Sidor

Leta i den här bloggen

söndag 17 november 2013

Jul på Liseberg

Molly kände sig krasslig i dag på morgonen, klagade på ont i mage och huvud, så vi fick raskt sjukanmäla henne från kalaset hon skulle gått på. Man vet ju inte vad det kan utveckla sig till, en kräksjuka på en kalas med 16 barn och dess föräldrar är inte något drömscenario. Hon blev så besviken över detta och när eftermiddagen kom och hon började må bättre, kände jag att vi fick hitta på något trevligt som kompensation för det uteblivna kalaset.

Det fick bli en tripp till Jul på Liseberg tillsammans med Lina och Linnea. Hur mysigt som helst, med all snö och glitter!

Vagnen fick följa med, dels som praktiskt packåsna men framförallt för att Molly skulle kunna vila om det behövdes.

Det behövdes dock knappt. Hon och Linnea hade fullt upp med att åka massor och när Theo fick en liten stunds egentid med storasyster, så åkte hon med mig istället. Morgonens "sjuka" gick snabbt över! Såå skönt!

Vi åt lunch på Järnvägsrestaurangen. Theo ville absolut inte äta något julbord, vilket serveras på de allra flesta restauranger på Liseberg just nu, förutom just Järnvägsrestaurangen och ett fåtal andra. Att de tydligen serverar universums godaste pasta med köttfärssås kan ha bidragit till hans val av restaurang.

Efter maten körde jag bort en lycklig Theo, som hade vunnit två vinterkaniner, till Strike & Co. Han skulle på en klasskompis bowlingkalas på kvällen. Linnea och Molly stannade kvar på Liseberg under tiden och fortsatte att åka. Och spela lite. Molly vann en kanin, en isbjörn, såpbubblor och en stor låda tomteskum! När jag kom tillbaka gick vi till Tomtelandet där Molly fick träffa tomten. Man får skriva en önskelista och Molly ritade och skrev HÄST på sin... På frågan om vad hon önskade sig löd svaret; en häst och en drake. Men det behövde tydligen inte vara levande djur, funkade, tackolov, med leksaksdito!

Sedan var det middagsdags. Theos kalas slutade inte förrän klockan 19 och jag kände att det var dödsdömt att försöka äta något hemma, efter kalaset. Då skulle Molly vara så trött, så hon inte orkade äta. Nu fick Molly bestämma och hon villa absolut äta där "pappa vill äta". Eh, va?? Ja, kebab... Så det blev till att bege sig till Äteriet för en kebabtallrik. Vi beställde en tacotallrik också och så delade vi systerligt på maten.

Mätta och mycket nöjda med dagen begav vi oss sedan mot bilen, för att åka och plocka upp en mycket nöjd kille på bowlinghallen.

2 kommentarer:

 1. Vilken mysig dag för er alla :-)
  Inte dumtmed en kebabtallrik då & då :-)

  Ha en godnatt!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag trodde inte det var "jul på liseberg" redan? Trodode det bara var i december? (Eller från 1:a advent).

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...