Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 16 mars 2013

En lååång men rolig dag med en lätt överdos av paljetter och fjädrar!

Vi kom fram  ordentligt till Helsingborg i morse, installerade oss och sedan började en väntan. Först skulle flera hundra discodansare få visa vad de gick för. Mycket glitter, paljetter, fjädrar och neonfärger hann det bli innan alla discotävlingar var avklarade.

Vi hann äta lunch i lugn och ro...

och även spela med danskompisen.

Till slut blev klockan 15.45 och det var dags för Theo. Då blev han supernervös! Han hade varit så cool hela dagen men nu kunde han knappt prata. Stackars lillplutten! Tackolov gick detta över så fort han klev ut på dansgolvet! Alla stegen satt perfekt och han kämpade järnet! Tyvärr blev det ingen pokal den här gången men han var så nöjd ändå. Han har haft så skoj!

Nu sitter vi på bussen hem, efter ett stopp på Gyllene Måsen i Ängelholm (tror jag det var) och är ganska möra allihop.

Molly har också haft en toppendag! De tog en promenad ned till dansen på Hulebäcksgymnasiet och sedan har de hunnit påskpyssla, busa, äta massa god mat och bada!

I morgon beger vi oss åt andra hållet i landet. Det blir 8-årskalas i Lidköping då!

Helsingborg nästa!!

En dubbeldäckare, full med taggade dansare!

Helsingborg, är ni redo?

Här kommer Sinclairs dansare!

fredag 15 mars 2013

Det blir tidigt i säng i kväll

I morgon blir det ännu tidigare! Klockan 7(!) går bussen från dansskolan ute i Frölunda! SJU!! Då ska vi lämna Molly hos Frida och Sofia först också...

Tobias körde skiten ur de små liven i dag på dansträningen. Theo var helt slut efteråt. Och vrålhungrig!! Ett jättelass med pyttipanna och stekt ägg slank snabbt ned. Vid matsäcksfixandet var han oerhört noga med att kolla så att maten verkligen räckte till. Det blir ju en lång dag i morgon, vi kommer inte tillbaka till Göteborg förrän klockan 21 och han vill inte behöva vara hungrig.

Nu hoppas vi att trollen kan somna också, morgondagen är väldigt pirrigt för dem båda!

Dagens Mollycitat

Vi sitter i bilen, på väg till skolan.

Mamma! Jag såg en människa som var glad!!

onsdag 13 mars 2013

Em riktigt mysig eftermiddag!

Eftersom skolsköterskan ringde och berättade att Theo var dålig, så kom vi hem väldigt tidigt idag. Barnen kollade på film medan jag åt en snabblunch och började förbereda middagen.

Efter bara en liten stund kom pappan hem! Tidigt!! Han myste och busade massor med barnen.

Jag fick laga mat ostört, så det blev en väldigt tidig middag. Couscous är suverän barnmat, så det blev en lugn middag utan tjat och trams. Underbart!

Tack vare att allt blev tidigarelagt så fanns det tid över för ett långt och härligt bad för trollen. De hade så himla kul, så det nästan rann ut vatten i lekrummet...

Det halvstora trollet hade också kul. Lite tid över för dataspelande kan ju behövas lite då och då.

Lite efterrätt kanske skulle sitta fint som avslutning på den här dagen?

Molly funderar mycket på poliser i dag. En klasskompis hade en poliströja på sig till skolan i dag och det väckte tydligen mycket funderingar;

"Mamma, pappa måste skrämma poliserna!!"

"Eh, ok. Men man ska väl inte skrämma poliser, de är ju snälla? "

" Jamen när de har hicka så måste man ju skrämma dem!"

Nu vet vi...

Skolsköterskan ringde och nu är vi hemma och vabar. Ingen feber men ont i både kropp och knopp och jättetrött.

Mys i soffan och härliga filmer i massor blir det resten av dagen.

Molly fick ju hänga med hem också, vi bor ju ganska långt från deras skola och hon var INTE nöjd med det. Hon skulle ju få vara kvar och leka efter mellanmålet i dag. Det är då man får leka i dockvrån...

Jag gillar inte riktigt den här utvecklingen...

Nu börjar det bli lite för många ledsna mornar. Theo krånglar massor och vill inte gå till skolan. Jag vet ju att det går över snabbt, bara han har kommit in i klassrummet men det känns i hjärtat ändå. Jag vet inte vad det kan bero på, han tycker fortfarande att allt i skolan är kul och gillar alla sina kompisar och fröknar. Kan det vara så att han bara vill vara hemma och bli ompysslad och mysa? Eller är det något annat som ligger bakom det ledsna? Jag ska försöka prata lite med honom på lördag, på väg till Helsingborg, när det bara är han och jag.

Lisa har verkligen fångat sina småsyskon i den här bilden.

tisdag 12 mars 2013

Neeeeej!

Det snöar! Fullkomligt vräker ned snö!! Vi hade ju bestämt att det är vår nu!? Sedan kollade jag prognosen för i morgon. Det ska vara plusgrader och regna på dagen, bara för att frysa på och snöa igen på kvällen och natten. Vad är det för vår? Blääääääh!

Nog med gnäll nu. Vi har ätit en smarrig portergryta i kväll. Den var så himla god så den försvann innan jag kom på att fota den. Den är gjord efter ett recept som jag fick när jag hade lunchrestaurangen och innehåller mycket porter och en skmutt (aningens mindre än en skvätt) grädde.

Och här kommer det lite vårkänsla i alla fall! De här fina fick vi av Marianne och Reine för att vi hade fått låna Zingo i helgen. Vet inte riktigt hur de tänkte där, det borde ju egentligen vara de som fick blommor av oss, som tack för lånet av världens mysigaste hund? Himla vackra är de ju i alla fall och sprider glädje gör de!

Som avslutning vill jag bara visa den här bilden som jag fick av min syster nyss. Dessa tjejer är världens finaste systerdöttrar,  mosters älsklingar! Visst är de helt otroligt fina!

måndag 11 mars 2013

Nu har det nog varit vinter för länge.

Molly ligger och diskuterar cykling vid läggdags nu i kväll. "Mamma, när jag cyklade på isfälten..." "Isfälten, vad är det?" "Det är ju det som är på vägen!" Hmm, det skulle kännas himla skönt att få lite värme nu, så vi slipper isfälten på vägen...

Simskolan gick hur bra som helst i dag! Molly simmade på varv efter varv och gjorde (nästan) allt hon blev tillsagd. Även Theo simmade på bra och gjorde ett försök på simborgarmärket efter lektionen men de hade simmat så mycket under lektionen så han orkade inte mer än två längder. Nytt försök nästa vecka. Han har ju två sådana märken redan men har inte hunnit med att ta årets än.

När vi kom hem möttes vi av ljuvliga dofter! Ludvig hade lagat mat! Så underbart att komma hem till det, det är jag verkligen inte bortskämd med! Som ett extra plus i kanten diskade han efter maten också, fast det brukar han faktiskt oftast göra. Han fick en guldstjärna av Molly nu i kväll också. Han hittade nämligen Chleo som hon tappade bort igår. Lyckan var total!

Nu ska jag försöka få en liten trasselfia att somna. Hon somnade i bilen på väg från simningen så hon är väldigt glad och pigg just nu och ligger och bubblar på om allt mellan himmel och jord. Fast där somnade hon, mitt i en utläggning om vilka hon älskar...

söndag 10 mars 2013

Dans med starka känslor

Vi kämpar tappert med vårkänslorna. Vädret både hjälper till och stretar emot. Solen skiner så härligt men när termometern visar på långt under nollan, blir det ganska svårt att fatta att det faktiskt är mars.

Barnen gör sitt allra bästa och har varit ute i flera omgångar i dag. Det har alla våra sängkläder också varit, i alla fall en gång men läänge. Så nu ska det inte finnas några levande kvalster kvar i dem!

Lite mer nyttigt har jag också fått gjort, städat ur spisen och tömt all återvinning. Återvinningen har en förmåga att bli ganska rejäl här innan den töms, vi har nog lite för stort utrymme för att förvara den för nu fyllde vi hela bilen. Vi hann förfrysa fingrarna innan vi hade fått i allt i behållarna också, det är ju, som sagt, aningens kallt här just nu.

På eftermiddagen var det dags för Theos dans, en extraträning inför tävlingen i Helsingborg. Detta har han sett fram emot men när vi kom dit så var han ensam från sin grupp och det var bara ett stort gäng tjejer i 13-14-års åldern. Det blev tvärnit för Theo. Jag sa att han inte behövde dansa men det ville han ju, han kunde bara inte med att gå in i salen och dansa ihop med de här stora tjejerna! Mycket vånda och många tårar blev det. Helt plötsligt uppenbarar Mattias sig där och visar in Theo i en egen sal där han går igenom stegen med honom och så får han öva ett tag på egen hand. Theo blev jättenöjd och dansade och dansade och hade hur kul som helst. Molly blev väldigt nöjd också, eftersom hon kunde få vara med i salen och dansa hon också!

Det blev en sen middag ikväll men den var väl värd att vänta på. Grillad kyckling, majs, haloumi, kkyftpotatis och padrones. Mmmmm....

Precis när barnen (äntligen) skulle komma isäng, så var det "Så ska det låta" på TV. Och där var Mojje!! Molly stod framför TVn och tittade och vägrade gå och lägga sig innan programmet var slut. Hon älskar verkligen Mojje och det svalnade ju absolut inte efter julens dansshow där han var med och sjöng och dansade. "Jag har dansat med Mojje och kramat honom" säger hon gång på gång. Theo tyckte att det absolut häftigaste med kvällens program var att Sunes pappa, Morgan Alling, var med!

Nu sover trollen och snart ska jag göra detsamma. Det är ju vardag i morgon. Igen... Var tar helgerna vägen egentligen, fredag, svisch och så är det måndag igen.

Vattensutschkana

Linnea har skaffat ny mobil, en som tål henne. Med andra ord en väääääldigt tålig mobil. Den är till och med vattentät, så hon filmade när hon och Molly åkte vattenrutschkana i måndags!

Det går också att fota i duschen.

Då har hon ju absolut inget att skylla på när hon inte svarar.. ;-)

Dans, lek och YOHIO.

Lördagar kör igång tidigt med dans för vår lilla prinsessa! Hon var lite ledsen i dag eftersom hon hade missat björnen Funky som var på besök förra veckan när vi var bortresta. Men Funky hade lämnat en liten present till henne, en jättefin gympapåsen och då blev det roligt igen.

Ännu roligare blev det efter dansen när vi åkte förbi ICA i Landvetter. Där mötte vi paprikan Rödis i jätteformat! En stor kram blev det och Molly var i sjunde himlen. En skål med Ben & Jerrys blev de också bjudna på och all sorg var bortglömd.

Korv med bröd fick bli lunch i dag, vilket Zingo tyckte var en toppenidé när Molly tappade sin...

Barnen har varit ute i solen större delen av dagen. Det är jätteskönt när solen ligger på men blir riktigt iskallt så fort den försvinner.

En konsert blev vi bjudna på i kväll igen, Theos denna gång. Han fick lite extrapublik, eftersom Marianne och Reine precis kom för att hämta Zingo som vi har passat sedan igår.

Tycker nog att detta är det bästa bidraget i kväll!

Schlagerfantasterna har ockuperat soffan i kväll. Lite chips och dricka har jag försett dem med.

Theo är otroligt förväntansfull! YOHIO har ju blivit mer än en idol för honom! Han älskar hela hans stil, frisyr, kläder, musik, allt! Molly gör ju som storebror, även om hon nog egentligen tycker bättre om Bananen...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...