Sidor

Leta i den här bloggen

söndag 19 februari 2012

Ett eget bibliotek är väldigt trevligt att ha!

Vi upptäckte en dag att Theo har en väldans massa böcker. Böcker är ju en viktig del av vårt liv, så bokinköp har prioriterats. För alla barnen. Detta har ju lett till att Theo, som är nummer fyra i barnaskaran har ärvt sina tre äldre syskons böcker. Lägger vi dessutom till de böcker som jag hade som liten och faktist fortfarande finns kvar i läsbart skick, så förstår ni hur mycket böcker han har!

Han har några Billyhyllor på sitt rum där leksakslådor står varvat med böcker, lite efter hur de är inköpta och nu blev det fullt! Då kom jag på att vi hade köpt en hylla för mycket till vardagsrummet när vi flyttade in här för 2 1/2 år sedan. Den kunde vi ju snabbt skruva ihop och ställa vid loftsängens fotände.

Sagt och gjort, det platta IKEA-paketet hämtades in från garaget, packades upp och då kom jag på varför vi inte hade använt just denna hyllan. Det var ju den smala varianten.

Men lite hylla är ju bättre än ingen hylla, så den skruvades ihop och så har jag ju en anledning att få göra ett IKEA-besök i veckan, för att införskaffa en likadan.

Theo blev överlycklig när han såg sitt "egna bibliotek", drog in sin saccosäck, konstaterade att han behöver en läslampa och gick loss på bokskatten!

Men självklart vill ju Molly också ha ett "bitek", så det får bli lite ommöblering på hennes rum också. Lite dåligt tajmat av oss att komma på det här sista dagen på sportlovet bara. Men vi har ju gjort en massa andra trevligheter istället och nu har vi något att se fram emot!

Här har mycket snö regnat bort, så nu är gatorna och uppfarterna snöfria, så i dag har ungarna cyklat och spelat bandy. Så kul de hade, jag höll på att inte få in dem till lunchen.

Nä, nu måste jag fixa och förbereda inför vardagen som drabbar oss i morgon. Barnen ska till skolor och föräldrarna ska jobba! Ujujuj...

Föresten, en sak till. Molly kommer för första gången gå till Mammut utan blöja! Hon har helt plötsligt kommit på att det är mycket bättre att gå på toa än att ha blöja och hon springer och sätter sig helt på egen hand och ropar bara "fäääärdig" när hon är klar! Så enkelt det gick, till slut!

1 kommentar:

  1. Jag beundrar er att ni lyckats hålla böckerna i så gott skick att de hållt till alla! Hur lyckas ni!??! Bubban läser sönder nästan alla böcker nu :-(

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...