Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 2 mars 2013

Tillbaka i Sverige igen!

Vi var ganska möra igår efter en heldag i Tallinn. Gamla Stan var otroligt vacker, så mycket fina byggnader. Dessutom var det en hel del aktiviteter, försäljare och underhållning av medeltidsklädda personer.

Flera stora köpcentra fanns det med ALLA butiker man kan tänka sig!

En hel butik med bara Hello Kitty! Tror ni Molly blev lycklig!?

Nja, det var lite kluvet, på tok för mycket för en fyraårig Hello Kitty-älskare att välja på. Labbe säger till henne att nu räcker det, varpå hon svarar; men en sådan har vi inte köpt än...

Två påsar blev det till slut och en relativt nöjd tjej.

Barnen träffade en kompis också, till Theos stora glädje!

Hela övertsta våningen i ett av köpcentrumen var en enorm leksaksbutik och nu var det Theos tur att få beslutsångest. En lite gosekatt var självklart att han skulle köpa. Han köper en lite katt varje gång vi är ute och reser och har en fin liten samling nu.

Nu har den vita kissen Esti blivit införlivad i vår familj och ska få bo i Theos säng när vi kommer hem.

Klockan hann bli lite mycket och det var ganska långt till båten och min kropp var inte helt samarbetsvillig, så jag, Theo och Labbe tog en taxi, eller takso som det heter i Estland, medan John och Veronica kunde höja tempot rejält, med tjejerna i varsin vagn.

När vi kom ombord var det middagsdags. Maten på båten var absolut ingen hit, ganska tråkig och inte speciellt mycket att välja på och dessutom ingick inte drycker i buffén. Inte värt priset! Veronica och John hade med sig en dvd-spelare så barnen kunde kolla på film medan vi vuxna åt färdigt.

John tyckte att de där shotarna de bjöd på var ganska menlösa, fast det var ju smoothies...

Natten till i dag bjöd på lite mer sömn är den förra. Otroligt lyhört på båten, man hör folk som pratar tyst ute i korridoren och motorljudet är otroligt påträngande. Att sängarna är som de är gör inte saken bättre, till och med Molly kommenterade det; varför är de så hårda för?

Innan frukost gick vi ut på däck och beundrade Stockholms vackra skärgård.

En sista tråkfrukost på båten innan det var dags att packa kliva av. Labbe tog med Theo och tjejerna till lekrummet en sista gång medan jag packade ihop det sista.

Väl i land möts vi av det här, snöstorm!

Då var ju det här ett varmare välkomnande! Vi stannar en natt hos John och Veronica innan vi åker hemåt i morgon bitti. Catherine, Bertil, Helena och Ludde kommer hit ocskå.

Tacos till lunch sitter väldigt fint! Det är ju något som alla här gillar!

Bertil och Labbe lade beslag på chipsen, varsin påse och dipen placerad mellan dem.

Den här killen var det längesedan vi träffade, trollens stora kusin Ludde!

Nu sitter vi alla och pratar och har så himla trevligt och tänkte fortsätta med det under kvällen också.

Ludvig verkar ha det himla bra han också! Han är ju i Lidköping hos mormorn och morfarn och de fick finbesök i dag!

fredag 1 mars 2013

Himla mysigt här i Tallinn!

En vacker stad som vi gärna kan tänka oss att åka tillbaka till. Fast då inte med Tallink Silja...

Nu har vi ätit god, estnisk mat och ska ge oss ut på stan igen. En leksaksaffär står på schemat!

torsdag 28 februari 2013

Nu är vi framme i Stockholm!

Resan har gått helt fantastiskt bra!

Krångligaste biten är nog mellan Borås och Jönköping, smal, slingrig väg. Resten av vägen är ju bred motorväg.

En kissepaus har vi hunnit med, där barnen passade pp att springa av sig lite också.

En lunchpaus där Molly lyckades bryta samman fullständigt över att behöva välja mat, vilket slutade med att hon fick äta av vår mat istället.

Nu är vi framme vid färjeterminalen och fikar lite i väntan på att få gå på båten.

Mumsigt med chokladboll!

På väg!

Nu har vi gett oss av. Ludvig är kvar hemma, han kan inte missa skolan men i morgon efter skolan åker han på lite semester han också. Till Lidköping närmare bestämt. Skönt att få bli ompysslad av mormor och morfar alldeles själv, utan syskonen!

onsdag 27 februari 2013

Då var allt packat och klart!

I morgon bitti ger vi oss av mot Stockholm, där vi möter upp med Labbes kusin, John och Veronica och lilla Isabel. Tillsammans ska vi åka till Tallinn. Det ska bli jättespännande, jag har aldrig varit där förut men jag har hört så mycket positivt om den staden.

Eftersom jag hade glömt datorn hemma i dag, så blev det inte mycket pappersarbete gjort men däremot så är jag nu ännu mer övertygad om att jag faktiskt är ett tekniskt geni. Jag lyckades, helt på egen hand få igång Theos iPod igen, som han hade lyckats spärra efter att ha ändrat sin kod och inte kommit ihåg den och då tryckt fel tre gånger. Tyvärr nollställdes allt och alla hans foton försvann. Spelen kunde jag ladda ned igen men fotona är borta...

Fisksoppa blev det till middag. Lite bröd och aioli till. Supergott! Barnen åt så det stod härliga till och de åt så mycket så de inte orkade några pannkakor efteråt.

Nu är Theo anmäld till sin andra danstävling! Den här gången blir det i Helsingborg, så han och jag åker buss med dansskolan ned dit den 16/3. Theo är enormt taggad inför detta, kul men pirrigt!

Nä, nu ska jag ta och krypa ned under filten i soffan och somna gott till något TV-program...

Det känns som om det fattas något?

Kan inte komma på vad det är? Nänä, det löser väl sig så småningom, nu ska jag starta igång datorn och börja jobba...

Äh....

tisdag 26 februari 2013

Jag är ett tekniskt geni!

Jag har ju haft en del bekymmer med min nya mobil, framförallt med att få in bilder i blogginlägg men även i meddelanden och mail. I dag har mina små hjärnceller verkligen visat vad de går för. Jag kom på, faktiskt helt på egen hand, att jag kunde ladda ned den albumtypen som jag har haft innan och som har fungerat bra tillsammans med Blogger Droid och vet ni vad? Det fungerar perfekt! Hon kan allt ibland, tanten!

Tandläkarbesök har stått på agendan för Theo i dag. Jag fick hämta barnen innan mellanmålet för att vi skulle hinna ut till Landvetter,  så barnen fick äta i bilen och så hade vi med tandborste. Besöket gick jättebra,  han gapade så fint och gjorde precis som han blev tillsagd. Han fick även ta röntgenbilder för första gången och jag blev faktiskt lite avundsjuk på de hållarna de har för barn. En liten, mjuk plastgrej som sätts fast på filmen. Jämfört med de görstora, stenhårda grejerna vi vuxna tvingas ha i munnen, som skaver sönder hela svalget och gör att man är farligt nära att göra sig av med senast intagna måltid...
Titta på Skridskor4 på YouTube

Ludvig, Theo och Labbe gav sig av ned till Landvettersjön för lite skridskoåkning. Fast Ludvig åkte inte, han höll i kameran istället och det är ju jag glad för.

Nu har första omgången av Greveholm börjat sändas och barnen satt som klistrade framför TVn, precis som Lisa och Linnea gjorde på 90-talet. Den är så himla bra, den julkalendern, vilket även den nya är.

I morgon blir det till att packa för på torsdag morgon beger vi oss upp mot Stockholm. Där ska vi dock bara mellanlanda en kort sväng, innan vi ger oss vidare ut i världen.

Lite synd att det är just nu vi åker, tycker jag nog att det är. Det är ju Passion för mat på Eriksberg, nu i helgen och det har jag ju alltid gått på. Det är så mysigt att strosa runt där och provsmaka, titta, klämma på och köpa massa godsaker! Förra året gick jag med Marianne men i år får hon gå med Reine istället. Något boendeproblem har de ju inte, ett helt, stort hus för dem själva! Och vi får husvakter på köpet med inkluderad vakthund...

måndag 25 februari 2013

Det är vår i luften!

I dag har solen strålat för full över Göteborg! Trots minusgrader, så har det varit jätteskönt ute. Åtminstone så länge man undviker skuggan.

Måndagar innebär ju simskola och så även i dag. De kämpade på bra, även om Molly tramsade rätt friskt med mig men så länge jag höll mig undan gick det bra och hon simmade på några rundor alldeles själv. Hon bara längtar efter hösten, när hon slipper ha tjatmorsan hängande i hasorna hela tiden. Då när hon är en stor fyraåring och mammor är portade från undervisningsbassängen!

När vi kom hem blev det hamburgare till middag, till barnens stora förtjusning och jordgubbar till efterrätt till min förtjusning!

Labbe är jourfri den här veckan, så han har faktiskt lyxat till det med ett varmt och skönt bubbelbad! Så nu är vi nybadade allihop. Ja, inte Ludvig då men han är i alla fall nyduschad...

Nä, nu ska jag fortsätta fixa och förbereda inför torsdag!

söndag 24 februari 2013

Det är många diskussioner om döden just nu.

Dijanas begravning i fredags har satt igång mycket tankar hos barnen och framför allt hos Molly. För Theos del, som var med när hans farfar dog, så har döden varit en naturlig del av livet länge men för Molly är detta helt nytt. Vi har alltid sagt att farfar är uppe i himlen bland stjärnor och regnbågar och därifrån kikar han ned på sina barnbarn. Sedan 1 1/2 år springer ju även hans fina hund Bessington med honom också och de busar och har det toppenbra! Där är ju ingen sjuk längre. Därför har det gått ganska bra att förklara att nu är Dijana där också och kramar mamma, mormor och lillebror som redan har varit där några år.

Däremot har det varit oerhört svårt att förstå detta med kroppen. Molly tyckte att det var läskigt att kroppen skulle ligga instängd i kistan och säger gång på gång att hon tycker synd om Dijana som måste ligga alldeles själv där i kistan och sedan ska grävas ned i jorden. Vi försöker förklara att det bara är ett skal, massa döda celler, att det inte är det som är Dijana längre.

Även en längtan efter farfar kommer över henne väldigt ofta nu. Hon har ju aldrig träffat sin farfar, han gick bort innan hon föddes men har alltid varit väldigt närvarande i vårt liv. Vi pratar mycket om honom, tittar på bilder och besöker graven. I dag var det läge attt göra det igen, så jag och Molly åkte dit när vi var på väg för att hämta Theo på kalaset. Molly berättade för farfar om att nu har Dijana kommit upp till honom, så nu har han en till att busa och skoja med och så visade hon leksaken som vi fick bytt på Allum tidigare på eftermiddagen. Nu verkar det ha lugnat sig lite med frågor och funderingar i alla fall.

Nu sover trollen och jag ska fixa lite med tvätten. I veckan måste vi packa för på torsdag överger vi det här landet! För ett tag i alla fall...

Ännu mera skridskor!

Theo har fullständigt snöat in på detta med skridskor just nu. Det är så himla kul! Skridskokalas i går och Landvettersjön med grannarna i dag. Att vi lyckades få med pappan mellan jourjobbben gjorde ju absolut inte sakrn sämre!

Även Molly vågade sig på att stå på grillorna alldeles själv! Snart kanske hon vågar flytta på fötterna också...

Jag höll på att sanera håret från de grå slingorna när de åkte men åkte ned till sjön så fort jag var klar. Nu tröttnade Molly efter en rejäl rumpvurpa och ville åka hem bara en stund efter att jag kommit ned, så det blev ingen lång stund där för mig men det som blev var underbart! Det känns att våren närmar sig, för även om det fortfarande är minusgrader, så värmer solen så himla gott nu.

Nu är även Theo och Labbe hemma och vi har ätit lunch. En lite annorlunda köttfärssås blev det i dag. Jag tog nämligen fel kryddburk, så det blev grillkrydda istället för paprikapulver i men det slank ned ändå.

Strax ska vi ge oss av till kalas nummer två den här helgen, även detta för Theo. Jag och Molly ska ta en sväng till Allum för att byta en leksak som hon fick häromdagen som inte fungerar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...