Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 27 april 2013

Partydags!

Att Molly är redo och taggad inför århundradets 4-årskalas, är en rejäl underdrift!

fredag 26 april 2013

Friday, I'm in love!

Titta på The Cure - Friday I'm In Love på YouTube Jaa, det är fredag, en vecka till att lägga till handlingarna.

Det har varit en bra dag idag. När vi kom till skolan hade mellanstadiet försäljning av smaskiga bakverk. Vi fick med oss chokladbollar, morotskaka och bärmuffins hem. Det blev en fin efterrätt nu på kvällen.

Jag har förberett det som kan förberedas inför kalaset i morgon. Bara att fixa kaffe och blanda ihop kycklingsalladen i morgon bitti.

Theo har haft sista danslektionen innan onsdagens uppvisning. Fast han har lagt in en extraträning nu på söndag. Skönt att kunna finslipa lite, både inför uppvisningen och inför tävlingen nästa lördag. Just nu sitter han bänkad framför världens bästa TV-program,  enligt honom, Let's Dance. Molly ville också se men hon orkar inte vara vaken så länge.

Så fort hon har somnat ska vi slappa i soffan en liten stund. Samla lite krafter inför i morgon. Kan nog behövas...

torsdag 25 april 2013

Örontrassel och hårfagra ungar.

Till slut, efter många om och men och prat om vidarefärd till sjukhuset, blev vi klara på Ekmanska. Trumhinnorna ser tydligen riktigt dåliga ut och dessutom har han hörselgångsinflamation. Undra på att han är lomhörd! Recept på Ery-Max och örondroppar och återbesök om besvären inte lättat om en vecka. Tyvärr strulade det till sig på apoteket, örondropparna finns inte på ett enda apotek i hela Göteborgsområdet och ska det beställas hem har vi inte dropparna förrän på måndag. Det gick inte heller att byta ut det mot något liknande, detta var tydligen unikt. Det blir till att ringa vårdcentralen i morgon bitti igen. Tur att jag ska vara ledig i morgon!

Eftersom besöket på Ekmanska drog ut på tiden så mycket, så missade Ludvig sin lunch. Fast han var inte jättebesviken över det, jag fick ju ta med honom och köpa sushi...

Efter jobbet åkte jag och plockade upp Molly och sedan tog vi oss bort till GLTK, det var vår tur att frakta barn mellan tennis och kör. Molly älskar de dagarna. Det är ju Theo och ett gäng tjejer som åker tillsammans och Molly tycker att det är så häftigt med dessa stora, roliga ungar. Vad det verkar så är de känslorna ömsesidiga, för de tar väl hand om henne. Även vår tjejtjusare till son är väldigt nöjd med detta upplägg!

Till middag i kväll blev det fish 'n chips och precis när vi skulle sätta oss, ringer Labbe och säger att han inte hinner hem för att äta. Det var tur det, för alla barnen åt så de storknade! Den maten som jag hade räknat skulle räcka till fem hungriga personer, tog slut!

Småtrollen sparar till långt hår, båda två och de har kommit en bra bit på väg. Kostnaderna för schampo och balsam har ökat markant!

I morgon ska jag, som sagt, vara ledig. Dels behöver jag pausa lite och dels är det en del att förbereda inför det stora 4-årskalaset på lördag. Skönt att kunna fixa utan att behöva stressa eller bli helt slutkörd.

En stillsam förmiddag på Ekmanska.

Den här gossen hör ingenting. Man får vråla honom rakt i örat och får då ett va till svar...

Så kan vi ju inte ha det. Han avslutade sin Kåvepeninbehandling i måndags men uppenbarligen har den inte hjälpt. Jag ordnade en tid på Vårdcentralen på förmiddagen. Och här är vi kvar fortfarande. Flera doktorer tittar i öronen och massa prover tas...

onsdag 24 april 2013

Å regnet det bara öser ned och en favorit i repris!

När vi klev upp i morse sken solen. Någon gång under dagen gick den och la sig, för nu är det värsta höststormen ute, med det, för Göteborg, typiska regnet underifrån.. Hoppas verkligen att det blir bättre väder på lördag, när Molly och hennes kompisar ska ha sitt 4-årskalas.

Det har varit en händelserik dag. Mycket har blivit fixat, både jobbgrejer och väldigt roliga privatgrejer! Vi har mycket kul att se fram emot! Först ut är ju, som sagt, Mollys kalas, som hon ska ha ihop med sina kompisar. Alla födelsedagsbarns föräldrar hjälps åt att fixa allt och idag har jag ordnat två flak med festisar. På fredag ska en smarrig kyckling- och pastasallad förberedas och bröd bakas. I morgon ska jag försöka hinna köpa presenter också.

I kväll har Ludvigs klass filmgala, där de visar de filmer de har gjort under det här läsåret. Tyvärr låg det lite för sent för att våra småtroll skulle orka med att gå men Ludvig beställde kopior på filmerna till oss. Jag har ju sett några sådana här verk tidigare och de brukar vara av väldigt bra kvalitet, så vi ser väldigt fram emot att få se dem.

Här hemma blev det fläskpannkaka till middag och därefter badade halva familjen. Praktiskt och ekonomiskt med ett stort badkar, alla kan bada samtidigt!

Just nu sitter jag inne hos Molly för nattningen och under tiden försöker Theo få Labbe att förstå det fantastiska med Minecraft. Går väl sådär, tror jag...

Som avslut på den här dagen, kör vi en favorit i repris; Det är gott med giiiis!
Titta på Det är gott med gris! ;-) på YouTube

Dagens Mollycitat

Mamma, när glassbilen kommer så sjunger jag "Oh, heaven is a place on earth! "

tisdag 23 april 2013

Tandläkarbesök, smörgåstårta och ja, bara en härlig vårdag...

I morse hade vi en nervös liten kille och en superlycklig liten tjej! Theo skulle till tandläkaren för att vidga mellanrummet mellan några av tänderna där det har varit väldigt svårt att komma åt att få rent. Tandläkaren ligger i Landvetter och det kändes lite onödigt att först åka in med Molly till skolan inne i Göteborg, för att sedan åka tillbaka till Landvetter och till slut tillbaka till skolan med Theo, så Labbe skulle köra Molly. Det är något av det roligaste hon vet, att få åka med sin pappa i lastbilen!

När de hade åkt gav Theo och jag oss av också. Han var ordentligt nervös i bilen. Jag hade förklarat för honom vad de skulle göra men det var tusen frågor som jag försökte besvara så gott jag kunde.

När han väl var på plats i tandläkarstolen, var nervositeten som bortblåst och utbytt mot irritation över den starka lampan som bländande honom. Han märkte knappt vad tandläkaren gjorde...

För att att hade varit så himla duktig och suttit helt stilla och inte gnällt minsta lilla, så fick han välja två belöningar...

Sedan körde jag honom till skolan och passade därefter på att ta lite prover på vårdcentralen som ligger precis bredvid skolan.

Det blev en kort dag i dag, försöker ju hämta barnen vid 2-tiden på tisdagar men jag hann med att äta lunch i alla fall. Snällaste Lasse kom med smörgåstårta till oss!

Vi har haft ett fantastiskt väder i dag om än lite blåsigt. Molly påpekar varje dag just nu hur skönt det är att slippa overall och vinterkängor.

Theo tar det hela ett snäpp längre. Det är han som syns i mitten, han i gul T-SHIRT!!

I lördags, när vi var barnvakt till Natalie och Hugo, så var det Allaktivitetsdag på Casa. Många saker blev fixade, bland annat den här coola trädkojan! Visst är den fin!

Efter middagen i dag, tog Labbe med sig småtrollen på lite äventyr utan mamman. Hela vägen ned till Gyllene Måsen, för att handla glass med kolasås! Lagom busigt äventyr, så här en vanlig vardagskväll!

måndag 22 april 2013

Vem är detta nu då och sista simskolelektionen för den här terminen!

När vi åker till skolan lyssnar vi alltid på Morrongänget  i bilen. De har ofta några återkommande programpunkter och just nu har våra småtroll fastnat för en där det är någon känd person som ringer in till programmet och så ska programledarna gissa vem det är. Theo tycker hela programpunkten är spännande men Molly föredrar signaturmelodin...
Titta på Vem är detta nu, ja vem är detta nu... på YouTube
Det var ett lite vemodigt besök på Vattenpalatset i dag. Det var sista riktiga simskolelektionen för den här terminen, nästa vecka är det avslutning och då brukar det vara lite mer lek och så fikar man halva lektionen. Det var också sista lektionen som jag var med något av mina barn i vattnet. Molly ska simma utan förälder nästa termin. Oerhört bra och nyttigt för henne men minst lika trist för mig.

Ludvig har kommit hem från sin pappa i dag och tagit med sig en rejäl öroninflammation och en ask Kåvepenin. Han var inte alltför kaxig i dag när jag mötte honom i skolan! Japp, i skolan. Vi, i det här hemmet har inte riktigt samma syn på vad som räknas som sjukdom och giltig frånvaro, som vissa andra har...

Nu försöker jag natta en liten tjej som fick luftrörsvidgande medicin lite för sent på kvällen. Hon blir liksom lite stissig av den och studsar nu upp och ned i sängen och pratar oavbrutet. Vi försöker undvika att ge den för sent men ibland så blir man så illa tvungen.

Labbe har jourfri vecka nu men det blir ändå långa dagar för honom, det är som allra mest att göra på verkstan just nu. Kanske till och med Toyotan kan få bli sommarstajlad den här veckan?

Just ja, höll på att glömma helt. Äldste sonen har ju redan blivit sommarstajlad, precis som äldsta dottern!

söndag 21 april 2013

Underbara värme!

I går fick Molly en hel påse med kläder av Natalie som hon hade vuxit ur. De är ju jämgamla men Natalie är nästan huvudet längre än Molly. I morse fick Molly kolla i påsen och hon halar upp plagg efter plagg under stigande jubel! Till slut satt hon bara i soffan och kramade alla kläderna!

Självklart skulle de på också, helst alla på en gång. Efter mycket kompromissande, valde hon den här outfiten!

Labbe har jobbat precis hela dagen och fick massor av kramar av Molly när han skulle åka. Det är ju en väldigt intensiv period i däckbranschen just nu, när alla ska ha på sina sommardäck på så kort tid och lägger man jouren på det, så blir det inte mycket tid över för familjen.

Den här bilen går många mil varje dag.

Vi övriga har bara tagit det lugnt och njutit av solen och värmen. Båda barnen har varit ute och lekt med grannbarnen nästan hela dagen, de har bara varit inne och ätit. Det känns som om vi alla behöver den här solen nu. Vinter, mörker och kyla har vi fått nog av!

Vi har fått vara barnvakt!

Jag har ju berättat en del om lilla, söta Natalie som har EB. Det är hennes händer som syns här uppe till höger. Sjukdomen hon har gör ju att hennes hud blir extremt skör och sår och blåsor bildas vid minsta påfrestning. Hon måste vara oerhört försiktig hela tiden så att hon inte skadar sig och det vet ju alla som har haft en fyraåring, hur lätt det är. Vaddå vara stilla? När man kan hoppa, springa och klättra?? Det är ju liksom inbyggt i ett litet barn att vilja röra på sig och utmana kroppen. Även så hos Natalie, fast för henne kan det få katastrofala följder.

Natalies föräldrar, Jenny och Darko, gör ett hästjobb för att Natalie ska må bra och kunna leva ett så normalt liv som möjligt men sjukdomen innebär naturligtvis begränsningar för hela familjen. Till exempel detta med barnvakt. De gånger Jenny och Darko har varit barnlediga sedan Natalie föddes är lätträknade.

I går var det dags för Darkos 40-årskalas och de skulle få huset fullt med gäster och för ett litet tag sedan frågade Jenny mig om jag kunde tänka mig att passa Natalie några timmar innan under dagen. Självklart kunde jag göra det, även om det är lite nervöst. Ett litet snedsteg kan få riktigt jobbiga följder. Lisa kom hit, så att hon kunde hålla koll på övriga och jag fokusera på Natalie. Molly blev så lycklig när hon fick veta detta, hon tycker verkligen om "sin" Natalie.

Efter Mollys dans så åkte hon och jag och hämtade Natalie och Hugo. Jenny visade mig hur man kan lyfta Natalie, det är inte bara att ta under armhålorna och lyfta, som man kan göra på andra barn. Väl hemma hos oss lekte barnen hur bra som helst. Tjejerna började inne i Mollys rum men så fick Natalie reda på att vi hade en lekstuga i trädgården och då ville hon genast gå dit. Vi fick henne dock att vänta till efter lunchen, som strax var färdig.

Lite lördagschoklad slank också ned innan de gick ut.

När de väl hade kommit in i lekstugan, så blev de kvar där. De lagade mat, diskade och städade och hade så kul.

Under tiden pysslade killarna med sitt. Lite fotboll och kockoboll(?) och Minecraftspelande.

Nu var det ju så härligt väder, så jag tyckte nog att de kunde vara ute. Då kom killarna på ett sätt att slå två flugor i en smäll, de skulle leka Minecraft! De fick även med sig Lisa på detta och verkade ha hur kul som helst, även om Lisa inte riktigt förstod vad det var de egentligen gjorde...

Dagen gick väldigt fort och helt plötsligt var det dags att köra hem dem igen. Både jag och barnen har haft en toppendag och jag hoppas att vi kan göra om detta igen!

När jag kom hem igen tände vi grillen!

Grillat fläskkött, ugnsrostad potatis och grillwokade grönsaker. En perfekt avslutning på en härlig dag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...