Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 16 april 2011

Rio

Vi tog en trip till Rio idag! På bio!

Molly blev så glad, fåglar överallt! Pippi, pippi, oj pippi tjattrade hon glatt (och högt) tills hon somnade 20 minuter in i filmen...

Ludvig skämdes för sin mamma eftersom hon har en sådan dålig ovana att skratta högt när det händer roliga saker i filmer och är man 13 år, så kan ju det vara höjden av pinsamhet om mamman gör detta just på bio. Bland folk... ;-)

Nu är magen så där mysigt mätt på vitlöksostfylld fläskfilé och Molly sover gott, så då är det soffslappardags! I morgon är det jobb hela dagen. På förmiddagen har jag mina grupper och på eftermiddagen kommer Aquatilis dit och ska ha undervattensfotografering och jag ska hjälpa till! Det .ska bli jättekul att få se ett proffs "in action" på nära håll!

Published with Blogger-droid v1.6.2

Lunch på Restaurang Söders uteservering


Souvlaki är gott!


Och solen värmer så skönt! B-)

Nu ska vi strax gå på bio!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Mamma är pippi!

Molly och Labbe sitter och tittar på gamla bilder på mig och Labbe visar den här för Molly:
Titta, mamma är hippie, säger Labbe. Jaa, mamma pippi, svarar Molly glatt! ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

fredag 15 april 2011

Fredagsmys och 80-tals frisyrer.


Det här kallar jag fredagsmys på hög nivå! ;-)

Middagen intogs i kväll lite senare, framför Så ska det låta! I vanliga fall är ju det precis när det är Mollynattning på gång här men i kväll fick hon vara uppe och hon älskade programmet. Det dansades och klappades i händerna! Men det var ju faktiskt väldigt många väldigt bra låtar med, bla världens bästa tryckare, Purple Rain!

När den var som populärast och jag egentligen kallade mig synthare, såg jag ut så här:

Det är jag som står upp och håller i lillebror Kristofer. Syster Ninna sitter med kusinerna Linus och Alexander.

Men jag växlade utseende lika ofta som Madonna på den tiden och helt plötsligt kunde jag se ut så här och lyssna på punk istället:

Mittentrollet är jag. Yvonne och Marianne flankerar.

Men snart blev det studentdags och rådande pudelfriss införskaffades snabbt. Och med den följde den klassiska blå maskaran:

Mirja och jag på släpvagnen som paraderade runt Mariestad, varv efter varv, akompanjerat av ljudligt skrålande.

Vilka tider! Och vilka kompisar! :-)

Theo kom fram till Adam utan några större missöden. Det enda var väl hans ibland lite skenande fantasi. Han berättade nämligen för alla som ville höra på (och förmodligen övriga passagerare också) att han hade fått jättemånga tatueringar från Alexandra på Mölndals Revisionsbyrå! Och nu hade han minsann tatueringar på hela kroppen, tom på rumpan och på snoppen. Minsann...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Theo ska åka tåg!

Theo åker till Adam i Lidköping nu. Med tåg! Utan mamman!

Men min moster åker med honom, så själv släpper vi inte iväg honom. Men uj, vad pirrigt ändå!

17.12, nu går tåget!

Published with Blogger-droid v1.6.2

Snart semester!

Fredag. Nedräkning! Snart en veckas semester!

En vecka i Gamlegårn med småtrollen. De stora drar till Berlin med tåg.

Längtar!
Published with Blogger-droid v1.6.2

torsdag 14 april 2011

Föräldramöte om skolstart och lite cykel!

Jag har varit på föräldramöte i kväll. På lågstadiet! Theo ska ju börja förskoleklassen till hösten. Pirrigt värre, tycker både han och vi. Vår lillplutt ska börja skolan!

10 barn blir de i Förskoleklassen, uppdelat på två grupper, A och B. De kommer gå ihop med ettorna och tvåorna och dessa tillsammans utgör lågstadiet, sammanlagt 42 barn.

Theo hamnar i samma grupp som Simon men inte i Emelys grupp. Glädje och sorg på en och samma gång ;-)

Första året kommer de ha gymnastiken på Böskolan, så det blir inte så långt att gå men sen får de ta sig till GLTK, som övriga elever på skolan. Tänk om vi fick bygga en idrottshall! Och småbarnsverksamhet! Och bamba! Och en aula! Då hade skolan varit så optimal som en skola bara kan vara! :-)

Pedagogerna verkar jättebra, värnar verkligen om Montessoripedagogiken, precis som vi vill ha det!

Enda smolket i glädjebägaren är att vi inte kommer ha något barn på Casas förskola under ett år! Molly får ju vänta till nästa höst innan hon äntligen får börja där.

Hon har det ju egentligen väldigt bra på Mammut, som också är en Montessoriförskola, fast med småbarnsverksamhet också. Men den är numera en ren förskola, alltså har ingen grundskola längre, vilket den hade när Lisa, Linnea och Ludvig gick där.
Casa däremot, har ju verksamhet från 3 år och hela vägen upp till nian, vilket är en stor fördel! Så, som sagt, nästa höst byter Molly till Casa.

Som avslutning måste jag bara berätta att Theo har provat att cykla utan stödhjul i dag och det gick jättebra! :-)

Här är jag när jag gick i 70-talets motsvarighet till förskoleklass, lekskolan, eller lekis som vi kallade den. Notera den egenhändigt klippta luggen, utfört enbart för att fotografen skulle komma till lekis och jag ville ha sån snygg sidlugg som alla stora tjejer hade då men en mamma som envisades med att klippa vanlig lugg på mig hela tiden... ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Vårtecken! ;-)

Sommarsulor på! Med en dag tillgodo, sista dagen för byte till sommardäck är ju i morgon. :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Bondgårdsbesök

Bergums Lantgård i Theos tappning! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

onsdag 13 april 2011

Varmkorvboogie.

Vi hoppade in på Munkebäcksgrillen nyss för att köpa en mellanmålskorv till Theo. Då är hela lokalen fylld av tv-kameror, ljudutrustning och annat. Tydligen så är en av killarna på grillen med i nya säsongen av Idol som hade uttagningar här i Göteborg i lördags och Theo blev filmad när han handlade. Så nu får vi väl kolla på just det programmet ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

tisdag 12 april 2011

Vi har köpt en silverfisk!

Nä, inte en sånt där papper- och dammkäkande litet kryp som brukar finnas på de mest olämpliga ställen, utan en sån här:

Man ska simma 25 m valfritt simsätt och hoppa från kanten och det fixade Theo utan problem!

Molly såg detta och vill självklart hoppa hon också. Så det gjorde hon. På det djupa! Och simmade till trappen, klättrade upp och hoppade igen! Och igen. Och kunde nog fortsatt i evigheter om inte Linnea och jag hade tröttnat...

Det blev både bubbelbad, bastu och en 15-minuters solsemester på badet, så nu känns det lite bättre! :-)

För att riktigt lyxa till det idag så köpte vi med pizza hem! En Pizza Parma blev det för mig. Så gott men usch vad jobbigt det känns i magen nu. Theo blev så glad över att vi äntligen köpte pizza så han åt upp nästan hela sin av bara farten ;-)

När vi satt och väntade på pizzorna hittade jag den här i tidningsstället.

Det var en artikel på flera sidor om Depeche Mode och Basildon. Ibland behövs det så lite för att man ska bli alldeles lycklig! Och jag kom på att jag firar 30-års jubileum som Depeche-fan i år! Det är stort! ;-)

Och min pappa som i mitten på 80-talet sa till mig att ingen kommer komma ihåg Depeche om 10 år. Kommer du ihåg det pappa?

Theo har varit på Bergums Lantgård idag och bakat bröd och fått se när de mjölkar kor och annat spännande som stadsbarnen bara får se på TV annars. De hade haft det jättebra och alla var nöjda, trots ihållande ösregn!

Nu hade jag tänkt köra min halvtimme på crossen men min pizzatyngda mage protesterar mot all form av rörelse, så det blir soffan istället... ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Inte någon toppendag...

Grått, regnigt, stressigt och ont, ont, ont...

Ska nog krypa in i bastun på Vattenpalatset en sväng sen efter jobbet.

måndag 11 april 2011

Ååpa, storstädning och MonsterMallas utmaning...

Så var det då måndag igen! Väldigt vad de kommer ofta nu för tiden... Swisch, så är det måndag igen och igen och igen.

Tur att måndagar är så härliga dagar när de nu väljer att komma så ofta ;-)

Måndag är nämligen stora M-dagen! Molly-Mamma-Mys-dagen! Min och Mollys lediga dag när vi bara myser och har det bra! Äter frukost i lugn och ro i bara pyjamasen, tittar lite på TV, leker lite, lunch på altanen med Lisa och Linnea, vilar och har det bra. Och vid 13.30 åker vi till simskolan. Veckans höjdpunkt om man frågar Molly! Ska vi simma? Jaaa, vrålar hon och crawlar med armarna! ;-)

Fast idag blev det en lite annorlunda mysdag, för vi hade storstädning! Hela huset blev grundligt städat och är nu skinande rent! Över, under, bakom och innuti! Härligt! :-)

Fast vi lät faktiskt Stamgrens Hushållstjänster göra jobbet! Så skönt att låta proffs göra jobbet, det blir ordentligt gjort och vi får lite tid över till annat. :-)

Och Molly tyckte att det var fantastiskt spännande när det var massa folk här och skurade och fejade! Helst hade hon velat hjälpa till och greja men det hade nog varit mer av en stjälp i just det här fallet. Så vi satte oss och läste en bok istället.

Det är då det slår mig! Mina barn är göteborgare! De pratar göteborska!

Vi läste nämligen om apan.

Molly, vem är det? Ååpa! ;-)

Simskolan gick jättebra idag också. Hopp från kanten och simma tillbaka, dyk från madrass, titta och plocka upp saker från botten och simma, simma, simma!

Sissi slutade jobba när vi kom så hon var med och kollade på. Och tur var det för en av Mollys mollusker sprack och började blöda, så Sissi tog med henne till badvaktshytten för lite omplåstring, så hon kunde vara med på lektionen sen.
Det blev lite fika efteråt som tack för hjälpen och plåster på såren. Sen var det dags att åka till ICA Landvetter för upphämtning av veckans middagskasse och annan mat men innan vi åkte...


...fick Sissi massa kram!

När vi kom hem höll Ludvig på som bäst och lagade spagetti och köttfärsås! Det blev smaskens! Och hela familjen satt faktiskt samlad till middagen! Linnea och Theo hann hem från dansen och Labbe han med lite mat mellan jobben! Toppen! :-) Tyvärr ringde det på honom så han hann inte med jordgubbarna och glassen, som vi hade till efterrätt.

Jag skippade glassen och tog bara jordgubbar. Jag har nämligen gjort något som jag aldrig har gjort förut.

I ett svagt (starkt?) ögonblick gick jag med i MonsterMallas ( http://www.monstermalla.se/ ) utmaning. Jag har inte riktigt vetat vad jag ska göra med detta. Om jag skulle skriva något om det på min blogg eller om jag skulle ha det lite så där halvhemligt där borta på hennes? Men så, helt plötsligt kommer jag på mig själv med att sitta här och skriva att jag har lovat att gå ned 10 kg (mycket välbehövligt) innan vi åker till Legoland i juni och att jag ska köra 2X30 minuter på crossen per vecka.

Så där ja. Nu vet ni det också...

Nu är det så väldigt mycket läggdags för mig. Ska bara (sa Alfons Åberg) fixa i ordning det sista inför Theos utflykt till Bergums lantgård med Casa i morgon.
Published with Blogger-droid v1.6.2

söndag 10 april 2011

Jag vill inte att den här helgen ska ta slut!

Vilken härlig helg det har varit! Vilket väder! Riktig sommarkänsla!

Nu har ju vissa av oss mest varit innomhus och försökt bringa ordning i det här

Vårt garage. Där alla flyttkartonger hamnade när vi flyttade hit för 1 1/2 år sedan och många blev kvar. Vi har hittat många spännande saker i lådorna, bla tre flaskor Champagne ;-)

Men lite utevistelse blev det allt. Premiärlunch på altanen.

Theo ville ha lite lugn och ro när han åt sin sushi, så han satt vid eget bord.

Kyparn, det är en fluga i min soppa! Fluga? Nej, det där är bara ett vårtecken ;-)

Det är något speciellt med tvätt som har torkat utomhus!

Theo fick en ny jacka!

Den köpte Labbe till kusin Ludde för många år sedan, i USA.

Den funkar utmärkt som traktorjacka! ;-)

Under tiden som det röjdes, så åkte Lisa och Molly in till Stadsbiblioteket, för där pågick det en drakutställning!

Behöver jag säga att Molly var helt salig?

Det var drakar i alla former!

Denna står högst på önskelistan inför 2-års dagen om en månad!

Och så här förtvivlad blir man när elaka storasystern säger att det är dags att gå...

Vid sådana tillfällen är det tur att det finns glass ;-)

Theo valde att inte följa med på drakutställningen. Han badade med Cassandra istället. I poolen. Ute!! Det var en väldigt huttrig pojke vi fick hem! ;-)

Då är det skönt med mys! Molly, Bella och Theo är experter inom detta område!

Vi har varit hundvakter också. Bessington har varit här eftersom hans husse och matte skulle ut på begivenheter här i Göteborg på kvällen.

Vi som höll oss hemma grillade istället och njöt av det här fantastiska Rosévinet från Korsika!

I dag, när jag jobbade och de andra fixade i garaget, passade Molly på att göra altanen fin.

Och ännu finare!

Busbarn i t-shirt ute och leker i den ljumma våreftermiddagen.

Och så var det dags för Kristofer och Bella att bege sig hemåt. Och börja packa för de har fått tag på en lägenhet i Trollhättan som de snart flyttar till. Då kommer det bara ta Bella någon minut att gå till jobbet och förhoppningsvis jobbar ju Kristofer där snart också!

Oj, vad de har slitit i helgen! Idag har jag fått se garagegolvet för andra gången någonsin! Förstd gången var i augusti 2009, när vi var på husvisningen ;-)

Nu ska jag förbereda för morgondagen, packa Theos dansväska, lägga fram kläder, beställa maten från ICA, och sådant. Sen är det dags att räkna får, chansar på att jag kommer till 3 1/2...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Outside temp!

Lerum
Published with Blogger-droid v1.6.2

Va? Morgon?

Men! Är det morgon? Vart tog kvällen vägen? Jag skulle ju skriva om vår lördag. Hade ju fixat i ordning bilder och allt. Skulle bara natta Molly.

Så somnade jag! I hennes juniorsäng! Korta säng. Dubbelvikt mamma. Då är man trött!

Någon måste ha saknat mig och väkt mig, för jag vaknade i min egen säng...

Men nu hinner jag ju inte skriva, måste åka till jobbet och lära mina småttingar att doppa-dyka-klättra-simma nu.

Det får bli ett kombinerat lördag-söndag inlägg idag. The best of the weekend!

Published with Blogger-droid v1.6.2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...