Sidor

Leta i den här bloggen

söndag 4 juli 2010

Bovallssemester!

Så bar det då äntligen av till Bovall! Bilen var till bristningsgränsen fylld, vi skulle ju vara borta en hel helg! Och då har vi ju en stoor bil... Men men, iväg kom vi tillslut, sent i fredags kväll. Då skulle vi bara åka förbi Torslanda och lämna en bil som skulle in och serva ACn...
Men trots att klockan var mycket när vi åkte, så var stämningen hög i bilen. Vi stannade på Burger King vid Statoil i Stenungssund för lite middagsmat och då blir ju i alla fall barnen på toppenhumör ;) Molly, Theo, Ludvig, Linnea och Labbe lekte i lekhörnan och hade jättekul! Innan vi for gick vi in och köpte en skiva med svenska sommarhits som sedan spelades på högsta volym hela resan upp. Det dansades och sjöngs med!
Det var ett glatt men väldigt trött gäng som sent om sider kom fram. Vi skyndade oss att packa ur bilen och bädda i ordning och sedan var det läggdags för oss allihop.

Nästa morgon vaknade vi, trots den sena kvällen, ganska tidigt. En god frukost väntade och sedan var det dags för lite vattenaktiviteter. Molly och Theo började lite försiktigt med båtlek i baljan. Det var sanslöst spännande, tyckte Molly och ville, till Theos stora förtret hela tiden plocka upp båten som åkte runt i baljan och lät så skojigt men tillslut förstod hon vitsen med det hela och satt och tittade hur länge som helst.

Vi begav oss ned mot Bovallsstrands Centrum. Tänkte kolla till båten men det blåste lite för mycket för att vi skulle våga ta med oss Theo ut. Han har varit hysteriskt båträdd de senaste åren efter en ganska guppig färd från Öckerö till Näset som tom vi vuxna tyckte var lite för mycket... Vi stannade utanför Ferms Magasin och hälsade på där. Då var Maria, Philip och Wilma där över helgen, så Theo och Ludvig hamnade nere på bryggan för krabbfiske och -race medan vi var uppe och pratade lite. Det visade sig att de precis skulle ge sig ut med Hansos båt och Theo ville åka med dem!!! Vi nästan sprang bort till vår båt och åkte ut, fort som sjutton innan han hann ändra sig ;)

Denna båtfärd blev samtidigt Mollys första! Förra sommaren var hon ju på tok för liten för något sådant och sen var ju inte vädret riktigt på vår sida då. Linnea hjälpte henne på med flytvästen och den har hon ju testat flera gånger förrut på Babysimmet, så det var inga problem. Vi tog på henne en badblöja under båtfärden för att slippa ha en vanlig, livsfarlig blöja eller, alternativet, blöta kläder... Fungerade jättebra!

Linnea glassar lite i fören. Framför vår båt ser man Hansos båt med Theo och Ludvig ombord.

Snyggingen som kör vår båt med säker hand! Se så nöjd han är när han äntligen får åka båt!

Vi åkte ut till en ö... som jag just nu inte kommer ihåg vad den heter, hjärnsläpp, men återkommer om det. Det fanns en jättefin sandstrand och havet var alldeles korallblått. Theo tyckte att det var lite för kallt för att doppa sig helt men att gå i vattebrynet och plocka snäckor var mysigt.
Men jag och Linnea vågade ossa faktiskt i även om botten lite längre ut var ganska sunkig och full med vassa snäckor...
Sysslingarna Wilma, Philip och Theo diskuterar vem de ska skvätta vatten på...
Molly blev så lycklig! Hon fick pyssla med det hon just nu tycker är roligast i världen, att gräva i sanden. Hon grävde och hällde ut, hällde lite på ena benet och sen på det andra för att toppa det hela med huvudet... Ja, hon fick också bada sen. Dök i saltvatten för första gången...

Så stark blir man om man är duktig och dricker mycket Coca Cola...

På hemvägen blåste vi på lite grand, för att testa båten lite. Då sitter Ludvig längst fram i fören och skriker glatt : HARD CORE!!

Båtfamliljen!

Linnea kopplar efter dagens strapatser av med Svensk Damtidning och läser om Kronprinsessbröllopet.
På kvällen, när vi kom hem, hade Reine lagat jättegod mat och man var verkligen vrålhungrig då. Marianne hade tyvärr jätteont i ryggen så de kunde inte följa med oss ut. :(
På kvällen åkte vi ut en sväng till och åkte tills det nästan blev mörkt. Då gick jag och Molly upp men Labbe, Linnea och Ludvig fortsatte en liten stund till men det blåste upp ganska mycket så de fick ge upp snart.


Dagen därpå gav vi oss ut på havet igen. Denna gången följde Reine med oss ut också. Vi skulle kolla på starten på en seglingstävling som skulle gå över till Danmark med stora segelfartyg. Dagen började lite mulet men efter ett tag så klarnade det upp och blev jättefint. Theo, Labbe och Ludvig satt i fören och spanade.

Kolla vilka vackra skepp!

Fler båtbilder.

Sådana här båtar ser man inte varje dag och nu såg man massvis av dem.

Den här hade gått på grund sas det, så den blev kvar här i Sverige.

Bovall från havet, badholmarna längst fram vid vattnet.

Molly älskade verkligen att åka båt! Det var väldigt sövande så hon somnade varenda gång vi åkte. Men innan hon somnade så var hon jättelycklig och skrattade högt när vi studsade fram över vågorna.

Vår lilla bäbisbåt. Linnea håller på att lära sig så att hon ska kunna åka ut själv utan oss. Det går faktiskt riktigt bra, så länge hon är fokuserad och inte kolla in killar på klipporna... ;)

Det har varit en underbar resa och man har fått chansen att ladda batterierna en hel del!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...