Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 25 augusti 2012

Goda nyheter!

Vår kortsida var i betydligt bättre skick än vad vi hade vågat hoppas på och nu sitter det dessutom ordentliga plåtar ovanför fönstren, så nu ska de fortsatt hålla sig i bra skick. Så... Då är det bara att köra igång med målningen igen. Någon som känner sig manad att komma hit och hjälpa till? Mat och dryck utlovas!

Molly blev väldigt sugen på att hjälpa till, när det sågades och spikade och hämtade alla verktyg hon kunde hitta. Labbe försökte också hjälpa till, efter bästa förmåga, vilket ni klart kan se på översta bilden. Han måttat för fullt med tumstocken, från marken...

Molly insåg i alla fall sin begränsning och släpade ut sin elbil ur garaget. Hon är så glad nu när hon har blivit så stor så hon kan köra den, förr fick hon bara åka med, när Theo körde. Theo fick bilen när han var liten, för att jag då hade en likadan, fast blå. Och större och bensindriven också förstås.

Efter ett tag, tröttnade Molly på bilkörandet och såg till så att Skrållan också fick ha lite kul. Dessutom har hon gjort 538 teckningar och målningar, pärlat 421 pärlplattor, ätit 2 kilo godis, ramlat och slagit sig 27 gånger, cyklat, gått på promenad, blött ned sig fullständigt, sjungit 248 sånger, varav Barbara Ann 200 gånger och Boombastic 38 gånger. Hon har inga sysselsättningsproblem den unga damen. Det har inte Theo heller men han är nog lite mer enkelspårig, i dag har han varvat cyklande med studsmattehoppande. Nu har vi grillat. Griiiis till Molly och entrecote till oss andra. Dags att krypa till kojs, för barnen i alla fall, själv ska jag försöka hålla mig vaken. En stund i alla fall. I morgon hoppas vi på att komma iväg på båtmässa.

Här försöker man förnya sig...

Jag hamnar ju, nu för tiden, alltid bland de mörkare nyanserna när jag väljer nagellack men nu hittade jag ett, i flaskan, jättegulligt rosa lack. Förr hade jag bara dessa rosa lack, så jag tänkte att fungerade det då, så borde det fungera nu, måste lära mig att inte fastna så i mina färgval. Fast när det väl kom på naglarna.... Näe, just denna rosa nyansen var nog inget för mig. Fast jag kanske bara måste vänja mig? Nåväl, rosa lack eller inte, lördag är det i dag i alla fall. Sovmorgon för vissa men inte för mig och Molly. Kollar på Pippi och har tvättmaskin nummer två i gång. Snart ska det köras igång med fasadfirandet, så det får bli lite frukost nu. Plus att övriga familjemedlemmar ska skakas liv i...

fredag 24 augusti 2012

Doobidoo

har vi ägnat fredagskvällen åt. Middag framför TVn blev det också, för en gångs skull, först lite ost- och skinksallad, följt av chipsen som Molly vann i går och grönsaker med dilldip. Party på fredagskvällen för småbarnsfamiljen. Molly orkade nästan hela programmet men sedan tog det fullständigt stopp, hon var helt slutkörd efter den här dagen. Hon somnade nyss, mitt i en lång harang om att hon älskar sina Casafröknar och Casabarn och CasaTheo och CasaLudvig och CasaPappa och.... så vidare i all evighet om hon inte hade somnat.

Det var en lycklig tjej som kom mig till mötes när jag kom till Casa efter lunch i dag! Hon hade fått mat! Pasta!! Vill man fjäska med Molly ger man henne mat, vill man bli bästaste kompis med henne, ja då ger man henne pasta! Vi var med ute och lekte ända tills det var dags för de andra barnen att gå in och äta mellanmål. Det var fullt ös hela tiden, hon greppade snabbt vad som gällde, vad man fick och inte fick göra, vem man skulle be om leksaker och hittade till sist en cykel som hon cyklade runt, runt, runt med. Ååh, vad hon trivs på Casa! Det misstänkte vi väl egentligen, det ÄR verkligen en fantastisk skola men att hon skulle finna sig tillrätta så snabbt hade vi nog inte riktigt vågat hoppas på. Nu har vi fått i ordning på barnens aktiviteter. Ja, inte Ludvig riktigt än, han har inte helt fått kläm på sina träningstider än och så funderar han på att börja träna karate eller något liknande också men för de små är schemat klart. De simmar båda två på onsdagar, Theo har kör på torsdagar, dans på fredagar och så har Molly sin dans på söndagar. Egentligen vill jag inte att de ska ha mer än två aktiviteter per vecka men Theo ville absolut inte välja bort vare sig simningen eller dansen till förmån för kören, så vi testar ett tag. Märker vi att han inte orkar, så får vi ta den diskussionen då.

Den här terminen blir det HipHop för honom och han får gå en fortsättningsgrupp med lite äldre barn men de bedömde att han skulle platsa där. Han har ju faktiskt dansat i fem år nu... När Labbe kom hem i dag, tog han med Theo och gick över till grannen. Jag och Molly sitter på förstutrappen och pratar med en annan granne när vi helt plötsligt hör världens oväsen utifrån gatan. Då, över vår jättehöga häck ser vi Theo komma åkande. Labbe har fått låna en byggställning på hjul, eftersom vi ska byta ut bräder på ena kortsidan på huset. Herrarna tyckte att det var en superrolig idé att låta Theo åka långt däruppe, helst som hans mamma är mer än lovligt höjdrädd... Nej, nu ska jag nog krypa ned under min lurviga, mjuka, mysiga filt och däcka i soffan. I morgon är det lördag, då får man lördagsgodis!

torsdag 23 augusti 2012

Molly fortsätter på samma linje även i dag!

Inskolningen går så bra så man knappt tror att det är sant! Molly var med på samlingen i dag och lärde sig att man ska räcka upp handen för att få prata och pratar man utan att någon fröken sagt att nu är det din tur, då säger alla schhhh. Även om man ska berätta att man älskar köttbullar... I morgon ska hon få äta lunch! En ny liten jubeldans utfördes i kapprummet, när Carina berättade det för henne. Att, förutom att få vara kvar längre, även få äta är ju nästan höjden av lycka!

Äta är ju något som vår yngsta familjemedlem gillar att göra! Även Theo har haft det bra i dag. Han har fått en ny fröken den här terminen, Anna, som vikarierar för Kicki under ett år och Theo gillar henne skarpt. I dag förstärktes den känslan ytterligare, Anna körde motorcykel/moped (jag ser inte alltid skillnad på dessa fordon... :-S) och Theo blev superimpad!! Han tyckte att hans mamma också borde vara lika cool...

Vi tog en liten sväng till Liseberg när vi hade hämtat Theo. Så skönt att gå dit lite "off season", det var inga köer alls. Detta trots att Veronica Maggio skulle spela där senare under kvällen. Det här fina fotot tog Lisa på småtrollen.

Lisa fick även följa med Theo i Jukebox, flera gånger.

Efter Jukebox, följde X antal gånger i Knatterallyt, innan det var dags för Farfars Bilar. Theo vill så gärna köra själv och det fick han nu när det var så lite folk.

Molly vill fortfarande ha med mamman, till mammans stora glädje! Molly var dessutom oerhört modig i dag! Hon åkte Rabalder, den lilla bergbanan, trots att hon inte vågade det! När jag, lite käckt efteråt säger att det var väl inte så läskigt, säger hon skarp att, jo det var det faktiskt!

Ett (!) varv i Sagoslottet hann vi också med.

Plus en liten sväng i Spelhuset, till Theos stora glädje. Jag är inte speciellt förtjust i detta spelhus, så dit in går vi nästan bara när Labbe är med och det var han en liten stund i dag.

Så pass lång stund var han med, så att han hann äta "lite" korv! Nu sover trollen gott i sina sängar och samlar kraft inför morgonendagen. Första fredagen det här läsåret! Då blir det fredagsmys på allvar, Molly hade nämligen stortur bland chips- och godishjulen i dag...

Skoldags!

Småtrollen på väg till skolan. Molly är extra lycklig i dag, hon ska få vara med på samlingen och det är stort i hennes värld! Hon är fortsatt superlycklig över att få gå på Casa och inskolningen går som på räls. Theo är också lycklig! Han har nämligen fått äran att vara fadder till en ny pojke som har börjat i klassen. En pojke som också heter Theo! "Äntligen är jag inte själv Theo på skolan!" I dag blir det promenad i alla fall. Solen skiner från en, delvis, klarblå himmel. Kanske vi skulle ta ett Lisebergsbesök i eftermiddag? Nu är det ju inte så mycket folk, så det blir lite roligare.

onsdag 22 augusti 2012

Labbe har hittat en ny bil till mig.

En alldeles fantastisk AC har den i alla fall, fullt blås! Det är ingen överhängande risk för fortkörningsböter, hur tung högerfot man än har, den går max i 30. Något bagagerum finns inte, däremot finfina spännband därbak, där man kan spänna fast allsköns pryttlar. Det finns inget baksäte men man kan knô in ganska många på den bänken som finns. Det finns ju inga bälten som begränsar antalet passagerare. Vad tror ni, funkar den här bilen för vår familj?

Nu är vi hemma efter en lång dag. Jag trodde att barnen skulle vara helt slut efter en dag, först i skolan och sedan fyra timmars intensivt badande varav den sista timmen innehöll varsin halvtimme ännu intensivare simskola. Den enda här som är totalt slutkörd, är den ömma modern. Barnen kvittrar och busar som om de är helt utvilade? Vad har blivit fel? Då hade jag ju till och med sett till att de åt på Vattenpalatset, så att det bara skulle vara att borsta tänderna, kissa och krypa i säng när vi kom hem. Det jag oroade mig för var att de skulle somna i bilen...

De var i alla fall otroligt duktiga på simskolan i dag, båda två. Som Theo uttryckte saken, så snyggt har jag aldrig simmat alla simsätten förut! Sissi kom och kikade på när de simmade och berättade att hon hade en liten överraskning till Theo. Han fick ju en minidiablo av henne tidigare i somras men den var jättesvår att få att fungera, den var så lätt. Nu hade hon köpt en stor, rejäl med lite mer tyngd i till honom, så vi fick ta svängen om henne, så att han kunde få den. För att vänta tills nästa gång vi skulle träffas gick ju absolut inte an... Nu väntar vi bara och ser vem som slocknar först, jag eller barnen. Jag skulle inte satsa några större summor på barnen...

Redo för simskolan!

Eller så gör jag inte det...


200 meters promenad, sedan valde jag att vända. Av någon anledning...


Sitter istället i bilen och lyssnar på det här. Och dricker kaffe...

Mamma, du behöver gå en promenad...

De orden var det första Molly sa till mig när hon vaknade nu på morgonen. Jag kopplade inte alls först, vadå, tycker hon att jag måste motionera mer? Är jag i så dåligt skick, så till och med min treåriga dotter märker av det? Vad menar du, frågar jag, varpå hon svarar, du ska gå på en promenad och säga hejdå till mig och sedan komma tillbaka och hämta mig!

Detta måste vara tidernas smidigaste inskolning, jag fick vara med henne inne i klassrummet en halvtimme första dagen, sedan blev jag portad. Lite snuvad känner jag mig ändå, mitt i all tacksamhet och glädje över att det går så bra. Jag hade sett fram emot att få vara med henne där ett par dagar och kolla in vad hon gör. Fast jag har ju möjlighet att vara med på förskolan lite längre fram, när alla nya småttingar har blivit lite varma i kläderna.

Sååå... Jag promenerar....

tisdag 21 augusti 2012

Kycklinggryta

Jag hamnade på ICA Focus under min morgonpromenad och där hade de jättefina, färska kycklingar, så dagens middag fick, självklart, bli en god kycklinggryta. Jag hade även massa vindruvor hemma, så de fick åka med i också, tillsammans med vitt vin, grädde och ost. Paprika och champinjoner har vi i nästan all vår mat, så även i denna gryta. Både Theo och Molly åt som vargar som inte sett mat på en månad.

Ni som känner Molly vet ju att hennes absoluta favorit just nu är Beach Boys' Barbara Ann, som hon vill höra om och om igen. Gissa om hon blev glad när jag hittade den här!
Titta på The Beach Boys -  Barbara Ann ( on The Jack Benny  Hour ) på YouTube När vi ändå är inne på Beach Boyslåtar, måste jag visa den här. Kolla in killarnas koreografi och den svängiga dansen från publiken!
Titta på Beach Boys - Surfin' USA (1963 clip with David Marks!) på YouTube

Dagens Mollycitat.

Theo och Molly racear på altanen med motorcykel och BobbyCar, medan jag lagar mat. Helt plötsligt blir det världens liv därute och två, mycket upprörda barn kommer in. Theo berättar att Molly har kört på honom med vilje varpå Molly snabbt replikerar; "Nä, jag körde inte på Theo med vilje, jag körde på Theo med motorcykeln!"

Min utsikt just nu.

Ligger och njuter av solens varma strålar, i en av våra nya solstolar. Det tar på krafterna att gå upp så tidigt igen. I morgon blir det ännu tidigare, för då börjar skolan för pojkarna också. Klockan 08.30. Inne i Göteborg. Inte blir det någon vila på eftermiddagen heller, det är nämligen dags för simskolor i morgon. Vardagen är här, på allvar! Härligt!

Jag vill inte gå hem!!!!

Nä! Tänker inte följa med dig! Jag vill vara kvar på Casa!! Neeeeeeeeeej!

Ute och promenerar.

Molly har sagt hej då, mamma och jag blev överflödig... En morgonpromenad får det bli, måste hålla mig i närheten av skolan. Klockan 11 ska jag vara tillbaka igen.

måndag 20 augusti 2012

Dallas 2012 och "tennis"

Jaha, Dallas igen. Jag vet inte... Kollar in första avsnittet nu... Hmm, ett gäng gamla gubbar och tanter, plus massa unga okändisar. Jag lovar, jag SKA ge det en chans, innan jag dömer ut det. Vem vet, jag kanske älskar den nya varianten! Nja...

Då är nog den här filmen roligare. Lyssna speciell på vad fadern säger, när han ska visa sonen hur det hela ska gå till.

Regnkläder skall inhandlas.

Eftermiddagen tillbringas på Allum. Theo har vuxit ur precis allt och Molly har vuxit ur sina tofflor. Nu ska vi möta upp Kerstin och kompani!

Nu är det äntligen dags!

Dags för Molly att börja på Montessoriskolan Casa!

Hon är hur redo som helst, med skolväska och allt!

Mycket av materialet känner hon ju igen men det är himla spännande ändå och Molly provar igenom allt! Jag är totalt överflödig i det här sammanhanget, Molly ignorerar mig fullständigt... Tackolov för det! Så här sitter jag och pillar med telefonen och dricker kaffe!

I dag fyller min och Labbes mammor år!

Här grattar vi först Marianne!

Och här är ett gäng som tycker alldeles otroligt mycket om henne och så även fotografen bakom kameran!

Sedan är det dags att gratta Barbro (min mamma) på hennes dag.

Och här är ett jättegäng som tycker väldigt mycket om henne! Ja, det gäller ju även här för fotografen bakom kameran. Våra småtroll behöver aldrig komma ihåg om det är farmor eller mormor som fyller i dag, det gör de båda två.

söndag 19 augusti 2012

Vann Spa

I dag begav vi oss norrut, mot Lysekil och Vann Spa. Något spaande blev det inte men väl firande.

Min fina svärmor fyller nämligen år i morgon (på samma dag som min mamma) och vi möttes på Vann för en födelsedagslunch.

Molly valde favoritklänningen, den lila, glittriga, som hon fick av Anniie på 3-års dagen. Den är så bra, dels för att hon fick den av sin älskade Anniie, dels glittrar den och dels går det fantastiskt bra att snurra i den.

Theo valde vit skjorta men glömde bort slipsen. Som tur är har han fortfarande inte kommit på det, då hade katastrofen varit ett faktum.

Efter maten, slängde vi oss i poolen. Eller ja, vi och vi. Badkrukorna var kvar på land och diskuterade skillnaden mellan altan och balkong men lyckades nog inte enas om vad som var vad men jag och småtrollen badade för glatta livet! Det slimmades och döks. Molly var lite tvekande först, det var inte helt varmt i den poolen men när hon väl kom igång ville hon aldrig sluta.

Till slut, med både mutor och hot, fick vi upp både dem och mig och vi bytte om och kunde bege oss hemåt. Vi ville ju inte komma hem för sent, i morgon börjar Molly på Casa! Dessutom ville vi ta småvägarna hem. Man blåser alltid bara på längs motorvägen och hinner inte se något direkt. Nu valde vi att ta färjan över till Lysekil och det var ett riktigt äventyr för barnen. Theo åkte mycket färja när han var liten, när vi hade båten på Öckerö men sedan vi flyttade den till fastlandet har det inte blivit så mycket av den varan. (Förlåt, Jonas, vi ska komma och hälsa på dig igen. Snart! Lovar!) Theo var dock lite nervös för att färjan skulle gå på grund...

Vi stannade till vid en av broarna ute på Tjörn och kollade på utsikten men jag är ju så höjdrädd (jag vet, Siegsäule, TV-torn och AtmoSfear, jag är något av en självplågare också...) så jag tyckte att det var fruktansvärt obehagligt att stå där och framförallt, låta barnen titta ned. Det gör liksom ont i fötter och smalben i sådana situationer, så vi gick in till en rastplats där man också kunde beundra utsikten, fast från fast mark.

Barnen hade fullt upp med att hitta det perfekta tugg-grässtrået. Sena hem blev vi ändå och valde därför att ta svängen förbi La Vacca och köpa med mat hem. Pizza och sallad blev dagens val. Nu är maten uppäten, Theo fick i sig hela sin, minus en tunn, liten slice. Hela pizzan! Nu försöker jag få Molly att varva ned, vilket inte är det lättaste. Det är pirrigt inför i morgon, nya fröknar och nya kompisar. Ja, Arvid känner hon ju väl men resten av barnen är helt okända för henne. Theo och Ludvig börjar inte förrän på onsdag, så de får vara hemma under tiden men vi har kommit överens om att de ska väckas i "skoltid", så att de vänjer sig lite.

Grattis på födelsedagen, mormor!

I dag fyller min mormor år! Hela 88 år blir hon i dag men det märks inte alls på henne! Hon är i bättre form än många andra som är både 20 och 30 år yngre!

Här är mormor med min, minst lika pigga, morfar och yngsta barnbarnsbarnet, Vincent. Det här paret har nio barnbarn, tretton barnbarnsbarn och två barnbarnsbarnbarn!

Universeum och Le Baron

Här kommer resten av vårt besök på Universeum. Molly älskar de stora akvarierna, framför allt det med hajar. Hon lägger sig på rygg framför det och tittar. Så kan hon ligga hur länge som helst. Sågfisken, Fröken Sågkrates, är den största favoriten och Molly talar högt och glatt om för alla närvarande, så fort den sågnosade skönheten visar sig. Theo fascinerades av en bläckfisk som såg ut att tvätta sig. Den här gången vågade Molly klättra över gångbron över akvariet där man får klappa fiskarna och det ville hon helst fortsätta med. Länge...

Theos favoriter på Universeum, är "andra sidan", det vill säga den sidan av byggnaden där man kan få klättra in i en polisbil eller en rymdstation, tävla mot en kackerlacka och andra kul grejer. Om ni kommer dit, leta upp den sköna fåtöljen där man kan sitta och beundra sig i en spegel. Himla spännande, lite för spännande tyckte Molly och Theo... Jag och Labbe hittade en lögndetektor och när det var min tur, fick jag frågan om jag var 20 år. Jag tryckte självklart på den röda "nej-knappen" men när resultatet kom, visade detta sig vara en lögn? Undrar hur man ska tolka det? Man kunde ju, som sagt, springa ikapp med en kackerlacka och der var en slags häckbana, där man skulle hoppa över hinder i olika höjder. Theo och Ludvig hoppade för glatta livet men när det var Mollys tur, så hade hon inte en chans att hoppa, hon fick istället, i värsta bootcampstilen, kravla sig över varje hinder. Vi föreslog att hon skulle springa bredvid hindren med se det gick inte alls för sig. Att fuska är inget för vår lillplutta.

Det fanns även ett laserin, där man skulle ta sig genom utan att bryta laserstrålarna. Man kunde följa förloppet från utsidan, vi en värmekamera, som gav fantastiska bilder. Detta är (delar av) min familj i värmeformat. Tillslut orkade varken vi vuxna eller barnen mer, det var oerhört mycket (fysiskt) att testa och dessutom var det varmt, kvavt och fuktigt. Vi behövde luft och dricka och dessutom stängde de stället strax...

Barnen fick syn på en välbekant restaurang och övertalade oss andra om att vi nog måste gå dit. Det var jättelängesedan vi var där, först åkte vi till Cypern, sedan åkte Jean med familj till Libanon och sedan har restaurangen varit stängd för renovering ett tag men nu var den öppen igen. Så Molly hade längtat efter Jean, han fick en jättekram och hon ville inte släppa taget om honom! De hade fått så fint därinne nu, med ljusa partier och vackra takkronor. Väggarna pryda av bilder från Libanon och badrummet har fått nytt kakel och färg. Hela restaurangen känns större på något vis.

Maten var, som vanligt, fantastiskt god. Vi blev kvar länge, åt och pratade och barnen busade runt. De säger att de jobbar. Jean har utrustat dem med varsitt block och penna, så går de runt och tar upp beställningar. På Theos block går det i alla fall att läsa vad det står men på Mollys block är det mest ballonger och drakar... Det blev ganska sent innan vi kom på att vi måste handla! Tur att de flesta ICA-butiker har öppet till klockan 23 nu för tiden. Och tur att det finns självscanning...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...