Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 3 december 2011

Min dag! Del 4. Lugnet...

Lugnt och skönt har vi haft det i eftermiddag! Väldigt välbehövligt!

Mitt i allt det sköna lugnet kom det bilder från Boråstrakten på en vacker liten prinsessa! Man blir bara så lycklig när man ser den här ljuvliga varelsen! Jag längtar så efter att få träffa henne!

Jag har lyckats få tag på en bild till på en av alla de stickade julpynten i Lidköping. En stickad cykel! Det är några som kallar sig La Familia som tillverkar dessa och de är verkligen stickade!

Jag har suttit och läst (och dreglat över) en av mina önskekokböcker, Pluras Spanska Kokbok. Massvis med härliga spanska recept! Jag älskar det riktiga spanska köket, inte de där tråkiga rätterna man kan få längs turiststråken och många av sådana recept finns i boken.

Jag har också lyckas, efter många om och men, att beställa godissmaker och massa fina karamellfärger. Mycket roligt godis ska det bli nästa helg. Förhoppningsvis. Två dagars leveranstid stod det. Vi får väl se...

God mat har vi ätit och druckit ett riktigt gott vin till. Molly var inte med, för hon slocknade i "bottas" famn, så jag la henne tidigt i kväll.

Hennes tidiga och oerhört smidiga nattning gjorde ju att jag hade tid över att ägna mig åt den här. Ååh, vad jag önskar att jag hade en semestervecka just nu. Allra helst utan barn, för jag har absolut ingen som helst lust att lägga ifrån mig boken och ägna mig åt sådana oväsentligheter som jobb och annat...

Och så avslutar vi med en bild på Lidköpings gran. Japp, stickat julgranspynt!

Nu sittet vi och smakar på Blossas kaffeglögg och tittar på "Så mycket bättre"

Min dag! Del 3. Lidköping

Så var vi framme vid nästa stopp, jag och Molly. Haralds på Sköldmön.

Molly blev överlycklig när hon äntligen fick träffa sin "botta"!


Mollys "botta" är bäst!


Jag och mamma åkte ned på stan för jag skulle handla godissmaker i en butik som visade sig vara stängd, så jag får köra lite nätshopping istället. (Kristofer och Bella, vilka smaker ville ni ha?)


Men vi hittade en fin julklapp till mig från Labbe. Ska bara komma ihåg att berätta det för honom också.


Statyerna i Lidköping har det bra, de behöver inte frysa på nätterna.


Även Magnus Gabriel de la Gardie har fått mössa och halsduk. Och juliga är de också.


Här gick vi inte in och fikade i dag, istället köpte vi med varsin baguett med Smögenröra hem. Och nu sitter vi i soffan och tittar på Pocoyo och äter nämda baguetter och dricker te. Jag skulle tagit en bild på dem men de var så goda, så de blev uppätna direkt. Sorry...

Snart kommer Erika förbi med min handväska som jag, naturligtvis, glömde hemma hos dem.

Min dag! Del 2. Resan.

In i bilen med mig och småtrollen. Kämp för att hålla oss på vägen och så hamnar vi bakom, i runda slängar, 18 tyska långtradare och en hästtransport.

Men det gick bra!

Och nu är vi framme vid första stoppet, där vi släpper av Theo och äter lunch.

Min dag! Del 1

Jag kikade in hos Mallan på http://mallaochlouise.blogspot.com/ och hon dokumenterade sin dag i stora drag och då tänkte jag att det kan man ju testa på.

Bra att det är lördag så slipper ni se 1000 bilder på papper och däck, kan ju bli lite enahanda för er. (Och alla har väl bytt till vinterdäck vid det här laget, va? 1a december var det!)

Här börjar min dag, i vår sköna säng. För dagen iklädd grått och rosa. Matchar fondväggens silvergrå blommor riktigt bra.

En snabb sväng in här...

så hamnar vi här där vi inmundigar dagens fastebrytande måltid samtidigt som vi tittar på Bollibompa innan det är dags för påklädninga av barn och vuxna.


Två av resultaten.

Även mamman är klar. Pappan har ju jouren så han hann smita. Ut i vår obligatoriska storm.

Nu ska vi packa in oss i bilen för vidare transport till två adresser i Lidköping.


fredag 2 december 2011

Det är det här som har hänt!

Den här lilla flickan förgyller numera världen!

Och jag har blivit faster!!!

Erik och Linas lilla underbara dotter!

Visst är hon helt underbar!

Barnbarn nummer åtta!



torsdag 1 december 2011

Inte än...

Jag kan inte berätta än! Snart! Kan hända att det kanske tom kommer med en liten bild på detta världsomvälvande som har skett! Snart...

I dag har jag skrivit min första tolva!

Jag satt och la in fakturor för betalning på jobbet i dag och nu har betalningsdatumen passerat årskiftet. Jag tycker det är lite häftigt när de gör det. Det känns lite som en nystart på något sätt. Man har hela det långa året framför sig, 365 dagar att fylla!

Det har hänt något!

Något jättestort! Något helt underbart! Jag är inte samma person som jag var när jag vaknade i morse! Jag är något mer!

Hela universum är förändrat!

onsdag 30 november 2011

Nära dig och Hatjo Gustavsson & The Winter Wonderband

Just nu sitter jag uppkrupen och läser en bok, som hittills är riktigt, riktigt bra! Den är Joanna Björkqvists "Nära dig" som jag vann inne hos henne häromdagen. Vi insåg att vi inte bodde så långt ifrån varandra, så vi möttes upp på verkstan i dag på eftermiddagen. Det var ett snabbt men otroligt trevligt möte. Joanna är en precis så trevlig och härlig person som hon verkar vara på bloggen! Hon överlämnade min fina vinst som jag nu har börjat läsa. Det känns som en sådan bok som man inte vill lägga ifrån sig, måste bara läsa några sidor till, måste få veta vad som händer här näst. En bok man känner sig hemma i!

Efter vårt lilla möte åkte jag och småtrollen till Liseberg där Molly direkt vann en stjärnvinst på Anton Berg-hjulet, följt av diverse andra godisvinster, så nu har vi nog godis för ett halvår.

Theo fick äntligen se och höra några av sina största idoler; "Hatjo Gustafsson & The Winter Wonderband" De är verkligen jätteduktiga och får till jullåtar så att man bara inte kan stå still! Och så spelar de 5-6 låtar på ett ställe för att sedan dra vidare till nästa och spela 5-6 andra låtar och eftersom Theo har deras skiva, så vill han ju höra alla deras låtar. Så det brukar bli så att våra Lisebergsbesök följer deras rutt...

Bråttom till simskolan!

Veckan höjdpunkt är här! Mollys simskola! Då springer man hela vägen från bilen och in!

I eftermiddag är det dags för veckans höjdpunkt för mamman! Mer om det senare!
Published with Blogger-droid v2.0.1

tisdag 29 november 2011

Vilket underbart väder vi har i dag!

I Göteborg finns det två vädertyper, 1, strålande solsken och 2, ösregn i varierande grad, gärna från sidan balandat med halv storm. I dag kör vi vidare på det, numera väl beprövade, alternativ nr 2, även om vinden har bedarrat något sedan söndagskvällens rejäla storm. Man fryser in i märgen bara man går ut genom dörren. Det är ca 4 meter från dörren på Mammut till parkeringen men på den biten hinner man nästintill frysa ihjäl...

Det var oerhört skönt att kliva in på Vattenpalatset i dag och det tog säkert 20 minuter i den tropiska hettan innan jag slutade frysa! En treveckors semester på varmare breddgrader hade varit en finfin julklapp tilk den här mamman!

Men nu sitter jag nedkrupen under filten i soffan och dricker te och tittar på ett program om den fantastiske Povel Ramel medan Theo somnar till Nationalteaterns "Kåldolmar och Kalsipper", så då känns det bra igen!

Och i morgon blir det varma bad för mig och Molly, skönt ska det bli!

Published with Blogger-droid v2.0.1

Det finns några som gör mig riktigt glad!

De här, bland andra...

Jag blir också glad när det busas och skojas.

Jag blir glad när vi har fått det adventfint hemma.

Jag blir glad när duktiga barn hjälper till!

Och sådana här piggar upp mig väldigt i vintermörkret!






måndag 28 november 2011

Vissa dagar är härligare än andra!

Och just i dag är det en sådan där extra härlig dag! Visserligen ligger jag efter på jobbet och det kommer bara mer och mer jobb men nu börjar man ana ljuset i slutet av tunneln. Och när jag kom hem i dag så satte jag mig i soffan för att andas i två minuter och passade på att kika in hos Joanna och gissa om jag blev överlycklig när jag läste hennes inlägg! Gå in och titta så förstår ni varför! ;-)

Theo åkte med sin kompis Oliver hem efter skolan i dag, så det var bara Ludvig jag fick med mig från Casa. Och honom släppte jag av på ICA Maxi på Mölndalsvägen tillsammans med två stoora kundvagnar, överfyllda med pantflaskor. Det är ett jobb han har, att panta alla våra och verkstans pantflaskor och så får han pengarna. Nu hade det inte blivit pantat på ett par månader, så det var ett rejält lass. 400 kr fick han ihop, det blir nog en riktigt fin julklapp till hans kära mor i år?

Eftersom jag skulle in till stan för att hämta Theo klockan 18, var det ingen större idé för Molly och mig att åka hem, så vi passade på att åka till Allum och fixa julklappar. Nu börjar det ta på listan, det är faktiskt bara några få kvar!

En liten paus med glass till Trollet och en kaffe till mamman hann vi med innan det var dags att åka och försöka få med Theo hem. Han hade ju självklart ingen vidare lust att åka hem, de var ju mitt uppe i ett parti schack...

Men tillslut hade de spelat färdigt och vi kunde åka hem till landet igen. När vi kom hem hade Labbe redan kommit hem till barnens (och självklart min också) stora lycka!


Efter de senaste dagarnas gastronomiska utsvävningar blev det lite mer spartansk mat i dag, grillkorv och makaroner. Behöver jag säga att barnen blev överlyckliga? Molly krävde dock att få lite tapenade till, det funkar till allt enligt henne...

Jag har inte glömt bort Fridas förskola! Jag har fått lite förfrågningar om detta på mail och sms. Det är helt enkelt så att jag måste kunna länka en hel del när jag skriver detta och det har jag väldigt svårt att göra härifrån mobilen, utan måste sitta vid en dator. Och just nu står den parkerad på jobbet...

Sökord

Satt och roade mig, under lunchkomat, med att kolla in vad folk har sökt på för att hitta till mig. Jag blir alltid lika förvånad över vad som kopplas till min blogg. 

Tex "Marcus Birro mammas bröllop" ???

Är det två saker som jag aldrig skriver om så är det just dessa och framför allt inte i kombination?

Undrar egentligen hur det fungerar det där, när man genom att söka på vissa ord länkas till diverse sidor? 

Nähäpp, nu får jag allt sätta fart med något produktivt. Som att hämta kaffe, det är en bra början! 

söndag 27 november 2011

Vi är lite upptagna

De här godingarna dök upp här hos oss nu på kvällskvisten, under Mollys lyckliga utrop: "Stora räkor, stora räkor!"

Återkommer i morgon, när vi har ätit upp våra fina hummrar som Reine bjöd på!

Härliga tapas och mysigt besök!

Jag är ju en Buzzador och nu var det dags för tapas från fantastiska Santa Maria! Så mycket gott det fanns att välja på att göra i det härliga recepthäftet som jag fick med. Det blev riktigt svårt att välja.
Visst ser det gott ut! 

En favorit var efterrätten med avocadofluff på, en överraskande smarrig liten godsak!

Vi hade riktigt trevligt besök, när det var 1a advent och allt. Kerstin och Arvid kom och förgyllde vår söndag med mycket bus, skratt och prat!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...