Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 5 mars 2011

Njutning!


Färsk, grön sparis med Hollandaise.


Fasan i mango- och cidersås, serverad med klyftpotatis och grönsallad.


Björnbär-, blåbär- och hallonpaj med vaniljsås.

Mmmiddag!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Sista chansen för snölek?


Det hoppas vi på allihop! "Mamma, varför kan snön aldrig försvinna?"

Tänk en solig vårdag med en kaffe i lä på altanen!

Längtan!
Published with Blogger-droid v1.6.2

fredag 4 mars 2011

Bättre än Liseberg!

Efter fredagshandlingen på ICA som de tre yngsta genomförde utan tjat eller trams, blev det lite belöning i form av bilåkande! Theo blev nämligen helt salig när han klev innanför dörrarna. De hade bytt ut åkgrejerna! Ni vet, de där som man som stressad småbarnsförälder fasar! Jag menar, förutom att de alltid kostar just det myntet man inte har i plånboken, så håller de ju på i evigheters, evighet!

Fast idag var de ju, som sagt, helt otroligt duktiga och vad Theo anbelangar, så fanns det bara en belöning (muta, i efterhand?), en åktur i den nya bilen!

Molly, som inte har åkt såna grejer sen hon var pytteliten, tyckte först att den var lite läskig men kom snabbt på andra tankar och skrek i högan sky när åkturen var slut och vi skulle åka...


Man blir aldrig för stor för att leka! ;-)

På hemvägen plockade vi upp Ludvigs kompis Ludvig, som ska sova här inatt. Liite knepigt när jag fick skälla på vår Ludvig och andra Ludvig tog åt sig... ;-)

Pizza stod på menyn som kvällens middag. Hembakad pizza, fast en del fusk (Sarah Lee- The fun part of cooking!) vart det, det måste jag erkänna. Men fusket var förvånansvärt bra! Så det kan ju hända att fusket upprepar sig vid tillfälle ;-)Resultatet!

Trots den sena timmen, så har grabbgänget fått tillåtelse att kolla på en film uppe i biorummet. Det är ju faktiskt lördag i morgon.

Själv nattar jag Molly just nu och även mig själv också känns det som...


Vill bara avsluta med en bild på Molly när hon sitter i bilen och nyper på sin älskade drake. Förut skulle hon alltid nypa på min hand, annars gallskrik men numera får jag hålla båda händerna på ratten. Drakar är bra ur trafiksäkerhetssynpunkt! ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Drömmar...


Som nog aldrig går i uppfyllelse...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Kläderna vi beställde från me & I, här kommer bilder!

Här är kläderna vi beställde från me & I. Nu är det ju inte våra barn i kläderna men det får funka så länge. Ni lär ju få se dem på rätt barn vad tiden lider!

Bilder är lånade från me & I.

De allra flesta barnkläderna beställde vi både till Theo och Molly. Framförallt Theo tycker att det är jättekul när de har likadana kläder! Helst hade han nog velat att hela familjen skulle gå likadant klädda. Kanske ska införskaffa likadana träningsoveraller som vi kan ha på oss när vi rör oss ute bland folk ;)

torsdag 3 mars 2011

Me & I

Nu är jag helt slut! Städat, bakat, fixat, tvättat och som avslutning ett Me & I-party. Massa trevliga tjejer, lika trevliga barn och superfina kläder + god mat! Kan det bli bättre?

Det var många som jag inte hade träffat på länge. Maria, Labbes kusin med Philip och Vilma som vi inte har träffat sedan i somras när vi var ute med båtarna i Bovall. Två av våra föredetta grannar från Gundla Mosse, Jenny med lilla Maja, 6 månader och Gunilla med bäbis i magen, som är beräknad till på lördag! De har vi ju faktiskt inte träffat sedan vi flyttade till huset i oktober 2009. Det var inte utan att man längtade tillbaka till Gundla Mosse när vi nu träffades.

Så mycket det handlades! Molly var med under tiden som Anette visade kläderna. Hon visar så tydligt vad hon tycker om och inte. Jag fastnade för ett plagg men det bara hon ignorerade, bara för att jublande slita åt sig ett annat och lyckligt krama det ;-) Gissa vilket plagg vi köpte.

Theo älskar de här kläderna! Mjuka, bekväma, färgglada och med tuffa mönster. Han fick tag på en beställninssedel och kryssade i det han tyckte vi skulle köpa. Varenda ruta blev ikryssad...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Livsfarliga bussar!

"Veolia verkar inte ha fattat" - Göteborg - www.gp.se

Dessa bussar har rullat på våra gator mitt inne stan. Mitt bland allt folk. Stannar vid en hållplats där människor står i kö för att gå på, köar precis bredvid hjulen som, i för många fall, kan explodera när som helst. Har ni sett vad ett exploderande bussdäck kan göra med en busskur...

onsdag 2 mars 2011

Långt dygn för Labbe och lågstadietankar.

Labbe gick upp som vanligt igår morse och nu har han precis gått och lagt sig... Många bussdäck blev bytta under gågna dygnet. Bra för trafiksäkerheten på Göteborgs gator. Bra för bussresenärerna. Bra för Göteborgs Däckcenter. Mindre bra för Labbes hälsa men ikväll är det Chrille som kör för honom istället, så förhoppningsvis blir det en hel natts sömn för honom.

Själv sitter jag i soffan med en liten tjej som har det tufft med andningen, hostar och snörvlar. :-(

Ludvig fick träffa ögonläkaren efter en tids väntan. Sköterskan hade lyckats få bort allt skräp men tyvärr hade det hunnit skada hornhinnan en hel del, så det blir ögonsalva ett par dagar för hans del.

Molly har nu fått luftrörsvidgande, slemlösande, smärtstillande och Draktränaren på TV, så nu gråter hon inte längre. Hon är faktiskt riktigt avslappnad just nu. Kanske hon somnar...

I morgon är det en STOR dag för Theo! Han ska vara med på lågstadiet för första gången! Spännande! Ett litet bekymmer bara, är detta med vantarna. Man måste ju ta på dem själv när man går på lågstadiet och Theo är inte helt säker på att han fixar detta ;-) Fast nu tror jag att han vill börja ändå, för fröken Rebecka har försäkrat honom om att man kan få hjälp, fast man går på lågstadiet. Ett annat, lite större bekymmer är Emily! Sötaste tjejen i plugget och tuffast! ;-) Tänk om han inte får gå i samma klassrum som henne! Ka-ta-strof!! Lågstadiet har ju två klassrum och barnen från förskolan delas upp på dessa. Men de gör ju ändå mycket saker ihop, det är ju en liten skola de går på. Så det blir nog bra hur de än delas upp. Men Emily...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Klippkort på sjukhusen


Nu sitter vi här igen. På sjukhuset. Ögonkliniken på Mölndal är det som gäller idag. Fast lite variation har vi eftersom det är Ludvig som är orsaken till besöket. Han är den av mina barn som numera har minst kontakt med vården, sen hans astma växte bort i 7-års åldern. Ögat gör fortfarande ont och är rött och svullet.

Sköterskan har kollat igenom ögat, tvättat ur det ordentligt under ögonlocket med en tops.

Kollade hans syn också och den fick godkännt! Han har lite skrapsår på hornhinnan men hon kunde inte se några främmande partiklar i ögat. Antingen har de redan sköljts ut eller så är de så små, så de inte syns.

Nu väntar vi på att läkaren ska komma och kolla också, eventuellt lägga lite salva i ögat. När Ludvig fick höra det så kändes ögat helt plötsligt jättebra! ;-)

Published with Blogger-droid v1.6.2

tisdag 1 mars 2011

Draktränare, Pippikramare och klädsnobbar

Molly har tittat på sin favoritfilm idag. Draktränaren. 6 gånger. (Vi Börjar kunna den nu) Om man frågar henne om hon vill titta på film så sträcker hon upp händerna i luften och skriker: "Jaaa, gacke!", hämtar filmen och kramar(!?) den hårt. Det är framförallt draken Tandlöse hon är förälskad i, "Åh, gacke", säger hon med blommor och fågelsång i rösten, så fort han dyker upp i TV-rutan.

Idag har det kramats mycket! Och föremålet för dessa kramar har varit Pippidockan, som Theo köpte åt henne. Visst är de söta ihop!

I morses när Theo gick upp, var han riktigt vråltrött, så jag hjälpte faktiskt honom på med kläderna. När han sen skulle byta om till simningen får han syn på sin skjorta.

Det är som en t-shirt och skjorta i ett, de sitter ihop. Så coolt är kommentaren!


Detta är min äldsta son. Han som alltid råkar... Idag råkade han ramla på syslöjden och lyckades, i fallet genom luften, få in något i ögat som nu ligger och skaver så ögat är alldeles rött och svullet. 1177. Ögonvila ordinerat, inga blinkningar med andra ord.

Sen är det vår Linnea... Nu på kvällen tappade hon andan, helt utan förvarning. 1177 igen! Avvaktan...

Ovannämnda i kombination med vrålförkylda, ledsna Molly och en Labbe som är ute på ett mastodontjobb (repris på notisen i GP) som antagligen tar hela kvällen och natten i anspråk, gör ju att det känns liite jobbigt här ikväll.

För att lätta upp lite

Molly har sina pigga stunder! Här lagar hon mat!

Imorgon ska vi vara hundvakter till världens sötase hund! Bessington! Dessutom ska vi försöka städa och baka lite, för på torsdag ska det bli Me & I-party här!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Sjukhuslunch


Febern till trots, dags för röntgen och ortopeden igen, för att kolla Linneas höft, som hon gjorde illa en av alla gångerna hon har svimmat. Allt såg ok ut nu, rörelse och träning är vad som gäller nu.

Passar på att få i oss lite lunch innan Theo ska hämtas upp, för vidare färd till simskolan. Men lunchen på sjukhuset föll inte fröken Blivande Kock i smaken, så det blev ett besök i Mölndal med asiatisk buffé istället. Och jag är ju inte den som klagar på det valet ;-)

Var Molly är? Hemma med en sjuk Lisa förstås!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Liten sjukling


40.2 i feber, snuvig, hostig och jättehängig. Roligare kan man ju helt klart ha när man är liten.

Och när man är stor också, för den delen. Jag ligger inte långt efter Molly, även om febern inte är lika hög. :-(

Så många negativa adjektiv jag skulle vilja skriva här men jag tror nog det är överflödigt...
Published with Blogger-droid v1.6.2

måndag 28 februari 2011

Sån't här pysslar Labbe med!

Körförbud mitt i rusningen - Göteborg - www.gp.se

Det var Labbe som fick den äran att, på plats, byta ut det utslitna däcket. Det är sådant han gör på jouren. Kommer ut med en av våra servicebilar, utrustade med tryckluftsverktyg och byter hjul på vägen, på bussar, lastbilar, ambulanser och en del personbilar.

söndag 27 februari 2011

Jag har jobbat!


Men det var nära att det inte blev av. Linnea hade lovat att vara barnvakt eftersom alla andra var uppbokade men hon tyckte att visst att det löftet inte var så himla viktigt. Lisa fick istället avboka, jag kom iväg på tok för sent och glömde i all stress både nycklar (till mitt skåp, till redskapsförråd och alla dörrar på jobbet) och plånbok (ingen lunch, ingen bensin, inget handlande av bröd och mjölk). Ingen vidare bra start...

Men sen blev det bättre! Mitt extrajobb är faktiskt det roligaste jobb man kan ha! Och så mycket kramar jag fick... :-)

Tyvärr har det gått utför under eftermiddagen och nu ligger jag här med feber, halsont och ont i hela kroppen. Igen! :-( Jag funderar på om jag fick med mig något oönskat hem från Passion för mat mässan igår, för jag läste hos http://ebifamiljen.blogspot.com/ att Jenny också kände sig krasslig efter att ha varit där. Man går ju och provsmakar från skålar och knör bland allt folk. Undrar hur många av gårdagens besökare som inte mår hundra idag?

Jag skulle ju ha ringt Sara i Stockholm efter jobbet men har verkligen inte orkat prata med någon alls. Måste ringa imorgon. Hennes pojk, Simon, min gudson, har haft massa kramper och vi har inte hunnit prata sedan dess.

Molly har haft skoj i snön idag. Det har börjat släppa ordentligt nu. Tidigare i vinter har hon ju bara tyckt att det har varit jobbigt och besvärligt men idag var det skrattfest! :-)Published with Blogger-droid v1.6.2

Sci-fi mässan!

http://www.scifiworld.se/index_G2011.html
Dit ska inte jag men viiiill! Men jag ska jobba idag! :-) Äntligen! Jag har ju inte träffat mina små badbarn sen innan jul! Åh, vad kul det ska bli! Överglänser faktiskt en träff med Hulken och de andra! ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...