Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 7 september 2013

Underbara, ljuvliga, härliga sommar!

Alltså den här sommaren! Den kommer ju gå till historien!!

I går kväll, efter dansen, åkte vi till Bamboo där vi mötte upp med Marianne och Reine för ett litet sista firande av vår 40-åring. Ett par timmar och en massa god mat senare, beger vi oss hemåt. Innan vi går ut från restaurangen kommer barnen på att de glömde sina tjockare tröjor i bilen och blir lite oroliga för att de ska frysa. Denna oro är dock helt ogrundad! 18 grader ute, sent på kvällen, i september! Helt otroligt!

Molly var så trött när hon kom hem, så hon vacklade i säng och somnade på täcket med kläderna på. Resten av gänget var rätt möra också, så efter att de hade kollat klart på någon (tydligen) alldeles otroligt viktig fotbollsmatch, så blev det tyst och stilla i huset.

I morse, var det en fröken som vaknade väldigt förväntansfull. Det var ju dagen med stort D! Mollys danskurs körde igång i dag och dessutom så ska ju Totte dansa med henne! Föräldrar fick vara med den här första lektionen men det tyckte unga fröken var alldeles onödigt, så jag fick vackert sätta mig ute i korridoren och vänta. Nu har jag ju väldigt trevligt sällskap, så det är bara trevligt!

Charlie hade också himla kul, ett tomt, olåst skåp kan man använda till mycket!

Efter dansen, bar det av till Liseberg där de hade lantbruksdagar med massa roliga djur och fina traktorer! Världens lycka för vår yngsta!

Allra först tog vi en tur i Rabalder och därefter petade vi i oss lite mat, innan det var dags att kolla närmare på allt spännande!

Gamla traktorer.

Gamla... eh, maskiner? Superfin enligt Molly!

Traktorer man fick sitta i.

Getter fanns det också.

Och små söta höns.

Och så var det ju de här djuren! När Molly förstod att man kunde få rida på hästarna, så kunde inget stoppa henne. Och så hade hon dessutom turen att få rida på den absolut sötaste hästen. Lyckan och stoltheten var total!

Sedan var det dags att åka hem men först såg Molly till att vinna lite godis, en rosa kanin och en kaninbakform. Theo vann en supercool kaninmössa! Väl hemma tände vi grillen, det är ju faktiskt sommar fortfarande! Theo beställde pastasallad till köttet, och grillad korv till pastasalladen och det fick han.

Barnen passade på att hoppa lite på studsmattan och Molly testade på ett nytt ställe att fastna med håret i. Hon satt stenhårt fast i dragkedjan till skyddsnätet och fick vackert klippas loss.

Nu sover trollen och jag tänkte försöka hinna kolla lite på TV innan jag slocknar 7 soffan...

torsdag 5 september 2013

Fullspäckad födelsedag!

Jag och barnen klev upp extra tidigt idag för att hinna med att fira pappan innan det var dags att åka till skolan. Räkmacka är obligatorisk som födelsedagsfrukost i vår familj!

Barnen såg med spänning fram emot att han skulle öppna paketen från dem. De var nämligen hos fotografen i somras! Detta har de också lyckats hålla tyst om och nu var det äntligen dags att överlämna resultatet av den fotograferingen!

En nackmassageapparat är en mycket lämplig present till en 40-åring! Man kan till och med lyssna på musik med den!

Sedan gav sig jag och barnen iväg till jobb och skola, medan pappan stannade hemma och tog det lugnt. Han skulle komma ned till jobbet senare så att han och jag kunde åka och luncha i lugn och ro.

Men det där med att ta det lugnt är inte riktigt Labbes grej men nu är framsidan färdig!

Han är ganska nöjd med sig själv! Med all rätt!

Strax därpå var det dags för mig att hämta småtroll. Lågstadiet hade klassfest ikväll, så jag Theo och Molly åkte hem till Traci, Mattias och Oliver efter skolan, så att Theo och Oliver kunde förbereda sig för partyt tillsammans och jag och Molly slapp åka fram och tillbaka. Partyt var tydligen alldeles otroligt lyckat, för det var en genomsvettig och vråltrött kille jag plockade upp klockan sju.

Molly var också nöjd med eftermiddagen, hon fick ju leka massor med världens bästa Mattias! De har verkligen så kul ihop och tycker jättemycket om varandra!

Nu har jag fått trollen i säng och väntar på att Labbe ska komma hem från jourjobb med lite födelsedagssushi!

Labbes 40-årsfest!

Min älskade sambo, Labbe fyller ju 40 år i dag, blir liksom gubbe! Det måste ju firas ordentligt, så i lördags fixade vi till en riktig överaskningsfest för jubilaren!

Han hade inte den blekaste, till och med småtrollen hade lyckats hålla tyst om detta under de nästan två månader som vi har planerat överraskningen!

Han trodde att han hade jouren den här helgen men den hade snälla Chrille tagit över. Fast tidigt på lördags morgon, fick han ändå ett "jourjobb". Mangan ringer och berättar med förtvivlan i rösten att hans Frida har fått alla däcken sönderskurna på ICA Maxis parkering och han själv är bortrest och hon har verkligen superbråttom iväg. Labbe kastar sig ut i bilen, utan att tänka närmare på detta, klart att man hjälper en kompis i nöd! När han kommer ned till verkstan för att lasta servicebilen, så står Mangan där med ett finurligt leende!

Gissa om Labbe blev nervös! Han fick åka hem till Frida och Mangan för lite uppfräschning, dock utan att veta vad som ska hända.

Under tiden har det anlänt en del folk hem till oss, mina föräldrar, Helena och vi sätter genast igång att få klart allt. Jag hade då lagat mat i två dagar innan men allt skulle läggas upp, bord skulle ställas upp och dukas, partytält fixas i trädgården, drickor bäras fram från alla gömställen i huset.

På tal om gömställen, så jag har fått ljuga och trixa under veckan innan kalaset! Försöka gömma kalasmat och dryck för en 70-80 gäster...

Mycket mat,

mera mat

och så några tårtor.

Helena hade fixat laktosfri veggiemat, Ninna gjorde tårtor och Maria kom med bröd, övrig mat fixade jag.

Precis när allt var klart så kom Mangan och Frida hem med Labbe. Han såg minst sagt nervös ut och blev bara mer och mer nervös när han såg all mat och alla dukade långbord...

Men han hann inte fundera på detta speciellt länge för precis då ringer det på dörren och första gästerna anländer. Och sedan fortsätter det att komma gäster i en strid ström under hela dagen. Såå mycket folk och så många vackra blommor och fina presenter!

Vackra blommor!

Underbara presenter!

Och en mycket lycklig jubilar!

Hela kalaset var väldigt lyckat, glada miner, mycket prat och skratt och alla blev mätta och belåtna!

En liten grej hände dock, som nu i efterhand går att skratta gott åt. Mitt i kalasandet kom det en otroligt stark vindby och slet loss partytältet och välte omkull det och de bord och stolar som stod därinne. Tältet var för stunden tomt men två småttingar lekte bakom tältet när det flög över dem. Det såg riktigt läskigt ut men de gjorde sig inte illa alls, däremot blev de rejält blöta eftersom det hade regnat rätt friskt tidigare på dagen...

Labbe var helt otroligt nöjd med dagen! Och nu är han gubbe på riktigt!

Puss på dig, min älskling! Du är bara så bäst!

Grattis på 40-årsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...