Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 17 april 2010

Vitsippor!


Jag och feberförkyld Molly var ute på en friskluftpromenad till busshållplatsen för att möta Lisa och Theo som varit och jobbat på allaktivitetsdan på Casa, då såg vi dem. Vitsipporna! Nu ÄR det vår! På riktigt!

fredag 16 april 2010

Miina bollar!


Molly fick också leka lite när vi hämtade pojkarna på Bushuset. Hon älskar bollar så hon försökte samla på sig så många som möjligt. Men eftersom hon är så liten så blev maxantalet snabbt begränsat till två bollar. Hon satt hur länge som helst och plockade upp en boll, tappade en annan, plockade upp en ny, tappade en, plockade upp en. Man ska ju inte ge upp innan man försökt ordentligt men att vara så trägen...

Linnea Hovmästare

Linnea går på Ester Mosessons och lär sig allt inom restaurangbranschen. Idag var Lisa, Molly och jag på en av skolans restauranger och åt lunch och Linnea var hovmästare! Full koll på läget, hade hon, nästan... Men det gick jättebra, tycker jag som totalt opartisk mamma ;) Det var kul att se när de jobbade och de var faktiskt väldigt proffsiga hela gänget. Å god mat var det också! För att inte tala om deserterna, en hel buffé! Förrätten var också i bufféform och Molly tyckte att den citrusmarinerade mozzarellan var helt fantastiskt god. Hon imponerade på Linneas mentor, när hon satt där och smaskade i sig ena biten efter den andra. För all den här goda maten behövde man bara betala 79 kr!! Rekomenderas varmt!


 Molly blev jätteglad när hon fick träffa Linnea, mmmys! Och visst ser det ut att vara ömsesidigt!

Linnea vandrade runt hur länge som helst med Molly som fick prata med både hennes lärare och kompisar.

Efter lunchen tog Lisa, Molly och jag en promenad i det underbara vädret. Det var otroliga molngator på himlen och solen värmde så skönt. Det kändes nästan som sommar.  
Molly ville också ta en promenad så det fick vi hjälpa henne med på bryggan. Tänk vilken fantastisk skolgård Linnea har!
Efter att vi promenerat klart, hämtade vi pojkarna och lämnade in dem på Bushuset bakom ICA Maxi på Grafiska vägen, medan vi andra gick in och handlade. Det gick alldeles för snabbt för oss att handla tyckte pojkarna, som inte hade någon som helst lust att sluta busa. Men vi var tvugna att skynda oss hem för Ludvig skulle packa inför helgens pingisläger i Falköping.

Nu har vi ätit god fisksoppa och druckit gott alkoholfritt vin, så då är det bara barnnattning kvar innan man själv får stupa.

torsdag 15 april 2010

Liten pojke i stor simskola.

Här är Theo på simskola. Han är den lille plutten längst till höger...
Posted by Picasa

Mammut Montessoriförskola!

Molly har fått plats på Mammut Montessoriförskola till hösten!! Det var där som Lisa, Linnea och Ludvig gick när de var små, fast skolan flyttade till nya lokaler precis när de slutade. Vi hade ställt henne i kö på ALLA Montessoriskolor med småbarnsverksamhet i hela Göteborgsområdet men detta var vårt förstahandsval. Jag blev såå glad när rektorn ringde mig och sa att de hade en plats till Molly för då hade jag ju bara några veckor tidigare fått beskedet om att de hade lång kö och att det inte var stor chans för oss att få en plats redan till hösten. Men nu hade, tackolov, flera i kön tackat nej till sina platser och, huxflux, var kön framme hos oss. En stor sten försvann från mitt bröst!

Idag har vi varit där och hälsat på. Två från den "gamla" personalen var kvar, Annika Nykkel och Annika Mattsson. Jättekul att se dem igen. Annika Nykkel ska tyvärr gå i pension i sommar så Molly kommer inte få ha henne men hon kommer ju få ha Annika Mattsson!

Molly tyckte att det var jättespännande med alla barn och spännande saker. Nu kommer vi vara där en dag per vecka fram till midsommar och fortsätta så när de öppnar i augusti. Sen i september kommer hon börja flera dagar i veckan. Det ska bli jättespännande att se hur detta ska gå, med vår lilla ilskebytta! Hon skällde ut rektorn redan första dan...

På väg hem somnade lillpluttan direkt, helt utmattad efter en spännande förmiddag. 

Vi var bara hemma och vände för vi skulle ju köpa Mollys nya, världens bästa, bilbarnstol, BeSafe Izi Kid från Mölndals Barnvagnsbutik. De hade ju ett jättebra mässpris på den under denna veckan. Stolen inhandlades och som vanligt fick man fantastisk service, bärhjälp ut till bilen.

Färden fortsatte till IKEA, för inhandling av dokumentkorgar till alla papper som jag jobbar med. Vi passade på att äta lunch med Ninna och Frida också. Molly fick sin första barnpasta som åts med god aptit! När maten var uppäten var det dags för shopping bara för att upptäcka att de bygger om precis bland de saker jag skulle handla. Jag har nu varit med om något mycket unikt! Ett IKEA besök utan att handla något!! Wow, vilken känsla!

Sen bar det av till Casa för att hämta pojkarna, med ett snabbt stopp på verkstan för att hämta massa nya jobbpapper. Ludvig släptes av i Partille för pingisen och vi andra åkte till Lerum för Theos dans. Idag ville han inte alls dansa! Jag fick tillochmed följa honom hela vägen in i danslokalen! Vet inte alls vad detta var för något? Men väl på plats i salen så gick det ju hur bra som helst.

Cissi och Annelie kom och gjorde mig och Molly sällskap i cafét under tiden. Det går ju ändå inte att gymma när Molly är med, så då kan man lika gärna fika istället ;)

Nu får jag nog krypa isäng för Molly är ganska orolig och vaknar hela tiden så jag får springa fram och tillbaka mellan henne och datorn.

måndag 12 april 2010

Sista jourfria dan på länge!


Igår var Labbes sista jourfria dag på läänge! Dessutom har ju vårsäsongen dragit igång för fullt, vilket i år blir extra stressigt pga att de har förkortat säsongen för dubbdäck till den 15e april och att snön låg kvar så länge! Så nu kommer vi inte se röken av honom på flera veckor :-(Därför gick vi till Le Baron vid Korsvägen. En fantastisk restaurang med otroligt trevlig personal och såå god mat! Min favorit är den libanesiska menyn- smaskens! Den här bilden hjälpe Jean, ägaren, oss att ta.

Familjen Simsson.


Denna bild hjälpte Sissi oss att ta förra veckan på babysimmet när Labbe och Theo var med. Häftigt va!

Men...


Men var är våra kläder? Mamma! Nån har tatt våra kläder! Men, vad är det? En godispåse? Mamma! Vi fick en godispåse istället! Bra va!

Rätt skåp hittat!


200 stod det på nyckeln och där, där står det 200 på skåpet!

Brr!


I väntan på handduk inför skattjakt efter 2 timmars bad.

Bottennapp!


Theo kämpar och kämpar för att nå ned till botten och tillslut lyckades han! Såå stolt!

Hopptorn!!


Ett tre-meters hopptorn. Bara att hoppa och inte det minsta läskigt enligt 98 cm höga Theo...
Mamman stod kvar på marken, nån måste ju fota också, eh, nej tack, jag fotar gärna själv, går så bra så. :$

Men kolla där!


Sen fick han syn på nåt ändå häftigare!

Trampolinhopp!


Theo var supermodig och hoppade från trampolinen. Han kollade in en stor kille som sprang ut och hoppade och sen gjorde han likadant :-S

Roliga leksaker!


Kolla vilka häftiga leksaker de hade! En motorcykel!

Adams badkalas!


Theo blev bjuden på Adams badkalas i lördags kväll! Ett jätteroligt kalas med massvis med barn i Lidköpings badhus! Såå häftigt! Här är fiskkusinerna, Theo och Adam, fångade på bild där de befann sig oftast- under vattnet!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...