Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 29 januari 2011

Min nya väska!

Faster Annika kom till kalaset med en så häftig väska! Den är gjord av säkerhetsbälten och såå snygg! En sån ska jag beställa på www.harveys.se, The Original Seatbeltbag.
Published with Blogger-droid v1.6.2

Molly blev lite trött...

så pappan skulle få henne att sova...

Men huvudsaken att alla är nöjda :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Sushibuffé

Sushi från Chop Stix

Yakitori och miniköttbullar och -korvar.

Maten är klar. Alla gäster har kommit. Nu är vi redo för 18 års kalaset!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Men hoppsan!

Dra på trissor! Jag har fått en följare till!


Välkommen hit till mig och hoppas innerligt att du ska trivas!

Kika gärna in hos henne, hon skriver fantastiskt bra!

Oordning...

Bilderna hamnade visst lite galet på Theos stora dag. Så kan det gå när man bloggar mobilt och inte kollar. Fast även om jag hade kollat så hade jag inte kunnat fixa med telefonen, måste vänta på datortid. Och med ett 18 års kalas i antågande, så är det lite snålt med just den varan. Men jag lovar, jag ska! Om inte annat, så för att lampan jag ville köpa till Linnea var såå kul! :-D
Published with Blogger-droid v1.6.2

fredag 28 januari 2011

Carla Saados exmake åtalas för mord.

http://mobil.aftonbladet.se/nyheter/article8475963.ab
Men tänk om polisen tagit hennes anmälan om dödshotet på allvar...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Stor dag för Theo!

Oftast brukar jag ha ett väldans sjå med att få med Theo hem från Casa. Det finns ju så mycket kul att göra. Just nu är ju, ganska självklart, favoritsysselsättningen olika former av att åka kana. Det finns ju knappt en mm i trädgården som inte är hal.

Mitt i trädgården finns en kulle med en rutschkana. Genom kullen går en tunnel. På botten av denna tunnel samlades massa vatten sist det töade och detta har nu frusit till is igen.


Så nu har barnen en superhäftig underjordisk iskana som de tar sats och glider igenom på knäna. Trist på overallknäna men det är ju värdsliga vuxenbekymmer, det är ju supermassvis kul! ;-)

Fast idag var det inga som helst problem att få med Theo. Jag viskade bara i hans öra att jag hade en överaskning till honom i bilen, så sprang han in och bytte om utan minsta lilla tjat! Värme i ett mammahjärta! :-) Och överaskningen vart mer än uppskattad! Han blev först alldeles stum och trodde knappt sina ögon. Sen blev han så lycklig så tårarna kom!

Vad var det då för fantastisk överaskning? Jo, detta:

Äntligen får han sitta frammåtvänd! Det är stort när man är 5 1/2 år!

Så nu ska hans gamla stol vidarebefordras upp till Märsta. Efter viss sanering, så klart. Den är ju använd i snart 5 år!

Molly och Theo hade väldigt kul i bilen. Vi tog bort nackstödet så nu kan de sitta och titta på varandra. På gott och ont...

Vi åkte och hämtade Linnea och passade på att ta en sväng till IKEA när vi ändå var på Hisingen. Linnea behövde en sänglampa. Och hör och häpna! Vi hittade en sänglampa! Och köpte en sänglampa! Bara en sänglampa!!
Jag tyckte hon kunde ha den här lampan. Då skulle vi ju inte behöva åka till ögonläkaren så ofta... Men hon tyckte inte alls att det var en bra idé?

Theo slängde vi in i djupaste Småland

till Mollys stora förtvivlan! Hon ville också gå in där och leka och köpte inte alls detta med 3 års gräns ;-) Men hon blev nöjd tillslut, för hon och Linnea satte sig och fikade medan jag sprang runt och letade lampa.

När vi kom hem upptäckte vi att vi hade fått med oss fel unge från lekrummet. Det var det tjurigaste, envisaste, bråkigaste monster jag någonsin har träffat på. Får nog åka tillbaka till IKEA imorgon för att se om vi kan byta tillbaka...

I övrigt blev det kyckling, ris och currysås till middag på kvällen.
Published with Blogger-droid v1.6.2

Grå morgon

Det tråkigaste med Göteborg är den hår grå väderleken som kommer vid alla årstider. Man känner sig lite lätt färgblind ibland...

Av någon underlig anledning så befann jag mig mitt i alla köer i morse, trots att Labbe körde Theo och trots att jag fortfarande är sjuk... Lisa hade massa grejer som skulle med till ConFusion, som kör igång idag i samarbete med Världskulturmuséets utställning TokyoFusion. Linnea hoppar ju på kryckor och det är ju, trots dubb, livsfarligt i den här ishalkan och hon var bara tvungen att ta sig till skolan för hon har varmkök på schemat idag. Hur nu det ska gå med kryckor?

Molly fick ju vackert följa med i bilen men hon blev så upprörd när hon inte fick följa med Linnea in på skolan. Det hade nog piggat upp alla med en nyfiken och klåfingrig trollunge ;-)

Nä, vi åkte och handlade det sista till kalaset. Denna gång testade vi Coop på Backaplan och jag kände hela tiden att jag ville hem till ICA och tryggheten!
Published with Blogger-droid v1.6.2

torsdag 27 januari 2011

Längtan till våren!

Jag tycker det är så mysigt när det blir höst och dagarna blir kortare och mörkare. Och jag älskar vintern när det är riktigt kallt och massvis med snö. Men efter den här och förra vintern, så längtar tom jag efter våren! Att dagarna ska bli längre, att snön ska smälta och knopparna ska börja titta fram.

Jag hittade lite försmak på våren idag och var naturligtvis tvungen att köpa med mig dem hem!

Visst är de vackra!

På lördag ska vi fira Linneas 18 års dag och idag var det sen länge planerat att hon och jag skulle vara lediga för att städa och fixa. Det blev ju lite si och så med det. En med trasig höft som knappt kan röra sig och en med lunginflammation som gör henne konstant andfådd och trött... Och Labbe jobbar ju som vanligt, Ludvig är hos sin pappa och Lisa har fullt upp med att förbereda för konventet på Världskulturmuséet i helgen.

Sakta men säkert går det och vi har fått tänka om en del. Vi beställer mat istället för att laga själva. Och på kvällen blir det bara lite småplock och snacks.

Nu ska jag försöka ta ikapp lite av den sömn jag förlorade när jag satt här och var orolig för Linnea här i natt. Linnea sov ikapp i förmiddags och Labbe, som var med henne på sjukhuset kom hem vid 10.30 och sov sen nästan hela dagen. Så bara propellern jag håller på att natta nu slutar att snurra runt och somnar istället, så ska jag också krypa till kojs!


Published with Blogger-droid v1.6.2

SMS

Man bör iakta yttersta försiktighet när man skickar sms. Meningen: "Det blir jättekul om ni kommer" kan bli lite tokig om man inte är försiktig. Eller hur, Kerstin ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Kryckor.

Linnea är hemma igen! Med kryckor. Och en remiss till röntgen om en vecka. De tror att det kan vara en spricka i höften som ännu inte syns. Fast även om den skulle synas så skulle de inte göra något annat än att ordinera kryckor ändå. Det läker så fint på unga människor!

Tänk att en sån sak kan få så totalt olika konsekvenser, beroende på när i livet det sker. Hade detta hänt när Linnea var i 80-90 års åldern kunde det ju vara katastrof!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Sömn!

Det är något det inte blir mycket av den här natten...

Linnea svimmade igen och landade väldigt dumt på höften, så hon och Labbe är sedan flera timmar på Mölndals sjukhus. Hon har blivit röntgad och en läkare har precis klämt på höften på henne och ska nu titta en gång till på plåtarna...
Published with Blogger-droid v1.6.2

onsdag 26 januari 2011

Världskulturmuséets programblad

Och gissa vem som har gjort bilden?

Japp, självklart är det Lisa!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Nä, tackavettja ICA!

Gjorde misstaget att handla på Willys. Billiga blöjor hägrade. Men i fortsättningen får det vara hur billigt som helst, jag åker till ICA och handlar ändå. Så rörigt, dåligt utbud, köer genom hela butiken trots att klockan bara var 14.30 en vardag. Testade därför deras självskanning. Behöver jag säga att allt krånglade och man fick vänta evigheter på personal varje gång. Hade gått snabbare att ställa vagnen, åka tvärs över gatan och handla allt på ICA.

Men men, snålheten bedrar visheten. ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Rallybrud!

Måste bara växa till sig lite, så fötterna når ned till pedalerna. Men sen, sen ska vi bränna gummi! ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Vart kom allt detta ifrån?

Tänk, jag hade precis för mig att jag plockade ned de här kläderna i sina lådor. Men nu ligger de ju här igen... Konstigt!?
Published with Blogger-droid v1.6.2

tisdag 25 januari 2011

Vilodag

Sova, tvätta, sova, tvätta, äta, tvätta, sova, simskola, äta.

Tänk att kunna sammanfatta en hel dag i några få ord! Det är inte ofta det händer!

Nagel nr 2 gick av idag! Men nu har jag faktiskt bokat en ny tid för att fixa alla naglarna och Linnea lovade, i ett svagt ögonblick, att vara barnvakt åt sjuka Molly på sin lediga torsdag. Kl 9.30 ska jag vara på salongen inne vid Heden, vilket innebär att jag måste åka hemifrån senast 8.45... Där rök hennes sovmorgon ;-)

Theo vill ju alltid vara kvar längre på Casa och idag fick han vara kvar till 15.30. Han var så lycklig, för då hann han vara kvar och leka efter mellanmålet, det är då leksakerna tas fram! Vi ska se över hans tider så han kanske kan få vara kvar längre någon dag i veckan i alla fall. Men det är lite logistikproblem som måste lösas först.

Tyvärr märktes den långa dagen när han var på simskolan. Antingen det eller så är han också på väg att bli sjuk, för han var hängig och gnällig. Inte just i vattnet (bara lite klängig på Rebecka ;-)) men både innan och efter.

Linnea och Labbe kom till simskolan, för jag orkade inte riktigt med det på egen hand. Tyvärr hann Labbe bara vara där i ca 15 minuter, så ringde det på jouren. Naturligtvis var det ett bråttomjobb med en buss som stod i vägen.

Nu på kvällen bad jag Linnea gå ut i garaget för att hämta ett paket välling. Labbe bytte blöja på Molly och satte på pyjamas och jag fixade på övervåningen. Lisa kommer hem från Hikarikai och undrar varför dörren ut i garaget står öppen och går ut och kollar. Då har Linnea svimmat därute och blivit liggande, eftersom hon var så yr när hon vaknade och ingen har märkt något! Och även om vi har luftvärmepumpen på 16 grader, så är betonggolvet jättekallt! Och hon låg där i säkert 10 minuter! Vi la henne i soffan och bäddade om henne med filtar, så nu mår hon ganska bra!
Published with Blogger-droid v1.6.2

måndag 24 januari 2011

Glada Theo!

Höstterminen var ju ganska tuff för Theo med infektioner som avlöste varandra, den ena på den andra, utan tid för återhämtning mellan. Han blev bara tröttare och blekare och var helt enkelt inte sig själv. Vi tog honom tom till Ekmanska för provtagning. Dessa prover visade inte på någonting.

Nu efter jullovet verkar det som om det har vänt för honom. Alla andra i familjen är krassliga men han är piggare än på länge! Även han själv, förundras över denna förändring.

Han hade kommenterat detta till fröken Rebecka på Casa idag: "Jag är bara så glad och pigg men jag vet inte varför!"

Sådana kommentarer värmer ett modershjärta!

Vi tjuvstartade våren lite idag och gjorde våfflor till efterrätt mitt i veckan! Supergott! :-D

Published with Blogger-droid v1.6.2

Mellanmål

Jag hämtar ju Theo innan mellanmålet varje dag, så då måste detta lösas. Idag blev det en favorit, korv!

Detta är nog något som ligger i generna! Vi är många generationer nu som älskar korv. Min morfar hade ju korvkiosken på torget i Mariestad och där blev man bortskämd med riktigt god korv av fantastisk kvalitét. Wienerkorvens spad var alltid perfekt kryddat och grillkorvarna perfekt stekta! Och moset... Men nu var det ju den perfekta korvens lov jag sjöng. Moset får nog ett eget inlägg en vacker dag ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Hur man får upp en 20-åring med sovmorgon redan kl 08.00.

Man säger att postbilen kom med ett paket med massa kinesiska tecken på adresserat till henne. Då studsar hon upp snabbare än en femåring på julafton!

Nyfiken mamma som man är, så frågar man ju vad det är. "Det är en docka som jag har beställt."

Docka??

Lisa har aldrig, i hela sitt liv, lekt med dockor. Ska hon börja nu, 20 år fyllda?


Nja, det visar sig att detta är en handgjord docka från Iplehouse i Korea. När man beställer dockan väljer man ögon, hår, hudfärg mm. Handgjorda kläder och olika kroppsdelar kan också beställas. Dockorna är väldigt naturtrogna och ledade på samma sätt som en riktig människa.

Visst är den söt! Molly blev så ledsen när hon inte fick leka med dockan men den är lite för ömtålig och dyr (2500 kr) för en 1 1/2 åring...
Published with Blogger-droid v1.6.2

söndag 23 januari 2011

Jippihurra! :-)

Thomas kom hit nu på kvällen med tre(!) väl fungerande datorer, varav den ena numera innehåller allt jag behöver! Tänk att det bara krävs tre datorer för att göra mig glad! ;-)

Nej då, det har varit mycket att vara glad för idag! En lugn morgon utan stress. Theos och hans kompisars glädje och bus på kalaset. Smset från fantastiska Rebecka om att allt hade gått bra med mina grupper idag. Att antibiotikan verkar och att vi börjar må bättre. Att jag fick bubbla och läsa ifred. Att jag fick en ryggmassage av min underbara sambo. Att det blev sushi till middag.


Sen, självklart, att jag har min fantastiska familj!

En bra dag! Bra för både kropp och själ! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Avkoppling!

Min stund!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Favoritkläder för en liten tjej!

Äntligen passar mekoverallen!

Med lite uppvik, så nästan i alla fall!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Bowlingkalas!

Theo är på Emilys bowlingkalas!

Det är bara så superkul! :-D
Published with Blogger-droid v1.6.2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...