Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 6 april 2013

Dans och Sushiskola

Molly studsade upp ur sängen i morse, nu är det lördag, i dag ska jag dansa!! På med danskläder, snabbt i med lite frukost och så iväg. Fast där fick jag bromsa. Det var nästan två timmar kvar till dansen skulle börja. Åh, vad hon blev rastlös. Till slut kunde vi ge oss iväg till hennes stora lycka. Hon var ombytt och klar tio minuter innan lektionen började och satt alldeles stilla på sin plats och filosoferade en stund innan hennes kompisar kom instormande och de kunde börja dansa.

Theo och jag får ju inte vara med inne på lektionen, så vi sitter i korridoren utanför och försöker roa oss bäst vi kan. Det kan bli lite långtråkigt ibland.

Efter dansen fick vi skynda oss hem, vi skulle få gäster!

Sissi och Jonas kom hit för att dels lära sig göra sushi och dels träffa varandra ;-)

På med varsitt förkläde och sätt igång att hacka och strimla! Avocado, gurka, paprika, purjo, lax och crabsticks skulle förberedas.

Sushiris och färskoströra fixade jag, så de kunde fokusera på det andra.

Det är inte lättast alla gånger, att få till perfekta makirullar. Man måste trycka precis lagom mycket för att få till dem. För lite och de blir för lösa, för mycket och man mosar sönder dem. Lagom är bäst! Sissi fick riktigt bra snits på rullandet!

Jonas... är ju bra på så mycket annat! Fast en rulle fick han faktiskt till. En som varken ramlade isär eller blev mosad!

Theo däremot är verkligen mammas pojk! ♡Fyra superfina rullar fixade han!

Vad tycks? Visst har mina elever varit duktiga! Smaken var det absolut inget fel på heller!

Sushi ska givetvis ätas med pinnar, här visar Molly hur man gör. Först plockar man upp matbiten (för Mollys del är det bara rå lax, riset äter man bara i nödfall) med pinnarna,

sedan doppar man den i soya,

för den till munnen

och njuter!

Andra hade väl lite större problem med just detta med pinnarna...

Men både Jonas och

Sissi klarar det galant!

Jonas hade inte glömt att Molly tvingade honom att smaka på en av hennes rostade larver innan han fick någon sushi senast, så det skulle minsann Sissi också behöva genomlida. Efter en ganska rejäl tvekan gjorde hon det! Man får inte vara alltför kräsmagad om man ska äta mat i det här huset, rå fisk och rostade larver! Mmmmm...

Fast de verkar ju ganska nöjda ändå, tycker ni inte det!

Nu, när våra tvåbenta gäster har gett sig av, då har vi fått en efterlängtad fyrbent gäst istället!

1 kommentar:

  1. Verkar ha varit en trevlig utbildning till sushikock ;-)

    Ha en fin kväll!
    Kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...