Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 18 december 2010

Madicken och ett nytt Lisebergsförsök.

Föreställningen på Lisebergsteatern var jättebra, det tyckte nog både barn och vuxna. Theo satt som förhäxad och behövde inte gå på toa förrän efter trekvart, vilket är tidernas rekord för vår lille revirpinkare! Molly satt och sa oh, oh (betyder "tycker om" eller "jättefint/bra" på Mollyspråk) och klappade händerna massor och det är ju ett toppenbetyg från henne! Teatern föll även tonåringarna i smaken och de var nöjda.

I pausen struntade vi i jätteköerna till café och fiskedamm i år och ägnade stunden åt lite fysiska aktiviteter som jage runt stång tills alla blev yra och höll på att trilla omkull! Då såg vi att alla köer var borta, så vi köpte med oss lite pringles och dricka in till andra halvan av föreställningen.

Precis när vi hade kommit in igen, efter pausen och satt oss tillrätta på våra platser mitt i raden, då bajsar Molly. Och hennes rumpfluss gör ju att blöjbytet brådskar rätt friskt. Tur att det är en familjeföreställning, många igenkännande leenden blev det när hon och jag, med skötväskan på ryggen skulle knö oss ut precis som de släcker ljuset och sen, efter fem minuter, ska ta oss tillbaka samma väg...

Efter Madicken passade vi på att strosa runt lite på Liseberg när vi ändå var där inne. Jag hade dessutom lovat Theo att han skulle få gå till fiskdammen eftersom han varken hade gnällt eller tjatat om fiskdammen inne på teatern. Han och Molly drog i varsitt snöre och vann varsin motorcykel! Lycka! Molly satt länge i vagnen och kramade sin! :-)

Jag hittade äntligen ståndet med Lustgårdens honung och handlade citrushonung, polkahonung och blåbärshonung. Godis! Theo vann 78%ig choklad och Ben10-figurer och han var så nöjd med detta! Molly vann en liten påse med chokladbitar, även hon var helnöjd!

Men säg den lycka som varar. Molly hade bara sovit i en kvart i bilen på väg in och blev jättetrött men allt var ju så spännande så det gick ju absolut inte att sova. Man kan ju missa något... Men att bara vara 19 månader och dessutom lite småkrasslig är ganska oförenligt med en hel dag utan sömn, så det hela slutade, som det ofta gör med övertrötta små barn, i katastrof! Tyckte Molly i alla fall! Gallskrik idag igen men idag var det ilskeskriket som vi är så vana vid numera.

Jag tog upp henne så hon kunde luta sig mot min axel, för då brukar hon kunna koppla av. Och det kunde hon. I två minuter...

Men helt plötsligt kommer orkestervagnen åkandes. Massa blinkande lampor, bjällror och musik. Nu kom hon av sig fullständigt!

De stannade till för att spela, så vi bestämde oss för att lyssna. Då träffade vi Theos klasskompis Lina och hennes familj. Bandet spelade jätteroliga jullåtar och barnen hoppade och dansade och sjöng med. Och Molly var väldigt fascinerad, glömde helt bort att hon var trött och arg. Theo älskade musiken och blev superglad när han fick veta att de hade en skiva med alla julsångerna som de sålde. Han fick en peng och gick fram själv för att handla. När han köpt sin skiva gick vi iväg mot bilen, när han helt plötsligt tvärstannar. "Mamma, Jag glömde säga tack!!" Det var bara att vända och gå tillbaka, måste ju uppmuntra när han kommer på sånt själv, för oftast är det ju ett evigt tjatande om detta lilla men ack så viktiga ord, från vår sida!

Sen fick vi småspringa till bilen, för nu hade Molly kommit på vad det var hon höll på med innan orkestervagnen kom rullande. Och jag tror att hon blev ännu mer förbannad när hon kom på att hon hade glömt bort...

Väl inpackade i bilen hann vi starta och köra i ca 8 meter, så sov hon.

Vi åkte hem och lämpade av Molly hos Lisa för lite fortsatt sovande medan jag och Theo åkte ned till Allum och handlade lite hemlisar (nej, vi är absolut inte färdiga med sånt än) och grillad kyckling till kvällens middag.

Theo har varit så fantastiskt duktig hela dagen så när vi skulle äta hade allt duktigt tagit slut! Middagen blev allt annat än mysig och trevlig och slutade i sängen för Theo. Men nu har vi kramats och sagt förlåt!

Imorgon är det avslutning för mina grupper på simskolan. Sorgligt! Många kommer jag tyvärr inte ha till våren. Snyft! :-( Det har varit en så kul termin med fantastiskt duktiga och roliga barn (och föräldrar) och jag kommer sakna dem massor!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...