Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 6 april 2013

Dans och Sushiskola

Molly studsade upp ur sängen i morse, nu är det lördag, i dag ska jag dansa!! På med danskläder, snabbt i med lite frukost och så iväg. Fast där fick jag bromsa. Det var nästan två timmar kvar till dansen skulle börja. Åh, vad hon blev rastlös. Till slut kunde vi ge oss iväg till hennes stora lycka. Hon var ombytt och klar tio minuter innan lektionen började och satt alldeles stilla på sin plats och filosoferade en stund innan hennes kompisar kom instormande och de kunde börja dansa.

Theo och jag får ju inte vara med inne på lektionen, så vi sitter i korridoren utanför och försöker roa oss bäst vi kan. Det kan bli lite långtråkigt ibland.

Efter dansen fick vi skynda oss hem, vi skulle få gäster!

Sissi och Jonas kom hit för att dels lära sig göra sushi och dels träffa varandra ;-)

På med varsitt förkläde och sätt igång att hacka och strimla! Avocado, gurka, paprika, purjo, lax och crabsticks skulle förberedas.

Sushiris och färskoströra fixade jag, så de kunde fokusera på det andra.

Det är inte lättast alla gånger, att få till perfekta makirullar. Man måste trycka precis lagom mycket för att få till dem. För lite och de blir för lösa, för mycket och man mosar sönder dem. Lagom är bäst! Sissi fick riktigt bra snits på rullandet!

Jonas... är ju bra på så mycket annat! Fast en rulle fick han faktiskt till. En som varken ramlade isär eller blev mosad!

Theo däremot är verkligen mammas pojk! ♡Fyra superfina rullar fixade han!

Vad tycks? Visst har mina elever varit duktiga! Smaken var det absolut inget fel på heller!

Sushi ska givetvis ätas med pinnar, här visar Molly hur man gör. Först plockar man upp matbiten (för Mollys del är det bara rå lax, riset äter man bara i nödfall) med pinnarna,

sedan doppar man den i soya,

för den till munnen

och njuter!

Andra hade väl lite större problem med just detta med pinnarna...

Men både Jonas och

Sissi klarar det galant!

Jonas hade inte glömt att Molly tvingade honom att smaka på en av hennes rostade larver innan han fick någon sushi senast, så det skulle minsann Sissi också behöva genomlida. Efter en ganska rejäl tvekan gjorde hon det! Man får inte vara alltför kräsmagad om man ska äta mat i det här huset, rå fisk och rostade larver! Mmmmm...

Fast de verkar ju ganska nöjda ändå, tycker ni inte det!

Nu, när våra tvåbenta gäster har gett sig av, då har vi fått en efterlängtad fyrbent gäst istället!

fredag 5 april 2013

Slottsskogen

Solen har strålat från en klarblå himmel över Göteborg även i dag. Nu känns det som om vintern har släppt sitt grepp på riktigt och lämnat plats åt lite efterlängtad värme! Vi hade en dejt inbokad med Totte, Charlie och Rebecka. Tanken var från början att vi skulle ses hemma hos oss men eftersom Rebeckas bil åkte till Köpenhamn blev det svårt för dem att komma ut till oss (att ta bussen ut till oss från stan tar ett par timmar i anspråk och sedan lika lång tid hem...) så vi bestämde oss för att förära Slottsskogen med ett besök!

Efter att snabbt ha konstaterat att inga djur fanns ute i Barnens Zoo, så styrde vi kosan mot Plikta. Vi började med att äta, så att vi skulle orka leka ordentligt. Jag hade gjort en sallad med grillat kött, ris, grillade grönsaker och honungsmelon som försvann i ett rasande tempo. Rebecka hade med goda frallor och varmt kaffe! Så himla skönt det var att sitta där i solskenet och gotta sig!

När barnen hade tankat ordentligt med energi, körde de igång leken på allvar. Plikta är en riktigt bra lekplats, med något för alla. Värmestuga, toaletter, massor med bänkar och bord, grillplatser och allt annat som man som förälder kan önska sig när man är ute och leker med sina barn!

Totte gillade valen och körde varv efter varv, in genom munnen, upp på ryggen och ned för rutschkanan. Just rutschkanor var nog hans grej för dagen, han testade igenom dem alla! Grundligt!

Molly föredrog sandlådelek och gungande, som hon brukar. Men hon vågade sig faktiskt på en åktur, tillsammans med Rebecka, i nya rutschkanan som går genom ett långt rör men det var en skakig och lätt tårögd flicka jag fick i famnen efteråt och hon ville inte åka en gång till...

Theo däremot, är ju en van Pliktabesökare, så han gjorde allt. Plus att han var en fantastisk stor kille och hjälpte både Totte och Molly med allt möjligt!

Den här lille sötnosen uppskattade nog inte besöket riktigt lika mycket som de större barnen. Han var inte helt nöjd med att behöva sitta still i vagnen, utan ville bli buren hela tiden. Tackolov att det finns så bra bärselar i dag! Till slut, när vi satt vid tåget blev han nöjd. Flisen som täckte marken där var tydligen ytterst rolig, för den skrattade han gott åt...

Många timmars härlig vistelse i solen med fantastiskt sällskap, blev det, innan vi var tvungna att ge oss av. Jag behövde handla lite innan det var dags för Theos dans på eftermiddagen.

Som han hade längtat efter dansen. Det var ju så längesedan sist. Två hela dygn hade ju gått sedan han fick dansa senast...

På väg hem från dansen, tog vi faktiskt vägen om Gyllene Måsen och plockade med mat. Vi stannade till på verkstan och passade på att äta middag ihop med pappan, som behövde jobba sent i dag. Vårsäsongen har kört igång på allvar nu och det finns massor att göra!

Nu har vi kollat på Let's Dance och Molly somnade i soffan i kväll igen men liggande den här gången.

Nu ska jag koka ris, för i morgon ska vi ha sushiskola! Är ni redo, Sissi och Jonas?

Dagens Mollycitat

På tal om påsk;

Mamma, vad hette han, killen som dog?

Va? Vem är det som har dött??

Han som de spikade upp i händerna på korset!!

torsdag 4 april 2013

Alla fåglar kommit re'n

Molly leker ute i trädgården när det helt plötsligt börjar väsnas något enormt uppe i himlen. Hon tvärstannar, tittar upp och utbrister; "mamma, där flyger ett L och låter massor!

Dessa fåglar (som jag för övrigt inte har en aning om vad de var för några, faunistikkursen var nog den tråkigaste kursen jag har läst, enbart slagen av växtmorfologikursen...) var det enda vita som har funnits på den blå himlen i dag. Solen har gjort sitt bästa för att mota bort vintern och kylan.

Detta har jag gjort i dag!

Jag har jobbat stenhårt. Man får kämpa ordentligt för att få lite färg på dessa.

Även barnen har njutit av sol och värme. När vi skulle äta lunch ville de ha picnic och så fick det bli. Gräsmattan var dock för blöt, så det fick bli på altanen. Himla mysigt!

De har plockat ut alla uteleksaker från garaget. Theo ville helt plocka upp poolen och alla badgrejer också men jag lyckades övertala honom att vänta några veckor till i alla fall...

Man blir trött av solen. Molly slocknade direkt efter maten, sittandes i soffan.

I morgon ska det bli premiärbesök för i år, i Slottsskogen! Picnic, sälar och Plikta! Kan inte bli så mycket mer vår än så!

onsdag 3 april 2013

Klippkort på lekrummet på IKEA?

I dag, när Theo var och dansade, skulle jag och Molly hälsa på Frida och Sofia. Som Molly hade längtat! Hon tycker så mycket om sina kusiner och de har verkligen roligt tillsammans!

Gissa om besvikelsen blev avgrundsdjup när jag fick berätta för henne att de hade blivit sjuka och att vi inte kunde leka med dem i dag! Hon var så ledsen, så ledsen, så i ett försök att trösta henne frågar jag henne vad hon allra helst vill göra. Jag föreslår Universeum, Vattenpalatset, Plikta och massa andra saker, när hon skiner upp och utbrister; jag vill åka till IKEA!!

Jaha ja, har man lovat så har man. En timme i lekrummet för flickan och ungefär lika lång tid i caféet med en ljudbok i öronen för mamman.

Sedan en runda med "en liten vagn", ett besök på den "lilla toaletten", där vi för övrigt fick stå i kö i 20 minuter men det var inte tal om att gå på någon av alla de LEDIGA, stora toaletterna.

En lunch blev det också, kyckling och pommes frites, allt slank ned, plus favoriten i repris, glass och prinsessbakelse till efterrätt.

Ett snabbt kramstopp hos pappan på verkstan på väg hem, blev ett väldigt spännande besök. Det skedde en trafikolycka precis i korsningen utanför, flera bilar och lastbilar inblandade. Ambulans, brandbil och polis var på plats med blinkande lampor, massvis med brandmän som sprang runt och grejade och som grädde på moset kom bärgaren för att bärga en bil som kanat utför slänten. Jag kollade först hur det såg ut men det verkade inte vara någon större fara med någon inblandad, så Molly fick stå innanför våra grindar och kika en stund på allt som hände. "Oj vad snälla alla är som hjälper till så mycket!"

När de städat upp satte vi oss i bilen och åkte hem. Efter ett snabbt mellanmål gick Molly över till grannbarnen för att leka. Det var en lite högtidlig händelse, det var första gången hon gjorde det på egen hand, annars är alltid Theo med henne.

Molly och jag blev själva till middagen. Theo är på video- och pizzakväll på Sinclairs efter sista dagens dansande och Labbe ska hämta honom runt klockan 21. Ska bli spännande att se hur mör han är så kväll, vår lille plutt. I morgon får det bli en välförtjänt sovmorgon för honom, sedan en bara-gå-och-skrota-dag. Inget planerat alls!

Dagen Mollycitat

På IKEA ser vi en man komma i en permobil. Molly tvärstannar och frågar mig med ett stort, förundrat leende på läpparna; "Är det där en fåtölj som man kan köra?"

tisdag 2 april 2013

Två nöjda barn

har vi här! Molly tyckte IKEA var ett fantastiskt ställe!

Inte nog med att det fanns leksaker lite överallt,

även toaletterna var superkul, precis lagom för Molly. Det enda trista med dem var att hon inte upptäckte detta förrän vi strax skulle gå, hon ville ju gå fler gånger!

Efter IKEA-besöket åkte vi till ICA för att fylla på förråden lite och där hittade Molly dessa. De matchar fullständigt vädret vi har just nu, +10 och strålande sol!!

En snabb sväng förbi verkstan, för att krama lite på pappan och sedan var det dags att åka till Sinclairs för att hämta upp vår dansare.

Där hittade vi det här gänget med trötta killar. De har kört stenhårt hela dagen, när vi kom höll de på att dansa merengue. Theo älskade allt, utom discon, det var tydligen bara massa fladder och så skulle man hoppa i split...

Det går åt massor med energi för en sådan dag och Theo var hungrig som en varg när vi kom hem och åt en större portion med ris, kyckling och cocacolasås än vad jag gjorde. I morgon ska de stanna kvar på dansskolan efter alla lektioner och kolla på film och äta pizza, så det blir riktigt sent. Gissar på en lååång sovmorgon för honom på torsdag. Sedan har han sin vanliga danslektion på fredag eftermiddag...

Molly somnade i bilen på vägen hem, så hon är så där jobbigt kvittrig och pratig just nu, vilket är motsatsen till vad jag är, som har sovit riktigt dåligt de senaste nätterna. Sov nu!!!

Dance Camp och IKEA.

Nu har Theo dansat en hel förmiddag och sitter förmodligen just nu och är proppmätt efter en smaskig pizza eller hamburgare. En eftermiddag och en heldags dansande kvar!

Molly och jag passade på att kolla till IKEA. Vi har inte varit här på över ett år insåg jag. Hon har ju aldrig varit i lekrummet där det är 3-årsgräns och nu fyller hon strax 4. Jag hade tänkt att komplettera de dricksglasen vi har men de har utgått. Nu får vi börja byta ut dem istället, synd för jag gillade de glasen vi hade.

Det var en lycklig men hungrig tjej jag hämtade upp, så då fick det bli en portion med IKEAs pasta! Smaskens! Hela portionen slank ned, plus en glass!

Och en prinsessbakelse till efterrätt. Sedan upptäckte hon lekrummet i restaurangen, så nu sitter jag och dricker kaffe i lugn och ro!

Ljuvliga IKEA!

måndag 1 april 2013

Vår påsk i ord och bilder. Mest bilder kanske...

Efter en natt med väldigt lite sömn och väldigt mycket feber blev det så påskafton med en Theo som mådde mycket bättre!

Vi såg påskharen genom fönstret och barnen fick väldigt brått ut för att se om han hade gömt något fint.

Vilket han självklart hade gjort. Theo var extra lycklig eftersom påsken utgör ett undantag i hans godisförbud!

Molly, Marianne och jag åkte till Hunnebo för att kika lite på en loppis som skulle slå igen och därför hade utförsäljning. 50% på de redan låga priserna.

Vi köpte med en massa spännande böcker till vår bokslukare som hade stannat kvar hemma. Ordinarie pris per bok var 2 kronor och så 50% på det... Molly fyndande fyra fina blåa muggar som hon och Theo ska ha hemma hos farmor, för 10 kronor.

När vi kom hem åt vi godis, lekte med dockskåpet, spelade och kollade på Nanny McPhee på TV. En riktigt mysig påskafton!

En god påskmiddag!

Och sedan, när skymningen föll, var det dags att bege oss ned till Badholmarna.

Påskbrasa,  eller påskefyr som de kallar det däruppe,  är ju ett måste när det är påsk! Det hör ju till att man ska få ögonbrynen svedda och rumpan förfrusen på en och samma gång.

  Fyrverkerier hör också till, man måste ju skrämma alla häxor som är på väg från Blåkulla, så de inte väljer att landa just hos oss.

Barnen frös och var jättetrötta, så vi stannade inte så länge. Det var skönt att komma in i värmen igen.

På påskdagen åkte Labbe hem på förmiddagen och Marianne, barnen och jag åkte till Smögen. Det var en loppis med utförsäljning där också. Dessutom ville vi kika lite på var det är Linnea ska jobba i sommar. Lagergrens på Smögenbryggan får ni besöka om ni är i krokarna.

Barnen blev hungriga av allt promenerande, så vi fick köpa en pommes frites till dem, till deras stora lycka.

Efter en god middag i Bovall gav även vi oss av mot Göteborg. Skönt att komma hem och sova i sin egen säng, även om det är mysigt att vara borta ibland.

I dag har vi bara tagit det lugnt. Vi skulle åkt och handlat lite men struntade faktiskt i det!

I morgon ska Theo till Sinclairs för första dagens Dance Camp!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...