Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 1 juni 2012

Nu är min äldste son döpt!

Ludvig ska konfirmeras i morgon och i dag döptes han i Landvetters kyrka.

Ganska nervös men väl förberedd kille på väg in i kyrkan.

Ludvig, Theo och prästen Magdalena.

Även för Theo blev det en stor dag, han fick sin hett efterlängtade Barnens Bibel!

Dags att växla.

Det går troll i detta med att växla pengar för oss. Först var det ju Ludvigs zloty som inte fanns och nu var det dags för euro som var slut! Jag kan förstå om zloty inte finns alltid men euro...

Nu testar vi igen, efter att ha beställt...

Vi har jagat krokotiler i natt.

Molly har varit riktigt dålig i natt. Hon har hostat så hon har kräkts flera gånger och fått så hög feber så hon har hallucinerat. Hon har legat med ögonen öppna och verkligen "sett" saker som har skrämt henne enormt. Hon kunde peka på dem och följde dem med blicken när de rörde sig och skrek hysteriskt när de attackerade henne. Det var fruktansvärt att se detta och att inte kunna "väcka" henne eller lugna henne. Vi gav henne snabbt Alvedon och Labbe tog med sig henne ut för att titta på Servicebilen (det brukar alltid lugna ned henne) och kyla ned henne. Tillslut fick vi kontakt med henne igen och kunde gå och lägga oss och sova igen.

Nu på morgonen hostar hon rejält men febern har gått ned en hel del, så vi blir hemma i dag.

Theo däremot, han ska på utflykt med matsäck i dag!

torsdag 31 maj 2012

Mitt delmål är nått, dop och badbilder.

Lovade mig själv, i januari, att 15, högst onödiga kilon skulle bort innan semesterresan och nu, med fyra dagar tillgodo, har jag nått målet! Jag är faktiskt lite stolt!

Den här kvällen var från början väldigt fullbokad. Trippelbokad. Möte med föräldraföreningen, filmvisning med föräldramiddag med åttorna och Ludvigs dop i Landvetter kyrka. Valet föll ju självklart på sonens dop, mitt första barn som väljer att låta döpa sig! Nu blev detta framflyttat till i morgon kväll istället men då var klockan så mycket så det var ingen idé att åka på någon av de andra alternativen. Fast det var skönt med en kväll hemma, det har ju varit lite hektiskt den sista tiden.

Dop blir det sålunda i morgon och på lördag följer konfirmationen! Ludvig firar dock med sin pappa efteråt, firandet med oss får, av flera anledningar, vänta ett par veckor. Lite trist men så blir det ibland. För Ludvigs del är detta ok och det är ju huvudsaken. Vi är du med i kyrkan på lördag i alla fall!

Molly har blivit väldigt rosslig igen. Vi kör på med fulldosering på medicinerna direkt, så kanske det släpper innan vi åker. Trist om hon ska vara dålig på semestern.

Avslutningsvis får ni lite bilder från gårdagens simning.Nu ska jag hänga upp en tvätt och sedan är det dags att krypa till kojs för den här supertrötta mamman!

Tandläkarbesök.

Dags att kolla om tandtrollsjakten i Mollys mun har varit effektiv.

Först lite uppvärmning med lek i väntrummet. En otroligt glad och pratsam tjej hade jag med mig där.

Inne i undersökningsrummet däremot, var den tysta och blyga tjejen med. Hon gjorde allt tandläkaren bad om men hon vågade inte titta på henne alls...

Jag fick en tid för Ludvig, som har lite problem med att få plats med alla tänder i munnen. Nästa vecka, på måndag. Han hinner ju inte följa med oss på resan, så förutom skola så blir det ett härligt tandläkarbesök för honom. ;-)

Nu har jag släppt av Molly på Mammut och ska dra vidare för några timmars jobbande.

onsdag 30 maj 2012

Sista simningen och Änglarna.

Det blev Guldpingviner till alla tre tjejerna! 10 meter mage och 10 meter rygg, hopp från kant och in igen och flyta i 1 minut, allt på det läskiga, avgrundsdjupa (1,30 djupt) vattnet! Viljan övervann rädslan! Dessutom har vi dykt från kant, plockat upp dykleksaker från botten och tagit cirka 100 bilder och filmer under vattnet.

I morgon ska Molly till tandläkaren och hon håller på att längta ihjäl sig! Tänk om man kände så inför de där tortyrkammarbesöken...

Nu är det 2 jobbdagar kvar, sedan ska det packas järnet under helgen. Växla pengar måste vi ju göra också.

Molly vaknade 04.30 i morse, så rent logiskt borde hon vara mer eller mindre sovande vid det här laget, efter simningen och allt. Nu kan man ju kalla min dotter för ganska mycket men just logisk är väl inte det man tänker på först och främst när man nämner hennes namn. Hon är superpigg och ligger i sängen och kvittrar och sjunger, "Glory, Glory, halleluja, här kommer Änglarna!", hela sången...

Vädret som väntar oss.

Det kan man ju stå ut med! Särskilt som alternativet är detta:I lilla "lugna" Vingåker

Aftonbladet: Tre till sjukhus efter knivslagsmål
Tydligen är det inte så lugnt som man kan tro, vilket Lisa också bekräftar...

Jahapp, då vart man orolig då...

tisdag 29 maj 2012

Vårt vilda Göteborg

Aftonbladet: Elefanter på rymmen i Göteborg

Tid att andas

Vissa dagar går allt i ett, man hinner knappt andas. Just en sådan dag har det varit i dag. Klockan ringer, fixa iväg alla till rätt platser, jobba, jobba, jobba, kaffe vid skrivbordet, kvick lunch, jobba, jobba, hämta barn, åka till Åbybadet, simma, simma, simma, duscha, snabb bastu, in i bilen, köra hem, fixa något ätbart, natta barn och

ANDAS...

Tänka på vad vi gör om en vecka.

måndag 28 maj 2012

En dag på Montessoriförskolan Mammut

Dagen börjar med frukost. Flingor och smörgås är gott!

Tvätta händer och mun efter maten.

Läsa saga för dockan.

Lite jobbande med memo och pussel.

Sedan är det samling, utomhus i dag, eftersom det är så varmt.

Fruktstund

Svåra val i leklådan. Bollar eller hink och spade?

Bollar och tennisrack börjar vi med.

Lite gungande.

Paus för att tömma ur sanden ur sandalerna.

Snabbt utför rutschkanan.

Vätskepaus i skuggan.

Men bara en kort paus, mycket lek kvar att gå igenom. Gunghäst.

Nu kom hinken och spaden fram.

Dags att gå in igen.

Toalettbesök.

Självklart är toalettbesöket följt av en otroligt nogrann handtvätt.

Fina pressade vitsippor.

Lunch! Gul, god soppa med hembakt bröd! Mmmmm.

Sedan var det dags för vila, fast då gick jag och Molly hem och vilade på altanen istället.

Det är så himla kul att få vara med och se vad barnen gör på dagarna och man får ju verkligen förståelse för att barnen är trötta när man hämtar dem!

Glasspaus

Vi sitter utanför Sinclairs dansskola och pausar med lite glass i värmen innan Theos dans kör igång. Bugg är dansen för dagen.

Min dator hittades igenom av en riktig expert och det konstaterades att det är inuti kontaktuttaget i datorn som felet sitter. Det bränner sönder laddarna kan man säga. Ny laddare beställd men jag fick låna en så länge! Det är service! Sedan ska jag lämna in datorn på fredag, så han kan fixa till den under nästa vecka när vi är på Cypern. Fast han dömde ut min dator rätt friskt, något om ett grafikkort som kommer ge sig snart, så det blir nog till att leta ny dator. Så tråkigt...

Linnea är och provjobbar som kock på Scandic Europa just nu! Hon var så nervös innan hon skulle gå in men jag tror hon kommer fixa detta galant! Ska bli spännande att höra hur det har gått när hon kommer hem i kväll!

Måndag morgon...

...och jag har varit inne på jobbet och vänt. Dags att kolla upp min strulande dator på allvar tror jag. Den är helt, totalt jättedöd! En vecka kvar innan semestern, massor att göra och en död dator! Så roligt har jag det...

söndag 27 maj 2012

Morsdag

I morse fick jag sovmorgon! Bästa morsdagspresenten jag kan få! Labbe och vår otroligt morgonpigga trollunge åkte och tittade på havet, klockan var nästan 9 innan jag vaknade.

Ett stort fång vackra, gula rosor fick jag när vi kom hem.

Efter maten kom nästa överraskning, en supergod kardemummakaka med rabarber och jordgubbar i och vaniljsås till detta. Så mätt och belåten jag är just nu!

Nu är det nattning av en väldigt speedad Molly. Hon har absolut ingen som helst lust att varva ned och sova, utan mer eller mindre studsar i liggande ställning, pratar och sjunger om allt och inget och vill ha filten på sig och av sig samtidigt... Suck! Jag som hade tänkt bli av med de grå slingorna när hon hade somnat men det känns som om klockan hinner bli väldans mycket innan jag får möjlighet till det.

Det ljusnar...

De värsta molnen skingrades och vi kom äntligen ut på en promenad ned till Badholmarna för lite krabbmete.

Några krabbor blev det inte men väl massa sol och trevligt umgänge!

Nu är vi på hemväg igen, i morgon påbörjas sista skolveckan innan det bär av till Cypern!

Tråkiga, meningslösa dagar finns det alldeles för gott om...

Varför ska det vara så??
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...