Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 6 november 2010

Allhelgonaafton

Lisa och Molly passade på att komma ut en sväng i det vackra höstvädret!
Mysigt nedbäddad i vagnen.

Fast det är ju roligare att köra själv!

Dit bort vill jag gå!

Nu fryser jag och vill gå in. 
Tänk om man kunde få henne att förstå att händerna inte blir så kalla om man går med på att ha vantarna på sig, istället för att slita av sig dem hela tiden...

William blev äntligen firad! Det är ju stort att fylla åtta år och det måste ju firas ordentligt. Vi tog svängen förbi Allum för att hitta en lämplig present till en stor kille. Theo skulle hjälpa till att välja. Han hittade massa grejer som han ville ha... Till slut kom vi (inte) överens om en trollerilåda med material till 40 tricks. William blev jätteglad och som bonus upptäckte vi när han öppnade lådan att den innehöll en instruktions-cd, där de visade, utförligt hur man skulle göra! Toppen!

Åtta år!
Tänk när jag fyller åtta år...

William tar i för kung och fosterland för att blåsa ut ljusen! 

Det bjöds på både svenska kanelbullar och amerikansk frostingtårta och alla blev väldigt nöjda. Theo och Molly älskade tårtan! Den är väldigt söt och mäktig, så en lite bit räckte för mig.
Molly tömmer sista droppen ur glaset.

När vi skulle fika tändes ett levande ljus på bordet som ändrade färg hela tiden. Hela färgskalan gick det igenom. Jättehäftigt, har aldrig sett något liknande!

Theo var otroligt fascinerad över ljuset och satt och stirrade på det hur länge som helst. Jag filmade ljuset med mobilen men bildöverföringen har bråkat med mig så jag får se om jag kan få in den filmen lite senare.

Maria fotade Molly medan jag fotade Maria.

William sitter och kollar på instruktionsvideon för att lära sig ett nytt trolleritrick. Molly och Theo gav sig i kast med att inventera Williams Legolager! Massvis med spännande bitar!

Lisa fick vara med och leka lite också!

Sen bar det av till Östra Kyrkogården och alla ljusen! Så otroligt vackert var det. Hela kyrkogården fullkomligt flödade av ljus! Nästan varenda grav hade en lykta tänd!

Vi gick först till Lasses grav. Theo vill alltid höra historien om hur han var det sista som Lasse verkligen medvetet uppfattade. På sjukhuset, när Lasse bara hade några timmar kvar, tar Theo, då 20 månader gammal, en stor besöksstol och skjuter fram den rakt in i sängen med en tjong. Lasse har då varit halvt medvetslös i ett dygn men vaknar upp, "oj, oj, oj?" Theo klättrar upp i stolen, ställer sig nära sin farfar, klappar honom på kinden och säger "om farfar, bästa farfar!" (Jag tycker om farfar, världens bästa farfar!) Lasse ler och klappar Theo på handen och sen försvinner han igen. Ungefär fyra timmar senare var han död. Vi går ofta till graven med barnen och alltid på Allhelgona, midsommar och på Lasses födelsedag. Då äter vi alltid vaniljbulle, Lasses favorit!

Sen var det dags för farmors grav.

Och Lauritz Baltzers grav.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...