Sidor

Leta i den här bloggen

söndag 4 mars 2012

Liten kock och bearbetning av det hemskt jobbiga som kommer i mitten på maj

Molly var lite ledsen när alla andra ungar var ute och lekte och hon varken fick eller orkade vara med. Hon satt på Theos stol i köksfönstret och tittade ut. Då frågade jag henne om hon ville hjälpa mig att laga maten och det ville hon såklart gärna! Nu skulle vi ju laga sukiyaki och det är ju mest förberedelser när man gör det, en dashibaserad buljong som ska koka ihop och en massa kött, grönsaker och tofu som ska skäras i lagom bitar. Så det fick Molly hjälpa till med.

Hon fick låna Theos blommiga skärbräda och kniv och så satte hon igång. Hon var jätteduktig och skivade purjo, tofu och champinjoner som hon inte gjort annat förut och så snygga skivor det blev. När det var dags för löken hjälptes vi åt med skivandet men hon skulle promt lägga i dem i skålen själv, trots att ögonen sved så tårarna rann.

Efter maten tappade Labbe upp ett varmt bad till mig, såå underbart! Vi installerade ju en till varmvattenberedare för ett tag sedan, så nu kan vi fylla upp hela karet med varmvatten. Sedan har vi ju värmare i, så vattnet hålls varmt, så man kan bada läääänge!

När Molly fyller tre i maj, ska hon ju lämna alla sina nappar till kaninerna på Liseberg. Det börjar ju närma sig nu och hon börjar nog förstå att det verkligek gäller ALLA nappar och att vi INTE kommer köpa några nya sedan för när jag kom in till henne för nattningen nu på kvällen såg det ut så här:

Hon tittar allvarligt på mig och säger "Jag har gett mina nappar till Lisebergskaninerna, de kan ha dem här!"

3 kommentarer:

 1. Hon är otroligt söt, din lilla!
  Hoppas hon piggar på sig snabbt nu!

  SvaraRadera
 2. vilken underbar hjälpreda du har.
  Även Lisa ska få lämna bort sina nappar i sommar, var vet vi inte än.
  Ska bli skönt att slipps dom.

  Hoppas du får en fin start på veckan
  kramisar

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...