Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 24 augusti 2012

Doobidoo

har vi ägnat fredagskvällen åt. Middag framför TVn blev det också, för en gångs skull, först lite ost- och skinksallad, följt av chipsen som Molly vann i går och grönsaker med dilldip. Party på fredagskvällen för småbarnsfamiljen. Molly orkade nästan hela programmet men sedan tog det fullständigt stopp, hon var helt slutkörd efter den här dagen. Hon somnade nyss, mitt i en lång harang om att hon älskar sina Casafröknar och Casabarn och CasaTheo och CasaLudvig och CasaPappa och.... så vidare i all evighet om hon inte hade somnat.

Det var en lycklig tjej som kom mig till mötes när jag kom till Casa efter lunch i dag! Hon hade fått mat! Pasta!! Vill man fjäska med Molly ger man henne mat, vill man bli bästaste kompis med henne, ja då ger man henne pasta! Vi var med ute och lekte ända tills det var dags för de andra barnen att gå in och äta mellanmål. Det var fullt ös hela tiden, hon greppade snabbt vad som gällde, vad man fick och inte fick göra, vem man skulle be om leksaker och hittade till sist en cykel som hon cyklade runt, runt, runt med. Ååh, vad hon trivs på Casa! Det misstänkte vi väl egentligen, det ÄR verkligen en fantastisk skola men att hon skulle finna sig tillrätta så snabbt hade vi nog inte riktigt vågat hoppas på. Nu har vi fått i ordning på barnens aktiviteter. Ja, inte Ludvig riktigt än, han har inte helt fått kläm på sina träningstider än och så funderar han på att börja träna karate eller något liknande också men för de små är schemat klart. De simmar båda två på onsdagar, Theo har kör på torsdagar, dans på fredagar och så har Molly sin dans på söndagar. Egentligen vill jag inte att de ska ha mer än två aktiviteter per vecka men Theo ville absolut inte välja bort vare sig simningen eller dansen till förmån för kören, så vi testar ett tag. Märker vi att han inte orkar, så får vi ta den diskussionen då.

Den här terminen blir det HipHop för honom och han får gå en fortsättningsgrupp med lite äldre barn men de bedömde att han skulle platsa där. Han har ju faktiskt dansat i fem år nu... När Labbe kom hem i dag, tog han med Theo och gick över till grannen. Jag och Molly sitter på förstutrappen och pratar med en annan granne när vi helt plötsligt hör världens oväsen utifrån gatan. Då, över vår jättehöga häck ser vi Theo komma åkande. Labbe har fått låna en byggställning på hjul, eftersom vi ska byta ut bräder på ena kortsidan på huset. Herrarna tyckte att det var en superrolig idé att låta Theo åka långt däruppe, helst som hans mamma är mer än lovligt höjdrädd... Nej, nu ska jag nog krypa ned under min lurviga, mjuka, mysiga filt och däcka i soffan. I morgon är det lördag, då får man lördagsgodis!

1 kommentar:

  1. Hon är så himla söt! Det blev lite lördagsgodis för oss idag också minsann - det var ju fångarna på fortet :-) Kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...