Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 2 mars 2013

Tillbaka i Sverige igen!

Vi var ganska möra igår efter en heldag i Tallinn. Gamla Stan var otroligt vacker, så mycket fina byggnader. Dessutom var det en hel del aktiviteter, försäljare och underhållning av medeltidsklädda personer.

Flera stora köpcentra fanns det med ALLA butiker man kan tänka sig!

En hel butik med bara Hello Kitty! Tror ni Molly blev lycklig!?

Nja, det var lite kluvet, på tok för mycket för en fyraårig Hello Kitty-älskare att välja på. Labbe säger till henne att nu räcker det, varpå hon svarar; men en sådan har vi inte köpt än...

Två påsar blev det till slut och en relativt nöjd tjej.

Barnen träffade en kompis också, till Theos stora glädje!

Hela övertsta våningen i ett av köpcentrumen var en enorm leksaksbutik och nu var det Theos tur att få beslutsångest. En lite gosekatt var självklart att han skulle köpa. Han köper en lite katt varje gång vi är ute och reser och har en fin liten samling nu.

Nu har den vita kissen Esti blivit införlivad i vår familj och ska få bo i Theos säng när vi kommer hem.

Klockan hann bli lite mycket och det var ganska långt till båten och min kropp var inte helt samarbetsvillig, så jag, Theo och Labbe tog en taxi, eller takso som det heter i Estland, medan John och Veronica kunde höja tempot rejält, med tjejerna i varsin vagn.

När vi kom ombord var det middagsdags. Maten på båten var absolut ingen hit, ganska tråkig och inte speciellt mycket att välja på och dessutom ingick inte drycker i buffén. Inte värt priset! Veronica och John hade med sig en dvd-spelare så barnen kunde kolla på film medan vi vuxna åt färdigt.

John tyckte att de där shotarna de bjöd på var ganska menlösa, fast det var ju smoothies...

Natten till i dag bjöd på lite mer sömn är den förra. Otroligt lyhört på båten, man hör folk som pratar tyst ute i korridoren och motorljudet är otroligt påträngande. Att sängarna är som de är gör inte saken bättre, till och med Molly kommenterade det; varför är de så hårda för?

Innan frukost gick vi ut på däck och beundrade Stockholms vackra skärgård.

En sista tråkfrukost på båten innan det var dags att packa kliva av. Labbe tog med Theo och tjejerna till lekrummet en sista gång medan jag packade ihop det sista.

Väl i land möts vi av det här, snöstorm!

Då var ju det här ett varmare välkomnande! Vi stannar en natt hos John och Veronica innan vi åker hemåt i morgon bitti. Catherine, Bertil, Helena och Ludde kommer hit ocskå.

Tacos till lunch sitter väldigt fint! Det är ju något som alla här gillar!

Bertil och Labbe lade beslag på chipsen, varsin påse och dipen placerad mellan dem.

Den här killen var det längesedan vi träffade, trollens stora kusin Ludde!

Nu sitter vi alla och pratar och har så himla trevligt och tänkte fortsätta med det under kvällen också.

Ludvig verkar ha det himla bra han också! Han är ju i Lidköping hos mormorn och morfarn och de fick finbesök i dag!

2 kommentarer:

  1. Kan hålla med om att båten, maten och sängarna lämnar allt att önska. Tallinn är däremot vackert. Trist att vädret blev som det blev.Här river blåsten rejält idag men det gör inget eftersom jag fortfarande mest ligger nerbäddad :) Ha det fint hos vännerna och kör försiktigt hem sen, kram Milla

    SvaraRadera
  2. Ahh.. Låter som ni haft en go resa ändå. Trots båten.

    Ha en fin lördag vännen!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...