Sidor

Leta i den här bloggen

torsdag 8 juli 2010

Å ett till Lisebergsbesök i ösregn...

Dags för Liseberg med Frida, Ninna, Sofia, Marie, Arvid och Kerstin, ja och Theo, Molly och undertecknad förstås! Och vår vana trogen, när Kerstin och Arvid går med oss på Liseberg så ösregnar det!! Himlens portar öppnade sig och släppte ut tillräckligt med regn för att få Sahara omvandlat till tropisk regnskog! Så härligt!

Vi gjorde som många andra och började dagens besök med lunch. Hamnade på Hamnkrogen... Mycket trevlig service, barnen fick kritor, papper och varsin tatuering. Att de dessutom lyckas med helt mjölk- och äggfri mat (och tom caffe latte) till Marie och Sofia är ju verkligen ett plus i kanten. Sen var ju maten jättegod också. Jag åt en mycket god Ceasarsallad med färska räkor och barnen år av barnbuffén; köttbullar, kycklingklubbor, potatismos och sallad. Theo var fantastiskt duktig med maten idag efter gårdagens totala fiasko, han åt massor! Mollys ätande behöver jag väl knappast nämna något om vid det här laget men 4 köttbullar och en kycklingklubba, massa gurka och pyttelite mos (kors i taket, en sak som hon tyckte var fruktansvärt äckligt, spottade tom ut!!), slank ned snabbt som ögat.
Frida fick burkmat av Ninna men hon ser lite skeptisk ut tycker jag...

Mmm, säger Molly!

Å, kolla här, en helt tom tallrik!! Och en mycket stolt kille!

Äter man duktigt så får man glass efteråt. Molly biter av Piggelinen i stora bitar, blir lite kallt i munnen...

Nöjd Marie som har fått på sig en jättefin tatuering!

Ja, så kunde vi inte förhala tiden längre inne på restaurangen och var tvugna att ge oss ut i regnet. Ösregnet upphörde med jämna mellanrum och övergick då i olika grader av annat regn, tex duggregn, nästanösregn och allt däremellan. Några korta minuter var det tom uppehåll!! Men de var ytterst sällsynta.
Vi tog en tur i Ponnykarusellen. Molly älskar att åka hästen, iih, iih, vov, vov, säger hon och skrattar hela tiden, ända tills vi ska gå av, då låter det oää, oäää, så högt det bara går. Synd för Molly att hennes mamma inte klara av mer än max fem varv i det snurrande karusellen innan det blir illamående av. Då åker jag hellre Kanonen eller Balder eller något annat med lite fart i! Men vad gör man inte för sina barn...

Theo var så otroligt duktig hela dan på Liseberg! Och det verkar nog löna sig? Kaninöron, verktyg, paraply, godisnapp... Sen fick han ett fint kaninregnställ och vann en stor påse med Dajm!

Det duktiga höll i sig hela kvällen! Fast det är klart, makaroner och köttbullar brukar ju slinka ned, även hos vår lilla matvägrare, Theo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...