Sidor

Leta i den här bloggen

måndag 7 oktober 2013

Danstävling i Örebro!

Lördagsmorgonen var minst sagt tidig. 04.30 ringde klockan och en halvtimme senare satt Theo och jag i bilen på väg till bussen som väntade vid Sinclairs.

På väg upp i bussen försökte vi sova en stund men det var inte det lättaste. En person som inte förstod detta med att sova och absolut inte hade lärt sig prata tyst, höll låda halva resan upp. Personen som hon pratade med var betydligt tystare, så det lät verkligen som om hon pratade för sig själv.

Till slut gav vi upp försöken och åt vår medhavda frukost. Plättar till Theo och en smörgås med salami och brie till mig.

Strax därpå var vi framme och tog oss in i Mellringehallen, fixade nummerlapp och så började Theo värma upp. Hiphopen låg först ut i tävlingsschemat och Theo skulle dansa i åttonde gruppen.

Theo hade stenkoll på alla grupper och när det var två grupper kvar, slutade han dansa och bara satt och fokuserade. Lite snörpligt blev det dock strax. Grupp 7, den innan Theo, blev struken och så helt hux flux var det hans tur. Han blev lite förvirrad och jag såg att han inte var helt bekväm i situationen när han klev upp på dansgolvet. Att det dessutom var halare än han hade räknat med gjorde att han fick en lite halvvissen start men han fann sig snabbt tillrätta.

Domarna gillade vad de såg!

Det blev ett silver!!

Gissa om han är stolt över denna! Och gissa om hela familjen delar denna stolthet!

Nu var klockan snart 12 och Theos insats i tävlingen var över. Han hade tänkt sig att vi skulle "göra" Örebro efteråt, se svampen, äta på restaurang och sådant men han fastnade så i tävlingen, så han ville vara kvar och fortsätta titta. Så det gjorde vi!

Eftermiddagen ägnades åt disco och hela golvet täcktes av glitter, fjädrar och pastellfärger!

Efter tävlingens slut, gick hela Sinclairsgänget till en pizzeria för lite välförtjänt mat. Theo blev dock lite besviken, det hade först varit tal om Gyllene Måsen men det fungerade inte, av olika skäl och det blev en riktig katastrof för en övertrött danskille. Han skulle minsann inte följa med till restaurangen och jag fick, mer eller mindre, tvinga med honom. Till slut kom vi dock fram och han fick i sig lite hamburgare och pizzasallad, plus Coca Cola och sedan var det full fart igen.

På hemresan fick jag sitta själv i vårt säte och kolla på Grease, Theo satte sig med tjejerna längst bak i bussen och lärde dem att spela Minecraft...

Det var väldigt lätt att somna när vi nästan mitt i natten kom hem igen. Mycket trötta men ännu mer nöjda med dagen.

En annan som var nöjd med lördagen, var Molly! Mormorn och morfarn var med henne, först på dansen och sedan på ridningen och däremellan var de hemma hos Frida och Sofia och busade. En lunch bestående av Happy Meal, middag av Thaimat och rosa tuggummin som lördagsgodis, utgjorde pricken över i för denna utomordentligt fantastiska dag!

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...