Sidor

Leta i den här bloggen

onsdag 31 december 2014

Nyårsafton!


Nyårsafton startade med att Labbe åkte ned till verkstan, som vanligt, för att försöka komma ikapp lite mer. Jag och barnen åkte till ICA i Landvetter, hade ju helt missat att det var nyårsafton och att man då ska fira och äta god mat och sånt.

En bit oxfilé hade vi i frysen och till det blev det sparris, sockerärter, ugnsrostad potatis och vitlökssmör. Till förrätt hade vi räkor, kokta i olivolja med chili och vitlök och efterrätten bestod av päron- och bananhalvor med After Eight på i ugn och glass till.

Barnen fick bestämma vad vi skulle kolla på efter maten och då blev det Grease!

Till filmen gottade vi oss med lite smått och gott som barnen hittade i charkdisken. Serrano, chorizo, svartpepparsalami, rökt skinka, tryffelsalami och lite ost och oliver.

En stund innan 12-slaget kröp vi ned i bubbelpoolen ute på altanen, laddade med jordgubbar och Pommac. Det var hur mysigt som helst att sitta där i värmen och skåla in det nya året och ha full uppsikt över alla fyrverkerier! Efter att barnen krypit i säng, satte jag och Labbe oss för att kolla Terror på Elm Street. Och somnade gott...

tisdag 30 december 2014

Födelsedagsfirande i Lidköping

I yrande snöstorm (nästintill i alla fall) kämpade vi oss fram längs E20 mot Lidköping. Allt för att fira morfar/pappas födelsedag!

Två kissepauser hann vi med på resan innan vi äntligen kom fram.

Den här underbara killen väntade på oss när vi kom! Det är ju lite av en tjejmaffia i vår släkt, så Theo har ett speciellt öga till honom och hoppas innerligt att syskonet som kommer i vår ytterligare jämnar ut balansen. På kvällen bjöds vi på tacos och Kristofers hemmagjorda citrusvin och kröp sedan till kojs ganska tidigt. Min far är ju en ganska morgonpigg varelse så att ligga och dra sig till 8 var något av en uppoffring.

Frukostbrickan dukad med den obligatoriska räksmörgåsen och födelsedagskoppen och min ömma moder i bakgrunden.

Sedan är ju min pappa som han är...

varpå Theo började skratta så han höll på att både tappa vasen med blommor och kissa på sig...

men Vincent blev lite blyg.

Efter paketöppnandet och frukosten passade vi på att gå ut en sväng för att utnyttja det sista av vintervädret. Snöfåtöljer byggdes och provsatts i men eftersom det töade så var det inte en helt igenom behaglig upplevelse.

Vincent gjorde en liten, pyttesnögubbe...

medan hans föräldrar skapade ett konstverk.

Sedan fick vi gå in och hänga upp alla droppande kläder och byta om lite. Molly valde finaste klänningen just nu till födelsedagsmiddagen, den blinkande Tingelingklänningen hon fick i julklapp av mormor och morfar.

Pappa hade lagat en fantastisk middag! Inkokt lax med dillmajonnäs och potatis! Mmmm...

Och som pricken över i, den godaste av glasstårtor, från Klings Glass!!

Efter lite ytterligare bus, packade vi in oss i bilen och begav oss hemåt.

söndag 28 december 2014

Lugn dag.

I dag har vi, eller rättare sagt jag, inte gjort många knop. Snöskottningen tog ut sin rätt. Tur att jag hade en påse Mexicanasoppa hemma, så barnen fick mat. Några minibaguetter och tapenade till det, så de var hur nöjda som helst. Molly valde sin nya Häxtröja som Lisa och Ludvig köpte till henne i London och var såå stolt! Ungarna har haft fullt upp och varit ute en stor del av dagen, trots kylan och dessutom hunnit med att vara inne och leka hos grannarna.

Labbe löste middagen i kväll; massvis med sushi från Chop Stix! Mmm...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...