Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 4 augusti 2012

Vi släpper upp dem under natten...

men i morgon bitti jagar vi ned dem igen! Vi håller på och behandlar krypgrunden under huset mot mögel och andra otrevliga påväxter. Gör man det vartannat år så slipper man sådana jobbiga bekymmer och nu är det alltså dags igen. Den här gången är det lite lättare än förra gången, då det var första gången vi gjorde det. De tidigare ägarna hade inte gjort det en enda gång under de tio åren de hade bott i huset, vilket resulterade i en hel del påväxt som var tvunget att tas bort först. Den här gången fanns det ingenting och vi kunde börja direkt med behandlingen. Ja, vi och vi, Lisa och Ludvig är det som gör och tjänar samtidigt en liten extra peng. Nu är de två helt slut och kommer nog sova gott i natt. De har hunnit med 2/3 av hela ytan, så det är inte så mycket kvar till i morgon.

Lisa visade skrattande en bild på Depeche Mode, från tidigt 80-tal. Föremålet för hennes munterhet var Martin Gores frisyr. Jag förstod inte alls det roliga...

Här är en bild på mig, mina syskon och två av mina kusiner från någon gång 84-85. Det är jag som står upp och håller i min lillebror Kristofer. Jag tyckte själv att jag hade världens snyggaste frisyr då, precis som min stora idol Martin Gore...

Nu kör vi ned barnen i krypgrunden.


Utrustade med all upptänklig skyddsutrustning, får de stanna där nere i några timmar! Och jobba...

Vi försökte få ned Theo också men han spjärnade emot något enormt. Förstår inte varför... ;-)

God morgon, världen!

Tidig morgon genererar långt mys i soffan. Härligt, fast jag hade nog gärna sovit en stund till...

Nu har det här kravlat sig upp också, åtminstone till soffan för nu däckning, så nu får vi fixa till lite frukost!

fredag 3 augusti 2012

Thaiwok med röd curry och strimlad lövbiff

är smaskens gott, tycker Molly!

Egentligen skulle vi ha ätit det här Aftonbladet: Friterad strömming med färskpotatis och spenat men allt blev ju lite förskjutet i vårt kök i dag, så strömmingsfiléerna kom inte in i marinaden förrän alldeles för sent men nu blir de ordentligt marinerade till i morgon.

Här är några anledningar till matförseningarna i dag, grahamstekakor, som Ludvig har bakat.

Här är några fler anledningar! Ett jätteberg med chokladbollar, rullade i pärlsocker helt enligt barnens önskemål!

Mycket pärlsocker ska det vara.

Fråga: Hur många chokladbollar får det plats i en treårings mage? Svar: Hur många som helst!

Jag avnjöt min med en god dubbel espresso, även om jag hade föredragit varianten som är rullad i cocos. Nu ska vi stoppa små och stora troll i säng, i morgon ska vi städa krypgrund.

Hungriga ungar!

Det blev lite sen lunch, för Ludvig håller på och bakar tekakor, så köket är ockuperat. Till slut fick jag tända grillen om det skulle bli någon mat. Några piroger från frysen mikrades och lite sallad blandades ihop och åts med god aptit till den grillade korven.

torsdag 2 augusti 2012

Nu är Ludvig hemma!

Då ser Labbe ut så här! Nädå, det är inte en, av Ludvig, utslagen tand, det är en rödbetsbit, eller rövbit, som Molly säger... Rödbetorna var en del av vår middag, ugnsrostade, tillsammans med potatis, till grillat kött och romansallad.

Jag skrev (gnällde) ju, för ett tag sedan, om vår grillborste, som helt tappat borsten. Nu hittade jag refillborst till den borsten. Man byter bara ut plattan med borsten på och vips har man en ny borste. Bra tänkt av ICA fast jag tycker ändå att borsten borde hålla lite längre tid.

När Ludvig kom hem från mormor och morfar tidigare i dag, satte jag honom direkt på att klippa gräset och han hann med allt utom den här lilla plätten innan ett rejält åskoväder drog in över oss. Blixten kom precis samtidigt som knallen, som smällde så det gjorde ont i öronen. Jag är inte helt överförtjust i åska men barnen älskade det! De stod och tittade ut och räknade mellanrum mellan blixt och dunder och informerade mig om hur långt borta åskan var, nu var det 3 sekunder, då är den 1 kilometer bort, nu var det 6 sekunder, då är den 2 kilometer bort. Sedan läste vi lite om åskan och fick information om att kilometrarna även kan vara rakt upp...

Här är en bild som jag fick från mina föräldrar i går, vår lille storfiskare. Fast det bidde ingen fisk alls men kul hade de!

Tillsammans igen!

De här två har saknat varandra otroligt mycket, det märker man när de träffas igen. De går inte mer än max en meter från varandra, helst håller de varandra i handen. Nu är lyckan total!

Sagoslottet i 70-tals tappning

Mamma och jag.

Liten sjukling.

Det var en hängig och varm liten tjej som vaknade nu på morgonen. Mycket feber visade termometern på. Men hungrig som en varg är hon ändå, så något allvarligare kan det ju inte vara. Febertoppar är ju mer regel än undantag med små barn. Vi tar en lugn dag i dag, så hoppas vi på att det är bra i morgon.

onsdag 1 augusti 2012

Mongolian BBQ på Bamboo.

Efter vårt strosande i stan, åkte jag och Molly till Labbe i verkstan medan Lisa stannade kvar för att se den nya Batmanfilmen. Molly ville så gärna åka förbi och krama sin pappa, visa vad hon hade vunnit och kanske att pappan skulle kunna hjälpa henne att skruva ihop springcykeln när vi ändå var där. Självklart blev det så, det är inte ofta som Labbe kan säga nej till sin dotter. Hon fick testa den lite försiktigt en pyttestund på verkstan, hon hade ju ingen hjälm med sig. Så roligt hon hade! I morgon ska vi ut och testa den ordentligt, med hjälm!

Vi kom precis vid stängning, så Labbe undrade om vi inte skulle åka bort till Bamboo och äta middag och jag var inte det minsta nödbedd. Inte Molly heller, hon älskar maten där, speciellt deras soppa (som Labbe, helt missvisande, kallar diskvatten...) och lammköttet. Hon åt som hon inte hade sett mat förut. Lite pinsamt eftersom kyparen, när vi beställde maten, tittade på henne och konstaterade att hon var så liten, så henne behövde vi inte betala för...

Efterrätt ingår i buffén men då var vi så mätta redan, så det var bara lite frukt som gick ned för mig och Labbe men Molly fortsatte på sitt lilla "jag-är-totalt-utsvulten" vis och tryckte i sig både mandarinklyftor, honungsmelon och glass. Vart maten tar vägen har jag ingen aning om, för hon går inte upp ett gram i vikt, tyvärr...

Fast hon gör ju av med otroliga mängder energi, hon sitter ju aldrig still. Förutom när man ber henne visa... Precis innan jag filmade detta jazzade hon loss fullständigt och sjöng med för full hals och tvingat mig att spela nya favoritlåten, Barbara Ann med Beach Boys, om och om igen. Så tar jag fram mobilen för att föreviga detta och vips förvandlas hon till något som hade platsat på Madame Tussauds vaxkabinett. Fast kolla hur hon får kämpa för att vara still och ignorera musiken, det är en rejäl kraftansträngning hon gör där! I morgon kommer våra pojkar hem från vildmarkslivet i Gamlegårn. Får se om de haft någon jaktlycka!

Sååå mycket folk!

I dag har alla Göteborgare och turister valt att besöka Liseberg. Så vi gav upp.

Vi tog en promenad in till stan istället och hittade den här på vägen. Visst är den läcker! ;-)

På Burger King, på Avenyn finns den här skylten. 100 meter längre upp ligger Gyllene Måsen... Nu ska vi kika in på BR innan det är dags att vända tillbaka mot bilen.

Stjärnvinst på leksakshjulet!

Gissa om fröken är lycklig!

Fördelen med att Labbe har däckjour.

Sent i går, när Labbe skulle iväg på ett jourjobb, ser att jag har punktering på Toyotans ena bakhjul.

Det var bara för honom att dra igång servicebilen för ett däckbyte.

Snabbt, snabbt åkte det trasiga hjulet av och fick följa med i servicebilen, medan Labbe fixade det andra jourjobbet.

Nu, när jag vaknade på morgonen, såg bilen ut så här, nytt däck på! Tyvärr gick inte däcket att laga, det var tomkört. Jag hade alltså kört omkring med punktering ett tag utan att märka av det. Med en decimeterlång spik i däcket... Telefonen ringde här nyss. Det var Theo som absolut inte ville åka hem från mormor och morfar. Så killarna blir kvar till i morgon och så blir de skjutsade ned hit. Och vi fick en extra dag att hitta på något kul. Gissa vad vi ska göra? Ledtråd: Molly får bestämma!

tisdag 31 juli 2012

Växlande väderlek.

Det är en passande beskrivning för vädret vi har haft i dag. Strålande sol och vi går ut i trädgården och leker, bara för att få rusa in för att inte bli sjöblöta av störtregnet och när vi, väl inne, vänder oss om och tittar ut, ja då skiner solen igen. Jag har passat på att jobba en del under dagen när vi ändå inte har kunnat hitta på något vettigt ute. Molly har haft ganska kul ändå, trots regn och trots att hon saknar sina bröder. Det livar ju upp tillvaron att ha någon att tass med. Bröderna har det hur bra som helst och blir rejält bortskämda av mormorn och morfarn. Vi får se om vi överhuvudtaget får med dem hem i morgon. På kvällen har vi gjort snabbsaltad gurka med med krondill och pepparrot, om två dagar är de färdiga att avnjutas! Mmmm! Just nu försöker jag natta en väldigt rastlös trollunge, hon liksom studsar liggandes och pratar oavbrutet. När jag hyshar henne, sänker hon rösten till en viskning men fortsätter prata och efter ungefär 8 sekunder är ljudnivån tillbaka på den ursprungliga nivån. I morgon måste vi komma ut lite mer, så hon får göra av ordentligt med energi...

Mammas duktiga unge...

reder sig själv. Hon kan minsann förse sig med frukost, helt på egen hand, när föräldrarna sover gott. Pappans popcornsrester är, enligt Molly, en helt perfekt frukost...

måndag 30 juli 2012

Kalas på landet!

Vi är i Gamlegårn och njuter av sol och värme, samtidigt som vi kalasar och firar min syster.

Den här synen mötte oss när vi kom, visst är hon gullig i det orangea 70-tals förklädet!

Massa gott har vi blivit bjudna på. Grillat kött med sallad, ris och goda såser.

Efter maten blev det kakor, bullar, tårtor och skönsång.

Vi sjunger vi vackert!

Massa bus och lek med vattenbalonger, perfekt sysselsättning i värmen.

Söta kusinerna.

Vincent vill så gärna vara med och leka med sina kusiner, han hoppar och skuttar och sträcker sig fram mot barnen! Vänta bara till nästa sommar! Då kommer både han och Ingrid att göra Gamlegårn osäkert! Nu ska strax jag, Lisa och Molly hoppa in i bilen och åka hem men Theo och Ludvig lämnar vi kvar, de ska hålla sin mormor och morfar rejält aktiva ett par dagar. Vi får ju se till så de inte slappar för mycket, nu när pappa är pensionär och mamma har semester...

Min lillasyster fyller år i dag!

Grattis på födelsedagen, syrran! Vi är på väg till er i Gamlegårn men det blir många kisspaus i dag.

söndag 29 juli 2012

Här sitter jag och tar det lugnt

medan Labbe pysslar med det här:

Pasta Carbonara! Och jag bara sitter! Det är mammalyx det!

Barnen har lekt med sin pappa i dag, truckrally! Urkul!

Dessutom har de kopplat att det är OS just nu, då måste man visa vilket land man håller på. Strax ska vi äta, sedan ska vi välkomna Lisa hem. Hon har varit på Närcon i Linköping i helgen.

Molly bjuder på lite sommarunderhållning!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...