Sidor

Leta i den här bloggen

söndag 21 april 2013

Vi har fått vara barnvakt!

Jag har ju berättat en del om lilla, söta Natalie som har EB. Det är hennes händer som syns här uppe till höger. Sjukdomen hon har gör ju att hennes hud blir extremt skör och sår och blåsor bildas vid minsta påfrestning. Hon måste vara oerhört försiktig hela tiden så att hon inte skadar sig och det vet ju alla som har haft en fyraåring, hur lätt det är. Vaddå vara stilla? När man kan hoppa, springa och klättra?? Det är ju liksom inbyggt i ett litet barn att vilja röra på sig och utmana kroppen. Även så hos Natalie, fast för henne kan det få katastrofala följder.

Natalies föräldrar, Jenny och Darko, gör ett hästjobb för att Natalie ska må bra och kunna leva ett så normalt liv som möjligt men sjukdomen innebär naturligtvis begränsningar för hela familjen. Till exempel detta med barnvakt. De gånger Jenny och Darko har varit barnlediga sedan Natalie föddes är lätträknade.

I går var det dags för Darkos 40-årskalas och de skulle få huset fullt med gäster och för ett litet tag sedan frågade Jenny mig om jag kunde tänka mig att passa Natalie några timmar innan under dagen. Självklart kunde jag göra det, även om det är lite nervöst. Ett litet snedsteg kan få riktigt jobbiga följder. Lisa kom hit, så att hon kunde hålla koll på övriga och jag fokusera på Natalie. Molly blev så lycklig när hon fick veta detta, hon tycker verkligen om "sin" Natalie.

Efter Mollys dans så åkte hon och jag och hämtade Natalie och Hugo. Jenny visade mig hur man kan lyfta Natalie, det är inte bara att ta under armhålorna och lyfta, som man kan göra på andra barn. Väl hemma hos oss lekte barnen hur bra som helst. Tjejerna började inne i Mollys rum men så fick Natalie reda på att vi hade en lekstuga i trädgården och då ville hon genast gå dit. Vi fick henne dock att vänta till efter lunchen, som strax var färdig.

Lite lördagschoklad slank också ned innan de gick ut.

När de väl hade kommit in i lekstugan, så blev de kvar där. De lagade mat, diskade och städade och hade så kul.

Under tiden pysslade killarna med sitt. Lite fotboll och kockoboll(?) och Minecraftspelande.

Nu var det ju så härligt väder, så jag tyckte nog att de kunde vara ute. Då kom killarna på ett sätt att slå två flugor i en smäll, de skulle leka Minecraft! De fick även med sig Lisa på detta och verkade ha hur kul som helst, även om Lisa inte riktigt förstod vad det var de egentligen gjorde...

Dagen gick väldigt fort och helt plötsligt var det dags att köra hem dem igen. Både jag och barnen har haft en toppendag och jag hoppas att vi kan göra om detta igen!

När jag kom hem igen tände vi grillen!

Grillat fläskkött, ugnsrostad potatis och grillwokade grönsaker. En perfekt avslutning på en härlig dag!

2 kommentarer:

  1. Ja, det är en fruktansvärd sjukdom :-( Gott med grillat, som vanligt ser er mat ljuvlig ut! Kram

    SvaraRadera
  2. Härligt att få ett sådant förtroende att vara barnvakt åt henne! Och vilken härlig dag det blev!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...