Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 15 december 2012

Ja se det snöar...

och det har det gjort hela dagen med bara några få, korta uppehåll. Tidigt i morse blåste det så hela huset skakade och det snöade verkligen på tvären. Nu har vinden mojnat men det fortsätter att snöa.

En försvarlig mängd snö fick Labbe borsta bort från bilen när han skulle iväg och jobba förut. Theo är superlycklig, hans favoritsysselsättning just nu är ju att skotta snö!

Molly däremot, håller sig helst inomhus. Hon fixar till lite efter att morfarn var här och tvättade våra mattor, de blir nog extra fina om man stryker dem också.

Även om man inte är ute just i dag, så är allt det här snöandet skäl nog till att ta lite glögg och en lussebulle.

Kom ihåg att släcka era levande ljus!

Det är supermysigt med levande ljus men glömmer man dem, kan de snabbt bli en dödsfälla. En av mina allra bästa vänner och hennes syster var sekunder från döden, när deras hus övertändes på bara några minuter.

Själv har jag blivit evakuerad från ett flerfamiljshus, där grannen snett under oss hade somnat från den brinnande adventsstaken som han hade på TVn...

">Här kan man se hur fort det faktiskt kan gå.

fredag 14 december 2012

Magisto

Jag har hittat en skitkul app! En upp som gör häftiga videos av alla de korta videoklippen man har i mobilen. Titta på Molly mästersimmaren by Magisto på YouTube Det enda man behöver göra är att välja vilka klipp man vill ha med och vilken musik som ska spelas till.

Hemma och myser

Theo är fortfarande febrig, så vi är hemma och myser i dag. Harry Potter och den flammande bägaren på TVn och varm choklad, glögg och lussebullar till det. Lite tröst, när sjuklingen är grymt besviken över att missa julspelet vid Domkyrkan i dag.

Molly, däremot, var helnöjd med att storebror skulle vara hemma, för det innebär att pappan kör henne till skolan! Lycka!

torsdag 13 december 2012

Luciafika och en liten sjukling

Efter det fantastiska Luciafirandet i kyrkan, gick alla ned till Casa och fördelade sig på de olika stadierna. Vi gick till förskolan och vi fick med oss både vår högstadieelev och vår lågstadieelev dit. Det bjöds på lussebullar och pepparkakor och alla pratade och hade väldigt trevligt. Vi fick sällskap vid vårt bord av den alldeles nygifta Kerstin. Arvid gjorde oss också sällskap när han, tillslut, kunde slita sig från bordet där alla bullar och kakor var uppdukade.

När vi vuxna skulle åka, blev det lite ändrade planer. Theo var skållhet och fick vackert följa med mig hem igen. Mot rejäla protester, de skulle ju korv med bröd i skolan i dag...

Lussefirande i Örgryte Nya Kyrka

onsdag 12 december 2012

Kusingäng, städhjälp och bröllop 121212

Jag hämtade barnen tidigt i dag, eftersom pappa är här. Då passade vi på att åka hem till Ninna och gänget och kolla in deras nya hus som de flyttade in i, i helgen. Det allra bästa med just det här huset är att det ligger i Mölnlycke, vår kommuns huvudort och bara 15 minuter bort med bilen! Det blir ju genast mycket enklare att träffas, jämfört med när de bodde i Majorna! Sedan var det ett jättefint hus med ett stort kök och stort vardagsrum! Äntligen kan hela vår jättesläkt få plats även hemma hos dem, utan att behöva sitta i knät på varandra!

När vi kom hem igen, fortsatte pappa med mattvätten och fick god "hjälp" av Molly. Hon tyckte i vilket fall att det var fantastisk kul.

Något annat som är riktigt, riktigt kul har hänt i dag! Kerstin och Calippo har gift sig! De gifte sig i Palmhuset i Trädgårdsföreningen här i Göteborg.

Ett jättestort grattis till två underbara människor som har fått varandra!

Nu ska vi sova, hela gänget, för i morgon ska vi vara i Örgryte Nya Kyrka klockan 07.30 för Casas Luciafirande. Tidig morgon blir det...

Nytvättad bil

Tänk på sommaren, då ser en bil nytvättad ut i minst en vecka. På vintern är det max en timma...

Något som, förhoppningsvis kommer se nytvättat ut lite längre tid, är våra stora mattor hemma. Pappa har nämligen kommit ned med hela deras mattvättsutrustning för att hjälpa oss att sanera dessa mattor. De är ganska utsatta för smuts om man säger så. Den ena ligger under vardagsrumsbordet och är så där mysigt ingrodd med chips, godis, sötdricka och annat fredagsmys. En ligger i lekrummet, med allt vad det innebär och den sista ligger i hallen, där alla bara kliver in med geggiga stövlar efter att ha varit ute i skogen och klivit i både lera och hästskit...

En mycket välbehövlig tvätt, som vi är oerhört tacksamma för att pappa vill hjälpa oss med!

tisdag 11 december 2012

Att livet kan vara så orättvist!

Varför drabbas vissa av sorg på sorg på sorg? Samtidigt som andra bara glider genom livet på ett bananskal?

Vissa stunder känns allt så himla orättvist! Man vill bara ta bort allt det onda! En gång är för mycket och när olyckan bara upprepas gång på gång, så blir det totalt ogreppbart.

Vi tänder ett ljus i kväll och tänker extra mycket på våra fina vänner! Ni vet var vi finns om ni behöver oss.

Vi behöver nog lite jullov nu

Det blir svårare och svårare att få upp både små och stora troll här i huset och barnen vaknar på riktigt först när de är på plats i skolan.

Så nu räknar vi ned, en vecka och två dagar kvar...

måndag 10 december 2012

Hårresande lek.

Molly och Theo fick fiska varsin gång i Fiskdammen på Liseberg i går och vann varsin batteridriven bil. I dag, efter skolan, satte jag i batterier och barnen sprang snabbt upp till lekrummet på övervåningen för att kunna köra i lugn och ro utan att störa mamman i matlagningen.

Allt var frid och fröjd.

Ett tag...

Sedan kom Molly ned, gapskrattande, med bilen hårt fast i håret. Både tårar och hårstrån krävdes för att få loss den...

Då är det väldigt skönt att man har världens bästa storebror, som är världsbäst på att trösta.

söndag 9 december 2012

Dansuppvisning och Jul på Liseberg.

Theos grupp gjorde verkligen succé på dansuppvisningen i dag! Hela publiken gick igång under dansen, jubel och applåder. Tobias har gjort ett helt fantastiskt jobb led de här ungarna. Hans entusiasm och kärlek till dansen har verkligen smittat av sig, alla gav verkligen järnet! Kolla själva!
Titta på Theos dansuppvisning, Lisebergshallen, 3 på YouTube
Visst är de duktiga!

Och coola! Theo är ju ett par år yngre än de övriga barnen och nu såg jag att framför allt tjejerna i gruppen har adopterat honom som lite av en maskot och gör allt för att ta hand om honom och se till att han har det bra! Just i dag var det extra bra, för han var faktiskt så nervös innan så att han mådde dåligt. Det var på vippen att han backade och inte ville vara med men då kom en av tjejerna, tog honom under armen och säger; "Jag vill stå bredvid dig på dansen, Theo" Och det gjorde hon!

Efter deras nummer, kom Tobias upp på läktaren för att krama våra småtroll. Molly längtar tills hon också kan få ha Tobias som dansfröken!

När vi ändå var i Lisebergshallen, så passade vi på att gå en sväng på Jul på Liseberg. Vi hade ju helt perfekt väder för ett sådant besök. 2-3 minusgrader och en härligt snöfall! Underbart! Vi handlade lite ostar och korvar och annat gott, drack glögg och varm choklad och lämnade in önskelistor till tomten och bara njöt av julstämningen.

En liten lunch hann vi också med, kebabtallrikar till oss lite större och en texmextallrik till de små.

Nu är vi hemma och värmer upp oss i soffan framför den väldigt passande filmen Ice Age 2.

Dagens Ludvigcitat

Jag: Men de så ju att det inte skulle snöa i dag?

Ludvig: Det är väl som de säger; lita aldrig på LCHF.

Lördagen

Lördagen började fantastiskt, trots att småtrollen tyckte att det var morgon runt klockan 06.00. Theo brukar vi ju få dra ur sängen fram på förniddagen men inte just den här dagen. Just den dagen som, hans annars morgonpigga lillasyster, tyckte att det var helt okej att sova lite längre. Men hon är av den åsikten att om någon annan är vaken, ja då ska minsann hon också vara det.

Så jag passade på att baka lite bröd.

De här båda var också uppe med tuppen. Nelly och Ludvig skulle nämligen iväg och cosplaya och det krävs mycket förberedelser för detta.

Lisa valde att cosplaya som... Lisa!

Under tiden var Labbe och jobbade med jättemaskiner, med god hjälp av Chrille. Det är ibland lite väl spännande att jobba med dessa stora, tunga maskiner och det gäller att vara på allerten hela tiden, så att ingen händer. Fyra hjul skulle bytas. Stooora hjul. Det tog hela dagen i dag och en stund av fredagen också men tillslut fick de ihop det och de kunde lyckligt återvända hem till sina familjer.

Extra lyckligt blev det för Labbe, för under tiden som han var och jobbade, kom Reine hit med en hel del av havets röda guld!

Hummrar! Den största vägde 1,3 kilo!
Kvällen avslutades med att sitta i soffan och vara så där behagligt proppmätt med magen full av fantastiskt god hummer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...