Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 17 december 2011

fredag 16 december 2011

Stackars liten...

Det är mig det är synd om! Jag har skadat mig! Jag skulle skära loss en bit parmesan, som skulle rivas till middagen och slant. Det hela hade ju kunnat gå bra om jag inte hade petat dit tummen samtidigt...

Så nu fattas det lite tumme här i huset, biten spolades ned i vasken. Ont!!

Men maten blev god, det var ost- och vitlöksgratinerade champinjoner som var orsaken till dramat. Varmrätten bestod av en perfekt tjälknöl och potatisgratäng och efter det var det ingen större idé att fixa någon efterrätt.

Sötsaker åt vi under dagen, jag och Molly. Vi fick nämligen besök av Kerstin. Vi bjöd på kycklingsoppa med nudlar och efteråt njöt vi av Anthon Bergs små läckra marsipankakor med jordgubbar i Champagne. Ååååååh...

Trevlig pratstund hade vi, där samtalsämnena for fram och tillbaka och allvar blandades med skratt!

Vi bara måste köpa ny brevlåda, locket har lossnat på vår och vädret är ju inte på sin bästa sida...

Här är Mollys senaste "gosedjur", det kramas, gullas och "söta, söta" hela tiden. Vad är det för fel med en mjuk och söt nalle?

Nejmen titta, Trollet har somnat! Nu ska jag smyga mig ut och ansluta mig till gänget i soffan!

torsdag 15 december 2011

I dag har vi haft påhälsning av Filuren med familj...

Allt tekniskt har krånglat hela dagen och krånglar fortfarande. Datorer, internet, skrivare, telefoner, surfplattan, tom mikron och som grädde på moset går en balanseringsmaskin sönder på jobbet...

Så det blir inga bilder med i det här inlägget, jag kommer inte in på några bloggar eller andra sidor, jag har inte kunnat förbereda vår ICA-beställning, inte kunnat kolla mail, betala fakturor eller gå in på Facebook mer än under mikroskopiskt korta stunder...

Men desto mer Molly-mys har det blivit i dag. Hon mår riktigt skräp och ingenting har varit roligt. Inte förrän Theo kom hem, då fick hon en liten energiboost och de lekte tillsammans en stund innan maten.

Jag hoppas verkligen att hon mår bättre i morgon och är helt frisk på lördag, för då ska vi ju hälsa på kusinen!

Lågstadiet på Casa hade drop-in fika i dag och det hade vi sett fram emot men det gick ju inte med ett febrigt och hostigt litet troll. Theo var också besviken men han förstod ju att det inte gick.

Min huvudvärk gav med sig under natten men nu har den tagit nya tag, så det blir sängen för mig ganska omgående. Labbe är ändå ute och jobbar och barnen sover. Jag ska sätta på Storytel och somna till Johan Theorins "Sankta Psyko" som jag snart är färdig med.

VAB-dags igen...

En liten kamin kom upp nu på morgonen. Snorig och hostig och så får vi ta resten av veckan hemmifrån. Men men immunsystemet ska ju tränas, lite opraktiskt att det förlägger sitt intensivaste träningsläger just nu, när jag har som mest att göra på jobbet.

onsdag 14 december 2011

Musjulafton och huvudvärk

Jag ligger nästintill däckad med en huvudvärk som inte är av denna värld, så det blir ett pyttigt inlägg bara.

Pyttiga är ju små möss och därför bjuder jag på en liten känd julvisa i Molly-tappning. Någon som kan lista ut vilken visa det är?

Återkommer pigg och stark i morgon! Och nej, jag har inte glömt bilderna från lussefirandet och filmsnutten där Lucian svimmar med levande ljus i håret, jag har bara inte hunnit med det än...

Blöjtest pågår.

Molly är och testar blöjor för ett marknadsföringföretag igen. Hon har hur kul som helst med alla andra barn och massa leksaker! Mamman har det också trevligt med fika och andra föräldrar!

Efteråt ska vi fixa de sista julklapparna och luncha lite.

måndag 12 december 2011

En dag i mängden.

I dag har det varit en sådan där dag som inte innehåller något speciellt. Bara vardag. Gå upp, äta frukost, komma iväg, lämna barn, jobba, hämta barn, hem och fixa med allt som ska fixas med, äta middag, Bollibompa, natta barn för att sedan stupa i soffan... Lite lagom småtråkigt sådär men tryggt.

Vi har provat ut lussekläder under eftermiddagen. Theo har ju varit Lucia de senaste åren men i och med att han har börjat skolan nu, så kan han inte vara det i år. De röstar ju fram en Lucia, för hela skolan, bland niorna, så han får vänta tills dess. Men han har valt att vara stjärngosse istället, då får han ju ha den fina, vita klänningen i alla fall!

Molly har däremot fått välja helt fritt och har, efter att ha provat att vara tärna, Lucia, stjärngosse och tomte, slutligen valt att vara pepparkaka.

Det tajmar sig bra med firandet i morgon, för Casas firande i Örgryte Nya Kyrka är klockan 10 och Mammuts är klockan 15. Sedan får vi se hur mycket jobbande jag hinner med där mellan.

Vi fick faktiskt ett lite uppiggande besök nu på kvällen. Sara, Linneas kompis kom hit för att hämta sin laddare. Nu hittade vi den inte först, så hon missade bussen och de går inte för ofta på kvällarna, så vi fick en väldigt trevlig pratstund! Till saken hör att Linnea inte är hemma... Boken hon håller i på bilden är ju Joanna Björkqvists "Nära dig". När jag hade vunnit den och precis fått de

söndag 11 december 2011

Julstämning och barnbarn nummer 8!

Julstämningen växer sig starkare och starkare för var dag här i huset och i dag togs det ett jätteskutt närmare jul. Nu är all belysning på huset uppe och det är så härligt vackert!

Här har det bakats julgodis både på längden och tvären under dagen och det här gänget har gjort massvis med fina marsipanfigurer.

Här är en del av dagens godisskörd. Det gick väldigt snabbt och enkelt när vi var flera som delade på det och sedan blev det inte så himla mycket godis heller. Satserna är ju ofta så stora och vill man då ha flera olika sorter så har man ju strax godis för ett helt kompani.

Sofia roade sig på egen hand under tiden som de större barnen gjorde godis.

Den här lilla tjejen har jag ju visat bilder på tidigare. Hon är nu 10 dagar gammal och heter Ingrid Harald! Vi längtar alldeles väldig till på lördag, för då ska vi åka och hälsa på henne!

Och här är ett par som har varit och gjort precis just det i dag. Stoltheten går inte att ta fel på!

Nu ska jag se till att få lite variation på sockerdieten jag har gått på i dag och mula i mig lite chips och dip, allt nedsköljt med julmust!

Nordstan brinner!

Storbrand hotar stänga Nordstan - GT.se - Senaste nytt | Expressen - Nyheter Sport Ekonomi Nöje Hoppas verkligen att branden inte sprider sig till fler butiker. Vilket hårt slag det måste vara för de drabbade, framför allt just nu, mitt i julruschen. Men tur i oturen, kanske, att branden inte startade på dagen. Nordstan är ju fylld till bredden, av julklappshandlande människor under helgerna närmast jul.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...