår katt. Jag åker och hämtar barnen direkt från skolan och dagis direkt och åker upp. Det var Trissan! Mager och tuffsig men vid liv! Och han kände igen oss och blev jättelycklig när vi kom och hämtade honom! Han mådde förvånansvärt bra efter den här pärsen, behöver bara maskas av och äta upp sig. Han levde sedan gott i ytterligare fem år. Vi har inte den blekaste om vad han gjorde under det halvåret han var borta men det underlättade nog att han försvann i början på juni och hittades innan det blev för kallt. Vi hoppas innerligt att familjen i artikeln har samma tur som vi hade!

måndag 9 juli 2012

Hemma i Sverige igen.

Vi åkte expressbåten hem och den är liite känsligare för vågorna. Det gungar mer, så att säga...

Vi hade förbokat mat även på hemresan, kycklingsallad som var helt ok.

Theo hade beställt köttbullar och det tog han fasta på! Inget mos, ingen sås och absolut inga lingon. Resan hem tog bara två timmar och det var skönt, man är allt lite trött nu. Lite presentshopping, bokläsning och fiskedammsfiskning var vad vi hann med innan det var dags att kliva av.

Direkt efter hemkomsten åkte vi till farfar Lasses grav. Han fyller nämligen 73 år i dag! Theo visade sin spindel som han köpte i Danmark och farfar hoppade till i graven, så rädd blev han. Nu har vi varit på Yanking på Redbergsplatsen och köpt med lite kinamat hem. Det var väldigt längesedan vi åt det, så det ska bli hur gott som helst. Sedan blir det sängen...

Det är i Danmark sommaren är!

Strålande sol, varmt och skönt! Lagom med folk!

God mat på restaurangen med...

draken...

Nu fikar vi i solen innan det är dags att gå på båten och åka hem.

Redo för Danmark!

Tänk om det vore lika lätt att få upp honom så här tidigt när han ska till skolan...

söndag 8 juli 2012

Kvalitet.

Det är ett ord jag gillar. Samtidigt ogillar jag väldigt mycket när saker jag tror ska hålla bra kvalitet inte gör det. Som den här grillborsten. Vartenda borst bara lossnade och efter fjärde grillomgången är alla borta. Så irriterande. Vi fick rent grillgallret ändå och nu ska här grillas korv, helt enligt Theos önskemål. Sedan blir det tidigt i säng för båten går redan klockan 8 i morgon bitti och vi måste vara på plats, parkerade och klara, senast 7.30. Dessutom ligger ju Stena Terminalen på andra sidan stan och vi måste ta oss igenom alla morgonköer.

Båtfärder, dubbelt upp.

Theo ville så gärna visa mig hur duktig han är på att köra sin båt, så vi åkte ned till sjön en sväng. Även Labbe mötte upp, den här gången utan att knuffa sin son i sjön... Vi körde med båten i nästan en timme och det var hur kul som helst. Ja, jag fick också prova, även om Theo var lite tveksam till min förmåga att kunna manövrera detta fartmonster. Ett annat båtmonster, fast mera storleksmonster ska vi färdas med i morgon. Vi åker över till Danmark över dagen. Theo har velat göra det länge och då passar vi på när vi kan ägna oss helhjärtat åt honom. Det blir Lisa, Theo och jag som åker. Ludvigs ville inte(!) följa med! Han som har tjatat så om att få åka utomlands. ;-) Någon som är utomlands är Linnea, som tillbringar tre veckor nere i Spanien. Hon åkte i går kväll och kom nyss fram. Lång resa. Dessutom fick hon bara ta med sig 10 kilo handbagage, för tre veckors semester. Tur det finns tvättmaskin. Japp, det är de ökända Ryanair hon flyger med, billigt med riskfyllt och krångligt...

Ibland hittar man musik som bara prickar så rakt i hjärtat!

Som någon beskrev låten, en blandning av Queen och soundtracket till Lejonkungen. Some Night med Fun. Lyssna och njut!

Molly på äventyr!

Molly är på väg till Lidköping med sin mormor och morfar, utan vare sig föräldrar eller syskon, för första gången. Då är man så här lycklig!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...