Sidor

Leta i den här bloggen

torsdag 31 januari 2013

För 20 år sedan...

då hände det grejer!

Då fanns ABC-kliniken på Sahlgrenska sjukhuset fortfarande kvar och söndagen den 31 januari, efter en himla massa barnvaktsstrul som slutade med att mina föräldrar fick köra ned från Lidköping, föddes Linnea Mimmi Charlotta där.

En verklig drömförlossning i ordets rätta bemärkelse! Jag var så förberedd och supertaggad så allt flöt bara på, ingen smärtlindring överhuvud taget behövdes! Vi hade med en förlossningsterapeut som arbetade på en bok om ABC-förlossningar och flera kapitel kom att handla om vår förlossning. Tyvärr köpte vi inte boken då och nu kommer jag inte ihåg vad varken bok eller författare hette. Men det gör inte så mycket, jag fick ju mitt andra mirakel, den minsta av mina fem barn, med sina 49 centimeter och 3600 gram.

När den nyblivna storasystern kom till förlossningen någon timme efter att lillasystern kommit till världen, slängde hon bara en snabb blick på knytet som låg på fällen i korgen och kröp snabbt upp till mig i dubbelsängen istället och bluddrade på om allt hon hade gjort under dagen med sin mormor och morfar. Men så rör Linnea (eller Elin som vi faktiskt kallade henne de två första veckorna) på sig och gnyr lite grand. Då blir Lisa först knäpptyst och sedan far hon ned på golvet och fram till korgen. Sedan utbrister hon: "Mamma, bädis där, titta morfar bädis, mormor, bädis, min bädis!" Hon var så exalterad över upptäckten hon hade gjort så hon upprepade detta om och om igen i säkert 10 minuter! Det låg en riktig bäbis där i korgen! De första dygnen var hon en riktig ängel med sedan slog koliken till och på den vägen är det.

Jag var 22 när jag fick mina första gråa hårstrån och märkligt nog sammanföll detta med att Linnea föddes. ;-) Hon ser så ljuvlig och vän ut men skenet undrar, det är en oerhört bestämd och envis dam, som kan säga ifrån rejält om saker inte blir som hon vill. När hon var väldigt liten hade vi ett rejält bråk och jag frågar henne i skarp ton vem det är som egentligen bestämmer här hemma. Svaret kommer blixtsnabbt och med uppsträckt hand; JAG!

Lika bestämd har hon fortsatt vara upp genom åren, med många, många duster som resultat.

Nu är hon 20 år!! Har flyttat från stan, långt bort, ändå upp till Idre och lever sitt eget liv. Oerhört skönt att veta att hon klarar sig bra i livet men samtidigt lite, lite sorgligt att man inte är lika behövd längre. Även om jag vet att jag fortfarande är oerhört viktig för henne, så saknar jag allt den tiden när man betydde allt i hennes liv!

Grattis på 20-års dagen, fina, älskade Linnea! Hoppas du blir firad ordentligt av dina härliga arbetskamrater där uppe i den snöiga Idre!

4 kommentarer:

  1. Grattis till henne från oss! <3

    SvaraRadera
  2. Stort grattis till Linnea och till dig som har så fina barn :) Kram Milla

    SvaraRadera
  3. Grattis till Linnea och grattis till en av de finaste mammor jag vet!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...