Sidor

Leta i den här bloggen

söndag 7 juli 2013

Kan det vara så att sommaren faktiskt är här? På riktigt?

Det verkar nästan som det (peppar, peppar och allt sånt...), för solen skiner från en klarblå himmel och det är varmt redan tidigt på morgonen! I går morse blev det till och med frukost på altanen. Sedan passade barnen på att involvera sin far i den senaste favoritleken, depåstopp. Man åker på valfritt åkdon runt, runt trädgårdsbordet och vart tredje varv går man in i depå. Där ska det då sitta någon och mecka lite med fordonet, innan föraren får ge sig av igen och just det jobbet tilldelades Labbe. Oerhört ansträngande, att peta lite med en pinne på hjulen och ratten vart tredje varv. Labbe var nöjd där han satt skönt i solen och barnen var otroligt nöjda, pappa leker med oss!

Tyvärr fick pappan jobb efter ett tag och depågubben försvann. Men barnen hittade snabbt andra lekar.

Som den här till exempel. Att, med hjälp av varsin liten kökskniv (och självklart hjälm på huvudet) hacka hål i den olagningsbara poolen.

Jag fick åka iväg ett ärende (naturligtvis hade jag tagit ifrån barnen knivarna vid det laget...) för Labbe behövde en svart plastskiva och det skulle tydligen kunna köpas i en affär i Landvetter som strax stängde för dagen och han var ju ute på jobb. Jag hittade(!) butiken och bad en tjej i kassan om hjälp men tydligen så är svarta plastskivor otroligt sällsynta, för trots att vi letade igenom hela lagret i jättekällaren under butiken, så hittade vi inget som ens kunde liknas vid detta.

När jag kom hem var det dags att börja förbereda lunchen. Lunchgäster inväntades och grillad kyckling stod på menyn. Det var Ludvigs klasskompis Fredric med familj som skulle komma. Ja, lillebror Stephen är ju faktiskt Mollys klasskompis och minstingen Elliott kommer bli det till hösten. Barnen hade hur kul som helst och lekte så bra medan vi vuxna satt och pratade. Ludvig och Fredric var så snälla och plockade undan efter maten, så vi kunde få sitta en stund i lugn och ro. Det märktes knapp att huset var så fullt med barn, nästan inget tjafs och gnabb, utan bara rolig lek.

Ludvig fick klippa gräset när han var färdig med disken. Hans pappa kom och hämtade honom på kvällen, för han ska till sin kusin Isaks konfirmation uppe i Mariestad i dag. Men gräsklippningen måste bli gjord innan han åker, helt enligt Guldpasskontraktet vi har.

Oh, höll på att glömma! Theo fick ett telefonsamtal i går. Från sin fina kompis i Panetoz! Han blev så lycklig och satt och småpratade en lång stund. Theo säger att när han blir en stor stjärna, så ska han vara lika snäll mot sina fans som dessa killar är!

Nej, nu ska jag plocka fram frukosten. Det får nog bli på altanen i dag igen, tror jag minsann!

4 kommentarer:

 1. Härligt! Här dröjer sommaren lite. Men idag är det fint. Så fina barn du har! :-)

  SvaraRadera
 2. Helt UNDERBART!!
  Vem kom på leken depåstopp? ;-)

  Underbart väder idag med...☀
  Ligger just nu på mage på altanen och steker baksidan ;-)

  Ha det gott :-)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas verkligen sommaren stannar :-) Jag njuuuuuter!

  SvaraRadera
 4. Gullig lek och charmiga stjärnor som ringer sina fans. :)
  Kram Jenny

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...