måndag 2 juli 2012
San Fransisco
När jag var yngre, vurmade jag alldeles särskilt för färgglada, söta drinkar, ju sötare desto gladare blev jag. En riktigt favorit, förutom den spanska kiwilikören, var San Fransisco.
Nu var det ju typ 100 år sedan jag gjorde en sådan, så jag började googla recept. Nu undrar jag bara stilla... I alla recept står det att man ska skaka drinken men som jag kommer ihåg det (jag vet, längesedan och guldfiskminne) så skulle man hälla i vodka, likör, apelsinjuice och grenadin väldigt försiktigt, så att färgerna separerade sig ordentligt, så det blev den här vackra solnedgången. Är jag helt ute och cyklar i detta? Någon därute med expertkunskaper (eller kunskaper överhuvudtaget) i detta ämne?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag har jobbat som bartender och jag kan säga att du har alldeles rätt för dig - den drinken ska inte skakas :-)
SvaraRaderaDet är så alltså! Vad skönt att höra, trodde jag hade börjat bli senil på riktigt! Hade en kompis som jobbade som bartender och det var han som lärde mig denna men jag tänkte att jag kanske hade blandat ihop den med någon annan!
RaderaTack för att du räddade min dag, nu ska jag iväg och köpa bananlikör! ;-)
Kram
Håller med din bartender ;-)
SvaraRaderaMen jag tycker du ska testa drinken jag smakade i lördags Frozen Cappuccino OTROLIGT god.. en milkshake ja nästan då ;-)
Ha en fin dag!
Kram
Oh, Frozen Cappucino! Det låter verkligen som något för mig! Har du receptet på den? :-)
RaderaKram
Baileys, Frangelico, Kahlùa,vaniljglass & grädde. Men jag vet inte hur mycket det ska vara av varje ;-)
RaderaKram
Jag ska luska.... ;-)
SvaraRaderaTack!
Kram