Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 16 februari 2013

6 år!

För 6 år sedan stod vi vid havet. 6 år! 6 långa, härliga år! I kväll har vi ätit gott med barnen och bara tagit det lugnt! Härligt!

Dagen började med Mollys dans. Hon var alldeles skuttigt lycklig när vi kom fram och jag fick inte ens gå med in i lektionssalen. Jag blev vackert förvisad ut i korridoren. Tur att jag hade mobilen med mig, så att jag hade något att sysselsätta mig med. När lektionen nästan var slut kom det dock en liten gråtande tjej ut med dansfröken. Hon hade krockat med ett annat barn och slagit sig på armen men efter lite blåsande, pussande och kramamde gick det över och hon var redo att gå in och dansa igen.

När vi kom hem åkte mamma och pappa hem till Lidköping igen och vi andra fixade lite lunch. Theo skulle följa med Isak och hans familj för att åka skridskor. Det har han inte gjort sedan förra vintern och det var visst ganska vingligt. Men himla kul och han vill gärna göra det snart igen!

Labbe har varit iväg och jobbat en hel del i dag och Theo har varit med Isak i princip hela dagen, så jag och Molly har haft en mysig tjejdag hemma. Vi har kollat på Toy Story, lekt med gosedjuren, läst om trollen och kramats en hel massa. Både Theo och Mollys verkar vara så trötta och hängiga just nu, korta stubiner och lätt till gråt, misstänker att det är något på gång. Igen...

Familjen har kollat på melodifestivalen och jag har grejat med lite allt möjligt under tiden. Jag har så svårt för detta fenomen och blir bara så irriterad över att det är så mycket skitmusik och dåliga artister som uppträder, så för allas skull låter jag bli att sitta med och kolla, så får de andra "njuta" i lugn och ro, utan en gnällig mamma...

Och som ni förstår av den enda bilden i inlägget, så har jag fortfarande inte löst problemet med att komma åt fotoalbumet från Blogger Droid. Jag har även upptäckt att jag inte kommer åt albumet från något alls, kan inte bifoga i mms, kan inte lägga upp via Facebook med mera. Bara om jag först går in i albumet, klickar upp bilden och delar den vägen men inte om jag är inne i till exempel smsprogrammet och vill bifoga en bild därifrån. Jag fattar inte vad som kan vara galet? Men oerhört iriiterande är det och jag börjar nästan ångra att jag bytte telefon...

fredag 15 februari 2013

Universeum och överraskningsbesök.

Har fortfarande inte klurat ut hur jag ska hitta fotoalbumet från det här programmet, så det får bli bara en bild per inlägg. Finns det någon därute som har en Samsung Galaxy S3 och bloggar via Blogger Droid som vet hur man får till detta så får ni väldigt gärna höra av er till mig!

I dag tog vi en sväng till Universeum. Vi började som vi brukar med lite lek på Jobbis nere i källaren. Där kan barnen leka hur länge som helst. När vi hade varit där i någon timma så fick vi sällskap. Mamma, pappa och Lisa kom dit! Småtrollen hade ingen aning om detta, så det blev en väldigt rolig överraskning!

Efter lite lek till åkte vi upp med Diagonalen för att följa vattnets väg. Det finns så mycket att titta på och undersöka och det händer nya saker varje gång man kommer dit.

Helt nytt för i år är Undergången. En nattvärld, nästan helt i mörker. Här samlar de nattaktiva djur och har vänt deras dygn så att de är vakna dagtid och då är det mörkt i lokalerna och nattetid tänder de upp ordentligt. De håller på att bygga upp detta och det förväntas bli klart till sommaren. Just nu hade de flera sorters ormar och skorpioner där och har ett helt gäng med fladdermöss som sitter i karantän, i väntan på att få komma in i landet. Det ska även komma grodor och råttor. Det ska bli jättespännande när det blir klart och jag rekommenderar er att ta en guidad tur genom nattmörkret!

Efter så mycket intryck blev vi rejält hungriga och hade tänkt gå till vår favoritrestaurang, Le Baron men de hade tyvärr stängt på dagen i dag och öppnade inte förrän klockan fyra. Barnen blev så ledsna och ville inte äta något alls till en början men gick till slut med på att äta sushi. Pappa bjöd oss alla och det var riktigt gott. Och mycket!

Mätta och belåtna, återvände vi till Universeum igen och vandrade i sakta mak genom regnskogen och tittade på alla vackra fåglar som flyger omkring därinne.

Till Mollys stora lycka var det provsmakning av larver och syrsor i dag och hon gjorde succé genom att grabba åt sig en stor näve larver och njutningsfullt smaska i sig. Tyvärr var larverna slut i butiken, så hon kunde inte fylla på sitt larvförråd. Men om några veckor ska de ha fått in dem igen, så då blir det en tur dig!

Efter regnskogen gick vi över till andra sidan där barnen fick klättra, springa och leka massor. Igen.

Så trötta vi var när vi väl kom hem nu på kvällen. Vilken lycka att Labbe då kommer hem med tre kilo räkor till middagen! Han vet precis hur han ska fjäska med sin svärmor! Vi åt och åt och ändå blev det en rejäl hög kvar till i morgon!

Nu är det dags för sängen för oss alla. Labbe har ju haft lite otur med jouren och kommit i säng sent och fått gå upp riktigt tidigt hela den här veckan, så han är ganska slutkörd. Jag och Molly ska ju iväg på hennes dans i morgon bitti, så jag bör också krypa till kojs.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Bild 1

Jaha, så här gick det bra att göra? Att gå in i albummet och lägga upp bilden därifrån men inte det omvända? Och bara en bild per inlägg??

Hjälp! Varför ska det alltid krångla så för mig?

Högst irriterande i-landsproblem!

Nya mobilen igång men jag kan inte få in bilderna från mobilen i blogginläggen, programmet hittar dem inte...

Får klura lite till. ..

onsdag 13 februari 2013

Stadsparksbadet i Borås.

Vi skulle ju åka till Vattenpalatset i Lerum i dag men i morse ringde Sissi till mig och berättade att de hade stängt på grund av förhöjda klorhalter i simhallen, så där kunde vi inte bada. Jag ringde Ninna och vi klurade lite. Att åka till något annat bad här i Göteborg skulle nog innebära att vi fick trängas rejält, sportlov och en simhall stängd. Nej, vi fick tänka utanför stadens gränser och hamnade därför i Borås och Stadsparksbadet! I Borås bor ju också den äldre av våra småbröder, Erik, med familj. Jaja, han bor ju i Fritsla men det är ju Borås på samma sätt som Landvetter och Mölnlycke är Göteborg. Eftersom han är föräldraledig med Ingrid just nu, chansade vi och ringde och kollade om de ville följa med och chansningen gick hem!

UV-kameran fick självklart följa med men jag har inte hunnit få in bilderna på datorn, så de kommer senare.

Jag försökte få lite fina bilder på alla barnen när vi lunchade efteråt. Gick väl sådär...

Till slut fick jag ändock till det!

Efter badet åkte vi hem till Ninna och gänget och åt glass och rev ut alla leksaker! Trevligt hade vi det!

tisdag 12 februari 2013

Jomen visst åt vi semlor här också!

Eller rättare sagt, semla. Labbe fick med sig fyra semlor från jobbet och tre av finns fortfarande kvar. Inte vårt favoritbakverk om man säger så.

Theo har varit hos Isak hela eftermiddagen och Molly har lekt och lekt med ALLA sina grejer. I hela huset, förutom sitt eget rum...

Därför åker vi härifrån i morgon. Först till Vattenpalatset med Ninna och tjejerna och sedan följer vi med dem hem och fikar och plockar ut alla deras leksaker i hela deras hus!

Nu ska jag umgås lite med Labbe som faktiskt är hemma en sväng och så ska jag pilla lite på min nya leksak, en Samsung Galaxy S3. Blåmetallic!!

Islek på Landvettersjön.

Theo ville ju så gärna åka ned till Landvettersjön och gå ut på isen i dag och så blev det!

På köpet fick han med sig Isak också, så han var mer än nöjd.

Barnen spelade bandy på isen en stund och sedan gick de över till att försöka få loss pinnar som hade frusit fast i isen.

Efter ett tag tände vi grillen och ett helt paket med varma grillkorvar slank ned i hungriga magar.

Molly tröttnade först och vi fick ge oss av hemåt igen.

I dag är det ju, som alla vet, en väldigt speciell dag, när man får äta något som är väldigt gott! Ja just det, pannkakans dag och därför blir det just pannkakor här i huset!

Vinterdag och sushi.

Två mycket glada barn kom till slut i kläder och in i bilen för färd mot Delsjön. De var oerhört förväntansfulla och drog glatt både pulka, snowracer och ryggsäcken med picnicen i.

De åkte så det stod härliga till. Molly började lite försiktigt, hon satte pulkan där det var nästan plant så hon fick skuffa sig fram med händerna, allt medan hon glatt utstötte små hissnande glädjetjut. Allt eftersom hon blev varm i kläderna, så blev hon modigare. Hon vågade åka med Theo på snowracern ganska högt upp i den branta backen och efter att hon, av misstag, när Theo klev av snowracern för att han glömt ta på sig hjälmen, åkte alldeles själv ned, så var det ingen hejd på åkandet.

En liten paus för att fylla på energin med hjälp av soppa och piroger, gick de med på att ta men sedan var det full fart igen. 2 1/2 timmes effektivt åkande blev det, innan vi var tvugna att ge oss.

Vi åkte förbi ICA, för vår japanska soya var slut och det är ett absolut måste till sushi. Vi passade också på att åka förbi pappan på verkstan och kramas lite.

Väl hemma började jag fixa sushin. Allt skärs upp i lagom stora bitar. I dag blev det bara lax i fiskväg men jag hade även avocado hemma och fixade en japansk omelett också.

En röra på Philadelphiaost och majonnäs är väldigt gott att breda på, gärna tillsammans med hackad purjo. Paprika och gurka är givna ingredienser i våra sushi.

Ett noriark på bambumattan och vi är redo att bygga!

Det är så enkelt att göra sushi. Platta ut det kryddade riset, med fuktiga händer, på ena sidan av plattan och lägg på det man gillar längs med och sedan är det bara att rulla ihop den.

Med bambumattan är det så lätt att få rullarna jämna och fina. Man får dock trycka en del och inte vara för försiktig.

Sedan är det bara att skära upp dem. Ett tips är att hålla kniven lite fuktig, så fastnar den inte i riset.

Risbollar, nigiri, är också enkla att göra, det svåraste är att få till tunna och snygga skivor av det som ska vara på. Om fisken fortfarande är lite frusen blir det ganska enkelt och ja, den bör ha varit frusen ett par dygn för att minska risken för parasiter. Det andra "pålägget" är japansk omelett som har dashi och soya i smeten och rullas till en "fin" rulle när man steker den och så skärs den i skivor och läggs på risbollen.

En misosoppa vispar man snabbt ihop med dashi och misopasta, plus lite strimlad purjo.

Sedan är det bara att greppa pinnarna och

hugga in! Molly föredrar dock sashimi, bara fisken och ratar riset, fast en liten risboll slank faktiskt ned i går.

Vi har ett riktigt sushifreak i vår vänkrets och eftersom jag tidigare avslöjat på Facebook att jag förberedde för sushi, så fick jag ett telefonsamtal; "Hej, det är Jonas! Jag tänkte äta lite sushi alldeles strax. Hos er..."

Nåväl, för att få sushi, var han tvungen att klara Mollys inträdesprov, att äta en av hennes favoritsnacks, rostade larver.

Tänk vad vissa går med på, bara för att få lite sushi...

Det blev en väldigt trevlig kväll med mycket prat och skratt och barnen gick igång på alla cylindrar när Jonas kom. För att inte tala om när pappan strax efteråt kom hem. Två buskillar som triggade igång dem samtidigt! Men så gott de somnade när det var dags för sängen.

Jonas, du får gärna komma och trötta ut våra barn oftare! Jag lovar att göra sushi till dig varje gång! Och kanske bjuda in det andra sushifreaket i vår vänkrets, Sissi...

Nu har vi precis vaknat, Molly och jag och välkomnar en ny sportlovsdag. Theos önskemål för dagen, är att gå ned på isen på Landvettersjön. Vi får se vad dagen för med sig.

måndag 11 februari 2013

Vi åker pulka!

Första sportlovsdagen är här!

Veckan börjar hur bra som helst, sovmorgon till strax innan åtta!!

Nu är det frukost på G. Müssli och yoghurt till Theo och kex med vitlöksost och oliver till Molly! Gott!

Sedan ska vi pälsa på oss ordentligt och ge oss av mot pulkabacken med lite god matsäck med. Varm soppa smakar absolut bäst utomhus på vintern!

söndag 10 februari 2013

Sköna söndag!

Vissa dagar är bara så där bra och just i dag har det faktiskt varit en sådan dag. Som Molly uttryckte saken, "I dag är en bästadag och jag är alldeles skrattig i huvudet!"

Hon blev på toppenhumör redan vid frukost. I bland kan det, i det här huset, hända att man får Nutella som pålägg och bara det är ju toppen. Extra superdupertoppen blir det om man då kan få det på ett paprikakex! Smaskisgott, enligt Molly.

Efter frukosten gick trollen upp till lekrummet på övervåningen och satte på Mollys Funky Kidzskiva och dansade loss en bra stund. Under tiden passade jag på att förbereda riset till sushin vi ska äta i morgon. Det är en ganska lång procedur för att få ett perfekt sushiris, det ska sköljas, vila, kokas och kryddas innan det kan formas till norimaki, temaki eller nigiri. Jag hade helst gjort några inari också men kunde inte få tag på någon friterad tofu just nu.

Jag gjorde också några piroger på resterna efter köttfärssåsen vi hade till lunch, det är så skönt att ha i frysen och ta till om picnicsuget blir för stort. Jag hade en rulle färdig smördeg i frysen, så just den här gången blev det superenkelt att göra dem.

Mitt i allt mitt matlagande kom Labbe och barnen på en fantastisk idé, de skulle ut och åka motorcykel i snön! De hade så kul och Theo körde runt, runt, varv efter varv. Han tyckte det var oerhört spännande att köra i den djupa snön, det var så trögt att få fart på motorcykeln och himla lätt att sladda. Fast det var ju ingen större risk att slå sig när han landade i den mjuka snön!

Molly var helnöjd med att, med hjälmen på huvudet, titta på och ville inte alls köra själv. Men oj så hon skrattade när Theo sladdade runt och sprutade både snö och gräs över hela baksidan. Undrar jag hur vår gräsmatta kommer se ut fram i vår...

När barnen sedan kom in, plockade de av sig i bara underkläderna, för då skulle de måla med fingerfärg! De upptäckte snabbt att om man blandar alla färger ordentligt så blir det en trevlig grönbrun färg av allt...

Även middagen i dag bidrog starkt till att det blev en sådan bra dag. Vi valde att äta sådan mat som minimerar tjatandet maximalt! Gyllene Måsen! Barnen jublade och åt upp på nolltid för att sedan leka med sina nya små gosedjur som följde med i Happy Mealet. Det är sådana som de redan har i favoriterna Chleo och Bubbles men pyttesmå, så nu har Chleo och Bubbles fått småsyskon!

Småtrollen sover nu, skönt uttröttade av en lång och rolig dag och jag ska mysa ned mig hos Labbe i soffan och tröttglo på TVn ett tag.

I morgon tänker vi extra mycket på Bella som ska få en ny omgång med cellgifter och hoppas på att det går lika bra den här gången som det har gjort de tidigare omgångarna!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...