Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 30 mars 2012

Resultatet!

Två helnöjda småtroll! Theo blev coolaste killen i stan och Molly coolaste tjejen! Det var på håret (fyndigt, eller hur...) att hon fick samma frisyr som Theo men hon backade i sista sekund, hon ville kunna få ha Pippiflätor även i fortsättningen.

De var jätteduktiga båda två och satt stilla och var väldigt tydliga med hur de ville bli klippta. Theo har ju blivit klippt många gånger förut, både hemma och hos frisör men för Molly var det första gången! Det var alltså hennes bäbislockar som föll och vi sparade den första locken som klipptes av, precis som vi har gjort med hennes syskon.

När vi kom hem, körde jag igång en tvättmaskin. Vi fick med Mollys sovgrejer från Mammut. De har fått in det otäcka Rotaviruset där, så nu görs ett krafttag för att förhindra vidare smittspridning. Allt spritas och tvättas och mail skickas ut till alla föräldrar om vikten av att hålla barnen hemma 48 timmar efter sista sjukdomssymtomen och att även hålla syskon till sjuka barn hemma eftersom man smittar innan sjukdomen har brutit ut. Tänk om alla kunde följa dessa riktlinjer vid alla magsjukor, då skulle problemen minska enormt! Sedan fick jag veta att det finns ett väldigt effektivt vaccin mot Rotavirusinfektioner som används utomlands. Det går att få även här i Sverige men då får man betala ur egen kassa men det kanske det kan vara värt, framför allt för mindre barn som, inte sällan, hamnar på sjukhus, vilket ett par av Mollys små kompisar har gjort.

Nu är det, tackolov, inga som har insjuknat när de har varit på plats på Mammut, så risken för att Molly skulle ha smittats är ju inte så stor och det håller vi tummarna stenhårt för. Däremot så har hon blivit vrålförkyld nu på eftermiddagen och har lite feber, visserligen inte mer än 38 grader men ändå.

I kväll fick Theo bestämma maten, då bidde det korvgrillning och grönsaker med dip till. Jordgubbar hade vi tänkt äta till efterrätt men det var det ingen som orkade, så dem sparar vi till i morgon istället.

Nu ska jag softa i soffan en stund innan det är dags att masa sig i säng. Jag är helt slut efter den här veckan. Vårsäsongen har verkligen slagit till ordentligt för oss, pappershögarna bara växer och jag har fullt upp med att hålla dem på en jämn nivå! Skönt att vi har en helg framför oss, fast Labbe ska agera flyttgubbe i morgon, åt goda vänner som flyttar till sitt nya hus! Om Molly mår bättre, så åker vi med och agerar hejaklack en liten stund.

6 kommentarer:

 1. Som att leva i en kakafoni av oförutsedda och förutsedda händelser...

  Softa så (s)ofta du kan :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En mycket bra sammanfattning! :-)

   Softningen jobbar vi på! ;-)

   Radera
 2. Vad fina de blev!
  Här hemma klipps alla sönerna med "apparat". Det funkar än så länge, men jag antar att det bara är en tidsfråga innan de blir tillräckligt stora och vill ha "särskilt coola" önskemål... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi klipper oftast Theo hemma också men nu hann/orkade vi inte. Men Theo sa i går att nästa gång får pappa klippa honom, för det blir mycket tuffare och coolare då! ;-)

   Radera
 3. Det där viruset har jag aldrig hört talas om...
  Hoppas lillflickan tillfrisknar.. && vad fina de blev i sina nya frisyrer :-)

  Ha en riktigt fin lördag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett riktigt otäckt och smittsamt virus och små barn kan bli riktigt dåliga.

   Mollys feber är som bortblåst, likaså snuvan! Sådana förkylningar gillar vi! :-)

   Tack detsamma!

   Kram

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...