Sidor

Leta i den här bloggen

måndag 27 februari 2012

Så snabbt livet kan förändras.

Jag hade egentligen tänkt skriva någonting helt annat här men så kikade jag in hos fina Joanna, Joannas universum och läser där om hennes enorma sorg. Hennes storebror omkom i en trafikolycka i Thailand, natten innan han skulle åka hem.

Tänk så snabbt det kan växla från lycka och glädje, till den djupaste sorg och förtvivlan. Ena stunden är allt som vanligt och i nästa är livet förändrat för alltid och man kan inte göra något för att rätta till det igen. Ett enda, litet misstag är det enda som behövs. Jag tänker på det känslokaos som Joanna och hennes familj måste befinna sig i just nu.

Min positiva inställning till trots, så tänker jag alltid, tvärtemot de flesta, att "det mycket väl kan hända mig". Saker händer och man kan inte alltid skydda sig. Samtidigt är det nog just därför som jag har den positiva livssynen, olyckor kan drabba oss när som helst, därför är det oerhört viktigt att vi tar hand om det liv vi har och våra nära och kära och lever här och nu, istället för att bara sukta efter mer och längta frammåt!

Min farfar sa till mig, när han var 87 år gammal, att han var så nöjd med hur han hade levt sitt liv, att han hade gjort allt det som var viktigt för honom. Han var tillfreds med livet!

4 kommentarer:

 1. Vi är allt för ofta dåliga att stanna upp och njuta av det vi har.
  Kram på dig.

  SvaraRadera
 2. Det är förfärligt.
  Tittade in hos henne ikväll för första gången på månader, efter ha haft kontakt med en av våra gemensamma bekanta - och inser vilken tragedi familjen råkat ut för.
  Livet är skört.

  SvaraRadera
 3. Underligt nog så tänker jag så med.
  Jag menar innan det hände så visste jag det.
  Jag vet att många tänker att det inte ska hända dom.
  Jag tänkte att jag kunde vara en av dom. Sen blev jag ju det.
  Men jag försöker vara positiv. Fast jag har nog en besvärlig svacka nu. :)kram! <3

  Kram till Joanna och alla alla i hennes familj <3

  SvaraRadera
 4. Fina Cissa! Tack så mycket för att du tänker på mig. Jag har inte orkar kika in på några bloggar, men tog en sväng hit nu... Varm kram till dig mitt i sorgen!

  Och tack Ladybond - det värmer!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...