Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 1 juni 2013

Ljuva, svenska sommar!

Ömsom sol, ömsom regn. Typisk svensk sommar.

Jag har tvättat i dag men inte vågat hänga upp tvätten utomhus, för mörka moln har lurat bakom grannens hus hela dagen. Med facit i hand så hade nog all tvätt hunnit torka, för det var först på eftermiddagen som det kom en rejäl skur och åska och sedan klarnade det upp igen. Inne i Göteborg har det regnat riktigt ordentligt i dag, med översvämningar, både på vägar och i källare som följd.

Det blev grillat till middag i dag. Tyvärr hann inte Labbe hem till maten, han har haft fullt upp hela dagen med både jourjobb och fix på verkstan. Han ringde nyss och ska snart komma hem. Äntligen!

Theo och Molly har varit ute och lekt precis hela dagen. Även när det ösregnade, "sådär mamma, nu behöver jag inte duscha ikväll, jag har redan gjort det" säger Theo när han kommer in för att byta sina dyblöta shorts. Molly hade ett uppdämt prata-med-mamma-behov när hon väl kom in, för orden flödade i en aldrig sinande ström ur den där söta lilla munnen. Det var nästan så jag fick be henne att andas ibland. Detta med punkt och ny mening är inget som Molly beblandar sig med när hon pratar. Nu har hon precis somnat, mitt i en mening om hur hon ska krama Lisebergskaninerna nästa gång vi kommer dit...

fredag 31 maj 2013

Särö Västerskog och efterlängtad pojk!

Den här dagen har Molly och jag sett fram emot länge. Förskolans årliga utflykt till Särö Västerskog. Det är extra speciellt för oss alla eftersom detta är ett tillfälle när även föräldrarna får följa med! Årets utflykt var den tredje för Molly, trots att det är hennes första år på Casa. Hon har ju varit med när Theo gick på förskolan. Det var bara Theos första år som hon inte var med, dels var hon bara två veckor och dels ösregnade det. Alla andra år, när vi har varit med så har det varit toppenväder, även om det slogs rekord just i år.

Det var riktigt, riktigt varmt. Varenda unge vältrade sig i det ljumma vattnet och varenda förälder (utom en förutseende pappa) förbannade det faktum att de bara hade tagit med badkläder till barnen. Molly plaskade runt länge och väl, bara avbrutet då och då för att gräva lite i sanden, dricka eller leka med några öronmaneter...

Man måste ta bilen för att komma till Särö Västerskog, så vi försökte samåka så gott det gick. Vi tog med Edith och hennes mamma i vår bil och när vi åkte hem lekte Molly och Edith coolingar och dansade, samtidigt som Ediths mamma fick fota spektaklet. Det är så kul att se Molly "in action" med sina kompisar och att de är så lika till sättet.

När vi kom tillbaka till Casa, så hade lågstadiet kommit tillbaka från lägerskolan på Strömma. Det var ett gäng mycket glada och lyckliga men väldigt trötta ungar som vi mötte på skolan.

De ser ju ut att ha haft himla kul, eller hur!

Nu pågår operation nattning av trollungarna. Det känns så gott att det är helg igen. Det har varit en otroligt intensiv vecka och vi har nog inte riktigt hämtat oss efter flygresan hem. Det får bli en lugn helg utan en massa måsten!

torsdag 30 maj 2013

En tuffare Theo.

I dag åkte Casas lågstadie på sin årliga lägerskola på Strömma. Förra året var han jättenervös och ville inte alls åka. Han grät när vi vinkade av honom vid bussen. När han dagen därpå kom hem, var det som en mycket större och mognare pojke. Han hade klarat det! Utan problem!

I år fanns inte tillstymmelse till nervositet, bara förväntan! De hade ju så himla kul där förra året, trots konstant ösregn! I år skiner solen, så det kan ju inte bli annat än toppen!

Han studsade ur sängen i morse, trots att vi fick gå upp en timme tidigare än vanligt. Även Molly skuttade glatt ur sängen. Det var nämligen äntligen dags för henne att bli firad på Casa idag. Hon blev ju sjuk när hon egentligen skulle blivit firad och sedan var vi bortresta förra veckan.

När man blir firad på Casa så bjuder man på glass och så får man gå runt solen. Det är ett tänt ljus som ska föreställa solen och så går barnet runt detta lila många varv som det fyller år samtidigt som någon av personalen läser en kort berättelse om barnet som föräldrarna har skrivit. Sedan får barnet en fin födelsedagsgris med namn och datum på.

Theo har tre stycken och nu har Molly börjat med sin samling.

När vi kom hem från skolan i dag var Molly lite ledsen eftersom Theo var borta. Vilken tur då att det låg ett brev till henne i brevlådan! Det var från Adam som hade ritat en fin Hello Kittyteckning till henne! Hon blev så lycklig!

I går var det avslutning på tennisen. Det verkar ju vara en livsfarlig sport! Theo fick en boll rakt på munnen och vips så var han en tand fattigare! Visserligen en jättelös tand men ändå... ;-)

Efteråt mötte vi upp Lisa, Linnea och Ludvig för att fira Anniies student. Jag har nog aldrig sett en lyckligare student, hon studsade fram och fnissade hela tiden!

En släkting till Anniie kom dit med en hundvalp. Molly kidnappade direkt den lilla sötnosen och deklarerade högt och tydligt att när hon blev stor och flyttade hemifrån, så skulle hon minsann skaffa sig en hund!

tisdag 28 maj 2013

En trött dag.

Det var otroligt segt att komma upp i morse. Det gick nästan inte. När jag väl masat mig upp tog det evigheter att få liv i ungarna. Även Molly fick jag väcka, tänk om hon kunde sova lika länge annars...

Den enda som vaknade ordentligt var Labbe, han fick ett jourjobb jättetidigt.

I går kollade jag väderprognosen för i dag och den lovade sol och värme. Skönt, tänkte jag, då blir det shorts för hela slanten. Man borde ju inte bli förvånad över felaktiga prognoser men att göra en så rejäl misstolkning borde vara straffbart. 11 grader och ösregn, är lite väl långt ifrån det utlovade...

Paraplyerna, som jag alltid har i bilen, hade vi plockat ur innan vi skulle åka till Spanien och de 50 meter det är från parkering till skoldörr har aldrig känts så långa. Visserligen är det fräscht att vara nyduschad men jag gör det helst inomhus, utan kläder...

Molly var fortfarande rejält trött när vi kom in på Casa. Marta mötte henne med ett leende och säger; "Hej, Molly, har du varit i värmen i Spanien!" Molly tittar lojt på henne, sätter sig på bänken och säger, "mm"... Hon orkade inte ens med ett litet leende. Jag sa att är det så att hon verkligen inte orkar så får de ringa mig, så kommer jag och hämtar henne. Hon hade varit trött hela förmiddagen men kvicknat till när de skulle gå ut. På samlingen hade hon fått berätta om sin resa och detta, att hon hade pratat inför ALLA barnen var hon otroligt stolt över!

Själv har jag lekt zombie hela dagen. Det har känts som om jag har befunnit mig i någon slags halvdvala. Att Filuren har varit på besök och pillat med både dator och extern hårddisk, har inte piggat upp dagen.

Fast allt detta känns ju ganska futtigt att gnälla över. Egentligen...

I går opererades Bella. Ett bröst och lymfkörtlar i armhålan opererades bort. Nu väntar ytterligare några cellgiftsbehandlingar och därefter strålning i 25 dagar i sträck...

Vår trötthet är ju verkligen en bagatell, lätt botat med en god natts sömn.

Theo har varit lycklig i dag! Han har saknat skolan enormt mycket!

Dessutom var det dansdags på eftermiddagen. Med Evelina! När lektionen var slut, fick vi föräldrar komma in och se vad de hade lärt sig, här är det chacha! De dansar jättebra ihop, hoppas de kan fortsätta med det till hösten!

Fick ett trevligt brev på posten. Jag buzzade Tictac Strawberry mix för ett tag sedan och la upp bilder på mitt buzzande och vann en massa tictac. Ludvig tyckte det var en förträfflig vinst. Han älskar tictac och letade förgäves på både Landvetters, Helsingfors och Malagas flygplats efter detta godis.

På tal om Ludvig! Denna fick jag av honom på Malagas flygplats i söndags. En morsdagspresent! Kärlek!

Nu ska jag följa mina barns exempel och bota min trötthet!

Godnatt!

måndag 27 maj 2013

En lång resa hem

Efter många om och men fick vi lämna in vårt bagage och komma in bakom säkerhetskontrollen, där alla restauranger finns på Malagas flygplats, utanför finns bara caféer men vi ville ha "riktig" mat... Klockan 23 (!) fick vi lämna in bagaget och klockan 23 stängde nästan alla butiker och restauranger...

Bara caféer höll öppet längre...

Nåväl, en kall varm baguett och en massa cola fick vi i oss innan planet gick. På planet serverades en smörgås...

Vi var ganska sega när vi väl satt oss tillrätta och Molly somnade innan vi ens börjat åka och vaknade inte förrän i Helsingfors. Även Theo och Ludvig snusade gott större delen av resan.

Mellanlandningen i Helsingfors gick jättesmidigt och vi var snart uppe i luften igen och kunde fortsätta slumra lite. Barnen sov gott hela resan och jag lyckades somna sista halvtimmen och sov igenom landningen!

Allt bagage kom med hem och vi kunde sätta oss i bilen och åka hemåt. Just när man kommer hem från resor är det extra gott att bo så nära flygplatsen. Det tar bara en kvart att komma hem!

Väl hemma försökte vi sova lite. Labbe och Ludvig somnade men barnen och jag kunde inte somna. Jag satte på en film till barnen, så de i alla fall tog det lugnt ett tag och själv började jag packa upp och köra igång lite tvättmaskiner, så nu är allt uppackat och tvättat. Skönt att ha det gjort.

Efter några timmars sömn åkte Labbe och jobbade, nu är vardagen igång igen.

Jag passade på att fylla på förråden. Innan vi åkte, beställde jag mat och annat från www.mat.se och valde att få detta levererat i dag på eftermiddagen. Så smidigt! Nu har vi bröd, frukt, grönsaker, mjölk och allt annat vi behöver i veckan utan att behöva tillbringa timmar i affären! Det hade jag aldrig orkat i dag!

Istället packade jag upp kassarna snabbt, som jag fick inburna i hallen och ägnade mig sedan åt detta!

Jag behövde inte ens laga mat i dag, Labbe köpte med Kinamat i dag!

Barnen har varit ute och lekt hela eftermiddagen och sover nu riktigt gott. I morgon blir det skola!

Nu ska jag lägga mig och soooova!!!
Godnatt!

söndag 26 maj 2013

Marbella, dag 6, städ, bad och Benalmadena.

Efter frukost satte vi fart och packade och städade. Det var ganska snabbt avklarat, så det blev lite tid över för ett sista poolbesök.

I dag var det väldigt skönt i poolen, tror att det blir toppen nästa vecka. Då när vi är hemma i Sverige igen...

Molly ville inte åka hem, hon vill flytta hit! Theo håller med henne helt och fullt, de är såå avundsjuka på Alicia och William som bor här hela tiden!

Det hjälper inte att vi försöker förklara för dem att om vi bodde här så skulle vi ändå jobba och de skulle ändå behöva gå i skolan. Fast, det är klart, vi skulle ju ha bra väder när vi var lediga. På somrarna i alla fall.

Efter en lunch bestående av rester från gårdagen, så åkte vi mot flygplatsen. Vi tog inte autovian, utan åkte utmed kusten. I Benalmadena svängde vi upp på Carril del Sirocco, där farfar bodde de allra sista åren. Fönstrena längst upp till vänster var hans och Auds. Utanför porten stannade ambulansen den där natten i januari 2007. Vi bodde i huset nedanför och såg...

Så många minnen man har från de här trakterna.

Vi är ganska trötta just nu och åkte direkt till flygplatsen, även om det är några timmar kvar till planet går. Tur att vi har fulladdade iPods, surfplattor och DS! Hur gjorde föräldrar förr innan allt detta fans. Eh, det vet jag ju egentligen men man förtränger visst. Jag har ju åkt ned till farfar själv med mina tre stora när de var små utan tillstymmelse till elektroniska leksaker. Ritblock, kritor, böcker och småleksaker kommer man också långt med.

Nu ska vi fortsätta vänta en stund till, innan det är daga för oss att bege oss till Helsingfors!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...