Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 17 december 2010

Rumpfluss

Nu ligger jag i sängen och kramar en varm liten Molly. Tänker på hur hon skrämde vettet ur mig. Och hur glad jag är över mina barn som finns här hos mig!

Vi strosade runt på Liseberg, Theo, Molly och jag. Väntade på att resten skulle sluta upp.

Theo spelade tärning och räknade ihop alla prickarna själv och fixade att kolla själv om det var vinst eller inte! Killen i tärningsståndet blev väldigt imponerad av Theos mattematiska förmågor! Men Theo får bara svarta siffror=ingen vinst. Uppivet utbrister han: "tänk om jag hade fått 35 istället, den är ju blå, då hade jag vunnit!" Killen hör detta, går fram till Theo och frågar om det var 35 han hade fått, samtidigt som han blinkar med ena ögat och flinar. Theo är genast med på noterna! "Jaadå, det var det", svarar han med ett stort leende! "Jamen, vad bra! Då vann du ju!" Åh, så sprudlande lycklig Theo blev då!

Men någon som inte blev lycklig just då var Molly. Hon satt i vagnen och började skrika helt hysteriskt! Snälle storebror lät henne hålla gosedjuret, som han nyss hade vunnit, för att hon skulle bli glad! Och en liten stund fungerade det men snart kom illvrålet igen. Vi provade att äta lite, cheseburgare och pommes frites! Men nu skriker hon helt hysteriskt. Jag kollar igenom hela henne så inget sitter åt eller så. Men allt ser ok ut. Då kommer en hel serie med rejäla brakar! (Äckelmagade kan sluta läsa här!)

Vi packar snabbt ihop oss och beger oss till skötrummet. Jag tar av overallen. Den, halsduken och mössan är de enda plaggen som har klarat sig. Av med allt! Hela ungen är nedkletad med bajs! Våtservetterna tar slut och jag får använda det iskalla kranvattnet för att tvätta rent henne. Åh, vad jag kände mig hemsk, hon frös så hon skakade!

Precis när jag har fått rent henne och ska sätta på blöjan, så bajsar hon igen. Blod...

När vi kommer ut har Marianne och Reine kommit. De tar hand om Theo så jag kan ringa 1177. Åk in till Östra, direkt, är rådet jag får.

Där går det undan. Provtagningar och undersökningar görs men de kan inte hitta något. Molly bajsar igen och de tar blöjan med innehåll för närmare undersökningar. Det mesta av "blodklumparna" visar sig vara halvsmält paprika... Men de hittar ju även blod också.

Från svalg till anus går ju ett långt rör, täckt med slemhinna. Virus och bakterier angriper mer än gärna våra slemhinnor och de hoppar på där de kommer åt. Vilken oftast är öron-näsa-hals-regionen eftersom vi hela tiden flashar nämnda region. Övriga delar av slemhinneröret är ju av uppenbara skäl inte lika utsatta...

Men så ibland, råkar en liten bacill eller virus förirra sig till de nedre regionerna och då kan resultatet bli som ikväll.

Labbe pratade med en kompis vars barn också hade råkat ut för detta och då hade läkaren tom ett namn för det:

RUMPFLUSS!
Published with Blogger-droid v1.6.2

8 kommentarer:

 1. Stackars liten =( Men namnet var ju dock lite kul..... Hoppas inte hon får ont mer, stackarn, det måste ju gjort jätteont.

  SvaraRadera
 2. Hihi, ganska kul var det! Jag garvade iaf men så har jag väl lite "annorlunda" humor!

  Jag kommer ihåg smärtan från halsflussen och kan mycket väl föreställa mig hur det skulle kännas om, eh, ja, eller alltså... den flyttade en bit nedåt/bakåt... ;-)

  SvaraRadera
 3. Roligt namn men trist och stackars lilla Molly.

  SvaraRadera
 4. oh stackars tjej. Hoppas hon blir frisk snart. Roligt namn förresten ;-)

  SvaraRadera
 5. Fy, vilken elak baskelusk..Visste inte ens att halsen var ihopkopplad med rumpan...
  Hoppas hon slipper det onda snart!!!
  Kram MIlla

  SvaraRadera
 6. Lilla liten, hur mår hon nu då?
  Ja, roligt namn är det.
  Men stackars..

  Hoppas hon mår bättre snart.

  Kram på er!

  SvaraRadera
 7. Lättnad att det inte var värre!
  Jisses vad hon måste ha skrämts!
  Stackars lilltös...

  SvaraRadera
 8. Trollet mår ju bättre men inte bra.

  Man blev iskall inombords där i skötrummet, kommer ut därifrån med tårarna sprutande...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...