Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 22 oktober 2011

Theos toppendag och ny frisyr.

Theo fick ju en så härlig födelsedagspresent av Sissi. En heldag med övernattning! Och i dag var det dags att lösa in den. Theo åkte ju med mig till Casa i morse och hann leka en stund med sin gamla klasskompis Love, som har bytt till Casa i Partille. Som de har längtat efter varandra! Loves storasysyster går kvar på vårt Casa och hans mamma är med i Föräldraföreningen, så nu kommer de ju träffas på mötena i alla fall.

Efter en stund kom Sissi och hämtade Theo och tog med honom på bio. När de hade kommit dit fick jag ett sms där Sissi undrade om vi hade pratat om bränder, för det var mycket diskussioner och frågor om brandlarm, nödutgångar och huruvida han skulle ta med sig väskan om det skulle börja brinna! Jag smet ut från mötet och ringde upp Sissi. Theo har blivit alldeles nojig med detta efter att brandlarmet gick efter en kortslutning när de bytte om efter gymnastiken på Böskolan. Detta var en oerhört traumatisk upplevelse för Theo, eftersom det inte var en förbered övning och ingen visste vad som hände. Theo hade rusat ut i bara kalsongerna, storgråtandes. Dessutom kom ju brandkåren... Så nu blir han nästintill panikslagen så fort han hör minsta lilla pip, tex tvättmaskinen eller självskanningsblipparna och han vill ha stenkoll på nödutgångar och brandsläckare. Så de fick gå igenom en mindre brandövning där på bion innan han kände sig lugn...

Men sedan har de haft så kul! Jag har inte velat störa, så jag vet inte exakt vad de har gjort men jag har fått några rapporter.

Sissi är ju fotbollsspelare, så det har blivit en hel del av den varan. Theo tog ju med sina nya fotbollshandskar ( egentligen skidhandskar från Polarn o Pyret..) just med förhoppning att det skulle sparkas lite boll. De har även haft kittel- och kuddkrig, tittat på Fångarna på fortet och jag misstänker att det har spelats lite TV-spel och ätits sushi. Och nyss kom den här bilden:

Det ser ju inte ut att gå någon nöd på den pojken! Det ska bli så spännande att få höra vad de har gjort! Men oj, så man längtar efter honom!

Jag fick en annan bild skickad till mig:

Det är Lisa som har klippt sig. Klippt mycket! Visst är det snyggt!

Linnea skulle ju ha passat Molly i dag medan jag var på mötet. Hon åkte tom hela vägen hem i natt efter jobbet, så Molly skulle slippa åka med till Casa på morgonen. Men i morse, efter att jag hade åkt, så svimmade hon och det tog väldigt lång tid innan Labbe kunde väcka henne. Vi hade ju hoppats att det hade lugnat ned sig, för nu har hon ju inte svimmat på ett par månader.

Naturligtvis ringer det på jouren och Labbe fick ge sig ut på jobb. Så det var bara för honom att sätta på Molly varselkläderna och ta med henne i servicebilen. Detta tilltag gjorde ju yngsta dottern oerhört nöjd! Det finns ju inget bättre än att få åka lastbil med sin pappa.

Efter mötet mötte jag upp dem på Mc Donalds i Partille, för lite lunch, innan vi åkte på snöslungejakt. Vi köpte en snöslunga förrförra vintern som gick sönder andra gången vi använde den och när vi skulle få en ny så var de totalt slut. Och förra vinter var vi ute för sent, så då var de slut också. Så nu är vi ute i riktigt god tid och dessutom kör vi på en rejälare än den första vi köpte.

Vi började på K-Rauta men de, de hade där kändes lite veka. Men vi hittade massa andra "vill-ha" grejer, bla den här hammocken, en gung- och lekställning och en superdundergrill för hur mycket pengar som helst. Så vi köpte glödlampor och godis istället.

Men på Jula, på andra sidan motorvägen, hittade vi en som verkade bra. Där fick vi dessutom 10% rabatt! Så nu är vi redo för vargavintern!

Vår väckarklocka försov sig


I vanliga fall vaknar ju aldrig Molly senare än 07.30, så sovmornar lyser ju med sin frånvaro här i huset. Men självklart, när vi ska upp, dåå sover hon som en gris. Klockan 08.45 vaknar jag, klockan 09.45 ska vi vara på Casa....

Men nu är vi i alla fall på plats, bättre sent än aldrig!

fredag 21 oktober 2011

Dagens Theo-citat

Kvällen har verkligen gått i dansens tecken. Theo har verkligen fått visa vad han går för, konstant dansande, endast avbrutet av lite energiintag i form av korv, popcorn och godis. Han har också hittat en ny favoritlåt; Sex Bomb med Tom Jones och i bilen kom det en fråga som fick mig ganska svarslös.

"Mamma, får jag heta Sex Bomb?"

????????????

Molly har också dansat. Vi åkte ju till Parken, där Linnea jobbar och där spelades det massa härlig musik, så hon hade knappt tid att äta...

Nu ska vi krypa till kojs för det blir ingen sovmorgon i morgon. Klockan 09.45 ska vi vara på Casa igen för allaktivitetsdag och Föräldraföreningsmöte. Theo och Molly hänger på men de blir upplockade av Sissi, respektive Linnea för lite andra, roligare aktiviteter.

Klassfestsdags!


Stylad till max och så redo! Men pussa på tjejer tänker han INTE!


Molly ville självklart också göra sig fin, så vi fick sätta i alla hennes nyinköpta hårspännen!

Nu ska vi till Parken och äta lite och kolla så Linnea sköter sig på jobbet!

Lisa och Max!

Nejdå, det är inte vår Lisa som har skaffat pojkvän!

Det handlar om Max från Max-böckerna och hans kompis Lisa. De som bråkar om bilen och slåss! Just denna Max-bok har varit alla våra barn favorit när de var små och nu på morgonen upptäckte Molly och jag att den finns som film!


Molly blev först otroligt förvånad över att se dem på TV men strax övergick förvåningen i stor glädje!

torsdag 20 oktober 2011

Luddskallar och annat smått och gott.

Pappa såg bilden på Theo i sin nya vintermössa och skickade en bild till mig. Denna bild föranledde fler bilder...

och bildandet av klubben Luddskallarna. Vi måste bara ordna en bild på ordföranden också. Vem ordföranden är? LUDvig såklart!

Molly ville ju självklart också vara en Luddskalle och tog på sig Linneas mössa...

Ja, det är precis sådana här projekt som fyller våra kvällar här i Landvetter.

Plus mat då. Äta bör man, annars dör man, som de gamla grekerna sa. Eller greker och greker, det kan ju varit några andra som sa det men det är ju hur som helst väldigt bra sagt. Vi gillar mat här. När vi ska "hitta på nå't kul", då går vi oftast ut och äter på någon trevlig restaurang. Och antalet kokböcker är lika stort som det totala antalet andra böcker och sådana har vi många av.

Med den bakgrunden blir det lättare att förstå min lycka när jag hittade dessa på ICA.

Morfarns fantastiska ostar! Den med päroncognac är bara helt underbart god men det är inte ofta man ser den i butikerna. Jag brukar köpa den på Jul på Liseberg men har inte tidigare sett den i butikerna. Så nu ska här njutas ostar!

Vi har ju en hel hoper klädmedvetna ungar här i huset och yngsta trollet vill ju inte vara sämre. Hon skulle få gå ut en sväng på eftermiddagen och då tog hon på sig ytterkläderna själv:

Nu är det knytdags för hela huset (utom Labbe som är ute på motorvägen och jobbar :-( ). Jag börjar också känna av förkylningen nu, ont i hals och huvud, så lite sömn är väldigt välbehövligt just nu.

Dagens outfit

Vinteroverall inhandlad! Den här har Theo tittat på länge men jag har försökt att övertala honom att det är bättre med jacka och termobyxor men vår envise kille var icke övertalningsbar. Så en rosa-lila overall från Polarn o Pyret ska han busa omkring i, i vinter.

När vi var inne i butiken hittade Theo den här mysiga mössan och den var han bara tvungen att ha! Linnea har ju en likadan!

Nu är Theos första utvecklingssamtal på lågstadiet avklarat. Allt ser bara finfint ut och han stormtrivs på skolan! Men det visste vi ju redan. Vi hade också en diskussion om Lucia. Nu när han går i skolan, så kan han inte vara Lucia längre för det är alltid en av niorna som lottas fram till det. Så det är bara att vänta tills dess för honom ;-) Men vi får ju fira lite Lucia här hemma också.

Nu ska vi laga kasslergratäng till middagen och plocka fram Theos disco-kläder! Det är ju klassfest på lågstadiet i morgon!

Upptäkter!

Det är så spännande att gå ut i lekstugan nu på hösten. Alla saker är så kalla och det är imma på fönstren. Barnen tycker att vi borde isolera och installera värme...

Saker som gör mig glad!

När man kommer in i vardagsrummet på morgonen och möts av den här synen, då blir man bara så lycklig!

Det är stunder som denna som, med råge, väger upp alla stunder av trams och trots!

onsdag 19 oktober 2011

Jag är svag...

...för jordgubbsmousse!

Egenligen är jag absolut ingen godisråtta, mina laster är mer åt det salta hållet, som ostar, charkprodukter, oliver, chips och annat sådant dreggelframkallande. Men det finns några sötsaker som är riktigt livsfarliga och en av dessa är jordgubbsmousse! Jag kan inte få nog, det är mycket vilja som går åt för att lägga ned skeden.

Och i dag gjorde jag misstaget att handla hungrig. Då stod de där och ropade och lockade på mig och det gick bara inte att motstå frestelsen. Jag motiverade det hela för mig själv med att Ninna och hennes familj kommer på söndag, de vill nog ha lite jordgubbsmousse. Men på något underligt vis så stod det helt plötsligt en skål med denna ljuvliga, rosa röra på bordet. Då blir jag påmind om att pannkakor var utlovade!

Vilken otroligt lyckad kombination det var! Det tyckte alla utom Theo, som inte alls kan förstå att man kan äta pannkakor med annat än socker på...

Vi har hämtat ut en ny laddning mediciner till Molly. Det är tur att högkostnadsskyddet finns med tanke på Mollys, Linneas och mina mediciner. Vi hade varit totalt ruinerade annars. Det har ju blivit en del dyrare för oss sedan Linnea fyllde 18, för nu räknas hon ju inte med bland de mindre barnen.

Molly mår sämre ändå nu och hostar så fort hon rör på sig. Hon har bara sovit i 40 minuter men jag har redan fått sätta henne upp vid 4 tillfällen. Då har vi ändå medicinerat fullt... Om en vecka ska vi tillbaka till Barnmedicin för en utvärdering, det ska bli intressant att se hur vi ska gå vidare. Medicinerna hjälper väldigt mycket men inte helt. Men frågan är hur pass "frisk" man kan förvänta sig att hon kan bli, om hon alltid kommer ha det mer eller mindre jobbigt med andningen.

Nähäpp, nu hörde jag nog jordgubbsmousseresterna ropa på mig från kylskåpet, så nu har jag inte tid att sitta här och skriva längre...

Om man får punktering

så är det faktiskt väldigt praktiskt att ha en egen däckservicebil, så kan man fixa det på plats. Lätt som en plätt!

Molly mår ännu sämre i dag. Det är väldigt stönigt och stånkigt. Vill bara sitta i knät och mysa, ingen ork alls. Det blir en mys-i-soffan-dag med sagor, Draktränaren och nya favoriten "Ååpan", aka Nicke Nyfiken.

tisdag 18 oktober 2011

Början är ganska fin...

...men det urartar rätt snabbt.

och ja, det är jag som försöker kväva fnissningar i bakgrunden.

I dag hade jag koll på veckodagarna och var på skolan kl 14 och eftersom Molly inte var på Mammut i dag var vi på simskolan i god tid, så Theo hann med att leka en hel del. Molly lyckades med konststycket att doppa hela sig utan att vara i vattnet. Dyngsur blev hon. Det är tur att det är så varmt inne i simhallen, ingen risk att frysa där inte. Till slut blev det tom för varmt för henne, så Sissi tog med henne in i badvaktshytten för lite avsvalkning.

Men efter att ha busat och kramats med Key en stund så ville hon ut igen och klättrar upp på pallen...

Hon ville ju göra som Theo som har övat massor på att dyka från pallen i dag.

Det krävs en hel del övning för att få kroppen att förstå att fötterna ska vara kvar på pallen efter att hela kroppen har gett sig av mot vattenytan. Men han fick till det riktigt snyggt till slut!

Men det är ju helt klart roligare att göra kanonen!

Theo har bokat sitt 6-års kalas. Det ska bli bowlingkalas med taco-buffé. Om alla kommer blir de 18 stycken och det är lite för många (och vilda) för att ha här hemma, så det blir "på lokal". Theo ser väldigt fram mot detta men det är några veckor kvar, den 30/10, så det kommer bli mycket längta ett tag framöver.

Nu har vi preppat Molly med allsköns mediciner under dagen för att, förhoppningsvis, kunna undvika kaoset från föregående natt. Just nu sover hon riktigt lugnt och gott, så jag ska se om jag kanske kan fjäska till mig en liten massage för mina stackars värkande axlar av min underbare, fantastiske, vackre, snälle, bäste sambo (jodå, det händer att han läser bloggen ibland ;-) ) som, trots jourvecka, faktiskt är hemma!

Ibland är det väldigt skönt med drive-in!

Sjuk, sjuk lillasyster, vrålhungrig storebror som inte hinner med mellanmål på tisdagar, äkta göteborgskt väder (ösregn på sniskan och snålblåst) är några anledningar till att jag är glad att Gyllene Måsen, med dess drive-in, ligger så strategiskt placerad i Partille!

måndag 17 oktober 2011

Stackars lilla Molly-Troll!

Hon har det riktigt jobbigt nu igen, trots medicineringen och jag tycker så synd om henne. Det blir en natt i soffan för oss...

Ett Bamse-nyp...


Digster via Buzzador

Digster ger dig mer än 150 uppdaterade spellistor för 
olika tillfällen och smaker till Spotify, iTunes och WiMP. 
Tjänsten drivs av världens största musikbolag Universal Music. Musiken på Digster kommer däremot från 
alla musikbolag. 

Digsters musikredaktörer hittar en balans mellan det 
senaste och något som passar många, mellan det smala och 
det med en stor publik. Alla spellistor är märkta med genre, 
stämning och vad redaktörerna tycker listan passar för. Allt 
ifrån party till avslappning, romantik, högtid och träning. 

Vill du testa?

Nu ger Buzzador dig chansen!


1.Surfa till www.digster.se och klicka på ”Skapa musikproi l”. 

2. Välj hur du vill logga in. Om du använder Facebook för 
att registrera dig kan du bara logga in med Facebook.

3. Klicka på ”Registrera dig”. Skriv in Buzzadorkoden 
buzzador

4. Ange dina musikpreferenser i dina Inställningar så att 
Digsters 20 musikredaktörer kan föreslå spellistor för 
olika tillfällen. Allt för att du ska slippa leta!

5. Nu får du prova Digster i hela 
6 månader med tillgång till musiktjänstens alla tidigare 
versioner av Live-listor samt artisters egna listor, 
bland andra Rihannas.

Ge det en chans!

söndag 16 oktober 2011

Manikyr och dans

Frukost och bus började vi dagen med. Erika och Adam sov ju över här och det är mycket bus i våra killar och de kör igång tidigt. 07.45 var vi igång med frukost och en halvtimme senare var de ute och cyklade/körde radiostyrda bilar/sprang/sparkcyklade/hoppade/busade och annan 6-års verksamhet.
Lidköpingsborna åkte hem vid 11-snåret, efter att Erika hade fått kopiera lite recept från mig. Då hämtade Molly nagellacket och ville få naglarna målade.

Både finger- och tånaglar blev målade och mina fick sig en skvätt när vi ändå höll på. Det brukar se snyggt ut i ett halv dygn ungefär, sen ser det bara förskräckligt ut. Jag skulle nog behöva något i stil med billack till mina naglar.

Labbe gav sig av till Bovall i morse i förhoppning att kunna komma ut på sjön en sväng. Han behöver så väl den avkopplingen. Hade nog behövt en hel vecka bara. Den här hösten har varit mer än lovligt jobbig med en massa onödigt strul som verkligen har sugit musten ur en.

Någon som redan har kommit ut på sjön, fast på Vänern, är Linnea. Hon är uppe hos mamma och pappa i Lidköping i helgen och de har tagit sig ut och fiskat. Och som synes, så har fiskelyckan varit stor!

Och här har vi en riktigt lycklig kille! Söndagar är ju dansdagar och nu har han inte dansat på två veckor, så det var riktigt, riktigt efterlängtat. Nu är det ju inte långt kvar till avslutningsshowen med Erik Saade heller!

I övrigt har det fixats med cyklar, lampor och reflexer har monterats så nu ska han synas ordentligt i höstmörkret. Nu inväntar han kvällen med stor spänning, vill absolut vara ute hela tiden så han inte missar mörkret...

Nu ska jag börja förbereda kvällens middag och måndagens väskor.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...