Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 28 januari 2012

Inte heller vi klarade oss...

Efter middagen satte sig Molly och Labbe i soffan och myser. Helt plötsligt börjar hon ulka och sekunden senare är katastrofen ett faktum.

Nu är klockan 03.30 och hon har äntligen somnat. Hon har fått i sig lite dricka men tyvärr fick hon tag på glaset själv och hällde i sig för mycket och för fort, så allt kom upp igen.

Nu ska jag också försöka sova lite, vem vet vilka krafter jag kan komma att behöva under morgondagen...

fredag 27 januari 2012

Sånt här går jag igång på!

Jag är ju naturvetare i grunden även om jag har, via ett bananskal, hamnat i ekonomiträsket. Men jag försöker hålla mitt kunnande vid liv och kikar därför regelbundet in på olika, enligt mig, mycket roliga sidor.

Detta är en av dem : CopyBat, som min gamla kurskamrat Johan skriver. Det är mycket om fladdermöss, av helt naturliga skäl men även annat om mycket. Gå in och kika runt och kolla länkarna i inlägget om Teorin om livet, universum och allting. 

2 barn

Det är hur många barn de var på Mollys avdelning i dag när jag lämnade henne. Men (peppar, peppar) Molly mår hur bra som helst. Fast vi har haft en trasselnatt av rang. I vanliga fall kommer hon ju struttande in till oss vid 1-snåret och det gjorde hon i natt också men skillnaden var att i vanliga fall kryper hon upp mellan oss i sängen och somnar på tre röda. Men icke i natt. Det skulle nypas, inte ha nappen, snurras, ha täcke, ha välling, inte ha täcke, ha nappen, sparkas för att till slut övergå i ett envist gnällande: "Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte!" Och som svar på frågan: "Vad är det du inte vill?", får man det föga överaskande svaret: "Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte!" Jag undrar så vad det är som försigår innuti det där lilla söta huvudet??

Tillslut slumrade hon i alla fall till, bara för att strax vakna igen, sätta sig upp i sängen och vråla: "Jag vill sova i min säng!", varpå vi vandrar in och efter mycket kramande och nypande och "Jag tycker om min mamma!", så somnar hon.

Jag hinner precis somna om i min (härligt tomma) säng innan det står en liten 2 1/2 åring på tröskeln till vårt sovrum och stortjuter. Både jag och Labbe försöker få henne att komma till sängen, så vi kan lyfta upp henne utan att behöva krypa ur täcket men icke. Hon står där hon står och tjuter. Labbe hämtar henne, lägger henne i sängen och efter lite bökande och krånglande, somnar hon. Då ringer klockan...

Nu ska vi bara överleva den här fredagen, sedan är det HEEEELG!

torsdag 26 januari 2012

Filuren är nog den bäste i sitt gebit...

Toyotan hämtades från verkstan i dag med ett splirrans ny (och dyyyr) katalysator och allt är frid och fröjd! I ungefär en halvtimme. Sedan börjar den där $%#$@&@% motorlampan lysa. IGEN!!! Ghaaahg...

Jag vill ha en ny bil! Helst en Audi Q7 men som det känns just nu fungerar vad som helst, bara det gör just det. Fungerar alltså...

För att spä på eländet lite, så möts jag av det här när jag hämtar Molly:

Dessutom får jag höra vad som precis hänt inne på avdelningen. Och att min dotter (som var ett helt oskyldigt offer) aldrig har haft så renskrubbade händer som nu. Så är det så att jag vabar i morgon, så vet ni vad det beror på.

Men lite trevligheter har vi haft i dag ändå. Jimmie, Labbe och jag lyxade till det och åkte till Mr Johanssons på Stigs Center och åt buffé. Vi tyckte nämligen lite synd om oss som inte får göra som Anders och vara lediga för att åka till Sälen och åka skidor. Mr Johanssons buffé är väldigt spännande för det är verkligen en salig blandning av rätter, från sushi, thai och annat asiatisk till rejäl, svensk husmanskost via lite medelhavskök och annat. Du kan alltså äta wokade nudlar, lasagne, friterad kyckling, ärtsoppa, hamburgare och sushi i samma måltid och allt är faktiskt riktigt vällagat. En rejält tilltagen salladsbuffé bjuder de på också. Behöver jag nämna att man inte är jättehungrig alls resten av dagen efter att man har ätit lunch där?

Theo och Molly har också haft det fantastiskt bra (förutom den "lilla" incidenten hos Molly då) i dag. Vädret har ju varit helt underbart och pulkabackarna på Casa blir riktigt välpolerade.

När vi kom hem låg det en riktigt trevlig överaskning i posten men det ska jag berätta om vid ett senare tillfälle. Men både jag och en viss liten herre blev fantastiskt glada!

Men vet ni, nu ska vi fira att det är fredag i morgon, så nu har inte jag tid att sktiva mer.

Me & I


Äntligen är vårens me & I kläder här! Och vilka härliga kläder! Den 11 februari är det dags för visningen hemma hos mig, det ser jag fram emot!

Jag tror att både Molly och Theo kommer hitta mååånga favoriter! Röda apor, turkosa canvaspants t ex, kommer garanterat hamna högt upp på "jag vill ha listan"!

Gå gärna in och kolla in hela kollektionen på http://www.meandi.se/sv/

onsdag 25 januari 2012

Röd fisk!

Molly fick sin efterlängtade röda fisk tillslut. Efter simskolan åkte vi till Japanska Hörnan i Lerum och plockade med oss 30-bitars sushi hem. Så lycklig hon blev! Och Theo också! De två är verkligen ett perfekt sushipar, Molly äter bara fisken och Theo bara riset!

Nu känner jag mig mer avslagen än en champagne, öppnad för tre veckor sedan och ligger nedkrupen under min värmefilt, dricker lite te, slökollar på Men in Black II och väntar på att Labbe ska komma hem från alla jourjobb. Känns som om det är dags för en ny omgång förkylning... Trååååkigt!

Jag tror Filuren har bytt jobb...

Ni som har hängt här inne ett tag, är väl bekanta med min Filur. Nu har det mesta tekniskt fungerat förvånansvärt väl det sista (ta i trä!), så jag har funderat på om Filuren har övergett mig och hittat någon annan att plåga.

Men nu vet jag vad som pågår! Filuren har helt enkelt bytt jobb, från teknikkrånglare till bilkrånglare! Just nu känns det som om alla bilar jag kommer i närheten av går sönder på ett eller annat vis. Toyotan är i detta nu inne på verkstad för att fixas, Audin väntar fortfarande på att få kortslutningen i lampområdet ordnat. Under tiden har jag fått låna en Volvo och i dag började den krångla, så nu kör jag i Lisas SAAB 9-5. Tur att hon inte har tagit körkort än, så att vi hade kvar den här!

Vi har ju planer på att köpa ny bil men jag vet inte hur god idé det är, med tanke på Filurens nya yrkesval...

Vi har testat blöjor!

Molly har busat, lekt, hoppat, ålat, fikat, med andra ord testat blöjorna ordentligt! Hon tycker de här testerna är så roliga och när de ska fotografera blöjan poserar hon snyggt framför den vita dörren, sträcker upp armarna och följer fotografens instruktioner perfekt!

Efter testet ville Molly gå och äta "röd fisk", dvs sashimi men det var precis knôkafullt på alla sushiställen, trots att det kryllar av dem. Hon blev så besviken men gick tillslut med på att äta kött istället, så det blev en grekisk restaurang istället. Bytet av kök blev väldigt lyckat för hon åt som om hon aldrig hade sett mat förut! Hela sin barnportion med ris, sallad och grillspett, plus en försvarlig del av min. Plus en stor skål med kalamataoliver!

Nu är vi och ska krama Labbe på verkstan och sedan hämta Theo för vidare färd mot Lerum och Vattenpalatset.

Pappa satte ju sig på tåget strax efter att vi hade gått till blöjprovningen och han har nu kommit hem till Lidköping, välbehållen!

Tack, pappa, för all hjälp de här dagarna! Det har varit guld värt!

Jag måste nog försvara min far lite grand...

Det var faktiskt så att han faktiskt bara kikade ned i asken. Faktiskt. För att kolla vilka som fanns kvar (de med äckliga fyllningar, som romrussin och sådant), faktiskt!

Fast enligt Kerstin så var det ju inte alls choklad han tittade på, utan Alladin selleri edition, så då hade det ju inte gjort något om han hade smakat. Vilket han alltså inte gjorde! Alls! Faktiskt!

Så, nu vet alla det! Inga gliringar om detta när han kommer hem! Hör ni det! ;-)

tisdag 24 januari 2012

Men pappa då!


Mys- och busmorfarn!

Barnen har haft det hur bra som helst när morfarn har varit här och passat dem! De tycker nog att alla vuxna borde vara på det sättet som morfar är, ha all tid i världen, vara busiga och hitta på spännande grejer, vara nypvänliga (enligt Molly), älska att läsa saga efter saga, tycka att det är superkul med alla spel och lekar som barnen föreslår, bara laga godaste maten, mm, mm. Det blir inte lätt för föräldrarna att matcha detta när nu morfarn åker hem till mormorn i Lidköping i morgon. Molly börjar redan nu på kvällen med mantrat: "Morfar får inte åka bort, morfar vara här!", om och om igen...

I dag åkte de till Ninna och fick följa med och hämta Frida på hennes förskola. Det tyckte Molly var otroligt spännande och pratade mycket om det här hemma. Sedan gick de tillsammans hem till Ninna och fikade. (Men vänta lite nu. Fika?? Hur var det med det här att inte äta sötsaker förrän i påsk? Pappa? Ninna?) Theo satt länge och spelade gitarr och tjejerna lekte för fullt.

Jag kom hem lite tidigare i dag. Börjar faktiskt bli "färdig", så färdig jag kan bli! En nästan overklig känsla... Tyvärr känner jag mig färdig på mer än ett sätt och hade helt klart mått väl av ett par dagars lugn och ro men det är ju bara 24 år kvar till pensionen och då kan jag få vila! Eller inte. Det är ju bara att se på pappa. Då kommer ju barn och barnbarn att dra i en och man ska spela spel, leka restaurang och läsa sagor... ;-)

No more sweets!

Och det varar fram till påska!

Jag och Labbe bestämde oss för att inte äta sötsaker förrän till påsk. Det är nu 2½ vecka sedan och det går alldeles utmärkt. Inget godis, inga kakor och bullar! Nu verkar det dessutom som om vi har inspirerat folk i vår omgivning, för det är flera som väljer att göra detsamma. Min syster och mina föräldrar t ex. Och när jag var på Mölndals Revisionsbyrå nu på förmiddagen, så verkar det som om vi får med oss Alexandra där. Från i morgon, i alla fall! ;-)

Mollys nya vagn är beställd!

Molly älskar ju färgen röd! (Inte rött, röööd) Självklart gör ju vi allt för vår dotter och vill hon inte ha sin svart/silvriga vagn så köper vi en ny, röd till henne! ;-)

Nä, inte riktigt så. Vi har pratat länge om att skaffa en lite mindre vagn till henne, mera en rejäl sulky och nu när Ingrid har kommit, tänkte vi passa på, så kan Ingrid ta över City Crossen istället.

Valet föll på en Emmaljunga (självklart) Scooter och när vi ändå beställer ny så fick Molly faktiskt bestämma vilken färg det skulle bli. Förhoppningsvis kommer den redan nästa vecka!

måndag 23 januari 2012

Nä, nu ger jag mig!

Nu blir det mer än lovligt virrigt, så det är nog dags för mig att leta mig hemmåt!

Jag är inte van vid detta!

Jag brukar ju sluta senast klockan 15 på dagarna men nu är ju pappa här och pysslar med trollungarna, så tanken är att jag ska jobba häcken av mig. Men jag är helt klart inte van vid att behöva hjärnan vid det här klockslaget, usch vad segt det är! Dessutom tror jag inte att min dator och bokföringsprogrammet gillar detta heller, det hänger sig hela tiden.

Men jag har ju trevligt sällskap i alla fall!

En ny utmaning!

Jag har fått en utmaning av helt fantastiskt underbara 6-barnsmamman

Sådant tycker jag är hur kul som helst men nu slumpade det sig så att

Men jag uppskattar verkligen tanken! 

Bra med breda rumpor!

Aftonbladet: Höftmått visar dödsrisk

söndag 22 januari 2012

Kusinbus.

Frida och Sofia har varit här och busat i dag. Som Molly har längtat efter sin Pida! Världens bästa kusin, om man frågar Molly. I alla fall ända tills kusinen i fråga börjar leka med hennes saker, då kan det kännas lite jobbigt ibland. Det är så lustigt det där, att de alltid ska leka med just den leksaken. Det går ju absolut inte att den ena tar en annan, nästintill identisk leksak, utan exakt samma pryl är det som gäller. Toktjejer! Hoppas att detta inte håller i sig upp i tonåren och överförs på killfronten bara...

Ninna och Henrik hjälpte oss att tömma kakförråden vi har och det tackar vi varm för. Jag och Labbe äter ju, sedan två veckor tillbaka, inte sötsaker och ska fortsätta så fram till påsk först och främst. Det går faktiskt riktigt bra men chanserna att lyckas ökar ju om man inte har sådant hemma. Därför är det bra när familjen Nilsson-Harald hälsar på för då minskar förråden alltid rejält ;-)

Vi hade ju ett annat kusinbesök i måndags, när lilla Ingrid var här och helt plötsligt blev ju Sofia jättestor, knappt någon bäbis längre. Visserligen är hon väldigt stor även jämfört med jämnåriga bäbisar men hon har ju ändå varit minstingen.

I morgon kommer en nybliven pensionär på besök, pappa ska passa småtrollen ett par dagar så att jag ska kunna få jobba ostört och få färdigt allt inför bokslutet. Det ska bli så skönt att få allt avstämt och kunna börja på ny kula igen. Det känns som om det här året, 2012, kommer bli ett bra år!

Barnen och Labbe har varit ute i snön och lekt länge i dag, barnen har kastat snöboll, gjort snöfigurer, åkt skidor mm och Labbe har lekt med snöslungan, hihihi. Det är ju bäst att passa på när det väl finns snö.

Olivia var och hälsade på sin mormor, vår granne och var också med och lekte, till Theos stora lycka. Hon är en jättemysig tjej och Theo tycker så mycket om henne och jag har förstått att det är ömsesidigt. Hon var här hela dagen och när hennes mamma kom för att hämta henne, när de skulle åka hem, stod vi och pratade lite. Då såg jag att hon hade en Funky Kidz-namnknapp på sig och frågade självklart vilken grupp hon hade. Då viasar det sig att hon kommer ha Mollys grupp! Molly blev så lycklig men Theo blev lite besviken, för hon skulle inte ha hans killgrupp. Nu är det inte långt kvar innan dansen börjar och båda småttingarna ser väldigt fram mot detta! Enda mecket är väl att det blir lite logistikproblem, Mollys grupp börjar kl 10 och Theos kl 14. I Mölnlycke, som ligger 20 minuters bilfärd härifrån. Det blir ett flängande fram och tillbaka, för det finns inte överdrivet mycket att göra i Mölnlycke centrum på en söndag.

Nu sover knattarna och jag ska ta en kopp te och sjunka ned i soffan och hålla tummarna för att Labbe inte får fler jourjobb och kommer hem snart. Det är inte kul att ligga och krypa under bussar och ambulanser i all snö som täcker Göteborgsområdet just nu.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...