Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 17 mars 2012

Min dag på Casa i bilder.

Jag hade i går, förmånen att få vara med min underbara Theo i hans klass en hel dag!
08.30 befann vi oss på Casa med varsin frukt i väskan.

Vi började med samling. På fredagar är det redovisningsdags. Det var en hel del om Egypten i dag, små pyramider, sarkofager med tillhörande mumie, lite Thailand, koraller och snäckor och så berättades det lite alltmöjligt om det mesta, visades flintasten och så var det dags för Theos redovisning av tigerkakan. Han började med att läsa upp receptet ur vår kokbok och sedan fick alla barn gissa vad han hade bakat. En liten tjej satt och viftade frenetiskt med sin hand medan andra gissade fel gång på gång och när hon fick svara utbrister hon glädjestrålande; "Det måste vara min favioritkaka, tigerkaka!"

Efter samlingen var det dags att jobba en del. Det räknades, lästes, skrevs siffror och bokstäver, undersöktes och klurades. Massor. Och planeringen klarades även denna vecka!

Mitt i jobbandet, pausade vi lite med vår frukt. Gott!

Här är Theos klassrum. 
Klart att man vill lära sig saker när det finns så mycket spännande material att tillgå!

Lunch! Siads spagetti och köttfärssås går inte av för hackor. Smaskens!
I dag blev det ju efterrätt i form av tigerkaka också, till alla ungars stora glädje. Vi har lovat att fixa receptet till hela klassen. Det var mer än en unge som blev alldeles stoppmätta efter den här lunchen.

Skönt då att få ge sig ut och springa av sig i 1½ timme! Mycket spring och bus och en hel fotboll.

Sedan var det dags för sista skolmomentet för dagen. Musik! De sjöng för glatta livet om valpar, svartmålade korvar, träd i skogar på berg och pratades om Ludvig van Beethoven, då Theo berättade att hans storebror minsann är uppkallad efter honom och att han heter Amadeus också efter Mozart. Efter alla sånger kom så höjdpunkten, önskelåten. Det här gången bidde det Jean Banan. Alla blev jättelyckliga utom en liten kille som absolut ville höra Torsten Flinks bidrag istället...

Efter musiken passade vi på att ha utvecklingssamtal med fröken Kicki. 
Alla gick väldigt nöjda därifrån!

Sedan var skoldagen slut och jag med! Theo däremot, han hade hur mycket energi som helst kvar.

Vi hoppade in i bilen, förbi verkstan och pussade på pappan och tittade på det nypåskrivna kontraktet och sedan upp till Mammut. När Molly var kissad och påklädd drog vi mot Lidköping och där är vi just nu och har det så bra så!


4 kommentarer:

 1. Vad roligt att få vara med!

  SvaraRadera
 2. Kul att uppleva skolan a'la 2012.

  SvaraRadera
 3. Så många härliga bilder! Låter sin en fin dag!

  Tack för att du tänkte på mig igår - det värmer mitt hjärta!

  Kram och ha en fin lördag!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...