Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 25 september 2010

Tandpetarpyssel.

Efter all grillmat är det väldigt skönt att peta tänderna ;-)

Erik, Lina och Rickard kom förbi för att hjälpa oss att bära upp bäddsoffan (80 kg) till övervåningen. Eller, ja... Vi hade frågat om Erik och Lina ville hjälpa oss och det vile de. Men så gjorde Rickard ett lite dåligt val och ringde och frågade om han fick komma och kolla vårt hus. Självklart, svarade vi glatt! Du kan tom få mat, bara du hjälper oss med en liten, liten grej... (De fick skruva isär både soffa och trappräcke för att orka få upp den!)

Så när Erik och Lina kom så hade Labbe och Rickard hunnit bära upp bäddsoffan, bära ned den blommiga och lastat in den i servicebilen för att köra ned den till verkstan och byta till den andra soffan. Men det var ju tur att de kom ändå och hjälpte oss att äta upp maten ;-) Sen är det ju kul med trevligt sällskap också!

Nu har vi två jättefina svarta skinnsoffor i filmrummet på ovanvåningen och den ena är en bäddsoffa, så vi får plats med ännu fler övernattande gäster.
Published with Blogger-droid v1.6.0

Bildbevis! ;-)

Published with Blogger-droid v1.6.0

Och det blev resultat!

Det kom kiss! Molly superstolt! :-D
Published with Blogger-droid v1.6.0

Pottpremiär!

Nu har vi äntligen tagit fram pottan till Molly! Jättespännande blev betyget ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.0

Lugn och sansad bilförare...

Linnea är på väg till Mariestad för att fira sin farmor. Då passar hon på att övningsköra med sin pappa. Hmm, visst ser hon lugn och koncentrerad ut ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.0

Presentshoppingsfika

Molly och jag är på Allum och handlar presenter till Theo och hans kompis Viggo. Det är såå mycket folk, så man får ta ett brejk och fylla på energiförråden.

Strax ska vi åka hem och se om Theo och Labbe kommer med vår nya bäddsoffa! :-D
Published with Blogger-droid v1.6.0

fredag 24 september 2010

Åh, lugn och skön dag!

Första lugna dagen på länge! Förra veckan var stress, stress, stress, badrumsletande på lördagen, jobb på söndagen och sen var det ju dags för sjuka barn! Och så Linnea. Hade ju bara tänkt att boka en tid på Ekmanska och kanske ta lite prover och så. Istället blev det ju två heldagar på Östra!

Men idag var vi bara hemma och skrotade! Supermysigt!

Idag kom också toastolen till det nya badrummet på övervåningen, en Gustavsberg. Jösses, det ska verkligen bli av! Tänk vad härligt när man kan krypa ned i ett varmt bubbelbad och ligga och studera molnen som glider förbi ovanför takfönstret! :-)

Nu på kvällen har vi grillat på gasolgrillen. Tänk så smidigt, bara vrida och trycka sen är det klart att grilla! :-D

torsdag 23 september 2010

Hemma igen! :-)Linnea har blivit utskriven! Läkarna vet inte vad svimningarna beror på. De trodde först att det kunde vara blodtrycksfall med efter massa tester kunde de utesluta det.

Hjärtat fungerar också som det ska, hon fick köra EKG över natten. Hon hade en sändare med sig i en liten väska så att hon kunde röra sig runt på avdelningen. Överallt fanns det skärmar där man kunde följa hennes hjärta! Mer spännande än TVn. ;-)

Natten blev ganska jobbig för henne. Dels fick ju inte jag sova kvar (men de gjorde ett undantag, så jag fick stanna tills hon skulle gå och lägga sig) och dels delade hon rum med tre, ska vi säga icke helt purunga personer, med väldiga lungproblem... Det blev en natt fylld med hostande, rosslande, snörvlande och pruttande(!) så trots att hon hade fått öronproppar av personalen, så fick hon gå upp och sätta sig ute vid TVn efter nån timma. Det är ju helt klart bekvämare på Drottning Silvias barnklinik, där man har TV på rummet och rumskamraterna (om man har några) inte låter så mycket.

Jag sov ju inte heller så mycket under natten. Kändes inte helt ok att lämna henne själv där! :-( Naturligtvis sov jag som en gris när klockan ringde och försov mig! Hade lovat henne att vara där kl 8 men kl hann bli 8.45 innan jag var på plats. Men jag hann dit innan ronden i alla fall.

Det bestämdes att hon skulle träffa neurologen under eftermiddagen. När Linnea skulle äta lunch, passade jag på att åka hem för att hämta Molly. Lisa skulle hjälpa oss att ta med Theo till dansen och det blir lite mycket med båda på tåg och buss.

Jag skyndar mig så mycket jag kan men när jag är nästan hemma ringer Linnea och säger att neurologen ska komma direkt efter lunch!

Jag och Molly är på avdelningen 20 minuter efter samtalet men då är Linnea borta redan. En ssk möter mig och säger att hon är på neurologmottagningen på plan 0. Tar hissen ned men trots letande hittar jag ingen sån avdelning. Åker ned till informationen och frågar. Damen bakom disken ser väldigt förvirrad ut och säger att den har flyttat till Sahlgrenska!

Upp till MAVA på våning 7 igen. Hittar samma ssk som nu följer med ned och letar. Det blir massa frågande och dörrknackande innan vi tillslut hittar dem. Neurologen kommer tydligen till Östra vid behov, har ett mottagningsrum och ett undersökningsrum där utan skyltar...

De hade nästan pratat färdigt, han ställde lite kompletterande frågor till mig och sen gick de in i rummet bredvid för undersökning.

Han kunde inte heller ge några svar på vad det kunde vara...

Upp till MAVA igen, prata med läkaren där. Han ville avvakta rapporten från neurologen innan han funderade vidare.

När så rapporten hade kommit så diskuterar vi lite fram och tillbaka och kommer fram till att hon ska bli utskriven men sjukskriven i två veckor för att vila upp sig. Och så ska vi hoppas på att den senaste veckan är nåt tillfälligt som har gått över nu.

Bara att hålla tummarna då!

onsdag 22 september 2010

Då var det dags igen...

Linnea inlagd på Östra igen. Denna gången räknas hon som vuxen, så hon måste sova här själv inatt.
De ska undersöka hennes hjärta den här gången.
Vi återkommer...
Published with Blogger-droid v1.5.9

måndag 20 september 2010

Mitt dåliga samvete...

Det kommer snart nya blogginlägg! Jag looovar! Typ i morgon, kanske? Vi ska bara beställa badkar mm, till badrummet på övervåningen! Men efter det! Har massa roligt att skriva om och fina bilder att visa!
Kramar!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...