Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 25 maj 2013

Marbella, dag 5, finbesök och Gyllene Måsen.

Denna dagen har jag sett fram emot länge! I dag har vi haft besök av en av mina allra äldsta och bästa vänner! Mirja med familj, som numera bor i Fuengirola, var här och åt lunch och badade. Jag och Mirja lärde känna varandra 1979, när vi flyttade in i samma nybyggda radhuslänga, hon i ena änden och jag i den andra. Vi blev snabbt oskiljaktiga och har till och med firat jul tillsammans. Våra grannar fick vackert stå ut med att vi körde häcklöpning över tomterna mellan våra hus och att gå på alla våra shower, som vi dessutom tog betalt för. Tänk vad tråkigt Glimmervägen i Mariestad hade varit utan oss! Vi gick i samma klass i gymnasiet och festade oss igenom studenten tillsammans. Efter gymnasiet flyttade vi till Göteborg för att plugga båda två men valde där helt olika inriktningar och hade under åren kontakt lite från och till.

Nu bor de, som sagt i Fuengirola, vilket inte är alls långt från Benalmadena där farfar bodde. Dessutom bor Astrid, Mirjas mamma (och även min biologifröken på högstadiet!) i Ulebergshamn, mellan Bovall och Hunnebo!

Efter en lunch bestående av Spaghetti och köttfärssås, enligt barnens önskemål, ett glas Cava och en massa prat och skratt,

gick vi alla ut till poolen och fortsatte prata och skratta. Lite sol och bad hann vi också med. Våra barn hade jättekul tillsammans. Theo och William smet in efter en stund för att spela lite Minecraft, båda killarnas favoritspel.

Vi andra gick också in efter en stund, kaffe och jordgubbar med grädde och diverse puddingar väntade. Och ännu mer prat och skratt! Efter ett tag var det tyvärr dags att säga hej då för den här gången. Sorgligt! Det är på tok för långt och på tok för dyrt att träffas så ofta som vi helst hade gjort!

Vi orkade inte laga middag hemma ikväll, så vi slog på stort och besökte Gyllene Måsen i Puerto Banus! Delikat måltid!

Efter maten tog vi en liten promenad och fick då se fördelen med små bilar...

Hej då, Puerto Banus! I morgon är det pack- och städdag, på kvällen går planet hemåt. Usch vad fort tiden går när man har kul!

fredag 24 maj 2013

Marbella, dag 4, mera bad och Hard Rock Café

Vi börjar få rutin på detta med semestrande nu. Sena kvällar och slöa mornar. Nu, klockan 23, har vi precis kommit hem och nattar småtrollen!

Frukosten intas på altanen med markisen utdragen,  solen steker rätt friskt redan tidigt på morgonen.

I dag vilade Labbe lite på förmiddagen och jag och barnen gick ned till poolen under tiden. Nu är det inga större problem alls att hoppa i plurret, det är precis lagom svalkande.

Efter en stund längtade han så efter oss, så han kom ut till oss. Det är inte många sekunder han får vara ifred när han är här, barnen ska leka med honom hela tiden.

Vi blev ett par glasögon fattigare också. Jag skulle kasta dem till Ludvig men de fastnade på handen och flög av bakåt istället. Rakt upp i trädet som står bakom den ogenomträngliga häcken...

Efter en sen lunch, åkte vi ned till Puerto Banus igen. Vi behövde handla lite. Inne på El Corte Ingles hittade jag dessa! Två av mina svenska favoritförfattare, översatta till spanska. Labbe läser just nu Fyrvaktarens dotter.

Barnen fick syn på Hard Rock Café utanför Hipercor och var bara tvungna att äta middag där. Jag tyckte att det kändes lite fjompigt att äta på ett ställe där vi kan äta när som helst hemma men jag blev direkt nedröstad.

Mycket mat blev det, fast det var bara Ludvig och Theo som tyckte att maten var god. Vi övriga tyckte nog att den var ganska menlös. Inte äcklig eller så men ganska smaklös...

Nu ska vi försöka sova lite, för i morgon ska vi faktiskt få gäster här! Det ser vi fram emot något enormt!!

torsdag 23 maj 2013

Marbella, dag 3, bad och Puerto Banus.

Molly var snabbare än snabbast när det gällde att komma ut till poolen i morse. Hon tyckte att vi andra tog evigheters evigheter på oss att komma i ordning.

Till sist kom vi i alla fall ut till den svalkande poolen,  som faktiskt var lite varmare i dag. Temperaturen i luften var också varmare idag och den kombinationen gjorde att doppen blev riktigt behagliga.

Efter lunch åkte vi ned till Puerto Banus och kollade in alla häftiga bilar och båtar som finns där. Den mängden pengar som cirkulerar i detta område är ganska ogreppbar. Om man säger som så, att en Ferrari är inte speciellt iögonfallande här, så kanske ni förstår.

Vi passade på att gå till Restaurant Picasso för att äta middag. Hamburgare till småtrollen, pizza till herrarna och en räk- och tonfisksallad till mig. Det var riktigt gott men tyvärr var servicen riktigt dålig. Att så många servitörer kan åstadkomma så lite på så lång tid. Kniven mot strupen, skulle haft något riktigt saftigt att sätta tänderna i. Efterätten valde vi att vänta med...

På jakt efter ett bra ställe att äta efterrätt på, promenerade vi runt lite på måfå. Helt plötsligt vrålar Theo på oss att kolla. Hmm, han kanske kan få tjäna in den här resan åt oss?

På torget förlustade vi oss en stund. Den bilden som är längst upp till vänster, en nästan identisk har vi på Theo från när vi var här i januari 2007.

Vi passade även på att äta efterrätten här. Glass är gott i värmen!

  Innan det var dags att åka hem, fick Theo hoppa en stund. Högt, högt upp for han, min lille pojk!

Nu sover de små trollen, vilar upp sig inför en ny, spännande och varm dag i Spanien!

onsdag 22 maj 2013

Marbella, dag 2, sol och bad!

Får börja med en liten uppdatering från gårdagen först.

Labbe låg inne hos Theo och pratade lite innan Theo skulle sova. Då åker ena framtanden ut! Precis då kommer jag ut från att ha nattat Molly och möts av en glädjestrålande kille! Och Theo var nästan lika glad han också!  ;-)

Tanden lades, som brukligt är, i ett glas med vatten och på morgonen låg en peng däri. Eftersom vi är i Spanien just nu, så var det självklart en spansk tandfé här i natt och la en spansk peng i glaset! Så nu är Theo en tand fattigare och två euro rikare!

I dag strålade solen från en klarblå himmel och det var varmt och skönt redan tidigt på morgonen.

Det blev en dag vid poolen. Lite kallt i vattnet men hade man väl kommit i så var det inga problem alls. Till och med Labbe kom i efter viss tvekan!

Killarna var i nästan hela tiden, de pausade bara lite då och då för att torka men strax blev de för varma och plumsade i igen.

Molly och Theo hjälpte sin pappa att inte bränna sig i solen. De är så omtänksamma, våra barn!

Mitt i allt badande, ringde Labbes telefon. Det var ett bud som kom med Mollys borttappade vagn! Jippi!!

Lunchen blev ganska sen för Labbe och barnen åkte och handlade lite. Vi glömde köpa dressing till kycklingsalladen jag gjorde i dag och passade på att handla lite för kommande dagar.

På eftermiddagen var det skönt att ta det lite lugnt framför en film.

Molly tröttnade emellertid snabbt och ville ned till poolen och bada igen. I den ena änden av poolen är det bara 80 centimeter djupt och Molly bottnar. Hon tycker att det är så kul att gå runt på botten, annars simmar hon ju bara där hon inte bottnar, så hon går fram och tillbaka där hela tiden.

När man är i Spanien så måste man äta oliver, tycker jag och småtrollen. Vi fick olivvägraren Labbe att testa, inte en, utan två oliver. Visst ser han ut att älska det!

När vi skulle äta middag nu på kvällen pratade vi om ett stort hus som är till salu på andra sidan dalen och Molly ville se vilket det var och ställer sig upp på stolen som välter. Rakt in i muren med huvudet före, far hon. Jag har nog aldrig blivit så rädd förut. Från min vinkel så såg det verkligen ut som om hon bröt nacken men det var absolut inte någon fara men känslan innan jag tog till mig det...

En rejäl bula i pannan, skrapsår på kinden och ena armbågen får hon dras med ett par dagar men nacken är hel i alla fall! Jag skadade mig i morses också. Jag slog i stortån i ett hörne i sten, så nu har jag ett stort sår längst fram på tån...

Nu nattar jag Molly medan grabbarna är nere och tar ett kvällsdopp.

tisdag 21 maj 2013

Marbella, dag 1. Återhämtning.

Det var ju en, minst sagt, tuff natt, så de som kunde fick sova tills de vaknade. Jag vaknade först, på tok för tidigt och strax därefter vaknade även Molly.

Vi bestämde oss för att ta en promenad för att se om det fanns någon mataffär här i närheten men vi hittade ingen. En skön promenad i otroligt vackra omgivningar fick vi i alla fall.

Molly älskar de rosa, fina blommorna, precis som hennes mamma gör! Bouganvillea påminner mig alltid om huset på Avenida La Leala 15 i Benalmadena, där farfar bodde. Längs hela huset gick en pelargång som var alldeles översållad med dessa vackra blommor!

När vi hade promenerat i 1 1/2 timme, ringde telefonen. Det var Labbe som hade sett lappen, där jag skrivit att vi var ute på affärsjakt. Han föreslog att vi skulle åka ned till Marbella och handla där. Vi hittade Mercadona inte alls långt bort och gjorde en riktig storhandling.

När vi kom hem hade killarna vaknat och vi gjorde ägg och bacon! Alla var verkligen vrålhungriga, hela eftermiddagen igår blev ju lite fel, både med sömn och mat.

Labbe och barnen har varit nere ute och inspekterat poolen. Den fick godkänt av grabbarna som vågade bada. Molly och Labbe avstod i dag, även om Molly ångrade sig sedan. Fast hon får vänta tills imorgon.

Medans de var vid poolen, så låg jag i solstolen på altanen och lyssnade på ljudbok, åt chips och drack en Red Bull. Ibland bara man måste...

Sedan fixade jag middag, kyckling, sallad och pommes frites. Lite goda puddingar blev det till efterrätt.

Mitt i matlagningen kom jag på att vi glömde handla vinäger men nu hade vi fått reda på vart det låg en liten närbutik, så jag och barnen tog en promenad dit. Molly och jag hade gått förbi där på morgonen men eftersom den inte syntes från vägen.

Nu nattas det för glatta livet, så ser vi fram emot en piggare dag i morgon!

Marbella, here we come!

Det här gänget och jag, är inte kvar i kalla Sverige längre! Det var en hoper uppspelta ungar som bi knôdde in i bilen, tillsammans med en försvarlig mängd packning och for ut till Landvetter. Ja, flygplatsen alltså...

Resan började perfekt, bagageinlämning, godisinköp och undersökande av den ombyggda utrikesterminalen flöt på.

Till första delmålet gick det väldigt snabbt och även väntetiden där. Vi hann precis lagom gå på toa innan det var dags att sätta sig på nästa plan.

Även den resan gick bra, även om Molly blev lite övertrött innan hon somnade. Klockan var ju en bra bit över hennes nattningstid.

Även landningen i Malaga gick bra. Jag satt och tänkte på att senast jag landade på Malaga flygplats, så var det för att besöka min sjuka farfar som tyvärr gick bort innan vi hann träffa honom. Sedan dess, 17/1-2007, så har jag inte riktigt orkat åka hit igen men nu är det dags.

Vi kom snabbt av planet och hittade till bagagebandet och där kom alla våra tre väskor. Men... och det är nu det börjar...

Var var Mollys vagn någonstans?

Vi väntade och väntade och sedan gick Labbe iväg med barnen för att fixa med bilen som vi hade hyrt, medan jag skulle försöka få tag på någon för att anmäla förlusten. Hela flygplatsen var ju nedstängd! Klockan var över midnatt och enda disken som var öppen var Ryanairs, där det stod minst 5 förtvivlade familjer och vrålade och gapade ikapp på de stackars tjejerna bakom disken...

Då ringer Labbe, bilen vi har bokat, den som skulle rymma 5 vuxna och 4 resväskor, enligt hemsidan, rymmer typ 1 (!) av våra väskor. Åååh!!! Jag ger upp letandet efter någon vaken person och går en trappa ned till biluthyrningshallen. Labbe har fixat med en större bil, som enligt tjejen visst skulle sluka alla våra väskor. Vi går ut för att packa in allt innan vi går tillbaka till den väldigt undanskymda informationsdisken (som biluthyrningstjejen var snäll att ta reda på åt oss) för att anmäla vagnförlusten.

Jovisst fick vi in mer än 1 väska i denna. Men absolut inte 3. Vi lekte tetris länge innan vi gav upp och Labbe gick in för att byta bil igen. Han kommer strax ut med 3 nycklar till 3 bilar! Varav ingen passar! Han går in igen och den här gången kommer tjejen med ut med hela lagret av nycklar! Till slut hittar vi en Skoda Octavia (hörde ni det, mamma och pappa, en Skoda!) där vi får in allt, plus, med hjälp av ett skohorn, även bilbarnstolar och familjen. Allt är frid och fröjd!

Tills vi ska hitta huset vi ska bo i...

Efter många om och men kommer vi i alla fall fram, packar in, bäddar, fixar välling, struntar högaktningsfullt i tandborsten (vilket verkligen känns i munnen nu, bläää) och klockan 04.30 sover hela familjen gott!

Nu ska jag ta en liten promenad och se om jag kan hitta en mataffär, så min hårt prövade familj kan få lite frukost!

Hmm, just ja, den där solen och värmen som vi längtade så efter... Den fortsätter vi att längta efter!

Men vi har i alla fall varandra! ♥♥♥

söndag 19 maj 2013

Dagens Mollycitat

Molly sitter på toaletten och verkligen asgarvar! Jag blir till slut nyfiken och frågar vad det är som är så roligt?

"Det är så skojigt när jag pruttar i toaletten! "
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...