Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 5 april 2013

Slottsskogen

Solen har strålat från en klarblå himmel över Göteborg även i dag. Nu känns det som om vintern har släppt sitt grepp på riktigt och lämnat plats åt lite efterlängtad värme! Vi hade en dejt inbokad med Totte, Charlie och Rebecka. Tanken var från början att vi skulle ses hemma hos oss men eftersom Rebeckas bil åkte till Köpenhamn blev det svårt för dem att komma ut till oss (att ta bussen ut till oss från stan tar ett par timmar i anspråk och sedan lika lång tid hem...) så vi bestämde oss för att förära Slottsskogen med ett besök!

Efter att snabbt ha konstaterat att inga djur fanns ute i Barnens Zoo, så styrde vi kosan mot Plikta. Vi började med att äta, så att vi skulle orka leka ordentligt. Jag hade gjort en sallad med grillat kött, ris, grillade grönsaker och honungsmelon som försvann i ett rasande tempo. Rebecka hade med goda frallor och varmt kaffe! Så himla skönt det var att sitta där i solskenet och gotta sig!

När barnen hade tankat ordentligt med energi, körde de igång leken på allvar. Plikta är en riktigt bra lekplats, med något för alla. Värmestuga, toaletter, massor med bänkar och bord, grillplatser och allt annat som man som förälder kan önska sig när man är ute och leker med sina barn!

Totte gillade valen och körde varv efter varv, in genom munnen, upp på ryggen och ned för rutschkanan. Just rutschkanor var nog hans grej för dagen, han testade igenom dem alla! Grundligt!

Molly föredrog sandlådelek och gungande, som hon brukar. Men hon vågade sig faktiskt på en åktur, tillsammans med Rebecka, i nya rutschkanan som går genom ett långt rör men det var en skakig och lätt tårögd flicka jag fick i famnen efteråt och hon ville inte åka en gång till...

Theo däremot, är ju en van Pliktabesökare, så han gjorde allt. Plus att han var en fantastisk stor kille och hjälpte både Totte och Molly med allt möjligt!

Den här lille sötnosen uppskattade nog inte besöket riktigt lika mycket som de större barnen. Han var inte helt nöjd med att behöva sitta still i vagnen, utan ville bli buren hela tiden. Tackolov att det finns så bra bärselar i dag! Till slut, när vi satt vid tåget blev han nöjd. Flisen som täckte marken där var tydligen ytterst rolig, för den skrattade han gott åt...

Många timmars härlig vistelse i solen med fantastiskt sällskap, blev det, innan vi var tvungna att ge oss av. Jag behövde handla lite innan det var dags för Theos dans på eftermiddagen.

Som han hade längtat efter dansen. Det var ju så längesedan sist. Två hela dygn hade ju gått sedan han fick dansa senast...

På väg hem från dansen, tog vi faktiskt vägen om Gyllene Måsen och plockade med mat. Vi stannade till på verkstan och passade på att äta middag ihop med pappan, som behövde jobba sent i dag. Vårsäsongen har kört igång på allvar nu och det finns massor att göra!

Nu har vi kollat på Let's Dance och Molly somnade i soffan i kväll igen men liggande den här gången.

Nu ska jag koka ris, för i morgon ska vi ha sushiskola! Är ni redo, Sissi och Jonas?

1 kommentar:

 1. Vilken otroligt härlig dag :-)

  Otroligt fint väder & mycket roligheter :-)

  Sushiskola... ;-)

  Ha en fin kväll!
  Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...