Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 11 juni 2010

Det är skoj på Liseberg, även i ösregn!

Efter skolavslutningen hade vi ju tänkt gå till Liseberg men det regnade ju så mycket då så vi sköt på det till idag istället... Och regnade det mindre idag? Eh, nä faktiskt lite mer... Men men, har man lovat så har man!

Här är hela gänget samlat: Molly i den av Lisebergs regnponcho, täckta vagnen (Lisa var ju ute med Molly igår i regnet och vi hängde upp regnskyddet på tork, vilket vi upptäckte när det började regna...), Lisa, Kerstin, Ludvig, Theo (med orange tuppkamsfrisyr i regnet...) och Arvid i den andra vagnen. Ingen mer än Theo hade med sig regnkläder, tur att Liseberg säljer sina ponchosar.

Theo men framförallt, Ludvig, kämpade gärnet i Cykelturen, en pappa som åkte med sitt barn samtidigt försökte, utan framgång hålla samma tempo!
Efter att ha skrikit i 10 minuter och inte ville någonting så blev hon tillslut nöjd! Mmm, en hel påse, bara till lilla matbraket Molly!
Hohoho, skrattar Molly lyckligt, popcorn är något av det godast hon vet! Hon satt och tittade på påsen och skrattade i flera minuter innan hon smakade, var bara såå lycklig!
Äntligen provsmakar hon!
Ok, då ska vi se...
Japp, det var gott, faktiskt väldigt gott!
Myyysigt!
Den blå sudden i den orangea bilen är Ludvig som trotsar regnet och åker Jukebox.


Hela gänget, utom jag och Kerstin åkte drakbåtarna.

Arvid och Molly fick agera förkläde när Lisa och Annie ville åka alla barngrejer... Bra med småsyskon när man tycker att man har blivit för "vuxen" för vissa saker ;)

torsdag 10 juni 2010

Spökbäbis och speldosa.

Molly försöker lära sig att sova i egen säng, i eget rum. Då får man ta till lite olika knep! Hon fick en speldosa som har en liten projektor i sig och skickar upp ett bildspel i taket samtidigt som den spelar musik. Den sätter på sig automatiskt om barnet låter. Detta tyckte vi kunde vara något för att underlätta för Molly när hon ska sova...

Fast då tänkte vi ju inte på att vår lilla tokfia är så otroligt nyfiken av sig. Så här såg det ut en halvtimma efter att hon hade gått och lagt sig. Hon har för första gången ställt sig upp i sängen och står där och stirrar upp i taket...
Spökbäbis?

Nej, bara Molly som ställer om fokus på projektorn.


Detta är vad hon skulle ligga och titta och lyssna på...
Men tillslut somnade hon faktiskt och sov i sin säng ända till kl 04.30!!!


Posted by Picasa

onsdag 9 juni 2010

Skolavslutning på Casa i Örgryte Nya Kyrka


Nu är det sommarlov för idag var det skolavslutning på Casa! Som vanligt var kyrkan fylld till bristningsgränsen och som vanligt var det ett fantastiskt framträdande av alla barn, från de allra minsta på förskolan till de stora, "tuffa" i avgångsklassen! Helt otroligt vad den här skolan gör för barnens självkänsla! Det är ingen som verkar tycka att det känns det minsta lilla obehagligt att stå längst fram i kyrkan, framför flera hundra åskådare och sjunga, i många fall solo eller tillsammans med en kompis eller två! Känns så skönt att veta att barnen har hamnat så rätt!


Molly-Theo-Love-bus. De små uppträdde först och efter ett tag tyckte de att det började bli lite långtråkigt och springet i benen började ge sig till känna men de skötte sig, som vanligt, exemplariskt!


Efter avslutningen var det fika i skolan. Det blev inomhus eftersom det inte har hjälpt med alla tummar i världen; ösregn!! Men det är ju mysigt det också.
Och sen, sen var det dags för det alla (ffa Ludvig) har väntat på i ett helt år: den obligatoriska lunchen på den "röda restaurangen" (Tsien Tsin), dit vi har gått i alla år, nästan, på barnens avslutningar. De har en god buffé med några rätter och sushi. Att de sen har gott om utrymme är ju bara positivt när man är så många som vi är. I år var Ninna och Frida med också, så vi var 9 personer som kom och ville ha bord i lunchtider men det var inga problem för dem!


Theo är alldeles proppmätt efter 3 norimaki, en stor portion nudlar och friterat äpple med glass + ett glas pappadricka (Coca Cola) dagen till ära!

Efter en språngmarsch till bilen efter lunchen åkte vi hem. Labbe som ikapp två jobbiga journätter och barnen tittade på film i vår biosalong. Hade ju tänkt gå på Liseberg men vädret tyckte lite annorlunda, även om Ludvig tyckte att det nog inte regnade så himla mycket ändå ;) Men dagen blev ju riktigt mysig trots regnet.

tisdag 8 juni 2010

En ny Mammutdag!


Idag har Molly och jag varit på Mammut igen. Nu är det bara två gånger kvar innan sommaruppehållet och sen är det ju snart dags för inskolning på "riktigt". Molly tycker att det är ett av de roligaste ställena på jorden. Hon blir jätteglad redan när vi svänger in på Grönåsvägen, hehe, hehe, säger hon och ser ut att spricka närsomhelst!
Här är hon ute på gården och har fått en blomma av en pojke. Annars trivs hon bäst i sandlådan, där hon gräver och gräver och gräver. Sanden hamnar precis överallt, tom i blöjan!
Efter Mammut åkte jag till redovisningsbyrån för att jobba ett tag. Jag var där kl 11 och kom inte därifrån förrän kl 18! Helt slut men nu är det snart färdigt med både överlämnande av den löpande bokföringen och bokslutet!
I morgon blir det dock inget jobbande, då är det skolavslutning för Theo och Ludvig i Örgryte Nya Kyrka med efterföljande fika i skolan. Därefter blir det lunch på någon trevlig restaurang och, om vädret tillåter, Liseberg! Håll tummarna för att det inte regnar åtminstone!


måndag 7 juni 2010

Hemmadag!

Molly har börjat bli förkyld igen! Hon är jättesnuvig och hostar och rosslar. Så idag var vi bara hemma och tog det lugnt. Lite mys i soffan och bus på golvet och annat småroligt. Ninna undrade om vi ville följa med till 421 men vi hoppade över det. Önskar att det bara är lite tillfällig småförkylning och att hon inte blir så där dålig som hon har varit tidigare.

På tal om hennes hosta och snuva, så fick jag ett samtal från vårdcentralen häromdan. De undrade om de proverna som vi var där för att ta, om vi hade fått några svar på dem, för de hade inte fått några...

Vi var på ett extra läkarbesök på BVC för jättelängesen, pga hennes dåliga tillväxt mm. De ville att vi skulle ta massa prover på henne för att, förhoppningsvis kunna utesluta massa saker. De skulle skriva en remiss, antingen till vår vårdcentral eller till Barnmedicin på Kungshöjd, beroende på vart man kunde ta prover på en sån liten tjej. Efter några veckor dimper det ned en kallelse till vårdcentralen. Vad skönt, tänker jag, då kunde de ta proverna där, vi slipper åka hela vägen in till stan. Just vid den här tiden hade vi som mest att göra med företaget mm, så det var lite pressat att kunna ta den tiden vi fått. Men vi lyckades i alla fall få ihop det.

Vi kommer till vårdcentralen i god tid för besöket. När vi sen får träffa läkaren får vi frågan; "Jaha, varför är ni här då?" Va?? Läser man inte in på sånt innan man träffar patienten. Vi hade ju blivit kallade till just den här tiden. Jag svarar, lite förvirrad; "Ja, vi skulle ta lite prover på Molly här." Nu är det läkarens tur att se förvirrad ut. "Jaha, ja, vänta lite här så ska jag gå och kolla upp det." Läkaren kommer tillbaka efter ca 20 minuter. "Ja, vi skulle visst ta ett glutenprov här." "Nja, det var nog lite fler prover än så", säger jag. "Då får jag gå och kolla upp detta!"

Efter ytterligare 15 minuter kommer läkaren tillbaka. "Hehe, ja, det var visst ett helt batteri prover som skulle tas, men det är bara att sätta er och vänta utanför labbet så ropar de upp er sedan." Mer väntan, Molly börjar fullständigt tappa tålamodet nu. Vi blir tillslut uppropade och får komma in och sätta oss i en stol inne på lab. "Oj, vilken liten en, vi kan ju inte ta prover på så små här." Va???? Vadå?? "Men vi fick ju en kallelse för att komma hit just för att ta dessa prover här?" Nu börjar mitt tålamod snabbt diffundera ut ur mina porer och skingras i luften, bara en ynkas liten rest finns kvar, Molly klagar högljutt! "Men sätt er i väntrummet så länge så ska jag trycka ut lite etiketter, så åker ni bara upp till Östra, där har de provtagning på drop-in."

Väntan, väntan...

Sköterskan kommer ut och ser inte så väldans road ut över beskedet hon har att ge mig. "Det är inte till drop-in provtagningen ni ska, ni ska få en remiss för att ta dessa prover på barnfysiologen." Nu brister det för mig! "Vadå, remiss, det är ju på den remissen vi är här!" Här ringer nån vänlig själ till vår BVC-sköterska som kommer ångande till vårdcentralen. Hon är, om möjligt, ännu mer upprörd än jag. Hon hade kollat och dubbelkollat så att det skulle gå att ta dessa proverna här på vårdcentralen, det var ju enbart därför som vi kom dit!

Tillslut lägger hon armen om mig och föser milt med mig. "Kom så går vi till BVC istället, vi kan ju ta 1-års besöket med vikt, längd och vaccinering redan nu, så har ni fått något vettigt ut av det här besöket. (Till saken hör att vi har valt vårdcentral och BVC som ligger i Göteborg och inte i Landvetter, dit vi egentligen hör, så det blir ju lite utflykt när man ska dit.) Hon är helt underbar vår BVC-sköterska! Molly hade dessutom gått upp i vikt för första gången på länge, så mitt dåliga humör försvann.

Sen dess (för ca 1½ månad sedan) så väntar vi bara på den här remissen för att kunna ta proverna på Molly.

Därför blir jag väldigt förvånad när de ringer och undrar över provsvaren... Vi har ju aldrig fått ta några prover. Jag berättar historien för sköterskan som säger att hon får kolla upp detta och återkomma. När hon ringer igen säger hon att de ska skicka hem etiketter så kan vi åka upp till drop-in provtagningen på Östra... Jag förtydligar att det fick vi minsann besked om sist att det skulle vi inte göra. Hon säger att hon ska be läkaren återkomma... Den stackars sköterskan fick, trots allt, ringa mig igen, för att säga att det är ändå till drop-inet som vi ska.

Det känns så tryggt med en sjukvård som fungerar...

Nu idag kom etiketterna med posten, så nu är det bara att ta sig till Östra för lite provtagning...

Nog om det nu! Idag har det regnat och regnat, hela dan. Vi fick springa i ösregn när vi skulle hämta Theo och Ludvig på Casa. Och vem möter vi genomblöt, utomhus när vi kommer fram om inte Ludvig! Som han själv säger: "Hjärnan ÄR på men jag använder den inte alltid" ;)
Men nu verkar det som det klarnar upp igen! Det vore ju toppen om det kunde vara fint på skolavlutingen på onsdag!

Nationaldagen 2010 | SVT Play

Här är en länk till SVT Play där man kan se programmet från Nationaldagsfirandet i Slottsskogen.

Nationaldagen 2010 SVT Play

söndag 6 juni 2010

Nationaldagsfirande i Slottsskogen med Göteborgs Symfonikerna!

Nationaldagen bjöd på strålande vackert sommarväder, så vi, liksom säkert 20000-30000 andra, åkte till Slottsskogen för att lyssna på Göteborgs Symfonikernas konsert framför Björngårdsvillan. Det var precis knökfullt. Man såg knappt minsta lilla grässtrå någonstans. Men vi lyckades efter en stunds letande hitta en perfekt plats! Visseligen såg vi knappt scenen men musiken hörde vi och det fanns plats för barnen att leka.
Bella, Annika, Maria, William, Molly, Theo, Linnea, Lisa, Labbe och jag mumsade länge på vår smaskiga matsäck: ribs, kycklingklubbor, potatissallad, cocktailtomater, minimorötter, chips och vindruvor. Lite kakor slank också ned.

Enda missen var att vi glömde filten! Men det var ju väldigt torrt på gräset (gruset) så med lite plastpåsar, jackor och fällen så löste det sig bra ändå. Sen kom ju Maria och William strax efter oss och de hade med filt som vi fick tjuva in oss på lite.

En liten bit av folkhavet! Lika mycket folk var det åt alla håll.

Vi fick gå långt fram för att kunna ta den här bilden på Symfonikerna. Konserten spelades in av SVT och sändes kl 21 på Nationaldagskvällen.

Mysigt picnicande i solskenet.

Här är vår gode vän Mårten Larsson som spelar oboe i Göteborgs Symfonikerna. Vi har sagt så länge att vi ska gå och lyssna på en konsert men det har inte blivit av förrän nu så då var vi ju tvugna att föreviga detta ögonblick!

På väg frånkonserten stötte vi på några "mysiga" figurer. Här är det en liten skorpion.


Och detta är "en stor röd", en jättestor, hårig spindel. Killen som ägde dessa djur berättade att man inte får kröka fingrarna runt en spindel för då kan de bitas. Inga problem för mig, jag skulle aldrig komma på tanken att plocka upp en sån här best!!

Nä, jag tänker INTE klappa kameleonten! Nej! Men titta kan jag göra, bara den inte kommer för nära. Theo är en förståndig ung herre! Lisa, däremot, vill gärna ha en ödla som husdjur... Vi har sagt att den dagen hon får, av oss godkänd, ordning på sitt rum så...


Detta är en liten varan. Den blir inte mycket större än så här. Söt, tyckte Lisa... Hon fick tips om att åka till Mölndals zoo, där är de duktiga på just reptiler.

Stilig, eller hur? ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...