Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 6 april 2012

Ja, se det snöar...


Snön bara vräker ned här i Lidköping, inte ens barnen vill vara ute.

Jag och Molly åkte bort till apoteket för att, äntligen hämta ut hennes Singulair, som jag har fått påminna den nya läkaren om tre gånger nu och en fjärde gång visade det sig bli men sedan byter vi läkare!! Nu får jag ringa till barnakuten för att få tag på recept, riktigt slöseri med resurser men hon har tre tabletter kvar, så vad ska vi göra?
Published with Blogger-droid v2.0.4

Dagens Mollycitat.

"När det är jul kommer tomten med många paket och jag ville ha strumpor, strumpor och strumpor men jag fick bara leksaker."

Nu är vi framme i Lidköping!

Published with Blogger-droid v2.0.4

torsdag 5 april 2012

Jodå, jag lever!

Har haft en smärre telefonkrasch i dag. Lånar telefon just nu och försöker förstå mig på allt nytt.


Alla sms, bokmärken och annat kommer jag inte åt just nu, jag hoppas att jag kan komma åt och starta upp min telefon och föra över allt.


Packat har vi gjort och nu är det nattningsdags, för tidigt i morgon åker vi!


Published with Blogger-droid v2.0.4

onsdag 4 april 2012

Klädsim, packåsna och mitt godis!

Då var terminens livräddningslektion avklarad! Theo tog samma livboj för tredje gången men det var betydligt roligare den här lektionen än den förra terminen. Molly tyckte att det var urskönt med flytväst, hon låg och slappade på rygg och sjöng för sig själv hur länge som helst. Lite annat fick hon ändå göra, som att hoppa i med flytväst, både från kant och "båt", rädda mamman med livboj, bli räddad med livboj och mycket annat.

Linnea mötte upp oss när vi var klara på simskolan. Hon gör sig helt perfekt som packåsna tycker jag!

Den utsökta (hehe, eller inte...) restaurangen Gyllene Måsen fick äran att stå för kvällens middag. Den ligger väldigt strategiskt placerad på vår väg hem, med sin drive-in och skillnaden mellan deras mat och den som serveras på badet är, minst sagt, marginell. Det som skiljer mest är priset, till Gyllene Måsens fördel. Så nu är vi två plasleksaker och minimalt med näringsämnen rikare men vi har två nöjda barn i alla fall. Och hela beställningen blev rätt!!

Här däremot, här har vi riktigt godis! Lufttorkade skinkor, salamis, ostar och inläggningar! Här är anledningen till att jag inte är vegetarian längre, goda charkprodukter var det enda jag riktigt saknade under min tid som vegetarian! Här hamnar jag nästan varje gång jag handlar. Vilket jag gjorde i dag. Kom på den oerhört smarta idén att handla inför påsk i dag på lunchen. I min fantasi såg jag framför mig hur jag kunde strosa runt bland hyllorna i det nästan folktomma ICA Maxi, handla i lugn och ro.

Behöver jag förklara att så inte blev fallet? Behöver jag förklara hur långt ifrån min fantasi verkligheten var? Har inte folk ett jobb att sköta??

Nu går tvättmaskinerna varma här i huset, för i morgon ska här packas. Vi drar ju till Lidköping under påskhelgen! Jag och småtrollen i alla fall. Ludvig är hos sin far tänkte jag skriva här men precis nu ringde han och sa att han kommer visst med oss ändå! Men Linnea jobbar, så hon blir hemma och Labbe har jouren, så med honom vet vi inte, precis som brukligt är här hos oss men vi hoppas ju självklart att han ska kunna komma upp, åtminstone och äta påsklunch med oss. Ninna med familj kommer också och vi ska vara hemma hos Erika och hennes familj! Det ser vi fram emot!

Nä nu ropar tvättmaskinen högljutt på mig, bäst att tysta den innan den väcker barnen!

Nja... eller nä.

Har ni testat Lokas nya smaker?  De är jättegoda, barnen tog de t om för sötdricka! Ett litet undantag finns det dock, jordgubb/lakrits. Blääääh, säger jag bara, riktigt läskig! Den blev blomvatten här hemma...

Jag blir så glad!

Den här söta killen ska bli Mollys klasskompis!

Jag fick nyss en samtal från Kerstin. Hon berättade att Arvid har fått en plats på Casa! 

Lycka!

Lisa behagar skämta med oss!

Eller hur!


Mamma, jag vill ha rosa!

Det är det första Molly säger till mig, jag vill ha rosa. Tillmötesgående som jag alltid är när morgonstressen pågår, så byter jag ut de kläder jag hade tänkt mig mot rosa varianter. Hon tar snällt på sig dessa och jag hinner precis tänka att det var väl himla skönt att vi slapp morgontrotset i dag, när hon börjar gasta, jag vill ha rosa!?!

Vadå rosa? Rosa där, säger hon och pekar på kinderna! Då trillar poletten ned. Min treåring vill ha rouge på kinderna! Hon tyckte att hon blev så fin i går när hon var påskkärring och fick rosa på kinderna!

Så i dag har jag skickat iväg en liten sminkad flicka till Mammut....

tisdag 3 april 2012

Föräldramöte.

Jag har varit på föräldramöte på lågstadiet nu på kvällen. Det är alltid intressant att gå på dessa möten, många och viktiga diskussioner. Nya läroplanen och hur vi kan få ihop det med Montessoriplaneringen, omdömen, lekplats och mat var några av ämnena som togs upp. Dessutom pratade vi om lägerskolan som de ska på i maj, till Strömma. Theo vill verkligen inte åka och framför allt inte sova över och jag vet inte hur jag ska motivera honom till detta. Jag vill ju absolut inte tvinga honom men samtidigt vet jag att han kommer ha hur kul som helst om han bara kommer dit. Det var fler barn som var oroliga för resan, så nu ska de köra operation pepping i skolan, visa roliga bilder från tidigare år och sådant. Hoppas verkligen att det ger resultat!

På Mammut har det varit påskfirande i dag och alla barnen var utklädda. Molly blev helt fascinerad när hon såg sig i spegeln, stod där hur länge som helst och bara log!

I morgon är det också föräldramöte, denna gången är det ett informationsmöte på förskolan på Casa men jag får inte ihop det vare sig tidsmässigt eller barnvaktsmässigt (Labbe har ju jouren...) så jag får hoppa över det. Vad gäller informationen så löser det sig men det hade ju varit kul att träffa föräldrarna. Flera känner jag ju sedan innan, eftersom de har äldre syskon men några helt nya skulle det visst bli också. Fast det kommer nog fler tillfällen att lära känna dem i höst när barnen börjar.

Nu (!) ska jag försöka få i mig lite mat! Visserligen bjöds det på jättegod ost- och skinkpaj som barnen hade gjort på mötet men jag tog bara en liten bit först och sedan glömde jag ta mer, så jag är faktiskt riktigt hungrig nu.

Vardagslycka 29

Egentid i bilen med musik på högsta volym!

Virrig...

är ett ord som passar mig alldeles utmärkt i dag. Efter en lång och trevlig lunch med Maria, ser jag att klockan är tio minuter över och blir superstressad. Eftermiddagens schema är ju ganska pressat för att till slut hinna i tid till lågstadiets föräldramöte, så jag får absolut inte komma för sent för att hämta upp Theo klockan 15.30. Jag jobbar på som en stolle de sista minutrarna, stänger ned min dator, slänger mig i bilen och kör mot skolan. Blir ännu mer stressad när jag ser klockan, strax halv! Stressen sitter i tills jag stannar vid Casa och tittar på klockan igen.

14.32!

Exakt 58 minuter innan jag ska hämta Theo. Helt plötsligt är jag inte det minsta stressad...


Tävla och vinn valfritt tema från barnkalaset!

Jag tävlar igen, har liksom fått lite mersmak. 

Nu är det inne hos härliga 

där man kan vinna ett valfritt tema från


De har hur mycket kul grejer som helst till ett lyckat barnkalas och det vore ju toppen att vinna något inför Mollys stundande 3-års kalas!Sjubarnsmamman

Cecilia är...

Jag hälsade på inne hos Joanna i går och läste det här inlägget: Joannas universum: Joanna är många saker Självklart var jag bara tvungen att testa och här är resultatet:

Cecilia är:

° sjuk i tbc.
Uuh, läskigt! Det vill jag inte!

° ett romerskt helgon.
Hehe, kommentarer överflödiga!

° orsaken till omvalet i regionsvalet.
Eh, vad gjorde jag nu för tokigt då?

° ett litet trevligt café.
Med plats för en person då...

° borta!
Japp, känner mig rätt väck emellanåt men med lite sömn så ska det nog botas.

Jag skrollade ned lite och kan inte låta bli att delge er plats nummer 8. Där stod att Cecilia är bäst...

måndag 2 april 2012

Vår i Göteborg!

Ett säkrare vårtecken än byggandet av uteserveringar finns väl egentligen inte. Längs Avenyn är byggandet i full gång och det hade kännts väldigt lockande att slinka in och sätta sig en stund om det inte hade varit så förbenat kallt i dag! Jag hade en del ärenden inne i stan i dag och frös som en hund där jag hastade upp och ned längs Avenyn. Men en riktigt uppiggande promenad blev det i alla fall.

Nu är vi hemma och jag har däckat fullständigt i soffan men måste masa mig upp för att ordna något ätbart till barnen. En espresso är ordnad och ska nog få fart på mig igen. Hoppas jag...

söndag 1 april 2012

Motorcykel och kimchi.

Theo överlevde sin dans i dag, trots Funkybesök. Jag fick sitta med i danssalen och Theo höll sig på behörigt avstånd från den läskiga björnen. Molly däremot, blev ju överlycklig över att få träffa den "töta, töta börnen" igen och hade långtgående planer på att adoptera honom. Fast då hade nog Theo flyttat hemifrån...

Här har vi däremot något som Theo har sett fram emot länge! Att få köra motorcykeln helt själv! Han kopplade direkt hur han skulle göra och gasade runt, runt i trädgården! Gissa om pappan är stolt över sin son! Jodå, mamman är också stolt! Fast det är klart, det är vi ju alltid över barnen, mer eller mindre...

Molly gjorde också ett försök på motorcykeln med pappans hjälp men hon tyckte att det var lite för läskigt.

I kväll var det dags för middagskassemat igen, det har ju varit lite dåligt med den varan under veckan. Det blev fläskteriyaki med rostade grönsaker, sesamfrön och kimchi, nudlar till detta. Riktigt gott, tyckte vi allihop. Nu är ju teriyakisås väldigt söt, en hel deciliter socker rördes ned i såsen och det kändes väl inte helt ok. Så nästa gång gör vi nog med röd curry och ostronsås istället, då blir det visserligen thai istället för japanskt men det är ju så himla gott det med!

Nu sitter jag och pysslar lite med mina foton. Mitt ena minneskort på 16GB blev visst fullt och jag måste dela upp det vid överföringen eftersom min weblagring inte tar mer än 1000 bilder per album. Så det är lite krångel och fix med detta. Måste tömma kortet lite oftare men jag har helt enkelt inte hunnit i veckan.

Grattis på namnsdagen!

Vi firar namnsdag i dag! Halva släkten! Vi är världens bästa och roligaste aprilskämt!

Funkybesök på Funky Kidz.

Vi satt i danssalen när en dörr helt plötsligt öppnas och björnen Funky dansar ut. Molly får syn på honom, rusar fram och kastar sig i famnen! Theo sitter precis berdvid och är fullt koncentrerad på kameran som han ska få sköta under lektionen och märker inget av det som händer. Jag ropar på honom och han tittar upp och hoppar högt när han får syn på björnen, rusar iväg och kastar sig i famnen. På mig!

Vaken!!

Klockan är 06.12 och jag är vaken. Klarvaken! Om det vore vardag hade detta ju varit en bra grej men det är helg, vi är lediga och barnen sover! Att jag inte kunde somna förrän vid 2-snåret i natt gör ju inte saken bättre... Suck!

Varför?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...