Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 10 november 2012

79-års kalas!

En riktig kalasdag har vi haft här i dag, på många sätt. Vi har firat 79 år! Ludvig fyllde ju 15 i torsdags, då jag fyllde 42 och på fredag fyller Lisa 22, tillsammans blir det 79 år!

Trevliga gäster hade vi, som kunde komma trots ganska kort varsel på en relativt luddig inbjudan...

Som kompensation för det, så bjöd vi på buffé. Rostbiff, kassler, Mickis grekiska köttbullar, pastasallad, potatissallad, laxpaté, romsås, tapenade och nybakta baguetter.

Efter all mat, plockade Bella fram fikat som hon hade bakat! Vaniljbullar, "mögelkakor" och den absolut godaste chokladtårta jag någonsin ätit!!! Helt outstanding!

Bella hade ju med sig den här godingen också! Fasters lilla hjärta! Tror minsann han är Labbes lilla hjärta också!

Vi bjöds på underhållning också. Här är det William som showar, visst ser det häftigt ut!

När alla gästerna hade åkt hem, fixade vi lite pizza. Vi fick prova Santa Marias nya pizzabottnar och deras pizzasåser. Det blev så himla gott! Bottnarna blev helt perfekta, såserna var supergoda! Snabbt och enkelt! Detta kommer vi garanterat göra igen!

Den här fantastiska orkidén fick jag av Ninna och hennes familj. Jag har aldrig sett något liknande, visst är den häftig!

Nu försöker vi få våra speedade småtroll att varva ned såpass så de kan somna, för vi är rätt trötta just nu. Det tar på krafterna att ha trevligt!

fredag 9 november 2012

Hostar och hostar och födelsedagar i mängd.

Det är det genomgående temat här i huset. Trollen fick vara hemma i dag och ta det lugnt så de blir helt friska någon gång. Hehe, optimistisk ska man ju vara, ett barn i skolåldern utan förkylning är väl i det närmaste en utopi... Vi har pratat mycket om lilla Anna som försvann i går och tackolov, hittades i dag. Skårskolan är en grannskola till barnens och även den skolan där barnen till de grannar vi hade innan flytten går. Ett väldigt lugnt och tryggt område där mina stora barn fick röra sig relativt fritt när de var yngre eftersom det företaget jag hade då ligger granne med skolan. Vi har pratat om hur viktigt det är att aldrig någonsin följa med okända, att skrika och väsnas om någon försöker släpa med dig och att det är superviktigt att vi alltid vet var de är. Theo har ju en förmåga att "gå på turné" hos grannarna på gatan utan att tala om för oss vem han är hos men nu tror jag han förstod varför detta är så viktigt.

 Vi passade även på att förbereda kalasmaten inför i morgon. Vi har det ju så bra här så vi firar tre med ett kalas. Jag och Ludvig fyllde ju igår och Lisa fyller nästa fredag!

Här har vi en till som fyller år i krokarna, i dag närmare bestämt. Grattis på födelsedagen, säger vi till fina faster Annika! Nu är de små nattade. Ludvig och Lisa är uppe i filmrummet och kollar på rysare för att fira Ludvigs 15-års dag. Jag misstänker starkt att nämnda 15-åring inte kommer sova sådär särskilt gott i natt... Dags för en kopp te med mycket honung för att kurera halsen lite.

Molly, nysminkad med mammans smink...

torsdag 8 november 2012

I dag, för 15 år sedan, fick jag världens bästa födelsedagspresent!

Ludvig Åke Amadeus, 4390 gram och 52 centimeter.

Sedan dess har han vuxit och vuxit och vuxit...

och vuxit om oss alla och visar inga tecken på att sluta växa! Grattis på 15-års dagen, älskade Ludvig!

Sedan firar ju den här skrikhalsen födelsedag i dag, närmare bestämt sin 42-års dag...

måndag 5 november 2012

Vad roar vi oss med i dag då?

Jag vet inte riktigt hur jag bäst ska förklara detta foto. Till saken hör att vi hade besök vid detta tillfälle. Datakillen som var hos oss för att kolla vårt strulande Internet...

I övrigt har jag rensat kylen på rester, lagt dem i en ugnsform och hällt äggstanning och riven ost över. Gott blev det och nu kan vi börja på ny kula. Ett utvecklingssamtal har vi också hunnit med i dag. Mollys första på Casa. En nyfiken, aktiv, fokuserad, snäll, omtänksam, social och pratsam men lite blyg och försiktig tjej är det vi har. Och det visste vi ju redan. Nu ska vi klämma i halva familjen i bubbelbadkaret (det inomhus) för ett välgörande varmt bad, innan det är dags för hela familjen att däcka.

Det finns inlägg som sätter orden så där perfekt!

Här är ett, om kvinnor och män, kärlek och fördomar... Fröken Humla...: Om bögjävlar och fulla brudar som får skylla sig själv... Säger bara det, gå in och läs!!

söndag 4 november 2012

Taggad

Dags för danstävling! Dags för tumhållning! Theo kämpade järnet men det räckte inte hela vägen till medalj den här gången. Fast han tycker inte att det gör så mycket, inget alls om man ska vara noga, han hade så kul ändå! Det är ett tufft motstånd på Sinclairs, många duktiga dansare, plus att det var första tävlingen för honom. Dessutom är han två år yngre än de andra yngsta tävlandena. Han fick mycket beröm i alla fall och han fick hjälpa till att jobba i insläppet också och sådant gillar han ju. Han tyckte också att det var oerhört spännande att kolla in alla andra duktiga dansare. Nu satt han och Molly i bilen på hemvägen och diskuterade om de kanske skulle bli världsmästare i chacha eller jive...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...