Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 27 oktober 2012

Lördag...

då får man godis! Den här kom Labbe hem med till mig igår. Mmmm...

Theo har varit på Loves skogskalas vid Torpet Freden idag och grillade korv och marsmallows och lekte lekar och hade hur kul som helst! Ett riktigt toppenkalas var det sammanlagda betyget! Riktig tur med vädret hade de ju också, strålande sol och vindstilla!

Under tiden var Ludvig och dömde pingismatcher, Labbe jobbade och Molly och jag passade på att handla på ICA på Allum, tillsammans med resten av Göteborg. Tur att det bara var några smågrejer vi behövde och att vi har självständig!

När vi hade handlat klart, mötte vi upp med pappan på kinarestaurangen på Kyrktorget. Molly beställde "mudlar" för det gillar hon. Sedan var det dags att hämta Theo igen.

När vi kom hem passade vi på att ta ett sista dopp i bubbelpoolen innan det är dags för den att gå i vinteride. Den mår inte helt bra av för kylig temperatur för länge och inatt kommer temperaturen ramla nedåt en 7-8 minusar och det är lite för kallt för den.

Så pojkarna hjälptes åt att tömma, skura ur och packa ihop den ordentligt. Det var lite krångligare än man först kunde tro och tog betydligt länge tid men nu är det gjort.

Tur att portergrytan bara blir godare av att stå ett tag.

Molly har åkt på en ögoninfektion, en ganska rejäl en, så ögat är alldeles rött, varar massor och gör jätteont. Vi tvättar och tvättar och hon har även fått Ipren för att dämpa smärta och inflammation. Nu håller vi tummarna för att det har lugnat sig till i morgon. Vi har ju höstlov nu och har en del planerat i veckan. Inget kul för lilltrollet om hon ska behöva gå med värkande och kladdigt öga då...

Nu sover småtrollen och det lär de större också göra strax. Labbe är vrålförkyld och jag mår ju som jag gör, så pigga kan man inte beskylls oss för att vara. Till och med Ludvig sa att han ville gå och lägga sig nu. En femtonåring, en lördagskväll...

Vår familj!

fredag 26 oktober 2012

Läkarbesök och mysig lunchdate

I dag var det dags för en liten koll hos doktorn med Theo igen. Vi var lite tidiga och passade på att ta en promenad i höstsolen. Helt underbart!

Theo var superduktig hos doktorn!

När man varit så duktig, så får man självklart välja vad man ska äta för lunch och i dag blev det Gyllene Måsen. Jag tycker ju att han gjorde ett bättre val förra gången, då valde han sushi...

Hur känns det att ha EB

Här är en sida med bilder som kan ge lite förståelse för hur det känns att ha EB.


Vardagliga saker som du och jag inte funderar nämnvärt över...

eb

torsdag 25 oktober 2012

Ja se det snöar...

Snöppremiär i Landvetter! Stora, tunga, blöta snöflingor.

Som pricken över i, möts vi av strömavbrott när vi kommer hem. Allt går ju på ström. Vatten, spis, TV, för att inte tala om laddaren till mobilen. Nu kan jag ju inte lyssna på Hobbiten på Hobbiten på Storytel, för då tar ju laddningen slut direkt. Jag brukar ju alltid lyssna på ljudbok när jag lagar mat.

Men vänta nu här....

Spisen var det ja...

Tur att jag köpte sådana där färdiga pannkakor tidigare i dag. Kalla pannkakor med sylt får visst barnen till middag i dag och känner jag dem rätt så klagar de absolut inte över det.

Afrikansk dans

Det har stått på schemat för småtrollen i dag. De har lärt sig afrikanska sånger, spelat trummor (även om Molly blev blyg just då...) och dansat och haft hur kul som helst. Ett mycket uppskattat inslag i skoldagen.

Theo är ganska hängiga just nu. Han orkade inte ens med tennisen och det är ju något av det roligaste han vet. Kören däremot går bra, så just nu sitter jag och Molly och fikar i församlingshemmet medan Theo sjunger för fullt i körlokalen intill.

EB Awareness Week
Att leva med fjärilstunn hud - följ med oss i veckan och lär känna personer i Sverige som lever med denna svåra sjukdom.

Epidermolysis bullosa är en genetisk hudsjukdom som ger upphov till blåsor och sårbildning över hela kroppen och ibland även i slemhinnor. Det finns inget botemedel mot sjukdomen i dagsläget. Det finns 20-30 olika undergrupper av EB med olika karaktärer. Även om EB i första hand drabbar huden är det många som också får problem med ögon, slemhinnor och tänder samt invärtes. Dessa människor är väldigt ömtåliga och vissa former kräver bandagering av nästan hela kroppen, omläggningarna är smärtsamma, sammanväxningar av fingar/tår förekommer samt att de löper stor risk att få infektioner.

Epidermolysis betyder avlossning av överhuden och bullosa betyder blåsbildande. Bara det säger ganska mycket om sjukdomen. Det finns flera olika varianter av EB men förenklat så delar man in sjukdomen i fyra olika grupper beroende på i vilket hudlager blåsorna finns, svårighetsgraden och om det finns tendens till ärrbildning. När tryck eller friktion sker mot huden håller den inte ihop eftersom det saknas ett ämne som ska fungera som ett klister mellan de olika hudlagren. Vätska sipprar in från vävnaderna under och det bildas blåsor, det är också vanligt med stora hudavlossningar.

De fyra huvudgrupperna inom EB talar om på vilken nivån defekten sitter. Grupperna benämns som EB simplex (EBS), junktional EB (JEB), dystrofisk EB (DEB) samt Kindlers syndrom.

Vi kommer under veckan – EB Awareness Week – berätta mer om de olika grupperna, dess utbredning och ni får träffa på olika personer med lite olika varianter ev EB. Varje dag under perioden 25-31 oktober får ni läsa en ny personlig berättelse – hoppas ni följer med oss! Ni hittar dessa berättelser på vår hemsida www.ebforeningen.se, Facebooksidan Epidermolysis Bullosa i familjen samt flera bloggar runtom i Sverige.

Vi i Svenska EB föreningen vill öka kännedomen om denna svåra sjukdom och hjälpa de som lever med den. Välkommen till www.ebforeningen.se för mer information. Alla gåvor, stora som små, tas emot med tacksamhet på pg 417 60 55-4. Märk inbetalningen med EBAW (EB Awarenss week).

onsdag 24 oktober 2012

Nu kan hon minsann...

Jag valde att inte byta om och vara med på simskolan i dag, för att se om det skulle gå bättre för Molly att simma utan hemska mamman. Och det gjorde det... Hmm...

Nu äter vi middag!

Syskonbad

Till barnens stora lycka så orkar jag inte båda i dag. Då följer Lisa med i plurret istället!

Badbilderna


Här kommer (äntligen?) bilderna från förra veckans simskola. Detta är ett litet urval av typ 200 liknande bilder, mamma, fota när vi gör si och fota när vi gör så. Vaddå andas??tisdag 23 oktober 2012

Ett litet smakprov...

Cabarén var, som vanligt, oerhört genomarbetad och proffsigt utförd av de talangfulla eleverna. Vi fick, bland mycket annat, följa Emil och Pippi i deras kamp för att rädda rumpnissarna från den elake "Karlsson på golvet" i Nangijala. Och allt slutade lyckligt.

Eller??

En lycklig men mycket trött producentsgruppsdeltagare med sin välförtjänta ros. Nu (!) ska vi natta småtroll. Något säger mig att morgondagen blir lite småtuff...

Vi är i sagornas värld!

Casas 7or och 9ors årliga cabaré.

Theo filmar rubbet!

Det finns musik...

Titta på Depeche Mode - In-Studio Collage 2012 på YouTube sedan finns det ju MUSIK också!

Arborister

Den här synen mötte mig igår, när jag skulle hämta barnen. Långt upp i de höga träden hängde det ett gäng gubbar. Högt, högt upp. De var arborister som rensade bort döda och vissa grenar däruppe.

Inte i närheten av att vara mitt drömjobb på något sätt men gott att någon tycker om att dingla runt i trädkronorna....

måndag 22 oktober 2012

Theos Halloweenkalas.

Det blev ett otroligt lyckat kalas men jag har behövt ett par dagar på mig för återhämtning. Här kommer i alla fall en liten bilduppdatering. Bättre sent än aldrig...

Kalaspåsarna är redo.

Festföremålet likaså. Även lillasystern testade sin nya Halloweenkostym men hon bytte om till finklänning (läs: tomteklänning) för hon skulle nämligen på sitt livs första barnkalas! En liten klasskamrat bjöd på 3-års kalas och Molly var överlycklig!

Pumpa var också redo!

Sedan började gästerna anlända, den ena läskigare än den andra. Det var tur att föräldrarna var med vid lämningen, annars hade vi inte vetat vilka barn det var vi hade hemma hos oss...

Vi började med att fylla på med lite energi, svarta och möjliga maskar, avhuggna fingrar och delikat blod.

Blodet var direktimporterat från Transylvanien, noga utvalt av Dracula själv.

Alla Halloweenisar lät sig väl smaka.

Ser ni, det är gott med mask!

Så var det dags för presentöppning med hjälp av snurra flaskan.

Många fina presenter fick han och älskade allihop!

När alla paket var öppnade körde bion på övervåningen igång, ET stod på kvällens körschema. Riktigt spännande. Chips, ostbollar och popcorn gick åt i ett rasande tempo under filmens gång.

Under tiden röjde den här häxa undan i köket.

När filmen var avklarad kördes musiken och Theos favoritlek igång, dansstopp! Ut med lite överskottsenergi!

Dans och rörelse skapar, som bekant, ett energibehov, så det var tur att vi hade den här godbiten.

Som små hungriga vargar glufsade Halloweenisarna i sig nästan hela 20-bitars tårtan.

Smaskens!

Med ny energi, sprang Halloweenisarna upp på övervåningen och dansade tills deras föräldrar lyckades släpa med dem därifrån.

Jag hade aldrig fixat kalaset på egen hand men jag hade väldigt god hjälp av de här två! Och de gjorde betydligt mycket mer än att fotografera...

Det gjorde även den här ängeln! Hon fixade och ordnade innan kalaset och hade dessutom stenkoll på alla vilda Halloweenisar under kalaset!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...