Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 29 juni 2013

Vi är barnlediga!

Småtrollen är i Gamlegårn och fiskar och lever rövare och har hur kul som helst!

Jag körde upp dem i onsdags och de kommer hem igen i morgon, söndag. Detta att sova borta, utan mamma och pappa är, är jättestort för Molly men hon förklarade för mig att nu är hon minsann 4 år och jättetung, så nu kan hon sova borta!

Torsdagen tillbringade mamma och Molly i Lidköping, på en jättefin lekplats de har där.

Och de åkte buss dit!!

Pappa tog med sig Theo och Adam för lite fiskafänge under tiden. Theo fick en björkna men den släppte de tillbaka igen.

När jag hade släppt av småtrollen, så tog jag svängen om Smögen för att hälsa på Linnea. Hon jobbar ju på Lagergrens på Smögenbryggan tillsammans med ett jättehärligt gäng tjejer och killar. De är alla så omtänksamma och tar hand om varandra på ett helt underbart sätt. Och det är inte bara från Lagergrens, utan från en hel radda restauranger längs bryggan.  Det känns tryggt för en orolig hönsmamma. Vi gick och åt en riktigt god middag på Hamnen4, en restaurang intill Linnneas. Linnea valde självklart sin favorit, fish 'n chips medan jag valde en maffig burgare med bacon och ost på och en urgod coleslaw till. Såå mätta vi blev! Jag blev lite orolig eftersom jag skulle köra hem till Göteborg efteråt. Man vill ju inte somna bakom ratten...

Det var dock ingen större risk, jag var tvungen att vakna ordentligt bara för att ta mig ifrån bryggan med bilen. Det var inte många millimeter tillgodo för att ta sig ut härifrån.

På torsdagen passade jag på att jobba. Det är ju inte så att jag har någon vikarie som kommer in bara för att jag har semester, vilket jag, tekniskt sett har sedan midsommar. Efter jobbet åkte jag med Labbe på ett jourjobb på Däckia men sedan hade vi lite ledig tid över. Då åkte vi till Lilla Bommen och promenerade och tittade på båtar. Härligt i solen och utan en massa tjat!

När vi blev hungriga, åkte vi bort till en av våra favoritrestauranger, Le Baron vid Korsvägen.

Libanesisk middag med massa god mat! Jag älskar alla dessa röror och småplock. Köttfärsspetten är också sanslöst goda! Det enda man skulle kunna klaga på är ju att man blir så otroligt mätt på tok för snabbt!

Fredagen jobbade vi på men jag fick gå hem lite tidigare för min mage började krångla. Hemma kröp jag till sängs och somnade på två röda och sov tills Labbe ringde och väckte mig för att kolla vad jag ville äta. Gott att sova bort en del av det onda.

måndag 24 juni 2013

Theos stora dag, dansshowen på Lotta på Liseberg!

Nu har jag äntligen fått ihop inlägget om Theos medverkan i Lotta på Liseberg den 17/6!

Vi börjar med filmen från genrepet på eftermiddagen innan TV-sändningen;

Titta på Gagnamgenrep inför Lotta på Liseberg! på YouTube

Theo hade ju dansläger hela veckan, så jag fick åka ut till Sinclairs och hämta honom, Tobias och Benjamin i god tid. Tobias och Benjamin är med och dansar varje måndag och vill ni träffa dessa fantastiska dansare live, så är det bara att komma till Polketten på tisdagar, där de har dansskola, alldeles gratis, från klockan 18!

På väg in till Liseberg lånade Theo min telefon och ringde in till Mix Megapols, The Tommy och Anna show, för att göra lite reklam för sin medverkan i direktsändning. "Hej, det är Theo, jag skulle bara säga att jag ska vara med och dansa på Lotta på Liseberg i kväll!" Inga hämningar där inte... Tobbe och Benji höll på att skratta på sig över hans tilltag men precis sådan är han.

Han frågade mig hur många det var som brukade kolla på programmet och får svaret, ungefär en miljon. "Woah, en miljon! Som ska få se mig dansa!"

Det var ganska mycket förberedelser inför showen. Förutom två timmars dans på skolan och två timmars övning på scenen dagen innan, så körde de igenom hela showen en gång, precis som den skulle vara på kvällen. Det blev en låång och otroligt intensiv dag för Theo.

Tur att han hittade det här gänget som han hängde med större delen av eftermiddagen. Han försvann från mig och jag letade överallt bakom scenen. Tillslut går jag in till artisternas loger och får syn på Siv Malmqvist och frågar henne om hon sett en liten knatte i vit skjorta och slips någonstans här inne. Jodå det hade hon allt, han satt inne i Panetoz loge. När jag kommer in och presenterar mig, håller han som bäst på att göra en utvärdering om vem av killarna i gruppen som är svartast...

Han stormtrivdes där inne och jag tror att det var ömsesidigt, för att fick lov att vara där inne med dem resten av eftermiddagen. De bytte till och med telefonnummer...

Efter genrepet valde han dock att vara en stund för sig själv och fokusera ordentligt på sin uppgift. Han gör alltid så inför uppvisningar och tävlingar, går liksom in i sig själv och verkligen fokuserar på det han ska göra. Vid dessa tillfällen är han knappt kontaktbar. I början tolkade jag detta som nervositet men förstod ganska snart att just nervös blir han inte den här killen. Han älskar verkligen att stå på scenen och njuter till fullo av all uppmärksamhet!

Tyvärr är inte hans ömma moder lika cool. Jag var så nervös så jag skakade när de körde igång Dans på Brännö Brygga, när jag visste att han stod där redo bakom scenen. Han tyckte nämligen inte att jag behövdes där bakom utan att jag kunde sätta mig i publiken istället. Tyvärr skakde jag så mycket så jag MISSADE ATT FILMA UPPTRÄDANDET!! Fattar ni! JAG missade! Då förstår nivån på nervositeten hos mig. Jag ska skärpa mig till nästa gång, för vår lillplutt kommer garanterat stå på sådana här scener fler gånger och då ska jag lära mig av honom och vara lite coolare! Som tur är så var det andra mammor som inte var lika nervösa som fick med det hela på film!

Titta på Premiär, Lotta på Liseberg 2013 på YouTube

Efter framträdandet, utanför sändning, stod dansarna kvar och tog emot folkets jubel och sedan sprang de av scenen. Alla utom de två killarna, Lucas och Theo, som glatt stod kvar och sög åt sig uppmärksamheten, ända tills Lotta Engberg säger att här har vi killarna som inte vill kliva av scenen...

Titta på Gulle dig i Panetoz tappning. på YouTube Det var strax dags för dansgänget att ge sig upp på scenen igen, i avtackningsnummret, Gulle Dig med Panetoz och Siv Malmqvist. Om ni kollar ordentligt i slutet av filmen, så ser ni att alla stora artister får varsin blomsterkvast.

Japp, han också, med medföljande puss på kinden av Lotta Engberg. Ser han stolt ut, eller ser han stolt ut?

Efteråt var han bara tvungen att ta ett ärevarv runt Liseberg, med blomster i handen och solglasögonen på näsan. Det var så många som kom fram och gratulerade honom och ännu fler som bara tittade och log. Maria och William hade kommit till Liseberg bara för att kolla på Theo och de gick också med oss.

När vi kom tillbaka till scenen, stod Tobias och Benjamin där och vi pratade lite med dem och fick då höra att Theo fått beröm av bland annat Johnny Logan! Sedan gick vi mot utgången. Precis då kommer killarna i Panetoz ut och ska gå. "Hej, Theo! Du var ju grym på scenen!" De talar om för mig vilken fantastisk liten kille jag har, han kommer gå långt! De var också grym imponerade över att han hade tackat nej till godis och sagt att han inte äter sådant. Den här mamman förstod i detta ögonblick varför man säger att man håller på att spricka av stolthet!

När vi går där, Theo med blomsterkvasten, omgivna av de otroliga killarna i Panetoz, så var det väldigt många som tittade, pekade och viskade. Allt detta påverkar inte Theo det minsta. Han går ju bara där med sina kompisar och pratar om en dansuppvisning, vilken som helst, som de har haft tillsammans.

Klockan hann bli 23.30 innan vi var hemma och Theo var såå trött och såååå lycklig! Detta var den bästa kvällen i hans liv, trodde han!söndag 23 juni 2013

Midsommarafton i ord och bilder.

Tiden bara fortsätter att rusa iväg och jag känner att bloggen verkligen blir lidande. Här kör vi en liten sammanfattning av vår fantastiskt trevliga midsommarafton i sällskap av minst lika fantastiska vänner.

Jenny, Darko och barnen kom och likaså Maria och William.

Killarna började med lite gräsbandy innan himlen öppnade sig över oss. Precis som det ska vara en svensk midsommar.

Vi valde, av ganska självklara orsaker, att duka inomhus. Det var en ganska knepig känsla, när vi tände levande ljus på midsommarlunchen. Nästan lite höststämning...

Vi åt sill, potatis, rökt lax, romsås, midsommarskinka (jodå, exakt som jul- och påskskinkan), prinskorv, köttbullar, ostar och en massa skaldjur. Mätt är bara förnamnet!

Jenny och Darko hade med sig ett väldigt gott vin från Darkos familjs hemtrakter i Slovenien.

Vi tjejer passade också på att tömma vårt snapsförråd. Jag hade en yttepytteminislatt kvar av en malörtssnaps som pappa gjorde till mig för ungefär 15 år sedan. Där kan man prata om långlagring.

Vi fick nog 4 millimeter var i våra glas. Alldeles lagom var vi alla eniga om! Snapsen var väldigt mild och god men med massa barn runt oss, så var det ingen som ville bli berusad. Men vi fick till två skålar på den lille!

Efterrätt blev det ju självklart också. Jordgubbar hade Maria med sig och vi bjöd på glass och vispgrädde till. Någon choklad - eller kolasås blev det inte. Labbe råkade få syn på bästföredatum, juli 2011...

Maria och William sov över här hos oss och när familjen Tilldal hade åkt hem, kollade vi på film och mumsade på lite chips, med betoning på lite. Vi var ganska proppmätta allihop.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...