Sidor

Leta i den här bloggen

onsdag 3 april 2013

Klippkort på lekrummet på IKEA?

I dag, när Theo var och dansade, skulle jag och Molly hälsa på Frida och Sofia. Som Molly hade längtat! Hon tycker så mycket om sina kusiner och de har verkligen roligt tillsammans!

Gissa om besvikelsen blev avgrundsdjup när jag fick berätta för henne att de hade blivit sjuka och att vi inte kunde leka med dem i dag! Hon var så ledsen, så ledsen, så i ett försök att trösta henne frågar jag henne vad hon allra helst vill göra. Jag föreslår Universeum, Vattenpalatset, Plikta och massa andra saker, när hon skiner upp och utbrister; jag vill åka till IKEA!!

Jaha ja, har man lovat så har man. En timme i lekrummet för flickan och ungefär lika lång tid i caféet med en ljudbok i öronen för mamman.

Sedan en runda med "en liten vagn", ett besök på den "lilla toaletten", där vi för övrigt fick stå i kö i 20 minuter men det var inte tal om att gå på någon av alla de LEDIGA, stora toaletterna.

En lunch blev det också, kyckling och pommes frites, allt slank ned, plus favoriten i repris, glass och prinsessbakelse till efterrätt.

Ett snabbt kramstopp hos pappan på verkstan på väg hem, blev ett väldigt spännande besök. Det skedde en trafikolycka precis i korsningen utanför, flera bilar och lastbilar inblandade. Ambulans, brandbil och polis var på plats med blinkande lampor, massvis med brandmän som sprang runt och grejade och som grädde på moset kom bärgaren för att bärga en bil som kanat utför slänten. Jag kollade först hur det såg ut men det verkade inte vara någon större fara med någon inblandad, så Molly fick stå innanför våra grindar och kika en stund på allt som hände. "Oj vad snälla alla är som hjälper till så mycket!"

När de städat upp satte vi oss i bilen och åkte hem. Efter ett snabbt mellanmål gick Molly över till grannbarnen för att leka. Det var en lite högtidlig händelse, det var första gången hon gjorde det på egen hand, annars är alltid Theo med henne.

Molly och jag blev själva till middagen. Theo är på video- och pizzakväll på Sinclairs efter sista dagens dansande och Labbe ska hämta honom runt klockan 21. Ska bli spännande att se hur mör han är så kväll, vår lille plutt. I morgon får det bli en välförtjänt sovmorgon för honom, sedan en bara-gå-och-skrota-dag. Inget planerat alls!

1 kommentar:

  1. Ikea kommer bli nya favvostället för er:-)
    Men en klipsk tjej som Molly Är favvostället redan bestämt.. Ikea.. De har allt... Lerum god billig mat, efterrätter, värmeljus & KÖ till toa :-)

    Ha nu en riktigt skön ledig dag imorgon :-)
    Kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...